Hyviä ostoksia ja vähän huonojakin

Jos mä nyt sit vihdoin tekisin nopsan yhteenvedon marras- ja joulukuun ostoksista, ne kun silloin ajallan jäivät tekemättä. Kaikkea en jaksanut alkaa kuvailemaan,  ja muutenkin tämä on melkoisen pintapuolinen raapaisu, kun en viitsi kirjoittaa tästä romaania.

H&M pinkit platform korkkarit

Pinkit korkkarit H&M 22 €.

Pieces nyörikaulakoru

Piecesin narukaulakoru 13 €

H&M musta liivi

H&M:n liivi 22 €

Benetonin käärmelaukku

Benettonin harmaa käärmelaukku 19 €

neulemekko ja paljettipaita H&M

Sininen neulemekko 16 € ja paljetti teeppari 5 €, H&M.

 

Miss sixty trikooneuletakki

Dorothy Perkinsin farkkumekko 16 € ja Miss Sixtyn lörttöpaita 20 €.

CK Jeans olkalaukku

CK Jeansin olkalaukku 60 €

Marraskuun vaate- ja asusteostokset tyhjensivät lompakkoa kaiken kaikkiaan 303 €. Kaikki kuvissa esiintyvät hankinnat Benettonin laukkua lukuunottamatta ovat juuri marraskuulta. Noiden lisäksi kaappiin muutti marraskuussa mm. pitsikoristeiset legginssit 38 € (kotimaista käsityötä!), H&M:n perus minihame 7,50 €, Vilan harmaat farkkulegginssit 24 € ja muutamia perustoppeja.

Marraskuun turhaksi ostokseksi kruunataan hädissään 5 min ennen GT:n sulkemisaikaa mukaan tempaistu punainen 20 € trikoomekko, jota "tarvitsin" Minni Hiiri naamiaisasuani varten. No tietäähän mitä siinä paniikissa kävi, pää ei todellakaan kyennyt kaivelemaan lokeroistaan sitä tosiasiaa, että kaapissa olisi ollut jo yksi hommaan passaava punainen trikoomekko. Toinen ns. dorka-ostos oli tuo henkkamaukan vitosen maksanut paljettiteeppari, koska kyllähän sen nyt tietää miltä se varmaan jo muutaman pesun päästä tulee näyttämään. Mutta kun ei harakka voinut halpaa kiiltoa vastustaa. 😛

Muuten marraskuun vaatehankinnat olivat lähinnä jo hyviksi ostoksiksi osoittautuneita perusvaatteita. Täysosumiksi ainakin käyttömäärän perusteella voidaan laskea Miss Sixtyn trikoohärpäke ja messujen outletista löytynyt CKJ:n olkalaukku. DP:n roiskeinen farkkumekko ja H&M:n sininen neulemekko toivat kaivattua vaihtelua kaapissani vallalla oleville mustille minimekoille.

Kosmetiikkaostokset eivät marraskuussa nielleet kuin valokynän ja meikinpuhdistusaineen verran eli 16 €.

Joulukuussa olin hieman maltillisemmalla mielellä, mutta joukkoon mahtuu yksi hudiksi osoittautunut ostos. Joulukuun saldo vaatteiden, kenkien ja asusteiden osalta oli 192 €. Tuohon summaanmahtuivat seuraavat ostokset: kahdet rintaliivit ja yhdet alushousut Changesta yht. n 70 €, Amorphiksen huppari (puhdasta rakkautta!!!) 45 €, mustat Piecesin farkkulegginssit 15 €, paljettikoristeinen neuletakki kirpparilta 4 €, Benettonin harmaa käärmekuosinen laukku 19 € ja yksi jo aiemmin syksyllä himoitsemani printti t-paita alennuksesta 5 €.

Ja sitten vielä se harhaostos, Vilan violetti trikoomekko, joka päätyikin sitten huuto.nettiin.  Tykkäsin mekosta aivan valtavasti ja tykkäisin edelleen, mutta toistuvasta sovittelusta ja rukouksista huolimatta mekon taskut eivät asettuneet lantiolleni imartelevasti ja jouduin toteamaan, että perseeni on himpun verran liian leveä kyseiseen vatteeseen. Siinä vaiheessa, kun vihdoin lopetin toiveajattelun, oli mekon palautus- ja vaihtoaika jo umpeutunut. Kommenttiboksissa joku lukija pyysi, että kirjoittaisin joskus hutiostosten anatomiasta, joten säästän syvemmän ruotimisen siihen kirjoitukseen ja tyydyn tässä yhteydessä toteamaan vain, että  tekevälle sattuu ja shoppailevalle myös.

Meikkipussiin tuli joulukuussa hankittua yksi IsaDoran luomiväripaletti 7 €, Make Up Storen Cover all mix 28,50 €, siveltimiä yht. 22 € ja Mavalan musta kynsilakka 4,50 €. Kaikki yhteensä 62 €. Luomiväripalettia en jo omistamani luomivärikokoleman valossa olisi varmastikaan tarvinnut, joten en voi puolustautua millään muulla kuin jouluostosryysiksen aiheuttamalla ostosmanialla.

