Sukkahousujen salaliitto

Eilinen asu ei taaskaan tarjoile suuria yllätyksiä, vaan tutulla yksi”värisellä” linjalla mennään. Mä ihan tosissani haluaisin löytää jotain muun väristä kesävaatetta, mutta kun en vaan yhtään keksi, että mikä se muu väri vois olla. Eikös se sanontakin ole, että pukeuden mustaan kunnes löydän jotain tummepaa.

jotain ”uutta” asussa kuitenkin on, nimittäin ensimmäistä kertaa päälleni päässyt äidin kätköistä talvella löydetty 90-luvulta kotoisin oleva Stockmann Silkin ohut sifonkitunika. Perintövaate on ihanan ohut ja henkäyksen keveä ja sen vuoksi myös täysin läpikuultava, joten alla on siveellisyyden vuoksi kaikissa lähes pukeutumispulmissa auttava GT:n pitkä toppi. Läpikuultavuus pääsee kuitenkin oikeuksiinsa hihoissa ja keventää kokomustaa edes piirun verran.

251010B

Jalassa mitäs muutakaan kuin tuoreet Ramona-rakkaudet. Parin päivän käytön jälkeen aluksi hieman kapealta ja jäykältä tuntuneet kengät ovat muotoutuneet odotusteni mukaisesti jalkoihini aivan täydellisesti. Love, love, love.

Helmikuussa Marc O’Polon laukkuun pistämäni reilut parisataa euroa eivät todellakaan menneet hukkaan, sillä hurmaavan pehmeä nahkaveska on roikkunut siitä lähtien olkapäälläni lähes täysin ilman vapaapäiviä.

Mr. Murphyllä on viime aikoina ollut jotain minua vastaan, siihen malliin hän on minulle kettuillut etenkin sukkahousuasioissa. Te varmaan tiedätte sen turhautumisen tunteen, kun kaapista ei osu käteen yksiäkään ehjiä sukkahousuja? Jostain kumman syystä ne aamukiireessä rikkinäisiksi havaitut yksilöt vaan päätyy aina takaisin sinne kaapin uumeniin osuakseen käteesi taas seuraavalla kerralla kun olet jo myöhässä ja lämpömittari näyttää lukua ”sukkahousut” tai olet laiskuuksissasi jättänyt sääret ajamatta.

No.. Nyt kun sitten saimme hetken nauttia asiasta jota kesäksikin kutsutaan ja olisin nimenomaan halunnut löytää niitä silmäpakosukkiksia (joita tiesin kaapissa olevan), jotta voisin leikata niistä shortsiversioita hameiden alle reisieni pelastukseksi, niin arvatkaa nyt jumalauta löytyikö yksiäkään. ARGHHHH!!! No ei tietenkään! Leikkelin sitten hädässäni lahkeet joistakin hieman nukkaisista ehjistä huomatakseni vain seuraavan kerran niitä tarvitessani, että ne ovat hukassa.

Ja sama hermoja raastava show uudelleen. Melttoan ja riehun vaatekaapin ja sukkalaatikon uumenissa kiljuen ja kiroillen pinna kireällä murun jo odottaessa eteisessä, kun meidän olisi jo pitänyt olla matkalla anopinluokse-terassille-teatteriin-ruokakauppaan tai ihan mihin tahansa. Ja tämä sama toistui vielä kolmannenkin kerran. Muutaman kerna onnistuin sentään löytämään edellisiltana riisumani versiot uudelleen käyttöön. Mutta kolmet ehjät sukkahousut saksien alle reilun viikon aikana!

Tänään puolestaan koitti vaihteeksi päivä jolloin lämpömittari näytti sitä aiemmin mainitsemaani lukua ”sukkahousut”. Ja tiedätte kyllä mitä minä töihin päästyäni huomasin.. Että mun sukkahousuissa on ihan helvetillinen silmäpako!!!! Siellä ne pikku pirulaiset olivat lymynneet jossain käden ulottumattomissa naureskellen minulle, kun silmät raivosta päästä pullistuen koitin niitä hakea helteillä. Olisivat saaneet vielä tuntea olevansa tärkeät ennen lopullista kuolemaansa, mutta ei, ne peijakkaat valitsivat toisin. 😛

