Tarvitaan takki ja paljon neuvoja

Ehdin jo jonkin aikaa olla jo vankasti sitä mieltä, että täällä ei tulla näkemään monista blogeista tuttua ”syksyn ostoslista”-tyyppistä postausta, mutta viilenevän vuodenajan porautuessa syvemmälle mieleeni alkaa vaatekaapin uumenista ilmestyä tarve jos toinenkin. Lista näyttää tällä hetkellä tältä:

1. ’sukkahousuja, tonneittain sukkahousuja!’

Kuten varmaan suurin osa naisista tietää, niin sukkahousuja, noita Niksi-Pirkan ehtymättömiä kultakaivoksia ei koskaan ole kaapissa riittävästi ja oikeanlaisia. Kekkereihin lähtiessä laatikoista löytyy vain paksuja talvisukkiksia ja lämmikettä etsiessä käteen sattuu vain 15 denierin kameleita.

Olen avautunut nailoneista aiemminki postauksessa Sukkahousujen salaliitto. Silloinhan en löytänyt yksiäkään rikkinäisiä sukkahousuja jotka olisin voinut leikata lyhyiksi. Ei löytynyt, ei. Tuhosin kolmet ehjät ihan vain siksi, että voisin syksyn ensimmäisenä sukkahousuja vaativana kirpeänä aamuna puoletaan löytää vain ja ainoastaan noita kesäkuussa piilossa pysytelleitä silmäpakosukkiksia.

Syöksyin viime viikolla raivon vallassa kauppaan ja ostin neljät normaalit mustat 40 den (vai olisko ne 60, en muista) sukkahousut ja kuvittelin pärjääväni pitkän tovin. Ja paskat. Ehjänä enää 1/4 ostetuista. Mä en vaan osaa.

Tätä kohtaa ei siis voida edelleenkään pyyhkiä ostoslistalta, vaan se on tainnut lunastaa paikkansa listan kärjestä pysyvästi.

2. Täydellinen ja laadukas musta neulemekko.

Harmaa Benettonin villamekko on ollut kahden viime talven suurin hitti arkipukeutumisessani ja olen varma, että musta versio samasta aiheesta pelastaisi myös melko monta kylmää päivää.

Sopivasti mamma kysyi olisiko minulla jotain neuletarvetta talveksi, joten voi olla, että tämä kimotus hoituu sitä kautta kaupan sijaan. Esitin seuraavanlaiset toiveet: ei pörröistä lankaa, 3/4 hihat, löysä iso kaulus, taskut edessä, pituus hieman polven yläpuolelle. Tätä suunnitelmaa varmaan hiotaan yhdessä kun seuraavan kerran nähdään.

3. Takki!!

Tällä viikolla on kovin akuutiksi noussut tarve nimeltä takki. Nahkarotseja löytyy ja pari muutakin loimea joita voi pitää ainoastaan auki, mutta töihin viimassa pyöräillessä voisi olla kiva sellainenkin versio, joka menee kiinni. Osa takeistani ei mene kiinni siksi, että ne on ostettu kaksi kuppikokoa sitten ja osa siksi, ettei niitä alunperinkään ole tarkoitettu kiinni pidettäviksi.

Nyt siis hakusessa olisi takki jossa yhdistyy kiva ulkonäkö ja käytännöllisyys. Pomoni tuomio oli toiveeni kuullessaan, että ”ei niitä ole”. Tarkkaa haavekuvaa ei ole, mikä on ehkä hyvä juttu etsintöjä ajatellen, mutta esimerkiksi kuvissa näkyvä Asoksen parka kelpaisi paremmin kuin hyvin.

parka1

parka4

parka3

parka2 copy

Malli ja väri tuovat juuri sopivissa määrin mieleen teiniaikojen rakkaan kirpputorilta löytyneen Lee Cooperin maiharin, mutta nahkaiset yksityiskohdat nostavat kokonaisuuden astetta aikuisemmalle tasolle. Tykkään. Ehkä jopa hieman himoitsen.

Viime päivinä ei ole ollut aikaa pyöriä kaupoissa takkia etsimässä, sillä tulevan viikonlopun näyttötutkinto (osa 2/4) on pitänyt hieman kiireisenä mm. portfolion päivityksen muodossa. Kun tuo melkoisesti stressaava kouluvelvollisuus on ensi viikolla ohitse, niin saattaa jopa ehtiä takkijahtiin.