Nyt kun koko vuosi 2009 on saatu ostosten osalta pakettiin, olen ajatellut vielä tehdä yhteenvedon. Montako laukkua löysi tiensä eteiseeni? Montako paria kenkiä hamstrasin kokoelmani jatkeeksi? Mikä on koko vuoden yhteenlaskettu summa, jonka onnistuin työntämään rätteihin ja lumppuihin? Ja ennen kaikkea.. Millaisia ajatuksia tulokset minussa herättävät? Kaikkiin näihin kysymyksiin tulossa vastauksia tänne blogiin.

Päätin, että aion merkitä ylös ostokseni myös tänä vuonna, koska haluan tietää onko viime vuoden tuloksilla mitään vaikutusta tämän vuoden kulutustottumuksiin. Kysyn kuitenkin teiltä, että pitäisikö nämä kuukausilaskelmat/-pohdinnat jo jättää blogista pois vai jaksatteko niitä lukea? Itselleni tämä julkinen kirjaaminen kyllä jotenkin sopii ja se myös "pakottaa" minut kirjoittamaan kaiken ylös. Mutta jos nämä on ihan super-tahmeata blogisisältöä, niin voin toki harkita niiden julkaisemista uudelleen.

 


Tags:
18 Comments
 • sannnna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ilman muuta julkaiset,niistä saa monesti itekki miettisen aihetta omiin ostoksiin. ”ensi kuussa järki käteen”

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ja nyt mä ainakin voisin ottaa sellaisen ”tänä vuonna järki käteen” kampanjan!

 • chic miu miu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ehdottomasti jatkat ”kuukausilaskelmat/-pohdinnat” kirjottelua täällä blogin puolella. Ovat olleet minun suosikki lukuaihe. Ovat piristäviä kun näkee mitä olet löytänyt ja toisaasta taas se miten pohdit huti ostoksia, saa minutkin miettimään omia ostoksiani ja niiden tarpellisuutta. =)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no kiva, että kannatusta edelleen löytyy!

 • Teresa S.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ehdottomasti jaksetaan lukea! On tosi kiva kun jaksat aina pitää kirjaa ostoksistasi. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jei! 🙂

 • heitiitu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ehdottomasti jatkoa kuukausikäräjille!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pidetään ohjelmistossa! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Juu, minäkin kannatan tämän jatkamista, todella mielenkiintoista 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hyvä juttu!

 • Annap.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kannatan kirjanpidon julkaisemista. Mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää luettavaa. Kunhan saisi itsensäkin patistettua ostoksien ylöskirjaamiseen. Mä vain säästän kaikki kuitit ja pähkäilen sitten toukokuussa, mitkä niistä mahtaisivat mennä verovähennykseen muusikon ammattivarusteina, siis esiintymisvaatteina ja -meikkeinä. Minkäänlaista syvempää analyysiä en ikävä kyllä ole tähän mennessä suorittanut.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   voih.. kun saiskin näitä törsäilyjä verovähennyksiin! 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  kannatan ehdottomasti jatkoa kuukausikäräjille! ovat mielestäni oikeen mielenkiintoinen osa tätä blogia 🙂 tykkään siitä että bloggaajat (ja tietysti muutkin shoppailijat..) osaavat suhtautua ostoksiinsa kriittisesti. vähän liian usein törmää siihen et kaupoista tai kirppareilta kannetaan jatkuvasti (halpoja) riepuja kotiin, eikä niitä edes ehditä käyttää, saati sitten että edes välillä kyseenalaistettaisiin niiden todellinen tarve :p muutenki tykkään tosi paljon tästä blogista kun se on niin elämänmakuinen 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   se kriittisyys pitäis vaan onnistua kanavoimaan vielä sinne kassajonoon saakka, jotta älyäis useammin kääntyä kannoillaan ja palauttaa käsivarrella roikkuvat lumput hyllyyn. 😀

 • norppa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ite ajattelin listata tänä vuonna shoppailuja kuukausittain, kun oon todennut että nämä on mielenkiintoisia. Nyt vaan ahistaa, kun oon kärsinyt pienestä shoppailumaniasta ja hävittänyt osan kuiteistakin… Että saas nähdä, saanko viikon päästä listattua mitään 😀

  Tuo lörttöpaita on muuten ihan huippu. Toimiiko se hyvin käytössä?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kannatan kirjaamista. En mä itsekään mitään kuitteja säilytä, vaan kirjoitan ostokset aina kalenteriin ylös.

   Lörttöpaita on aivan mahtava ja toimii ainakin viidellä eri tavalla. Mamma otti siitä mitat ja suunnittelee samanmoista neuleversiona. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kannatan myös julkaisua. Jos vaan sulta siltä tuntuu. Itsekin kirjaan ostokseni ylös, ja välillä sitä kauhistuu kun loppujen lopuksi pienistä puroista syntyy niin iso rahamäärä. Mun mielestä nää sun kirjoitukset budjettipuolesta tuo toivottua näkökulmaa kulutukseen ja toivottavasti saa myös muut välillä pohtimaan, mikä on tarpeen ja mikä ehkä ei, ja millaisiin ostoksiin todella haluaa rahansa käyttää.

 • marjut
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Laita ehdottomasti blogiin asti nuo hankinnat näytille.

Post A Comment