Oikea koko

Niin blogeissa kuin muissakin medioissa keskustellaa aina aika ajoin siitä, että minkä kokoinen nainen on ns. oikean kokoinen ja minkä kokoisia malleja kukin haluaisi catwalkeilla ja mainoksissa nähdä. Itse liputan edelleen sen näkemyksen puolesta, että meitä on moneksi eikä ole olemassa mitään muuta totuutta naisen kropan mallista ja koosta kuin jokaisen ihmisen oman pään sisältö. Oikea koko on se, jossa itsellä on hyvä olla, piste.

Mitä taas mediassa käytettävien mallien kokoon tulee, niin itse toivoisin näkeväni vähän kaiken kokoisia tyyppejä. Luulen, että jokainen toivoisi näkevänsä enemmän juuri niitä itsensä kokoisia malleja ihan siitä syystä, että samaistuminen olisi helpompaa. Itsellä ainakin on ihan täysi mahdottomuus ikinä koskaan milloinkaan hahmottaa yhdestäkään pienikokoisen mallin pällä esitellystä vaatteesta, että olisiko siinä mitään aineksia omassa koossani. Se mihin niitä isommankin vaatekoon malleja erityisesti kaipaisin, olisi mm. monen nettikaupan  vaatekuvat. Esim. useat britti nettikaupat tarjoavat samaa vaatetta esim kokoskaalalla 6-20 (eli 34-48) , mutta niitä myydään ainoastaan pienimpiä kokoja käyttävien mallien kuvilla. Ja senhän nyt tietää kaikki, että se on sitten ihan eri asia sama kolttu niiden päällä, joiden koko alkaa kolmosella tai niiden jotka on nelosen mimmejä. Tuollaisessa tapauksessa olisikin mukava ja informatiivinen lisä, jos sama riepu olisi jaksettu kuvata katalogiin kahden melko erikokoisen mallin päällä. Eli siis toivo eksaktisti minkään tietyn kokoisia tyyppejä, enkä vaadi lisää läskiä editoriaaleihin, mutta arvostaisin kovasti laajempaa skaalaa informaatioarvon vuoksi.

Marie Claire 2009-12_Page_030_thumb[1]

SHIRT: Will fit like a dream, SKIRT: Maybe a short one, SHOES: Who’s looking?

Näiden haaveiden vuoksi ilahduinkin suunnattomasti, kun bongasin viime syksynä InStyle ja Marie Claire lehtien sivuilta nämä yllä ja alla näkyvät Curvation alusvaatemerkin mainokset. Jos kyseisen merkin liikkeitä löytyisi Suomesta olisin välittömästi singahtanut alusvaateostoksille, sillä näihin naisiin oli koon puolesta helppo samaistua ja nämä mainokset saavat minut välittömästi luottamaan siihen, että kyseisestä puljusta löytyisi minulle sopivia liivejä. Myös mainosten tekstit saivat hymyn huulille. Skirt: Maybe a short one. Niinpä, mummoalkkarit korviin, sääret esiin ja baanalle!

curvation-MarieClaire_2009-09-35_thumb[1]

PHOTOGRAPHER: Captivated, STYLIST: Jealous, MODEL: Flattered, but not surprised

Ihanaa, juuri noin minunkin vatsa- ja kylkimakkarani laskeutuvat alushousujen kaulukselle! 😀 Mutta sen verran mä korjaisin noiden mainosten sanomaa, että tuo Sexy starts with the Minimizer Underwire bra and smoothing panty, ei ihan pidä paikkaansa. Kyllä se seksikkyys ja hehku lähtee omasta fiiliksestä ja asenteesta, mutta siihen fiilikseen voi tietty positiivisesti vaikuttaa oikean kokoisilla ja kauniilla alusvaatteilla. Joku tykkää litistävistä ja lätistävistä alusvaatteista ja toiset taas haluaa kohottaa ja nostattaa. Kaikki keinot ovat sallittuja, kun vaan itsellä on hvyä fiilis. Ja sekin on ok, jos ei halua sen kummemmin kurvejaan vaatteilla muokata, kunhan vaan valitsee oikean koon.

