Romanttinen ilta

Jos eilen oli mieli maassa, niin vastapainoksi heräsin tänään todella hyvällä tuulella. Tai no, en mä koskaan herää hyvällä tuulella, kun mun mielestä herääminen on maailman vastenmielisin juttu, mutta meni ehkä kaksi sekuntia kun tajusin, että mikä päivä tänään on ja sitten mieleni jo kirkastuikin. Äkkiä suihkuun, kuteet niskaan ja heti yhdeksän jälkeen hirveällä kiireellä lähimpään äänitallenteita kauppaavaan puotiin. Kun hakemaani ei heti kahdessa sekunnissa löytynyt kiiruhdin hädissäni myyjän kimppuun, joka ohjasi oikealle hyllylle. Ja siellä se minua odotti, päiväni pelastus ja hyvän mielen tuoja!

Ai että mikä oli näin mahtavaa, että piti heti aamusta kirmata lyömään pankkikorttia tiskiin? No Amorphiksen dvd ilmestyi tänään!!!

amodvd

En malttanut pitää ostostani pussissa, vaan tuijottelin pari biisiä heti työpäivän alkajaisiksi ja täytyy sanoa, että työtkin maistui heti paljon paremmalta. Nyt sitten istun onnellisena kotona tuijottamassa 1. levyltä löytyvää Oulun keikkaa, kun mies pakeni baariin katsomaan potkupalloa. Ah, ihana romanttinen ilta Amojen kanssa. 😀

Myynnissä oli kahden dvd:n settiä ja myös boksia, jossa on dvd:n lisäksi kaksi cd:tä ja tokihan minä hankin tuon jälkimmäisen, joka oli ulkoisestikin paremman näköinen paketti. Nyt sitten seuraavaksi odotellaan innolla syksyllä ilmestyvää levyä, joka koostuu Amorphiksen kolmen ekan levyn biiseistä uudelleen sovitettuna ja nykyisen solistin tulkitsemana. Se on juurikin sitä mitä minä olen jo pitkään toivonut. Tykkään todella paljon myös amojen vanhoista biiseistä, mutta nykyinen laulaja Tomi Joutsen on mun ehdoton lemppari, joten mahtavaa kuulla vanhempia biisejä hänen tulkitsemanaan muutenkin kuin jotain harvoja keikoilla. Me so happy!

amodvd3

Mulla on sellainen ikävä tilanne, että mun ja mun lemppari rokkipoikien kiertueaikataulut ei tunnu tänä kesänä menevän oikein yksiin ja voi käydä niin ikävästi, etten näe bändiä lainkaan vaikka festareita kiertävätkin. Niinpä minulla onkin meneillään varasuunnittelma ja katselin juurikin eilen lentoja ja hotelleja netistä sillä ajatuksella, että tekisin marraskuisen näyttökokeen jälkeen pienen reissun ja piipahtaisin Lontoossa sattumoisin juurikin silloin kun Amot ovat siellä keikalla. 😀 Suotakoon nyt tämän verran järjetöntä fanitusta, kun en teini-iässä sortunut moiseen minkään höttöisen teinibändin kohdalla.

Mun Amorphis innostukseni on jopa sen verran vakavaa laatua, että olen vakaasti sitä mieltä, että jos mun pitäisi valita yksi ainoa bändi, jota kuuntelisin loppu ikäni, olisi se ehdottomasti juuri kyseinen orkesteri. Mä olen myöskin sitä mieltä, että jos joskus menen naimisiin, niin Amorphiksen Her Alone olis mitä parahin biisi häissäni soitettavaksi. Ja kyllä, mä olen ihan tosissani.

amorphis_kino_joulukuu

Kuva viime joulukuiselta keikalta Porin Kinosta

Mutta mitäs mun lemppibiisit sitten oikein on? Ihan suunnattoman vaikean kysymyksen esitin itselleni. Jos nyt muutamia mainitsen niin ainakin seuraavat nousee ekana mieleen: Towards And Against, The Smoke, Alone, Sampo, Her Alone, Sky Is Mine, Majestic Beast ja ja ja ja vaikka mitkä muut.

amorphis_kino_joulukuu

Kuva viime joulukuiselta keikalta Porin Kinosta

Onko siellä ruudun toisella puolella ketään muuta Amorphikseen hurahtanutta? (Yhden ainakin tiedän joka tykkää! 😀  ) Ja jos on, niin mitkä biisit kolisee kovimmin?

