Kaiken maailman korkoja

Siihen nähden kuinka paljon Amsterdamissa oli kenkäkauppoja, on aivan suunnaton ihme, että minä en kasvattanut kokoelmaani yhdelläkään parilla. Jos vuoden takaisella Budapestin reissulla tuskastuin kenkäkauppojen tarjotessa lähinnä kimaltelevia keinonahkaisia piikkikorkoja, niin Amsterdam puolestaan tarjoili eteeni satoja pareja aivan minun tyylisiäni saappaita, maihareita, bikereita ja nilkkureita. Mutta liika on liikaa. Hetken päästä kaikki alkoi näyttää samalta ja tylsältä enkä loppujen lopuksi jaksanut edes sovittaa koko reissulla kuin ehkä kahta paria.

Ruskeiden, mustien ja harmaiden rouheidensaapikkaiden ylenpaljous turrutti minut täysin, enkä pysty muistamaan varmaan yksiäkään niin totaalisen upeita yksilöitä, että olisivat jääneet vaivaamaan mieltäni. (paitsi ehkä ihan hieman ne yhdet puukkari-nilkkurit.. nyyh) On hankala saada sitä mahtavaa löytämisen riemua, jos putiikki toisensa perään tarjoaa kaikkea sitä mitä kengiltä toivot. No, säästyipä rahat. (no ei nyt sentään, menivät vaan johonkin muuhun. 😉

Mutta oli kenkäputiikkien joukossa sentään yksi poikkeus, joka todellakin jäi mieleen, nimittäin hollantilaislähtöisen merkin United Nuden upea liike eupeine graafisine korkokenkineen. Firman nettisivuilta kävi ilmi, että kahden miehen, hollantilaisen Rem D Koolhaasin ja englantilaisen Galahad Clarkin yhdessä 2000-luvun alkupuolella perustama yritys sai alkunsa, kun Clark’sin kenkäsuvun kasvatti Galahad näki Remin rakkauden huumassa eräälle naiselle suunnittelemat Möbius-kengät ja oli välittömästi vakuuttunut, että heidän tulisi perustaa uusi kenkämerkki.

Tätä nykyä United Nudella on omat myymälät mm. Amsterdamissa, New Yorkissa ja Shanghaissa ja sen tuotteita myydään yli 40 maassa. Suomea ei valitettavasti listalta vielä lainkaan löytynyt eikä nettikauppakaan ollut tällä hetkellä toiminnassa, mutta kuulema päivitykset ovat työn alla.

un3

un8 un6

UN1

un7 un4

un2 un9 un10 un5

(Kenkien kuvat United Nuden nettisivuilta, myymäläkuvat nappasin itse.)

Etenkin nämä viimeiset solkinilkkurit ihastuttivat itseäni kovasti, mutta kyllä muissakin kengissä riitti katseltavaa ja ihasteltavaa. United Nuden graafiset jalkineet ihastuttivat minua erityisesti huimilla ja omaperäisillä korkoratkaisuillaan. Esimerkiksi tuo harmaissa saappaissa ja metallipinkissä avokkaassa oleva kantapäästä hieman ulkoneva tolppakorko oli mielestäni aivan mahtava. Pieni oivaltava yksityiskohta tekee muuten peruskengästä todella mielenkiintoisen. Juuri tuollaisesta minimalistisesta estetiikasta minä pidän.

Koska kenkien hinnat huitelivat minissa sadoissa euroissa, en edes kuvitellut hankkivani liikkeestä mitään, joten tyydyin vain ihastelemaan tyylikästä liikettä upeine myyntiartikkeleineen. Ja sitä paitsi tuo kenkien esillepanokin tuntui niin näyttelynomaiselta, etten varmaan olisi uskaltanut edes hipaista yhtäkään jalkinetta. Nyt ehkä hieman harmittaa. Olisi ollut mielenkiintoista tietää millaisia nuo luomukset ovat jalassa.Seuraavalla kerralla, kun kyseisiä kenkiä tulee maailmalla vastaan, aion uskaltautua kosketusetäisyydelle pelkän haltioituneen tuijottamisen sijaan.