Suosittelen muuten ihan joka ikiselle aina ajoittaista alusvaatekoon tarkistamista. Niin rintaliivien kuin alushousujenkin. Mikään ei vie pukeutumista niin pahasti väärille raiteille, kuin virheellinen pohjatyö. En minäkään sitä aakkosissa etenmistä rakasta, mutta kummasti sitä vaan näyttää paremmalta, kun hyväksyy siellä alusvaatekaupassa sen uuden kirjaimen eikä väkisin ahda samaan  kuppikokoon kuin aina ennenkin. Itseltäni ainakin lähtee isot kiitokset Tampereen Changen ihanaiselle myyjälle, joka jaksaa joka kerta kantaa sovituskoppiin liivejä toistensa perään, eikä luovuta ennen kuin oikea koko ja malli löytyy. Terveisin nim. Veera G-H80.  😀


63 Comments
 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana juttu, kiitos! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ole hyvä! 🙂

 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania nuo kuvat kyllä.:) Ja ihana sinä!<3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pääset kohta tän ihanan hyttikaveriks!

 • Elina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olet kyllä taas niin oikeassa! Itsekin pitäisi raahautua joku kerta _oikeasti_ alusvaateostoksille _oikeaan_ liikkeeseen. Veikkaan että oisi melkoisen opettavainen kokemus..

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mene ihmeessä. Voi kuule mennä liivikoko uusiksi ja trust me, se tuntuu aika hyvältä. 🙂

 • Anna-Maria
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mahtava kirjoitus ja olen kanssasi ihan samaa mieltä! Enemmän normaalikokoisia malleja muotikuviin, jotta me taviksetkin tiedetään istuuko vaate päälle vai ei. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Suurempi variaatio mallien koossa kyllä ilahduttaisi kovasti.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana juttu!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kiitos!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No voihan..! Koko viikonlopun kyttäsin huuto.netissä sitä mustaa boleroa ja Vilan violettia ihanuutta. Ja nyt viime metreillä unohdin aivan täysin! Sen siitä saa kun on laho pää. Ainakin säästyi rahaa… Hyvällä syyllä voin siis käydä (jälleen) kaupoilla ostamassa uutta rättiä! 😉

  Ihania nuo Curvationin mainokset! <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Haha, no niin nyt sit vaan lohtuostoksille! 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mahtava kirjoitus jälleen kerran ja niin asiaa.

  Kuvat olivat ihanan piristäviä ja se että nämäkin mallit näyttävät minusta silti hyviltä vaikka eivät ole langanlaihoja. Nimenomaan oikeankokoiset alusvaatteet tekevät sen että näyttää hyvältä. Ja kuka sanoo että mummomallin alkkarit olisivat tylsiä? Kyllä niitä on varmaan muun värisiä kuin valkoisia ja beigejä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo ei mummoalkkarit olekaan enää tylsiä. Niitäkin saa kaikenlaisia. Itse olen siirtynyt korkeisiin malleihin lähes kokonaan, koska imartelevat kroppaa huomattavasti vähempi kankaisia malleja paremmin.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tästä postauksestä mä tykkään! A lot.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiva kuulla! 🙂

 • Hanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tämä oli ihana postaus <3, kiitos! Puhuit paljon ja kaikki asiaa 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä puhun useimmiten paljon ja on ilahduttavaa, jos kuulijoiden mielestä joukossa on joskus asiaakin. 🙂

 • Katar
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi hyvä kirjoitus!

  Itse kaipaisin myös eri pituisia malleja. Mallit kun on sitä pituusluokkaa 175-185 cm ja suomalaisten naisten keskimitta 165 cm (josta itse olen vielä pari senttiä pienempi) on mahdoton nähdä miten tietyt vaatteet istuu ja laskeutuu tai ylipäätään näyttää päällä kun ainoana vertailukohteena on se vähintään 10cm enemmän vartta omaava henkilö.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Totta tuokin. Kuten sanoin, me kaikki kaipaisimme enemmän itsemme oloisia malleja. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olipa mukava kirjoitus 🙂 Usein kun katsoo juurikin nettisivuilla kuvia jostain tietystä vaatteesta, näkee vaatteet yhtä hyvinä päällä kuin laihoilla malleillakin. Kun vaate saapuu postista, on pettymys paha. Ei se sitten kuitenkaan näytä samalle kuin oli unelmoinut 🙁