Her Alone

Only one can make me do my good deeds

only one and the shadow of that one

only one can make me do my evil deeds

only one and the shadow of that one

Her alone I will lend my ear to

only her will I obey

her alone I will always want to serve

only her I will defy

Only one can make me do my good deeds

only one and the shadow of that one

only one can make me do my evil deeds

only one and the shadow of that one

Her alone I will lend my ear to

only her will I obey

her alone I will always want to serve

only her I will defy

Only one can make me wage all my wars

only one and the shadow of that one

only one can make me do all my deeds

only one and the shadow of that one

My understanding under her advice

birth of my knowing under her advice

my desires I fulfill by revolting

hah! Eka keikka katsottu. Nyt sitten toisen DVD:n Summer Breeze Open Air 2009 keikan kimppuun!!!


11 Comments
 • inna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Amorphis <3 <3 Olin tuolla keikalla jolla tuo dvd kuvattiin, ja oma ennakkotilauspakettini odottelee tällä nimenomaisella hetkellä postissa… Pitääkin ihan just mennä se sieltä hakemaan, siellä olis tuon dvd-cd -setin lisäks myös limited edition t-paita, purpur.

  Mutta Amorphis <3 <3

  (Saako nyt vähän lesottaa, mutta pääsen tekkeen yhden ihanan festaripäivän ajan töitä Amojen kanssa :)))))

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ää! ei saa kertoa tuollaista kateutta herättävää informaatiota! 😀

 • Ence
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Perkele (the God of Fire) on mun lemppari! Ja Smoukkis kans. Jea!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Perkeleellä ei voi mennä vikaan missään asiassa. 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tää oli kanssa ihan paiseessa ettimässä tota rakkausboksia, täti joutu hakee varastosta sen.. 😀

  Ja tuijotin sen heti ihan kokonaan kaiken siitä iho kananlihalla. Iso rakkaus.

  Siitä lähtien kun Tomi tuli remmiin Amorphis on kuulunut jokapäiväiseen musiikilliseen elämykseen, toki ennenkin kuuntelin mutta en niin paljoa. Tomi herätti koko bändin henkiin.. Tomissa on niin paljon lavakarismaa, hän on nöyrä ja jalat maassa oleva tyyppi.. (ainakin sen mitä mä häntä tiedän tuolta nuoriso-ohjaaja piireistä)

  Sampo, Towards and Against, Perkele (The God of Fire), Majestic Beast, Weaving the Incantation, Divinity, Alone yms..

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä kans innostuin bändista toden teolla vasta Tomin myötä. Aiemmin olin kuunnellut sitä yhtenä muiden bändien joukossa, mutta viimeiset kolme levyä kuuluu mun ehdottomaan top-lista kärkeeni.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  siis luuletko että tää on romanttinen ilta vai…?

  lol metalista musa tule romanttinen olo!!! o.O”

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei kun mä luulen, et sulta puuttuu geeni nimeltä huumorintaju.

 • Bemary
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Eihän niitä suosikkibiisejä voi nimetä, ku niitä on niin paljon.:D Tosiaan kuumehoureissa olin tuolla Oulun keikalla ja ennen sinne menoa aattelin, että tavote on ny jaksaa jotenkuten seistä koko aika ja yhtään en sen enempää voi harmikseni tehä, vaikka kyse onkin kuvattavasta keikasta ja tekis mieli eläytyä täysillä. Vaan enkös mä siinä viimeistään puolessa välissä keikkaa ja edelleen yli 38 asteen kuumeessa huitonu ja pomppinu ku kenguru ja moshaamaankin taisin erehtyä, sen verta kipeänä oli niskavarustus seuraavat pari päivää. Ja äänikin meni samalla reissulla.:D

  Että niin, minkäs teet, ku ei vaan voi olla tykkäämättä.<3 Vaikka en yleensä ostele tommosia DVD-kokoelmia sun muuta erityista musakampetta, nii toi kyseinen julkaisu on pakkohankinta. Ja vissiin myös kannattava sellainen.;)

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Amorphis on ihan sairaan hyvä, ja mulla levis silmät todella suuriks kun näin mitä olit ostanu (oon just ollu viikon pimennossa enkä tiedä nyt mistään mitään), varmaan pakko lähtee kans ettii tota boksia!

  Ja The Smoke on oikeesti paras biisi ikinä, ja muutenkin Eclipse on ehdottomasti mun lempparilevy, siinä on kaikki tosi onnistuneita!:)

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Against Widows, House of Sleep, Silent Waters, The Smoke, From the Heaven of My Heart, Sampo, Black Winter Day.. Näitä on nii-iin monia, ja nimenomaan Tomin tulkitsemina.

  Näin Amorphiksen pitkästä aikaa Ruississa, ja Tomi hillui koko keikan ilman paitaa ;P En tiedä, onko sillä ennenkin ollut joutsen siivet levällään tatuoituna rinnassaan? Ahh, se oli hieno! Sen tatuoinnit on niin makeita, niissä on hyvä yhtenäinen teema ja tyyli. Ja onhan se hieno mies muutenkin! Vähän lyhyt mun makuun, mutta ne hiukset <3

Post A Comment