Aika kultaa teinikengät

En tiedä oletteko huomanneet, mutta ainakin omasta mielestäni olen muuttunut viime aikoina maltillisemmaksi kenkien ostajaksi kuin olen aiemmin ollut. Viimeisimmät kenkäostokseni ovat kaikki olleet sellaisia jotka ovat päätyneet aktiivikäyttöön, kun taas taas aiemmin monet heräteostokset päätyivät ennemminkin koristeeksi hyllyyn, kuin kuraisina eteiseen. Viime vuonna ostin laskujeni mukaan 20 paria kenkiä!

Uskoisin pääseväni tänä vuonna hieman pienempään ja etenkin harkitumpaan tulokseen. Ainoa selkeästi käyttämättä jäänyt kenkäostos taitaa olla rakot kantapäihini hinkanneet 4,50 € kirpparilla kustantaneet Vagabondin kiilakorkoavokkaat. Mutta ne varmaan löytävät uuden kodin kirpputorin kautta.

Syksyn osalta kenkätilanteeni näyttää siltä, että en varsinaisesti tarvitse mitään erityistä, sillä Vagabondin Bikerit ja Ramonat sekä kirpparilta löydetyt pitkät maiharini vievät minut varmasti melko tehokkaasti läpi syksyn ja osan talveakin. Mutta se, että varsinainen tarvelista on lyhennetty vain kumisaappaiden mittaiseksi, ei tarkoita, ettenkö voisi haaveilla ja vakavasti harkita tekeväni syksyä ajatellen kuitenkin yhden jalkinehankinnan.

Ajatukseni ovat tällä hetkellä hyvin intensiivisesti näissä Vagabondin Grace-nilkkureissa.

Vagabond-Grace-syksy-2010

Suurin syy miksi olen iskenyt silmäni näihin tukevakorkoisiin katujyriin on se, että ne muistuttavat minua yläasteaikojen (vuodet 94-97) lempikengistäni. Paksu korko ja samanlainen kuminauhavenyke nilkkaosassa, mutta kenkien väri vain oli kaunis tumman ruskea. Rakastin kenkiä yli kaiken. Hylkäsin ne sitten muotivirtausten suunnan muututtua enkä pysty kuolemaksenikaan muistamaan möinkö kengät kirpputorilla vai vieläkö ne pyörivät nuhjuisina jossain lapsuudenkotini vaatehuoneen perällä. (Mamma, lisää etsittävien kamojen listalle paperinukkelaatikon perään tämän näköiset ruskeat kengät!)

Näin se vaan menee. Minä olen ihan oikeasti jo sen ikäinen, että voin halutessani poimia muotivirtauksista haluamani asiat uudelle kierrokselle. Onneksi minulla on myös riittävästi itseluottamusta oman tyylin suhteen, jotta voin myös sanoa ei osalle villityksistä. Osa asioista ei kuitenkaan happane edes viidessätoista vuodessa, vaan näyttää uusintakierroksellakin miellyttävältä, särmältä ja jopa tuoreelta vanhoista muistikuvista huolimatta. Grace-nilkkurit ovat juurikin sellaiset.

Nuo kengät muistuttavat minua myöskin eräistä mustista traktoripohjaisista nahkanilkkureista jotka taisivat olla ensimmäiset Vagabondini koskaan. Kengät pyörivät kaapissani lähes kymmenen vuotta päässen jalkaan aina silloin tällöin, mutta eivät kuitenkaan suursuosikeiksi asti. Muutama vuosi sitten arvelin niiden aikojen olevan totaalisen ohi ja möin ne huuto.netissä. Halvalla. Olen harmitellut asiaa joskus aiemminkin, mutta viimeistään tämän syksyn kenkätrendit antoivat kovalla kädellä ruoskaa tälle hölmölle naiselle. Mutta, ehkäpä aika on vaan hieman kullannut muistoja ja ehkä ne kuitenkin olisivat olleet liian ysärit. Ja nythän sitten ainoa keino palata kultaisiin teinifiiliksiin, on ostaa uudet kengät! 🙂

Pitänee mennä heti ahdistelemaan Andiamon myyjiä, että mahtaako tuo malli saapua Poriin saakka, vai pitääkö se metsästää itselle netin kautta. Hintaa ronskeilla kaunottarilla ainakin Brandoksella 99 €.