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   asiaan tietysti hieman auttaa tiukka itseopiskelu, eli opettelee tunnistamaan minkä malliset vaatteet useimmiten passaavat omalle vartalolle ja mitkä ovat ehdottomat nounout. Niin tulee pettymyksia edes vähän harvemmin, kun tiedostaa omat rajoituksensa. Mutta kun aina niitä ei vaan suostu hyväksymään. 🙂

 • henna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kovista yrityksistä huolimatta en saanut huudettua Miss Sixtyn loimeasi, ja nyt tiedustelisinkin että mistä oot nuo kaksi hommannut? Tilannut ulkomailta, vai ihan jostain Suomesta? Olisiko mahdollisuus saada ehkä vielä omani… Karvas pettymys ellei ole 🙂

 • Marja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kauniitahan nuo naiset ovat, sopusuhtaisia…mutta entäs kun on persettä ja mahaa vaikka muille jakaa, mutta tisseihin ei samalla tavalla ole annettu tavaraa:(

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niin, meitä on ihan kaiken kokoisia. Oliskin kätevä kun olis sellanen alusvaatekokopuku, jolla sais siirrettyä massaa lantiolta rintoihin tai tarvittaessa toisinpäin. 😀

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mulla on tuo sama ongelma. Ja vaikka paino nousisi, tissit ei kasva, ainoastaan maha ja takamus. Eli aika masentavaahan se on, mutta ei sitten kai auta kuin ostaa topattuja liivejä niin saa tasapainotettua tilannetta.

   • Veera
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    hah, mulla puolestaan painon noustessa tuntuu suurin osa keskittyvän maitorauhasten ympärille. Ihan helvettiä, kun kaikki vaatteet aina kinnaa just tisseistä. 😀

 • Trillian
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Marja, ei me hoikatkaan naiset valitettavasti muistuteta ruumiinmuodoltamme huippumalleja 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minä olen aika mallimitoissa ja saan kuulla siitä, kun on liian pienet rinnat; kenelle liian pienet? Itselle ne kelpaa ja mies on vapaa valitsemaan paremman, jos haluaa, vaikka ei toki itsekään mikään mallipoju ole ja miksi pitäisikään?

  Miksi naiset ei KOSKAAN kelpaa sellaisenaan ja omia hyviä puolia korostaen? Miehet ei varmaan tiedä miltä tuntuu kuunnella oman ulkonäön halventavaa arviointia, kun useimmat naiset lopettaa sen viimeistään silloin kun lakkaavat käymästä teinimestoissa…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hyvä kysymys tuo, että ”kenelle liian pienet”? Ainoa joka niin voi sanoa, on kyseisten tissien kantaja itse, jos jostain syystä kokee koon niin. Minä olen itse joutunut kärsimään miesten kommentoinnista rintojeni suuruuden vuoksi. Se on kans ihan kamalaa. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania kuvia! Juuri tuollaisia malleja kaipaisi lisää! Voisi jo kotona miettiä että sopisiko tuo vaate mun päälle ja mitä tykkäisi jenkkakahvat kyseisestä vaatteesta!

  Tulin NIIIIIIIN Hyvälle tuulelle 🙂

  KIITOS! 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiva jos tuli hyvä mieli! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olisi mahtavaa saada pieniä ja kurvikkaita malleja! Itse olen melko lyhyt, enkä todellakaan kovin lattarintainen tai kapea lanteinen, niin olisi mahtavaa, etteivät mallit olisi aina pitkiä ja hentoja, niin vaatteen istuvuudesta saisi paremman kuvan. Nykyään monesti skippaan vaatteen, kun ajattelen sen sopivan häikäisevästi mallille, mutta todennököisesti se olisi päälläni aivan naurettava, tyyliin, että paita roikkuisi polvissa ja kiritäisi povesta 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kun vaan olis varaa teettää kaikki vaatteet mittatilaustyönä, nin ei olis näitä ongelmia. 😀

