Ajansäästökuuri

Tämän viikon teema on selkeästikin laukkujen epätoivoinen pakkaaminen ja purkaminen. Alkuviikko vierähti pienen repun kera kouluhommissa Tampereella, mutta loppuviikon Helsingin reissuun taitaa joutua ulkonäkökriisin vuoksi raahaamaan jonkun astetta isomman matkakassin. Perjantaina on  luvassa Indiedaysin lanseerauskekkerit ja tämä ilta onkin kulunut epätoivoisesti kolttuja repien ja riuhtoen. Ensin niitä mekkoja on revitty kaapista, sitten kolttu on kiskottu päälle, sitten on riuhdottu sama kolttu itkuisena pois päältä ja sen jälkeen on revitty epätoivoisena tukkaa. Ja sen jälkeen tämä kuvio on toistettu jollakin toisella mekolla ja samalla tukalla. Ja uudelleen. Ja uudelleen. Lopputulos on se, että hankittuani ehdolle kolme uutta mekkoa olen tällä hetkellä kallistumassa yhden vanhan koltun puoleen. Juuri näin..

Mutta, koska olen fiilispukeutuja enkä pysty suunnittelemaan elämääni saati sitten pukeutumistani edes kahta päivää eteenpäin, pakkaan kassiin muutaman vaihtoehdon ja teen lopullisen päätöksen aivan viime hetkillä ja luotan Jonnan olevan loistava makutuomari. Ja niistä uusista mekoista puheen ollen, se Whistlesin harmaa silkkimekko saapui heti huolestunutta nillitystäni seuraavana päivänä. Mekko on mahtava ja pidän sen ehdottomasti, mutta se ei taida silti olla se oikea tähän tilaisuuteen. Eri mekoissa on eri itsetuntokertoimia ja tässä kyseisessä se ei ollut riittävän korkea näihin bileisiin.

130110

Kuvassa päivän x asu. Harmaa päälleommelluilla taskuilla varustettu rosohelmainen neuletakki on Vero Modan, mutta VM:n oman liikkeen sijasta bongasin tuon mukavuuden Asokselta. Minulla on nyt meneillään kiihkeä rakkaustarina harmaiden vaatteiden kanssa ja tuo neule sopi kyseiseen love storyyn loistavasti. Neuleessa on itse asiassa monta muutakin tällä hetkellä itseäni viehättävää ominaisuutta, kuten läpikuultavuus ja valuvat linjat. Tällaisia ihanuuksia minulle kaikissa väreissä! Ja kun mietitään tarkemmin mitä ne ”kaikki värit” mahtavat olla, niin lista on seuraavanlainen: musta, harmaa (siis joku eri harmaa kuin tuo on!) ja.. villinä korttina vielä vaikkapa violetti! Siinäpä ne minun kaikki värit sitten olikin.

Asiasta sivuraiteille…. Miksikähän minäkin aina välillä (lue keväisin) sorrun kuvittelemaan, että minunkin kuuluu yrittää värittää pukeutumistani ja päädyn hätäpäissäni ostamaan jotain ”ihanan pirteää”. En vaan tajua. Ekat auringon säteet tekee minusta aina syyntakeettoman. Onneksi niihin säteisiin on vielä aikaa. Voin valmistella itseni kohtaamaan tuon mielenlujuutta vaativan ajanjakson. Tähän aiheeseen palataan varmasti tulevia kuukausina.

Mutta siis kuvan asusta vielä. Biancon nahkaiset nilkkurit kuuluvat osastoon ”olin jo ehtinyt unohtaa omistavani tällaiset, mutta jälleennäkemisen riemu on rajaton”. Rennot ja löysävartiset nilkkurit ovat täydellinen pari varresta pilkistäville mamman kutomille villasukille. Kuvassa tumman harmaat sukat eivät juuri erotu, mutta kaapista löytyy pirteämpiäkin värivaihtoehtoja. Monena päivänä onkin asujen ainoa väripilkku ollut nimenomaan kengistä kurkistavat sukanvarret. Pieni juttu, joka tekee asusta jotenkin ihanan kotoisan ja turvallisen tuntuisen.