16 Comments
  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tajuttoman makeita kenkiä! Erityisesti nuo Step Möbius Bootie -nimeä kantavat kengät saivat aikaan suuria ihastuksen tunteita… Aivan mielettömät! Tahtoo! (Tosin hinta taitaa tulla esteeksi. Mutta siinäpä oiva säästökohde. Jos vielä ovat yhtä ihanat jalassa kuin Clarksin kengät yleensäkin niin ne ovat vähintäänkin täydelliset, oih.).

    Ja nyt tuli mieleeni, kuka edes koskaan on väittänyt että kenkien korkojen täytyisi olla tylsän tavallisia? Mahtavia innovatiivisa ideoita tällä kaksikolla. Kiitos siis vinkistä, tämän laitan korvan taakse. 🙂

  • moderndayhippie
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    United nuden kengät on to-del-la hyviä jalassa! Mulla on UN:n mono jane (http://www.unitednude.com/products/mono-series/mono-jane) kiilakorot, niissä on joku n. 10cm korkoa, ja paremmat jalassa kun yhdetkään käyttämäni kengät (mukaanlukien lenkkarit) ikinä. Voin kävellä niissä kilometrejä (joskus tuli talsittua lähemmäs 10km noissa) ja seistä tunteja. Äärettömän pehmeät jalassa. Muutamia normaalikorollisia olen joskus päässyt sovittelemaan ja hyvältä ovat tuntuneet.

    Ebaysta löytää united nudea hieman halvemmalla, jos uskaltaa sovittamatta ostaa. Omista mono janeista maksoin alle 50e uutena.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Kiva kuulla, että jollain on hyvää kokemusta merkistä. pitääpä tarkkailla eBaysta.. 😀

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hei, sä olit just äsken telkkarissa! 🙂 Sattumalta huomasin ja blogia seuranneena tunnistin 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      tunnustan, sinnehän minä eksyin. 😀

  • kristiina
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    huomasitko että asoksella on tuon merkin kenkiä alennuksessa, ei tosin tainnut olla juuri noita malleja

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      en ollut huomannut. Mutta nyt kun vilkaisin, niin ei mitään mielenkiintoisia malleja sattunut silmään. 😛

      Mutta täytyy pitää tilannetta silmällä.

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Brandos myy kyseistä merkkiä. Tosin ei ollut valikoimissa kovinkaan montaa mallia.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      kiitos vinkistä!

  • jaanaj
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hienoja kenkiä, täälläkin sinut bongattiin tänään telkusta!

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Minäkin olin tulossa mainitsemaan, että Brandosilla on muutama pari valikoimissaan: http://www.brandos.fi/united-nude/c889

    Olen siellä jo kauhistellut esim. noita avokkaita, joiden ”korko” lähtee jalkaholvin kohdalta suoraan taaksepäin – minusta aivan hirveän rumat 😀 Yksikään merkin pari Brandosin valikoimissa ei ole iskenyt.

    Tämän postauksen kengistä nuo valkoiset avokkaat kyllä kolahtivat, tosi kauniit!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      minäkään en tuolle kuvailemallesi korolle lämmennyt, mutta moni muu puolestaan kolahtaa kovastikin.

  • Katariina
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Vähän makeita! Vitsi että jollain on tollanen mielikuvitus!

  • Sagu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Vau mitä kenkiä! Eihän noi nyt ole nättejä silleen perinteisellä tavalla, monet tykkäävät että korkokengät ovat siroja, mutta siinä noiden juju mun mielestä onkin. Joidenkin mielestä törkeän rumia, toisten mielestä huikean mielikuvituksellisia ja rohkeita. Taidan kuulua jälkimmäiseen ryhmään 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      minäkin kuulun ehdottomasti siihen kategoriaan joka ihailee!

  • Sofi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Vau! Onpas hienon erikoisia kenkiä! Ja aikas mahtavan näköinen tuo esillelaitto. En olis kyllä itsekkään uskoltanut koskea kenkiin jotka olis esillä tuolla tavalla 😀

Post A Comment