Tämä oli nopea päätös – Tervetuloa uuteen kotiini

 

Kaupallinen yhteistyö, Oomi

”Pitäisikö nyt kuitenkin vielä katsella muitakin.. mitä jos ensi viikolla vastaan tuleekin joku vielä parempi?” Sen kun selailisi tarjontaa, sopisi tapaamisia ja tekisi vertailuja. Mutta ei, tämä uuden kodin etsintä ei mennyt lainkaan noin. Se oli ennemminkin yhtäkkisestä päähänpistosta sovittu näyttö, ja alle vuorokausi siitä, kun olin tehnyt uudenvuodenlupauksen, että ”vuonna 2021 mä etsin uuden kodin” minulla oli se jo löydettynä ja päätös tehtynä. Yllätin vähän itsenikin.

Olen yleensä hitaampi ja harkitsevaisempi, mutta nyt päätin olla rohkea ja tarttua välittömästi siihen kutkuttavaan fiilikseen, jonka tämä asunto ja koko talo minulle tarjosi. Ei mitään turhaan vatvomista, pitkää punnitsemista ja itsensä valmistelua siihen, että ylipäätään jaksaisi ajatella muuttamista. Muutamassa tunnissa vaan päätös pakettiin ja kohti uutta.

Tätä päätöstä tosin joudutti melkoisesti nykyisen asuintaloni todella levoton meininki, joka tuntui joululoman aikana seinän takana vain yltyvän. Mutta silti, en olisi uskonut, että reilu viikko tuosta epätoivon yöstä, jolloin selailin asuntoilmoituksia, minulla olisi jo ensimmäiset tavarat uudessa osoitteessa.

Ekat asiat, jotka vein uudelle asunnolle oli tuikkuja (jotta näin eteeni ennen kuin sain sähköt), yksi viherkasvi ja muutaman pullon skumppaa 😀

 

Mutta voi mikä ihana asunto tämä onkaan! Neliöitä on muutama aiempaa vähemmän, mutta saan paljon muuta tilalle. Minulla on tästä eteenpäin astianpesukone! Laiska tiskari todellakin kiittää. Minulla on myös parveke, pieni vaatehuone, rempattu tilava kylppäri lattialämmityksellä, ilmalämpöpumppu, varastotilaa ja talon alakerrassa uima-allas. Ja mikä tärkeintä, rauhaa. Pienessä taloyhtiössä on vain muutama asunto ja itse talossa asuva vuokranantaja vakuutti jengin olevan rauhallista väkeä. ”Tuosta yhdestä naapurista voi silloin kuulua vähän meteliä, kun on lapsenlapset käymässä”, kertoi vuokranantaja näytössä. Voi kuule, se on pientä sen muutaman viikon takaisen rapussani tapahtuneen poliisirynnäkön jälkeen.  Eipä siis lainkaan hassumpi upgreidaus entisestä. Näissä asioissa vaihtamalla toisinaan todellakin paranee.

Yritän varoa tekemästä itselleni liikoja mitään New year, new me –suunnitelmia ja vaatimuksia, mutta kyllä tämä muutto silti hieman sellaista fiilistä tarjoilee. Vaikka elämä ei muutu, vain seinät arjen ympärillä, on tässä silti jotain uuden aloittamisen ja puhdistumisen tunnelmaa.

Vaikka monille ihmisille muuttaminen on ihan piece of cake ja arkipäivää eikä aiheuta sen ihmeellisempiä tunteita, niin itselleni muutot ovat aina olleet vähän pelottavia. On pitänyt uskaltaa muuttaa pois kotoa, yhteen jonkun kanssa, uskaltaa jättää ne kodit joihin kovasti kiinnyin ja rohkaistua lähtemään jälleen omilleen. Muuttaminen, kuten vuoden vaihtuminenkin on aina jonkin vanhan taakse jättämistä ja jännitystä uudesta.

Tämä muutto tarkoittaa ihan fyysisesti luopumista yhdestä sun toisesta asiasta. Pienemmät neliöt ja entisestä poikkeavat säilytystilat nimittäin vaativat melko suoraviivaista omaisuuden karsimista. Olenkin jo pari päivää käynyt ankaraa ajatustyötä sen suhteen mitä tavaroita tarvitsen ja haluan pitää ja mistä kaikesta voin ja uskallan luopua. Että kyllä tässä on suursiivouksen fiilistä niin konkreettisesti kuin kuvainnollisestikin.

Jee, kylppärissä on lattialämmitys! Ja tyykkään myös tuosta lattialaatasta, koska se tuo mieleen lapsuuskodin suihkuhuoneen.

