Anette Ahokas Designin uutuusmallisto nyt ennakkomyynnissä

 

Kotimaiset pluskoon vaatteet

-Kaupallinen yhteistyö Anette Ahokas Design

Vaatteiden kotimaisuus ja eettisyys ovat onneksi asioita, joiden arvostus on koko ajan nousussa. Uusia merkkejä myös syntyy ilahduttavaa tahtia kysynnän kasvaessa. Itsekin olen viime vuodet hyvin aktiivisesti tutustunut kotimaisten brändien tarjontaan, sovitellut satoja vaatteita ja tehnyt tiedusteluja kokopolitiikasta. Harmikseni olen kuitenkin joutunut hyvin usein toteamaan, että itseäni kiinnostavilla merkeillä koot eivät riitä itselleni asti tai, jos merkillä koot riittää, niin vaatteiden mallit eivät vaan ole omaa tyyliäni.

Koko ajan kuitenkin tarjonta lisääntyy ja onneksi kotimaisten joukosta alkaa löytyä myös brändejä, joiden valikoimat miellyttävät itseä myös tyylillisesti. Yksi tällaisista on Anette Ahokas Design, jonka vaatteita on aiemmin nähty päälläni mm. tässä postauksessa.Merkin vaatteet on suunniteltu ja valmistettu alusta loppuun saakka Suomessa ja niitä on saatavilla koot XS-3XL!

Kotimaiset pluskoon vaatteet

Anette suunnittelee ajattomia ja monikäyttöisiä vaatteita joissa on helppo olla. Itseeni vetoaa erityisesti merkin naiselliset mekot, joissa on muoto ja leikkaukset kauniisti kohdallaan myös omalle vartalotyypilleni.

Sain valita uudesta mallistosta pari suosikkiani ja päädyin näiden kuvien DIA-paitaan ja DIA -mekkoon. Molemmat on valmistettu napakasta viskoosi-polyamidi-trikoosta, joka on sekä mukava että helppohoitoinen materiaali.

Kotimaiset pluskoon vaatteet

Mekossa on omaan makuuni kohdallaan ihan todella monta asiaa: joustava materiaali, kaunis ja sopivan kokoinen pääntie, 3/4 hihat, sääret esiin tuova mitta ja pienet persoonallisuutta tuovat yksityiskohdat kuten epäsymmetrinen helma. Juuri tällaisissa naisellisissa, yksinkertaisen tyylikkäissä mekoissa mä viihdyn silloin, kun pitää pistää pikkuisen parempaa päälle. Yksinkertaisen tyylikäs mekko on helppo asustaa eri tavoin arkisemmaksi tai juhlavammaksi.

Viikonloppuna ravintolaillalliselle valitsin mekon pariksi mustat remmikorkkarit ja niitticlutchin (kurkkaa kuva IG:stä) näihin kuviin valitsin astetta juhlavammat hoepan väriset asusteet. Toimii molemmin tavoin. Paksuilla sukkahousuilla ja vaikka saappailla sama mekko muuttuu helposti arkisempaankin käyttöön.

Kotimaiset pluskoon vaatteet

DIA -mekkoa on saatavilla neljä väriä: vihreä, punainen, sähäkkä sininen ja aina takuuvarma ja monikäyttöinen musta. Itselläni on 120 cm rinnanympäryksen omaavana mekosta koko XL.

Mietin pitkään tämän vihreän ja sinisen välillä. Kirkkaansininen on näyttävämpi ja olin sitä kyllä sovitellessa kovasti ihastellut, mutta tämä vihreä tuntui sopivan loistavasti syksyyn ja veti minua puoleensa arvokkaalla fiiliksellään. Ja hyvän valinnan tein vaikka vihreä onkin väri, jota olen aika vähän käyttänyt.

Kotimaiset pluskoon vaatteet

Arkisempaa käyttöä varten valitsin DIA-paidan, jonka yksinkertaiseen ilmeeseen etupuolelle ommeltu tekstuuri tuo kivasti eloa ja mielenkiintoa. Tykkään paidan mallissa eritysein paljon sen nätistä pääntiestä ja hihojen kauniista siluetista. Ja on tässä kyllä pituuskin kohdallaan. Tälle paidalle onkin helppo ennustaa ahkeraa käyttöä niin farkkujen kuin vaikkapa nahkahameenkin parina. Toimii ihan sellaisenaan tai neuletakkien ja bleisereiden alla.

