Kesän luottotoppi ja kamalimmat aurinkomuistot

 

Pluskoon farkkushortsit

-Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit merkitty *-merkillä-

Ai että, monikaan vaate ei huuda niin vahvasti hellekesää kuin vaaleat farkkushortsit. Olenkin huidellut menemään tällä shortsien ja mustan topin yhdistelmällä useampana päivänä. Kengät vaan vaihtuu mielialan ja menojen mukaan. Sandaalit, tennarit, espadrillot, kaikki käy kesän yksinkertaiseen klassikkoasuun.

Jos etsit hyvän mallisia ja kepeitä perustoppeja kesään, niin suositukset tälle *Elloksen rennolle topille, jonka materiaali on 100% lyocellia. Tykkään topin pääntiestä, joka on syvä v-malli myös takaa ja myös sen rennosti laskeutuvasta mallista.

Mulla on näitä mustia ollut nyt kaksi maaliskuusta saakka ja ne ei ole viime viikkoina ehtinyt lainkaan kaappiin, kun kiertävät vain pyykkitelineestä suoraan käyttöön ja takaisin pyykkiin. Jostain syystä nimittäin mustan värin käyttö lisääntyy itselläni kesällä. Talvella musta tuntuu liian synkältä, mutta kesällä kun ihoa on enemmän esillä, ei mustakaan tunnu liian raskaalta.

Mitä siihen paljaana vilkkuvaan ihoon tulee, niin tunne suurta onnistumisen tunnetta, että olen vielä toistaiseksi pystynyt varjelemaan itseni palamiselta. Olen valellut itseäni suojakertoimilla 50 ja 30. Mä inhoan sitä rasvaamista, mutta se on toki käryävää ihoa pienempi paha.

Pluskoon farkkushortsit

Mun vaalea ihoni palaa todella herkästi ja olen valitettavasti ehtinyt vuosikymmenien aikana altistaa sitä auringolle aivan liian monta kertaa huonosti suojattuna.

Muistelen edelleen kauhulla esimerkiksi sitä kertaa, kun poltin festareilla olkapääni ja olkavarteni pahasti vesikelloille asti. Jouduin olemaan muutaman päivän jopa sairaslomalla koska kuumeilin ja iho oli niin kivulias, etten voinut pukea päälle mitään mikä olisi koskenut palaneita kohtia (esim rintaliivit).

Kaiholla en myöskään muistele sitä kertaa, kun hanurini paloi uimarannalla niin pahasti, etten hetkeen istunut. Tai sitä, kun Tallinnan reissulla loman ilo vaihtui pahan palamisen myötä kuumeeseen ja kivuliaaseen pyörimiseen kastelluissa lakanoissa.

Onneksi auringon vaaroista puhutaan nykyään ahkerasti ja rusketuksen ihannointi edes hieman laskusuunnassa. Tai ainakin sitä kullanruskeaa sävyä tavoitellaan nykyään useammin purkista kuin paahtamalla itseä auringossa folioiden kera. Ylipäätään koko konsepti ”auringon ottaminen” tuntuu ainakin itsestä jo ihan aikansa eläneeltä.

Pluskoon farkkushortsit

Farkkushortsit (mulla koko 48) – Lost Ink Plus, Zalando

Viskoositoppi (46/48) – *Ellos

Kengät – Andiamo, Kookenkä (saatu)

Leopardikimono – Pieces

Laukku – Zara

Joskus nuorempana itsekin aina toivoin, että voi kumpa ruskettuisin ja kadehdin kaveredeni kesäsävyjä. Sittemmin olen onneksi oppinut tykkäämään omasta vaaleudestani. Muutamat kokeilut suihkurusketuksen ja itseruskettavien kanssa ovat osoittaneet, että tunnen oloni vain oudoksi, jos ihon sävy poikkeaa selkeästi alkuperäisestä.

Siis toki kesän myötä aina hieman päivettyy ja siihen tietenkin tottuu, kun tapahtuu niin pikku hiljaa. Katselen edelleen muiden kullanruskeita kesäsääriä ihaillen, mutta ei mitään nopeita värinmuutoksia itselleni kiitos.

 

Niin ihania kuin nämä aurinkoiset hellepäivät ovatkin, niin muistetaanhan kaikki myös ihon suojaaminen:

  • Tunnista oma ihotyyppisi ja käyttää riittävän korkeita suojakertoimia. Kaltaisilleni palamiseen taipuvaisilla suojakerroin tulisi olla vähintään 30, 50 vielä parempi.
  • Tsekkaa aurinkovoiteesi ikä. Huoneenlämmössä säilytetty voide voi säilyä pari vuotta, mutta rantsukassissa viime kesänä kiehunut tuote on ainakin viisainta vaihtaa uuteen.
  • Levitä aurinkovoide iholle noin puoli tuntia ennen aurinkoon menoa ja lisää rasvaa 1-2 tunnin välein sekä aina uimisen ja peseytymisen jälkeen siitäkin huolimatta, että tuote olisi vedenkestävä.
  • Vältä tarpeetonta auringossa oleilua. Varjossakin tarkenee. Muista, että auringon säteiden heijastuminen esimerkiksi vedestä lisää suojautumisen tarvetta.
  • Vietä auringossa lyhyitä aikoja kerrallaan ja käytä mahdollisuuksien mukaan väljillä vaatteilla.

Aurinkoista, mutta turvallista kesää kaikille!


Tags:
,
3 Comments
  • Satu // Life with Satu
    Posted at 14:18h, 17 kesäkuun Vastaa

    Noi aurinkovoiteet on niin tärkeitä! ITse ostan joka kevät naamalle ja vartalolle uudet rasvat, oli niitä vanhoja jäljellä tai ei. Aika monet, ainakin purkkien ohjeiden mukaan, menee vanhaksi puoli vuotta avaamisesta ja tän kanssa en ota riskiä. Mä en myöskään juurikaan rusketu vaan ennekaikkea palan ja ennemmin oon sitten kalpee. Tosin nykyisin vähän paremmin kun aikaisemmin, johtunee siitä että lapsen kanssa ulkoilun kohdalla se auringolle altistuminen alkaa tosi paljon aikaisemmin kun silloin kun ei ulkoillut joka päivä. Varsinaisesti auringossa makaamisessa oon ollut aina huono, jaksan olla paikoillaan kymmenen minuuttia, joka on toki hyväkin asia.

  • Canelia
    Posted at 12:07h, 21 kesäkuun Vastaa

    Ootko muuten kokeillut Be3 spray aurinkosuojaa?
    Inhoan rasvailuja todella. Kävin ostamassa apteekista Be3 ja ja ai että! Helppo ja nopea eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Miss aurinkorasva, jatkoon! : )

    • Veera
      Posted at 06:05h, 22 kesäkuun Vastaa

      Hei joo itseasiassa mulla on ollut sitä yksi purkki ja se tosiaan oli kyllä loistavaa! Mut en muistanut kyseistä merkkiä nyt kun olin hätäpäissäni aurinkorasvaostoksilla.

Post A Comment