Syksyn tärkeimmän vaateostoksen metsästyksen taidankin tällä kertaa aloittaa paikasta nimeltä Amsterdam! Lennot ja hotellit varattu ja maksettu tänään, lähtö koittaa reilun viikon päästä. I’m so happy!

Otan siis kommenttiboksiin vinkkejä mm. seuraavista aiheista:

 • kaiken kestävät sukkahousut
 • upeat+käytännölliset minun näköiset takit
 • kokemisen arvoiset asiat Amsterdamissa

Ja Bonuksena myös seuraavat aiheet ovat just nyt mielenpäällä otsikon ”mistä ratkaisu” alla

 • loitsut ja taiat joiden avulla asunto siivoaisi itse itsensä
 • kuinka selättää peilistä hiipivä ikäkriisi

Jotta ei muuta kuin neuvomaan.


Tags:
25 Comments
 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kannattaa ostaa paksumpia sukkahousuja. Itse liikun denierilukemissa 80-100, niillä saa jo peittävän lopputuloksen (haluan etteivät paksut reiteni kuulla sukkahousuista läpi lyhyen hameen kanssa). Lisäksi tällaiset sukkikset ovat yleensä sen verran liukkkaita/kiiltäviä etteivät hameet ja mekot takerru niihin. Ainakin Hemarilta ja Lindexiltä löytyy halvalla. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla ongelma onkin se, että esim. erilaiset kenkien soljet tarttuu ihmeellisissä kuvausasennoissa rymytessä sukkiksiin ja repii ne rikki. siinä ei siis denierit paljoa auta. kaipaisin jotkut teräsvillasukkikset. 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jos diggaat museoista niin tsekkaa Damissa Rijksmuseum ja Van Gogh-museum. Gogh on vielä aika pieni, sen kiertää nopsaan. Perusturistikanaaliristelykin on aika hauska kerran kokea. Anne Frankin talon edessä on miljoonan ihmisen jono, kantsii varautua eväillä 😀 mutta homomonumetti on aivan siinä vieressä ja siihen ei ole jonoa. Jordaan on kiva kaupunginosa.

  Sillihodari on oikeasti hyvää. Vlaamse frites ovat sulaa parhuutta. Paras paikka on kuulemma ”Manneken Pis”, osoitteessa Damrak 41.

  Kaupat ovat oikeastaan samaa kuin muuallakin (Zara, VM, H&M, Mango), mitään Ranskan tai Saksan ketjuja ei pahemmin ole tyrkyllä mutta shoppauskadulta löytyy myös Desingual, jos sen tyylisistä vaatteista tykkää (värikkäistä). On niillä myös mustaa. Siitä ”Damin stokkasta” joka löytyy Dam-aukiolta vähän matkan päästä, en muista kaupan nimeä löytyy muuten kivasti sukkahousuja. Yleensä 60 den on riittänyt pitämään ehjinä minulla.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kiitos vinkeistä. mua just se anne frank kiinnostasi kun se kirja oli mulle teininä tosi tärkee. mut luinkin jo nettisivuilta et jonot on karmeat. netistä liput hankkimalla pääsis visiin vähän vähemmällä jonotuksella.

 • Ani
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kun auttaisi edes tuo denierilukemien nosto, vaan jollain mystisellä tavalla itse saan rikki jopa ne 100 denin sukkikset. Ei ollut kiva hipsiä kotiin leffasta sen näköisenä kuin teini-iän punk-kapinafiilis olisi palannut.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no niinpä ei auta denierit tälläkään tohelolla.

 • sukkiksia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  juu, 100 denierin sukkikset hyväksi havaitut. ainoa huono puoli niissä on että tuppaavat häviämään tuonne kaaokseen jota vaatekaapiksikin kutsutaan ;)siihen ei tosin auta mikään muu kuin siivoaminen

  h&m:stä saa 100 denin mustia sukkiksia, joissa hinta-laatu suhde kohdillaan. suosittelen.

  p.s. ihana takki! dami -vinkkinä sanon että siellä on ihania saappaita! sinne kun pääsisi metsästämään täydellisiä syyskenkiä…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   täytynee testata henkkamaukan sukkikset!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Skippaa se Van Gogh-museo, kauhee rahastus mun mielestä (lähes kaikki maalaukset on lasin takana ja se vaan vie maalauksilta kaiken terän pois). Ainakin itseä harmitti tuonne tuhlattu kymppi (tjsp.). Kannattaa myös varoa pyöräilijöitä, niitä on paljon ja ajavat lujaa 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hyvä tuo pyöräilijävaroitus! Olisi ikävää tulla pyörän yliajamaksi lomareissulla. 😀