 • Pumelo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jep, kannatettava ajatus! Eräänkin brittiläisen nettikaupan vaatekuvissa käytetään mallinukkea, ei siis edes elävää ihmistä, ja size chartissa luki pienellä präntillä että mallinukkemme lahkeen pituus on 44 inches. Päättele sitten siitä kuinka hyvin vaatteet istuu omalle ruholle, jonka lahkeen pituus on 32 tuumaa…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   sit ne vaatteet on usein vielä kasattu sen mallinuken päälle nuppineulojen ja muiden apuvälineiden kanssa, eli todellisuudesta ei ole hajuakaan. 😛

 • Jonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vau ! varmasti moni ajattelee noin, mutta sä osaat kirjottaa sen todella hyvin !

  Jokaikinen sana on totta, ja olisi ihana nähdä juuri tuollaisia, normaaleja ja kauniita ihmisiä mainoskuvissa ja catwalkeilla. Aina on joku kohta missä ei itsessään ei pidä, mutta olisi ihanaa jos kaikki hyväksyisit itsensä, pienine ja isoine virheineen.

  muttamutta, olet erittäin hyvä kirjoittaja, tosi hienoa tekstiä !:)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   sitä itsensä hyväksymistä pitäis kyllä lähes kaikkien naisten harjoitella vaan entistä enemmän.

 • Sagu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihan mahtava postaus, kiitos! 🙂 Musta olisi myös kiva nähdä enemmän itseni kokoisia malleja, massaa kun löytyy ihan kiitettävästi mutta pituutta vain vaivaiset 161 senttiä.

  Ja aivan upeita alusvaatteita! Munkin pitäisi joskus uskaltautua taas Changeen, viimeksi multa melkein pääsi itku siellä, kun G-kuppikokokin oli liian pieni… En sitten ostanut mitään. Mahtaakohan Changella olla jotenkin erilainen mitoitus, kun kaikkialta muualta ostamissani rintsikoissa E-kuppi on juuri oikea?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Changen koot on ihan omaa luokkaansa. Mullekin muista merkeistä menee E-F, mutta Changesta ostaessa kirjaimet on G-H. Changen liiveissä ostan myös usein pienemmän ympärysmitan kuin muista merkeistä. Joten älä masennu kirjaimista, vaan mene rohkeasti ostoksille! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En ikinä unohda, kun katselin Burdasta nättiä mekkoa ja isäni siihen totesi että ”et kai kuvittele että se sinun päälläsi näyttäisi tuolta”. Sitten hän totesi että ei tarkoita sitä millään pahalla, mutta miten tuollaisen toteamuksen voi ottaa jollain muulla kuin pahalla. 🙁 Se oli se viimeinen pisara laihdutuksen aloittamiselle ja laihdutin 25 kg. Joka kerta kun meinaa vähänkään tulla takaisin, niin mietin isäni sanoja ja nitistän kilot. Jääkaapin ovessa on kuva minusta 25 kg isompana ja välillä katson kuvaa voitonriemuisena.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No olipa höntti isä. 🙁 Mut se on hyvä, jos itsellesi tuli laihduttamisesta parempi olo. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Samaa mieltä! Mutta ehkäpä sama riepu kolmen eri mallin päällä kertoisi vielä enemmän? Laihalla (koko 34), keskikoon likka (36-38) ja sitten vähän isommalla (44-46). Ongelmana varmaankin on vain kulujen suurentuminen 😀 Eihän kukaan varmaan ala kuvauttamaan samaa vaatetta monen mallin päällä ja vielä sekin fakta, ettei kaikki vaattet näytä yksinkertaisesti hyvältä kaikkien päällä. Ei laihakaan tai isompikaan ihan edukseen ole jos on liian paljon hässäkkää tai väriä ympärillä. Kai? Mutta ehkä jokainen tyylillään ja riskillä 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No kyllähän kaiki sen ymmärtää, että tuskin sellainen monen mallin käyttö olisi todellisuudessa mahdollista juuri kustannusten ja muun vuoksi. Mutta kai sitä nyt voi aina haaveilla.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Sekin auttaisi, jos se vaate puettaisiin vain keskikokoiselle eli 38-40-kokoiselle!