Ja nämä samat väärään aikaan väärässä paikassa olevat sukkahousutyperykset hyökkäsivät viimeksi jalkaani  jo kuukauden takaiselle Helsingin reissulle. Silloinkin sisäreidessä oleva repeämä osui silmiini vasta kun oli liian myöhäistä, eli Pori-Helsinki pikavuorolla jo bussissa istuessani. Yritin tuolla reissulla hakea pikaisesti uudet säärten peitot Forumista ennen Baker’sin euron skumppalasien ääreen syöksymistä, mutta vessahätä yhdistettynä pitkiin jonoihin sabotoivat suunnitelmani. Niinpä kekkeröin koko illan julmetun kokoinen reikä helman alta vilkkuen. Ja jollain kumman ilveellä ne samat pantyhoset vaan luikertelivat kotiin palattuani takaisin kaappiin noustakseen taas kerran tuhkasta kuin Fenix. En tajua.

Olenko ainoa sukkahousujen salaliiton kohteeksi joutunut?

Sain vihdoin ratkaistua osan ongelmasta hakemalla Gina Tricot:sta 5,90 € maksaneet pyöräilyhousut. Ei tarvi enää etsiä leikattavaksi kelpaavia sukkahousuja. Paitsi aina silloin kun ne pyöräilyshortsit on kateissa. Eli minun tuurilla suurin piirtein joka toinen päivä.


18 Comments
 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Hih! Just tämän vuoksi mulla ei oo ollenkaan strumpbyksorneja (muista ne viime kesän häät!). Pelkkiä stay up:eja. Vaikka kyllä nekin osaa silmäpaot oikeisiin hetkiin ajoittaa. Tarvittaessa, keljuillessaan.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   mä en ole vielä löytänyt 60 denieri mustia stay uppeja 😀 siks on pakko käyttää sukkiksiakin aika usein.

 • Carma
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Tää oli kuin suoraan mun kynästä! Oikein tunnen tuskanhien kihoavan otsalle kun myötäelän tota sukkishelvettiä 😀

  Löysin asiaan kaksiosaisen ratkaisun:

  1)siivosin sukkalaatikkoni ja lajittelin sukkikset neuroottisella tarkkuudella

  2)ostin ne samaiset Ginan pyöräilyshortsit (kahtena kappaleena…)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   mun pitänee suorittaa sama operaatio.. ja hakee toiset pyöräilysortsit as well..

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Itse käytän sukkahousuja vain äärimmäisessä hätätilanteessa ja legginsejäkin yleensä vain viihteelle lähtiessä, mutta juuri viime lauantaina sain tuta sen, miten sukkalaatikosta ei löydy muita kuin pieneksi jääneitä ja risoja legginsejä. ARGH! D:

  Voi vitsit mä kuolaan tuon sun laukun perään, täydellinen veska! :)’

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   veska tosiaan on täydellinen kaikilla muilla tavoin paitsi järjestyksen pidon suhteen! Kauhee kaaos aina. Mutta ei se kyllä taisa olla kassin vika. ;D

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Viime kesänä tuskailin pitkään kivuliaasti toisiinsa hankaavien reisien kanssa, mutta eipä tullut tällainen saksitut-sukkahousut-ratkaisu mieleenikään! Toimiiko se oikeasti? Eikö ne saksitut lahkeet ala kääriytymään/rullautumaan ylös?? Jos ei, niin olisipas helppo ja halpa ratkaisu hankaaviin reisiin! Harmi, että juuri viikonloppuna siivosin sukkahousulaatikkoni ja heitin roskiin rikkinäiset yksilöt. Damn! Pitäisikö itsekin suunnata Ginaan pyöräilyshortsiostoksille..?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   toimii mikäli ei valitse liian ohuita sukkahousuja ja jättää lahkeet riittävän pitkäksi. Kannattaa leikata varoen ja jos jää liian pitkäksi niin lyhentää sitten lisää. Helposti raapasee kerralla liian lyhyiksi ja sitten ne lähtee rullautumaan ikävästi ja sit se homma ei toimi alkuunkaan.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Täytyy sanoa että näin miehenä on hauska seurata naisten askartelua sukkahousujen kanssa. Aikoinaan yksi entinen tyttöystävä rikkoi yhden illan aikana 5 paria sukkahousuja. Kun viimeisiin oli tullut silmäpako, repesin jo nauramaan.