 • Heini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla ei nyt ole vinkkejä sukkiksiin (ikuinen taistelupari minä+sukkahousut) tai amsterdamiinkaan, mutta piti tulla sanomaan, että aivan ihana tuo Asoksen takki!! 🙂

  ja hyvää matkaa 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos! Raporttia reissusta tulee varmaan tännekin. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jos ei halua varata lippuja etukäteen netistä, niin Anne Frankin talolle kannattaa suunnistaa n. 45 min – tuntia ennen sulkemisaikaa. Talon ehtii vielä hyvinkin katsastaa tuossa ajassa, ja parin kokemuksen perusteella tuolloin ei enää ole jonoja. Anne Frankin talon lähellä on ihana pannukakkuravintola!

  Minä taas rakastan nimenomaan Van Gogh -museota! Olen käynyt siellä kaksi kertaa. Ihania, ihania tauluja. Voi niitä värejä! No, mutta nämä on makuasioita… Minusta Vincent oli oikea taiteilija, hän teki taidetta rakkaudesta, palosta, himosta, ilman että kukaan tilasi tauluja tai maksoi niistä. Hän sai myytyä elinaikanaan vain yhden taulun. Sen sijaa Rijksmuseumin jättäisin väliin, no, toki siellä on upeita Rembrandteja ja muita, mutta nämähän tekivät taidetta lähinnä tilauksesta.

  Kanavaristeily on kiva, itse oltiin juusto-viini -risteilyllä illalla.

  Singelin varrelta löytyvä kukkatori kannattaa käydä katsomassa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juusto-viini -risteily kuulostaa helmeltä!

   ja hyvä vinkki tuosta Anne Frankista. Kiitos!

 • L
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hauska sattuma, koska luin tämän postauksen Amsterdamin Jordaanissa viimeistä loma-aamupalaa mutustellen.

  Anne Frank -taloa ei kannata jättää väliin, museo on paitsi sisällöltään koskettava myös museona käytännön järjestelyjen puolesta erittäin onnistunut. Me menimme noin tuntia aukeamisen jälkeen ja jonotimme minuutin. Myöskään sisällä ruuhkat eivät häirinneet, vaikka oli sateinen päivä jonka luulisi ajavan turistit museoihin.

  Lähellä (samaa katua eteenpäin) on tosiaan Pancake Bakery -niminen ylistetty (ja omankin kokemuksen mukaan hyvä) pannaripaikka ja sen vieressä kiva vintagekauppa.

  Valokuvataiteen museo Foamissa on ihan kivat näyttelyt meneillään, sekin kannattaa tsekata.

  Sukkiksista kannattaa ottaa mukaan ne paksuimmat, täällä on kylmä tuuli. 🙂

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Lisään vielä, että kuten muutkin, suosittelen Jordaanin aluetta sekä päivällä että illalla. Päivällä siellä on hauskoja pikkuputiikkeja joka lähtöön, illan hämärtyessä tunnelma on ihana valaistuine siltoineen.

 • teresa r.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Falken ja Wolfordin sukkahousut on tähän asti ollut parhaita (H&M:n joissakin sukkiksissa on kyllä kieltämättä tosi hyvä hinta-laatu suhde! ) – ne maksaa sukkahousuiksi paljon, mutta kestää käyttöä todella hyvin! Ei valu eikä minulla ainakaan ole helposti mennyt rikki. 🙂 Ja vielä, rakastan tuon takin kyynerpääpaikkoja!

 • emppu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Älä missään nimessä ainakaan jää pitkäksi aikaa välille rautatieasema-Damrak, voit saada yliannostuksen pahinta turistimeininkiä. Ihanin alue Amsterdamin keskustan lähistöllä on ehdottomasti Jordaan. Kannattaa vaikka pistäytyä Noordermarktilla ja siellä vaikka Winkel caféssa omenapiirakalla. IJoinain päivinä Noordermarktilla on myös torimyyntiä, vihanneksia, kukkia ja vaatteita yms. käsitöitä. Ihania pikkuputiikkeja vain kiertelyn iloksikin löytyy Leidsestraatin ja Raadhuisstraatin väliltä alueelta nimeltä ”De 9 straatjes”. Fillareita kannattaa varoa, mutta leppoisin tapa tutustua kanaalikaupunkiin on vuokrata itsekin fillari vaikka täältä Orange Bikestä (Singel 233) http://www.orangebike.nl/eng/index.shtml Oranssia pyörää ymmärtävät paikallisetkin varoa 🙂 Foamia suosittelisin minäkin! Ihanaa reissua! 🙂

