Lue myös se pieni präntti

Kaulakorut on minulle usein todella hankala juttu, sillä ketjun/nauhan pituus on oltava juuri optimaalinen. Korun on päätyttävä juuri ennen tissejä tai roikuttava selkeästi niiden alla. Kaikki välimallit jäävät raivostuttavasti ja hervottomasti pomppimaan rintavarustuksen päällä tai sukeltavat suoraan tissivakoon ja liian lyhyet taas saavat kaulan näyttämään olemattomalta. Olinkin siis todella iloinen, kun Koruharakkaa pitävä ystäväni toi maaliskuussa vierailulle tullessaan minulle kauniin ja juuri oikean mittaisen kaulakorun tuliaisiksi. Olen ollut juuri tuollaisen yksinkertaisen hopeanvärisen korun tarpeessa, joka ei ole liian huomiota herättävä, mutta tulee tarpeeseen, jos avonainen kaula-aukko näyttä tylsältä ja kaipaa jotakin täytettä. Nyt mä olenkin ollut viikon verran ihan pulassa, koska olen edellisen kerran korua käytettyäni laskenut sen illalla paikkaan X, eikä se suostu tulemaan ulos piilostaan. Olisko ehkä jo siivouksen paikka?

koru kaulassa

Blogien kommenttibokseissa on useammankin kerran käyty keskustelua siitä, onko ristikorut ok sellaisen ihmisen kaulassa, joka ei tunnusta ristiin liittyvää uskoa ja sen mukanaan tuomia arvoja. Tässä kyseisessä kauniissa korussa on pienen ristikuvion lisäksi vielä muutakin sisältöä, nimittäin pikkuisella präntillä taiteiltu Isä Meidän rukous espanjaksi. Vaikka olenkin jo melkolailla onnistunut sulattamaan risti-symbolin popularisoitumisen muotivirtauksien myötä, niin täytyy sanoa, että tuollaisen yhden kristiuskon keskeisimmän tekstin kantaminen kaulassaan ilman, että omaa asiaan minkäänlaista suhdetta tuntuisi mielestäni jo hieman oudolta.  Eli jos ei koe sanomaa millään lailla omakseen, niin tällaiseen riipukseen ei ehkä kannata sortua ihan vain sen vuoksi, että se on nätti. Tästä siis otsikko, ”lue myös se pieni präntti”. Mutta mitään saarnaa en aiheesta kehittele, sillä jokainen itse tietää millaisia tunnuksia ja symboleita haluaa käyttää.

Rukous

Tuon oman lempparini lisäksi Koruharakkaan on ilmestynyt monia kivoja uutuuksia sitten viime maininnan. Ja tulevien valmistujaisjuhlien kunniaksi kaikki tilaukset saa vielä tämän viikon ajan postikuluitta! Alla muutamia poimintoja uusimmista koruista.

Koruharakka_mainos

We can do it

Minulla on joku käsittämätön fiksaatio tuohon legendaarisen We Can Do It!-kuvaan. Viimeksi hankin Budapestistä pienen metallisen taulun aiheesta, enkä nytkään voinut mitenkään vastustaa tuota kuvaa, kun minulta kysyttiin minkä uusista koruista haluaisin omakseni.

kampaaja_korut

Nuo ei kyllä ikinä eksyis minun omaan korvaan, mutta jotenkin ne on siltiihan älyttömän suloiset. Ihan tulee mieleen lapsuuden Barbieleikit ja niiden pikkuruiset tarvikkeet. 🙂

miniläppäri

Miniläppärien kiistaton kuningatar!

työkalut

Mä olen jostain kumman syystä aina tykännyt jakoavaimista. Rautakaupassa mä aina pysähdyn ihastelemaan niitä ihan järjettömän isoja jakareita ja toivon salaa sellaista itsellenikin. En kylläkään tiedä mitä jättijakoavaimella tekisin, mutta olishan se nyt hieno! Ja niin on kyllä miniatyyriversiokin.