  Sitten tiedän niitäkin naisia, jotka käyttävät samoja ohuita sukkahousuja useammankin päivän.

  Joidenkin mielestä ne on kamalin vaate, mitä maa päällään kantaa, toiset taas käyttää niitä kesät talvet. Joskus hämmästyin kun ulkona oli 20 astetta lämmintä, ja baari-illan päätteeksi ujuttelin käsiä tytön housujen sisään, ja vastaan tuli sukkahousut. Tytöllä oli vielä erikseen kuitenkin sukat niiden päällä. Ei olisi tullut itselle mieleenkään laittaa pitkiä kalsareita jalkaan kesällä.

  Täytyis varmaan itsekin kokeilla sukkahousuja, kun Ferillon sivuilla löyty oikein miesten mallejakin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   mulla ei riittäis kärsivällisyys vaihtaa viittä kertaa yhden illan aikana. Jo toisten rikki menevien kohdalla luovuttaisin ja antaisin asian olla. Viskaisin sukkikse kokonaan nurkkaan tai menisin rikkinäisillä. joten aika suoritus sun exältä. 😀

 • Anna-Maria
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Niin tuttua puuhaa! En tajua miksi niistä risaisista (siis ei hyvällä tavalla rikkinäisistä) sukkiksista on niin vaikea päästä eroon. Ne aina päätyvät jotenkin kummasti sinne sukkahousukasan päällimmäiseksi, juuri silloin kun tarvittaisiin ehjiä. Ja toisin päin. Mietin tässä juuri, että taidanpa heivata ison kasan niistä mäkeen, jotta voin ostaa tilalle kunnollisia (,jotka sitten päätyvät rikkinäisenä kasaan ja kietokulku on valmis).

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   kuten mä sanoin, se on sukkahousujen salaliitto. En usko, että mikään vaatekaapin täyspuhdistus loppujen lopuksi auttaa asiaan.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Päätykää vaan reisiongelmaiset samaan ratkaisuun kuin minä, ostakaa parit lahkeelliset mummukalsarit, ovat sata kertaa mukavammat kuin mitkään sukkahousuviritelmät ja puuvillaisina hengittävät ja kestävät pesua. Ei tosin kovin pornoa pitää sellaisia mutta ei ne sukkisviritelmätkään niin ihania ole 🙂 Toimii!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   mä tykkään pitää alushousut alushousuina ja sit lahkeelliset sortsihommat on erikseen. 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  ”Te varmaan tiedätte sen turhautumisen tunteen, kun kaapista ei osu käteen yksiäkään ehjiä sukkahousuja? Jostain kumman syystä ne aamukiireessä rikkinäisiksi havaitut yksilöt vaan päätyy aina takaisin sinne kaapin uumeniin osuakseen käteesi taas seuraavalla kerralla…”

  NO SANOPPA MUUTA 😀 Miksi sitä on niin tyhmä, että tunkee ne rikkinäiset sukkahousut takaisin kaappiin, ihan ku ne muka kelpais seuraavalla kerralla? Ei, ei ne kelpaa. Roskiin vaan!

 • MB
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Aina, kun käsiini osuvat kaapista risat sukkahousut tai ne hajoavat jalkaan laittaessa, eikä mulla muka ”ole aikaa” heittää niitä roskiin, mä teen niihin solmun ja jätän lattialle. Tiedän solmusta, että ovat risat ja laitan sitten roskikseen asti, kun paremmin joudan.

  Tuo olikin hyvä vinkki että hameen alle kesäaikaan voi laittaa ”sukkissortsit” reisiä pelastamaan. Tarpeen mullakin.

 • Ulla
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Pieni vinkki. Kyllä stay upeja löytyy 50 denisinä, miksei siis paksumpinakin? Ei lähikaupasta, mutta laatua myyvistä liikkeistä kuten Stocka tai Wolford ja nettikaupoista. Ainakin ulkomaisista.

 • timo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Kun ajatellaan aiemmin muodissa olleita korsetteja ja sukkanauhaliivejä irtosukkineen niin kyllä sukkahousut ja legginsit ovat käytännöllisempiä ja mutkattomampia, siis sukkahousut jalkaan ja baanalle !!

Post A Comment