Uudesta kampauksestani huolimatta olen viime päivinä viihtynyt mamman kätköistä joululomalla löytämäni pipo päässä. Mä olen vaan yksinkertaisesti sitä lajia tukanlaittana, että en tajua mitä järkeä on aamulla föönata, pöyhiä, tupeerata, suoristaa ja laittaa ainetta törpöstä jos toisestakin, jos se koko komeus on sitten kuitenkin ulos mentäessä pilattava pipolla. Hyppään siis suoraan noiden luettelemieni aikaavievien vaiheiden yli kohtaan pipo ja pidän sen visusti päässäni aina kotiin paluuseen saakka. Vuositasolla tällaisella oikoreitillä säästetty aika voidaan laskea useissa tunneissa. Ja siitähän tässä Länsi-Eurooppalaisessa elämänmenossa on aina pula, ajasta. Ja minä ainakin tasan tiedän missä kaikki se pipon avulla säästetty aika on. Se muhii aamuisin peiton alla kanssani.


Tags:
,
19 Comments
 • Maria M.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aww, toi Vero Modan neuletakki on mielettömän ihana! Juuri tuo läpikuultavuus ja valuvat, veistokselliset muodot vetävät puoleensa ihan satasella!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mulla onkin lähes jokaisessa asussa oltava päällimmäisenä kerroksena joku ”hurpula”. Siis jotain liehuvaa ja edestä avonaista. Muuten ei oo oma olo. 😀

 • Wiilea
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana asu! Minäpä uskon, että näytät mahtavalta valitset sitten minkä mekon tahansa! Taidat olla varustettu sellaisella itsetuntokertoimella ja upealla ryhdillä, että ne jo tuovat sen tarvittavan lookin 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitti tsemppauksesta! Toivotaan et tukka taipuu hyvin, niin eiköhän se luo tarvittavan lookin ja fiiliksen. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tollaset valuvat lörttöpaidat on parhaita! Tykkään itse lörttöneuletakkia vielä enemmän lörttöpaidoista, jotka on valmistettu trikoosta. Ja taskut on ehdottomat!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mulla oli viime talvena ihan kauhea taskuvillitys. Kaikessa piti olla taskut. Nyt olen jo hieman parantunut taudista, mut onne edelleen tosi jees. 🙂

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Uusi Veeruska hyppää puikoille viikonloppuna =:o

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihanan kevyt asukokonaisuus! Ja silti talvinen, kun on villasukat ja pipo. Mukavaa Helsingin-reissua sulle! Siellä(kin) on nyt tosi kaunista. Itse olen loppuviikon evakossa porukoilla landella..

  Tulit muuten mieleen kun olin sunnuntaina shoppaamassa NYCin lähellä Woodburyn outleteilla (http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7, suosittelen, jos käyt noilla suunnilla!) ja ostin pitkän harkinnan jälkeen Benettonilta ihanan nahkaisen mustan kirjekuorilaukun rannehihnalla. Hintaa oli alle 30 e ja yllärinä tiskillä kaupan päälle tuli vielä musta nahkainen niittiranneke! Veera = niittiranneke 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oo! Kuulostaa hyvältä löydöltä se laukku! Ja mieti millaista räyhäkkyyttä saat kauluspaitoihin ja kotelohameisiin kun runttaat sen niittirannekkeen käteen! XD

   • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Gyl! XD

 • Anna-Maria
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tämä asu kolahtaa! Aivan upea tuo harmaa neuletakki, voisin itsekin omia vastaavanlaisen vaatekaappiini. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No itse asiassa mulla tuli mieleen, tota ekaa kertaa sovittaessani, että se passais tosi hyvin sullekin. Mulle on piirtynyt mieleen kuva sinusta jossain aika samanvärisessä mekossa tms. ja tuo mallikin oli sellainen sinut mieleen tuova. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  koruharakan sivuille ei pääse, ei oo linkkiä tuossa 🙂 ei muuta

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jees, pistetään asia korjaukseen! Ne linkit ilmeisesti sit katosi, kun siirtoa tehtiin uudelleen.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei! Ihana neuletakki, ja kiva blogi muutenkin :-)! Ajattelin kysyä tuosta neuletakista että miten siinä mahtaa mennä koot, onko neule malliltaan reilu vai suht’ normaali?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei ole mitenkään erityisen reilut koot. Mulla on koko L ja se on mulle just hyvä.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Löysin just tänne sun blogiin ja täytyy sanoa että vaikuttaa tosi kivalta:-) Ja noi sun hiukset on aivan u-p-e-a-t !!!

 • Ence
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Väripohdinta on ollut itsellenikin ajankohtainen, koska jumitan vaan harmaassa (jota rakastan yli kaiken, don’t get me wrong), mutta huomaan piristyväni huomattavasti jos päälläni on jotain ”pirteämpää” väriä. Yritänkin löytää jotain balanssia tähän, esim. pienellä pinkillä yksityiskohdalla kuten huivilla mieli jo ylenee 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  U P E A toi sun uusi tukka!!! Sopii älyttömän hyvin sulle =)

Post A Comment