Ihan ite kokkasin – Yhden pannun texmex paistos

Tein eilen niin kivaa ruokaa, että haluan vinkata reseptin teillekin. (Ja tässä asiassahan siis huomionarvoista on ihan ylipäätään se, että minä tein meidän taloudessa ruokaa, kun yleensä on tuo avopuolisoni, joka meillä heiluu hellan edessä)

Eilisen ruoan ohje on kotoisin lemppari reseptisivustoltamme Soppa365:sta ja sitä on kokattu meillä joskus aiemmin Tommin toimesta. Ohje tuli mieleeni, kun kaupassa oli tarjouksessa sekä lehtikaali, kevätsipuli että pinaatti, jotka kaikki kuuluvat tähän ruokaan.

Pääkohdat ruoan valmistukseen näet tästä postauksesta, mutta tarkemman ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Tärkeimmät ainesosat näet postauksen ekasta kuvasta. (kuvasta unohtui tomaattimurska)

Paista jauheliha, lisää sekaan sipuli, valkosipuli ja paprika ja jatka paistamista kunnes paprika pehmenee hieman.

Lisää pannulle lehtikaali. Näyttää ihan valtavalta kasalta, mutta kyllä se sinne uppoaa. Mä olen viime aikoina tykästynyt kovasti lehtikaaliin, sillä se toimii loistavasti lämpimissä ruoissa, koska lehtikaalista ei tule kypsentäessäkään ihan mössöä.

Vielä hirmuinen kasa pinaattia. Sen voi joutua lisäämään pannulle parissa osassa, jos tuntuu ettei kaikki oikein mahdu. Mutta sinne se ”häviää” pikku hiljaa.

Kun lehtikaalit ja pinaatit on saatu upotettua jauhelihan ja muiden ainesten sekaan, lisätään joukkoon chilimaustettu tomaattimurska ja mausteet. (Voi käyttää valmista tacomausteseosta tai heitellä yksittäin juustokuminaa, korianterinsieminiä, oreganoa ja  paprikajauhetta).

Kun settiä on hauduteltu tomaattimurskan kanssa viitisen minuuttia, nakataan päälle vielä juustoraaste ja annetaan sen sulaa. Lopuksi koko komeus koristellaan vielä kevätsipulilla. Valmista! 

Tämän ihanan mössön voi syödä joko sellaisenaan, tai taikka tacokuoristatai kääriä sen tortillalettuun kuten me eilen teimme. 

Tämä voisi toimia myös niin, että jauheliha korvataan Härkiksellä!

Ohje kotoisin siis Soppa365-sivustolta.

Mulla on täällä blogissa aihetunniste Tommi kokkaa. En vissiin ole ajatellut, että sattuisin itse koskaan tekemään mitään postaamisen arvoista mättöä.  Menee siis tunnisteen Tommi kokkaa alle (koska sieltä löytyy jokunen muukin ruokajuttu), mutta vannon, että ihan ite tein! 😀


No Comments

Post A Comment