   • Veera
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sekin on muuten jännä, että miten eri ihmiset luokittelee sen, että mitkä koot on vielä pieniä, mitkä keskikokoa ja mitkä taas suuria kokoja. Tässäkin kommenttiboksissa asiasta on jo parikin hieman eri näkemystä.

 • Miranda
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus jälleen, kiitos ja kirvoittaa keskustelua. On totta, että moni kaipaisi enemmän itsensä oloisia malleja tai edes jotain hieman realistisempaa (eli pullemapaa…). Mutta mitä se sitten olisi? Ei niin kovin hoikka -tyyppiäkin on monenlaista; päärynävartalon päällä vaate näyttää eriltä kuin omenan, eikä myyjällä riitä resursseja/halua kuvauttaa vaatetta monella mallilla. Nyt on muuten ollut muuallakin keskustelua tästä aiheesta, joten ehkä nollakoon mallit ovat joskus passé.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Siitä nollakoosta tosiaan soisi jo hieman luovuttavan. Siihen pystyy samaistumaan niin kovin kovin harva.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Isompia kuppikokoja kaipaileville vinkiksi myös brittiläinen ketju nimeltä Bravissimo. Kokojen kohdalla kannattaa muistaa, että briteillä on käytössä vielä vanhat kokomerkinnät, jossa F:stä ei hypätäkään G:hen vaan FF:ään. Ja sieltä löytyy myös sellaisia ihmeitä kuin paitoja, jotka eivät kinnaa rintamuksesta edes koossa valtava. Nettikauppa pelittää oman kokemukseni mukaan ihan hyvin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Itse olen tullut siihen tulokseen, että liivien tilaaminen netistä on ihan turhaa puuhaa. Vaikka merkkikin olisi tuttu ja oma koko muka tiedossa, niin eri malleissa koot voivat kovastikin vaihdella. Sit tulis vaan helposti tilattua sellaisia ”ihan ok” liivejä, kun kaupassa sovittelemalla voisi ostaa ne oikeasti hyvät. Toki noita brittien halpoja tissiliivikauppoja tulee silti selailtua ja tilaaminen välillä himottaisi, mutta ei kiinnosta sellainen arpajaisfiilis siinä, että käviskö niin munkki, että koko osuisi. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan loistava kirjoitus! Tämä blogi on kyllä ehdottomasti suosikkini, nimittäin sinulla on mielenkiintoiset postaukset, ihania asuja ja asenne kohdallaan. 🙂

  Mun pitäisi kyllä myös tarkistuttaa kuppikokoni, en nimittäin ole niinkään varma, että nykyinen on niin oikea…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Nyt sitten kipinkapin alusvaatemyyjän kopeloitavaksi ja kokoa päivittämään! 🙂
   + Kiitos kivasta palautteesta!

 • Maria M.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Joo mä oon kans ihan samaa mieltä, hyvin puettu sanoiksi tää asia! Lisää kaikenkokoisia malleja! Ja sais tosiaan ne tositosi hoikatkin siellä edelleen olla, kuhan olis sit vastineeks kaikenlaisia muitakin. Just toi samastuminen on kiva juttu, ja meitäkin koon 34-ihmisiä tosiaan on, jotka ei silti nyt kuitenkaan ihan malleista mee 😛 (Tai riippuu pituudestakin tietysti.) Ihminen kun voi olla niin monen mallinen.