 

Kun tämä vuosi nyt lähti tällaisella nopealla ratkaisulla liikkeelle, niin toivoisin samaa uusiin asioihin tarttumisen uskallusta teemaksi koko alkaneelle vuodelle. Että uskaltaisi sanoa useammin kyllä kuin ei. Vähemmän pelkoa siitä, että mokaa ja enemmän uteliaisuutta sitä kohtaan mitä hienoa voi kokea ja mitä upeita asioita tapahtua, kun vetää syvään henkeä ja sanookin joo.

Toivon rohkeutta kokeilla uusia harrastuksia ja haastaa itseäni. Haluan itsevarmuutta tavoitella työelämässä enemmän ja hinnoitella itseni paremmin. Kaipaan lisää uskallusta puhua tunteistani ja painaa lähetä-nappulaa senkin viestin kohdalla, jonka vastaanotto jännittää. Näillä ajatuksilla vuodesta 2021 on pakko tulla edeltäjäänsä parempi.

Noi makkariin vievät ovet on ihanat!

Neule – Alpa (saatu)

Farkut – Calvin Klein

Korvikset – Nomoi Design (saatu)

 

Sain uuteen kotiin sähköt päälle tänään ja ensimmäinen asia, mihin sitä hyödynsin, oli laittaa shampanja kylmään. First things first! 😀 Sähkösopparin otin Oomilta.

Oomilla on nyt uutena tuotteena Oomi paketti, joita on saatavilla kolme eri vaihtoehtoa S, M ja L sen mukaan hankkiiko sähköä vaikkapa pieneen kerrostaloasuntoon, isompaan rivariin tai omakotitaloon ilman sähkölämmitystä. Pakettihinnalla tietää aina paljonko on laskua tulossa. Ihan kuin puhelinliittymien paketit.

Itselleni yhtenä tärkeimpänä sähkönmyyntiyhtiön valinnan perusteena oli se, että kun sähkön siirrosta vastaa Pori Energia ja sähkön myynnistä Oomi, saan ne molemmat yhdelle ja samalle laskulle. Itseäni nimittäin riepoo ihan hirveästi ne erilliset laskut, kun tälleen valokatkaisijaa napsuttelevan kuluttajan silmissä ostan ihan vaan yhtä asiaa, sitä että seinästä tulee sähköä. Mut nyt on kaikin puolin näppärää ja helppoa!

Oomi Paketti -tuotteiden kulutusrajat ja hinnat näet täältä.

 

Muuttolaatikot sovittu noudettavaksi perjantaina ja paku on käytössä viikonlopun, joten ensi viikolla toivottavasti aloittelen elämää uusien seinien sisällä!


6 Comments
  • h_eidi
    Posted at 20:20h, 07 tammikuun Vastaa

    Uusi kotisi on kaunis, erityisesti nuo kaksoisovet ovat aivan ihanat. Onnea uuteen kotiin ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle :).

  • TeeKoo
    Posted at 20:44h, 07 tammikuun Vastaa

    Onnea ja iloa uusien seinien sisälle! Ja nuo pariovet – RAKASTAN!

  • Pia Pouttu
    Posted at 09:01h, 08 tammikuun Vastaa

    Onnea uuteen kotiin ja uuteen vuoteen! Ihanan näköinen kämppä ja noi lasiovet❤️ Toivottavasti fengshuit on siellä kohdillaan ja viihdyt. Usein tuollaiset nopeat intuitiiviset ratkaisut osoittautuvat parhaiksi.

  • MariaO
    Posted at 12:06h, 08 tammikuun Vastaa

    Onpa kaunis koti! Ja tuo kylppäri!! Paljon onnea uuteen kotiin ja uudelle vuodelle! Olkoon se sinulle lempeä ja armollinen, mutta samalla jännittävän kutkuttava <3

  • Irene T
    Posted at 01:30h, 04 helmikuun Vastaa

    Onnea uuteen kotiin! Itselläni tosi vaikea paikka; tykkään asunnosta ja huippusijainti (Oulussa) mutta yläkerrassa tosi kova meteli monta kertaa viikossa! Oon yrittänyt nukkua patjan kans keittiössä mutta alkaa todella ottamaan päähän! Tulee varmaan asunnonvaihto eteen !(itse olen todella hiljainen ja yksinelävä asukki; iltakymmeneltä hiljennyn kokonaan…)

  • Hanna
    Posted at 10:52h, 18 helmikuun Vastaa

    Joko olet asettunut uuteen asuntoon? Olisi mukava saada kuvia.

Post A Comment