Tags:
13 Comments
  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ensimmäisiä kertoja lukemassa ja blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mulla on ollut samanmalliset kengät ysäriluvun lopulla, tosin vetoketju oli sivulla. Menin vain polttamaan ne mootoripyörän pakoputkessa… öhöm… 😀

  • prefecta
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sama hinta näkyi olevan liikkeissä kuin Brandoksella. Kävin meinaan tänään just hiplailemassa noita, noista sitä nauhaversiota ja niitä pitkävartisia prätkäsaappaita. Arvaa onko vaikea valita…

  • Laura
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Heii muistelisin jotenkin, että sä olet tilaillut kosmettiikkaa tuolta StrawberryNET.com:ista? Onko kaikki sujunut ongelmitta ja tuotteet ollut aitoja ja kunnollisia? Kiitos avustasi jo etukäteen:)

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      joo kaikki on mennyt hyvin. tuotteet on olleet sitä mitä pitääkin ja tulleet todella nopeasti. alle viikossa. täytyy vaan muistaa ne tullirajat, eli jos pitää huolen, että tilaus ei postikuluineen ylitä 45 euroa niin ei tarvii maksaa tulleja ja veroja.

      • Laura
        Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

        Tääh siellä sivuillahan luki että ei ole postimaksuja!? voi ei…

        • Veera
          Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

          no mutta postimaksuhan on vallan eri asia kuin verot ja tullit. Jos asia on ihan vieras, niin tutustupas hieman Tullin nettiostoksia koskeviin ohjeisiin:

          http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/index.jsp

          • Laura
            Posted at 00:00h, 30 marraskuun

            Sen paketin kassa kävi sitten loppuenlopuksi niin onnellisesti, että kun ei oo postimaksuja niin ei tarvi tullissakaan maksaa mitään!

        • Veera
          Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

          no hyvä että sait paketin ongelmitta. 🙂

  • Tiina
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hitsi! En tiennyt tarvitsevani syksyksi uusia kenkiä, mutta nyt kyllä tuli mieliteko! Sovittelin noita jo mielessäni säärystimien pariksi niin, että säärystin saisi laskeutua varren päälle. Eikä 99€ edes olisi mahdoton hinta laadukkaista ja käytännöllisistä popoista.

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tervehdys,

    olen pari vuotta blogiasi lukenut eritoten sen takia, että sinulla on aina niin makeat hiukset! Tänään sitten tein sen, että nappasin kännykkäni muistiin täältä sivuiltasi pari tukkakuvaasi ja marssin niiden kanssa kampaajalle. Hyvä tuli! Toivottavasti et pahastu tällaista kuvien käyttöä.

    Kuvat lyhyistä hiusmalleista ovat erityisen tarpeen täällä asuinmaassani Virossa, jossa suurimmalla osalla naisista on pitkät hiukset ja minusta tuntuu, että jokainen kohtaamani kampaaja jotenkin pelkää leikata lyhyitä hiuksia. Tämänpäiväinenkin kampaajani sanoi, että yleensä naiset pelkäävät, että kampaaja leikkaa liikaa kuin liian vähän, kun minä vannotin, että ihan reilusti saa tukkaa napsia.

    Onnistuneita kampaamoreissuja sinulle siis jatkossakin, täällä niitä tiukasti seurataan! 😀

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      oi vitsi! hiemanko mahtavaa, että joku käyttää mun kuvia mennessään kampaajalle! Oon ihan otettu. 🙂

      Mä näin itseasiassa unta, että kasvatin seuraaavaksi suoran otsiksen.. katotaan mitä oikeasti tapahtuu.. 🙂

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Heippa, pakko kommentoida vähän turhastikin, että kengät muistuttavat omia ratsastuskenkiäni hyvin paljon. Enkä tarkoita pahalla! Korko toki on isompi, mutta mikäli mukavuudeltaan vastaavat ratsastuskenkiäni niin ihastut kenkiin varmasti kun ovat muotoutuneet :>

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Nana: Just samaa mäki tässä! 😀

    Siis noihan on just samanlaiset, mulla vaan on ruskeet ja pikkasen vähemmä korkoo. Mut tosi hyvät jalassa etc!

Post A Comment