 • Essi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Osta sukkahousuja, joissa on puuvillaa tai villaa mukana. Niitä saa myös melko hienoina (ohuina). Lindexin valikoimissa on ainakin ollut mustat perus puuvillasekoitesukkikset, jotka näyttävät ihan tavallisilta mustilta sukkahousuilta, oisko deniereitä ollu niissä 60. Niihin ei tule reikiä eikä ne repeä rikki.

 • Essi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa
 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ehkä sesongin ulkopuolella jonot Anne Frankin talolle on hiukan inhimillisemmät, itse en muinoin muista jonottaneeni yhtään. Suosittelen paikkaa, se oli aika vahva tunnekokemus ainakin minulle.

  Pannukakkuja, ihan ehdottomasti niitä! Eli komppaan vaan noita jo aiemmin kehuttuja kohteita 🙂

 • prefecta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Amsterdamissa en ole käynyt sitten vuoden 1990 jolloin poltin siellä toisen olkapääni (en muista kumman). Visiitistä on em. tapahtuman lisäksi mieleen jäänyt vain hostelin yläpedissä nukutun yön kauhu (korkeus noin 5 metriä eikä minkään valtakunnan laitoja) ja matkalla rautatieaseman seinän koloissa lymyilleet narkkarit.

  Ikäkriisiin sanoisin sen verran, että hanki alkajaisiksi vaikka punainen huulipuna. MAC:llä on tosi hyviä!

 • käyttäjä-4668
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kanavaristeilyn, Jordaanin alueen, The Pancake Bakery-ravintolan ja Anne Frankin talon lisäksi suosittelen seuraavia kohteita:

  – Timanttimuseo (Diamant Museum)

  – Rembrandtmuseo

  – Willet-Holthuysen-museo (1800-luvun herrasväen kanavanvarsitalo)

  – Heineken Experience (kiinnostava, vaikka ei olutta joisikaan)

  – Albert Cuyp-kadun markkinat (mitä vain ruoasta vaatteisiin ja sisustusjuttuihin)

  – Kuninkaallinen palatsi

  – Tassenmuseum (laukkumuseo)

  – Begijnhof

  Tykkäsin näistä kaikista itse kovasti. Toivottavasti listasta löytyy kiinnostavia kohteita sinullekin :).

 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ikäkriisiin kai voin näin 35-vuotiaana antaa jotain neuvoja 🙂

  Ei kannata miettiä sitä ikää numeroina vaan olla just tasan sen ikäinen/oloinen kun itsestä tuntuu. Tällä periaatteella menen eteenpäin. Mulla on kaveripiiri laaja: on niitä vähän yli parikymppisiä ja sitten yli neljäkymppisiä jopa viisikymppisiä. Jokaisen seurassa oon ihan vain oma itseni ja en mieti ikääni. Tosin noiden nuorimpien kanssa on baarireissut melkoista kauhistusta ku tunnen itseni ihan mummoksi niissä paikoissa jossa ne käy 😀 Mutta siitäkin on selvitty hurtilla huumorilla (ja sillä että näytän paljon ikäistäni nuoremmalta 😉 )

  Tsemppiä! Ikää tulee vääjäämättä lisää, mutta sitä on tasan sen ikäinen kun tuntee olevansa. Ja meikästä tämä sanonta on aina hyvä: Oon jo 35-vuotias mutta sydän käy yhä rippikoulua <3

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kestävimmät sukkahousut ikinä: Philippe Matignon.

  Itse ostin joskus Stockmannilta ko. merkkiset, mustat, oisko 40-60 den ja niissä on semmonen mahaa litistävä ja takapuolta nostava yläosa, mutta varmaan saa erilaisia malleja ja eri paksuuksia. Joka tapauksessa, ne on kestäny jo vuoden todella ahkerassa käytössä ilman ensimmäistäkään reikää. Eikä ihan hirvittävän kalliit ollu, noista nyt voi jo kyllä maksaaki.

Post A Comment