 

anette ahokas

Näiden omien valintojeni lisäksi haluan nostaa mallistosta esiin vielä nämä ZIPPER-haalarin ja ZIPPER-Mekon. Itselläni on edellisen malliston haalari ja se on ollut ihan loistovaate esim reissuun. Sama haalari kun on muuntutnu kenkiä maihareista korkkareihin vaihtamalla niin työvaatteeksi kuin tyylikkääksi illallisasuksikin. Tässä päivitetyssä haalarimallissa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota pukemisen ja riisumisen helppouteen ja vetoketju aukeaa aiempaa pidemmälle. Olen tämän itse sovittanut ja pukemisen helpoksi havainnut.

Zipper-mekko puolestaan ansaitsee maininnan siksi, että siinä on täydellinen vastaus ajattoman ja monikäyttöisen mustan perusmekon tarpeeseen.

Kotimaiset pluskoon vaatteet

Pääsin muuten tutustumaan tähän mallistoon jo sen protovaiheessa, kun Anette kutsui minyt työhuoneelleen sovittelemaan vaatteit ja antamaan kommentteja. Sovittelin kaikki silloiset suunnitteluvaiheessa olleet vaatteet läpi ja kerroin omia fiiliksiäni siitä mikä toimii ja mihin käyttäjänä kiinnitän huomiota. Yksi asia, jonka itse nostin esille, oli esimerkiksi DIA-mekon vyö. Aivan, sellaista ei näy kuvissani, koska en itse sitä mekkoon kaivannut, mutta sellainen on sen asusteeksi erikseen ostettavissa.

Oma kommenttini siis oli, että itselläni vöistä piittaamattomana pukeutujana vyö jäisi tällaisessa mekossa käyttämättä ja turhana lojumaan laatikon pohjalle. Jollekin toiselle se kuitenkin voi olla juurikin se asun tärkein yksityiskohta. Jotta mekko miellyttäisi molempia ”koulukuntia”, on se siis monikäyttöisin ilman vyölenkkejä ja niin, että hallutessaan voi ostaa mekkoon sopivan vyön. Tällainen vaatteen pieni räätälöinti kunkin asiakkaan oman tarpeen mukaan säästää sekin hieman materiaalia.

Oli ihan tosi mahtavaa päästä näin pienellä tavalla kommentaattorin ominaisuudessa mukaan tämän malliston syntyprosessiin!

Kotimaiset pluskoon vaatteet

Materiaalivaraston kuormitusta ja varaston ylijäämää pyritään pienentämään myös nyt meneillään olevalla malliston ennakomyynnillä. Tilaamalla Anette Ahokas Designin uuden malliston tuotteita ennakkoon 23.10. mennessä, saat ne -15% alennuksella!

 

Kuvien muut vaatteet: Farkut – Very nice (saatu) / Nilkkurit – Roccobe, Vamsko / Korkkarit – Shoe the Bear / Laukku –  Tahto Design (saatu) / Korvakorut – Kalevala (saatu)


5 Comments
  • Sassuli
    Posted at 13:15h, 20 lokakuun Vastaa

    Vähäkö oot upee! Ja mitkä sääret – no, huh, huh. Hoikistuminen kyllä näkyy (upea olit kyllä aiemminkin).

  • Hermesetas
    Posted at 20:34h, 21 lokakuun Vastaa

    Olet mun tyyliguruni, Veera.
    Ei mulla muuta.
    Ihanaa syksyä.

  • Teija
    Posted at 11:48h, 22 lokakuun Vastaa

    Huh miten upealta näytätkään! Myös esittelemäsi vaatteet ovat ihania ja sopivat moneen käyttöön. Tuon DIA-paidan voisin käydä ostamassa vaikka saman tien.

  • Leena
    Posted at 14:58h, 23 lokakuun Vastaa

    Ihanaa, joku muukin puhuu pääntiestä eikä kaula-aukosta.

  • Anna
    Posted at 16:37h, 23 lokakuun Vastaa

    Jestas kun näytät hyvältä! Ja vaatteet kans. Tuo musta paita kiinnostaisi itseänikin,

Post A Comment