9 Comments
 • Maarit
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiva linkki vinkki, pistin heti korvistilauksen menemään:)

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan ihana toi koru, johon on saatu mahtumaan kokonainen rukous! – Mulla taas on ollut sellaiset fiilikset joistakin esim. Ginan tai Glitterin halpisristikoruista, etten halua käyttää niitä, kun niissä rististä on tehty vaan mahdollisimman koristeellinen, iso ja näyttävä, eikä sillä ole enää mitään tekemistä alkuperäisajatuksen kanssa. Nämä korut ovat tuntuneet jotenkin liian ”rihkamoiduilta”.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuolla koruharakassa on niiin ihania koruja, täytynee heti laittaa tilaus kun tulee palkka 🙂

 • Olga
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täällä toinen, joka jaksaa aina ihastella niitä isoja jakoavaimia, niin outoa kuin se ehkä onkin. 😀

  Nuo pienetkin on somat, täytyypä käydä tutustumassa Koruharakan tarjontaan…

 • miu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ”Blogien kommenttibokseissa on useammankin kerran käyty keskustelua siitä, onko ristikorut ok sellaisen ihmisen kaulassa, joka ei tunnusta ristiin liittyvää uskoa ja sen mukanaan tuomia arvoja.”

  minusta jokainen voi pitää ristejä uskoi tai ei, mutta itse en sellaisia pitäisi, koska ateismin lisäksi vastustan kirkon toimia muutenkin. koen siksi myös vähän niin, että se vie uskottavuutta, jos pitää ristikoruja vaikka kritisoi kirkkoa 😀 mutta oma asiahan se silti on. toisaalta en tiedä miten kristittynä suhtautuisin muiden ristien kantamiseen. tuntuisikohan se väärältä, kun ”ulkopuoliset” käyttäisivät omia symboleita tyylin vuoksi?

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Eihän se välttämättä tuntuisi heistäkään väärältä, mutta kaipa sitten saattaisi jos olisi ihan _uskovainen_? Koska kaikki kirkkoon kuuluvat eivät ole uskovaisia välttämättä, mutta esim. on menty naimisiin kirkossa ja haluttu lapsi seurakuntaan tms. Näin minä ainakin oletan, kun vanhempanikaan eivät ole uskovaisia vaikka kirkkoon kuuluvatkin. 😀

 • Lotta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ”toisaalta en tiedä miten kristittynä suhtautuisin muiden ristien kantamiseen. tuntuisikohan se väärältä, kun “ulkopuoliset” käyttäisivät omia symboleita tyylin vuoksi?”, sanoi miu.

  Ite oon uskossa ja mua ei kyllä liikauta suuntaan tai toiseen, jos joku ei-uskova käyttää ristiä :). Arvostan kauneutta ja joskus joku überpelkistetty/kruusattu/whatever risti voi olla se viimenen silaus asuun. Kyllä sen yleensä huomaa, kuka ristin käyttäjä on oikeestikki uskova – sillon ne ristit on yleensä niitä perinteisiä pieniä jalometallisia ja ne usein on kaulassa asusta riippumatta. Yleensä ja usein, enpä itekään oo tyyppiesimerkki tästä :).

 • Matroskin
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pidän ristiä uskonnon takia, mutta vähän mietitytti kun ostin buddhalaisen rukousrannekkeen. En sitten tullut pitäneeksi, koska alkoi tuntua tyhmältä käyttää korua, jonka merkityksestä ei tiedä tuon taivaallista. Korussa on tosi kauniit helmet, joten nyt pähkäilen että onkohan ne jotenkin siunattu, vai olisiko ok saksia koru ja tehdä helmistä ihan maallinen koru. Voihan tuo rannekorukin olla vain jostain paikallisesta Tiimarista (ostin sen huutonetistä).

  Kristillinen risti rihkamassa vielä menettelee, mutta jos Glitterissä alettaisiin myydä hakaristikoruja eivätkä korujen käyttäjät edes tietäisi mikä se on, niin oltaisiin jo aika arveluttavalla tiellä.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei Veera! Edellisen postauksen kommenteissa keskusteltiin yhteen hankautuvista reisistä ja kerroit ratkaisseesi ongelman pätkäistyillä sukkiksilla. Minullapa on parempi konsti – rehelliset lahkeelliset aluspöksyt! Takuulla mukavammat helteellä kuin sukkikset ja pysyvät paikallaan aina, lisäksi saatavilla on kaiken maailman muotoilevaa jos haluaa 🙂 Suosittelen kokeilemaan sukkisten tilalla!

Post A Comment