  Ja silti kuten sanoit, ihan oikeita naisia varmasti ollaan kokoihin katsomatta, niin suurudessa kuin pienuudessakin. 😛 Joskus jopa ärsyttää se sellainen ”tässä on nyt mallilaiha mallinainen ja tässä taas on sitten OIKEAN naisen kokoinen, oikea nainen”. Sit se oikea nainen on vähintään kokoa 38 tai enemmän. ”Mihinkäs MÄ mahdun kun en oo kumpaakaan?!+1” ;

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niinpä. En mäkään todellakaan oo sitä mieltä, että laihat mallit ois jotenkin pahasta (vaikka väkisin puserrettua nollakokoa vähän kyllä kauhistelenkin), vaan haaveilen nimenomaan laajemmasta skaalasta. Mun blogissa välillä tyypit käy kommentoimassa just noita ”sä oot mahtava ja oikean kokoinen nainen” juttuja ja se on mun mielestä tyhmää. Sillä tavoin kommentoivat ihmiset kun eivät ehkä tajua samalla dissaavansa muita kokoja. Ja kun juttu ois just se ettei oo olemassa oikeeta ja väärää tässä asiassa.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tykkäsin tästä jutusta, ehdottamasti lisää erilaisia malleja. Itse haluaisin nähdä vaatteita lyhyiden päällä, ite oon about 150 cm lyhyt ja tottakai vaatteet näyttää erilaiselta munlaisen ja sit jonku 180 senttisen päällä 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Apuaa, just mikään alusvaatemyyyjän kopelointi ei hirveästi innostaisikaan 😀 Mutta voisi kyllä ihan oikeasti mennä johonkin kunnolliseen alusvaateliikkeeseen, niin saisi kerrankin kunnolliset liivit, nimittäin H&M:n liivien laatu ei ole mitenkään kehuttavaa. Mutta budjettia pitäisi kyllä kasvattaa, ei sellaisista liikkesitä hyviä liivejä varmastikaan millään 15 eurolla irtoa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No ei sitä myyjää kannata säikkyä. Se vaan mittaa ympärysmitan ja osaa neuvoa kinnkisissäkin tilanteissa. Itse sortuisi helposti ostamaan esim. liian löysän ympärysmitan. tms. Toki nuo hinnat sitten on korkeemmat, mutta esim. Changessa on tosi usein tarjouksia, että clubikortilla liivit puoleen hintaan.tms. Itse ostan kaikki liivini aina noiden alennuksienn sattuessa kohdalle.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mukava postaus hyvästä aiheesta, ja oon kateellinen kaikille iso ryntäisille 😀 itse hädin tuskin yllän B puolelle kuppikoossani !

 • Hopp
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hieno kirjoitus!

  Lotta 😀 Mä käytän Sloggin puuvillatoppia. Osin kylläkin mukavuudenhaluni vuoksi ja siksi koska voin 🙂

  Nimim. A- ryhmäläinen

 • ciica
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Liiveistä:

  Olen opiskelija mutta ostan liivit kerran vuodessa kesätyörahoista (yleensä kahdet tai kolmet liivit alennusmyyntien aikaan). Asioin aina kunnon liivikaupassa ja katsomme AINA uudestaan koon myyjän kanssa. Suosittelen, ei kannata ujostella tässä asiassa, liivikaupassa työskentelevät ovat nähneet jos jonkin näköistä tissiä ja kroppaa. Jos olisin töissä päivittäisin liivit useammin.

  Ja tuosta iänikuisesta kokoasiasta…Olen hoikka ja kuulen usein ”kuinka helppoa minulla on, kun löydän vaatteita helposti”. Paskat. Niinkuin Veera ja Maria totesivatkin, hoikkuus ei kerro shoppailun helppoudesta, meitä on monen mallisia. Ja vaatteet on mitoitettu usein jonkin standardityypin mukaan, joita ei ole tosielämässä olemassa. Joten oman vartalon tuntemus on tärkeintä.

  Istuvien vaatteiden metsästys on tukalaa meille kaikille, haasteet ovat vain erilaiset. Mielestäni ei kannata katsoa haikaillen muita vaan keskittyä omaan, ihanan kamalaan ja kamalan ihanaan kroppaan.

  Nimimerkillä housukoko 36-38, omistan yhdet istuvat housut, koska en osaa ommella ja tuunata valmisvaatteita. Vois opetella niin pääsis helpommalla:)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niinpä, harvalla on vaatevalmistajien standardikroppa, joten melkein kaikilla on ongelmia vateostoksissa ainakin joltain osalta.

Post A Comment