Tuhkasta nousseet

Toisinaan uutuuden viehätys saa täysin unohtamaan kaikkien niiden jo kauemmin itsellä olleiden vanhempien asioiden hyvät puolet. Uusi vaate tuntuu hetken aikaa paljon paremmalta ja jännittävämmältä kuin vanhat ja uusinta levyostosta tulee pyöritettyä soittimessa tauotta jopa kyllästymiseen saakka. Sitten yhtenä aamuna jokin unohdettu vanha ystävä putoaa hyllystä syliin ja osoittautuukin paljon tuoreemmaksi ja raikkaammaaksi kuin muistitkaan. Voi sitä jälleennäkemisen riemua ja iloa!

20101008

Tänään tuoreelta on tuntunut mm. eteisen hyllyn perältä löytynyt H&M:n suuri miestenosastolta kauan sitten hankittu huivi, joka olikin yllättäen kerännyt aivan uutta luonnetta rypistyessään kasassa muiden asusteiden alla koko pitkän kesän. Ei se sileänä näyttänyt lainkaan näin hyvältä. Kuka tarvitsee sislitysrautaa tai plastiikkakirurgia, rypyt tuovat uskottavuutta!

20101008_3

Punaiset Onyxin nahkakengät ovat jo yli kahdeksan vuotta vanhat, mutta niin ne vaan kerta toisensa jälkeen osoittautuvat parhaiksi kengiksi jotka olen koskaan omistanut. Voisin kävellä näillä vaikka maailman ääriin. Koskaan ikinä milloinkaan, eivät nämä reissussa jos toisessakin rähjääntyneet rakkaani ole satuttaneet minua. Eivät edes ensimmäisenä päivänään, jolloin tallustin niillä kilometritolkulla Etelä-Italiassa sijatsevan kylän rantakallioilla ja pikkukujilla.

Myöskään nämä eivät ole säilyneet kauniin ja nuoren näköisenä, mutta eletty elämä ja sadat yhdessä tallatut kilometrit niissä kyllä näkyvät. Punaiset popot tuovat lohtua ja turvaa ja muistuttavat minua kaiken kaaoksen keskellä siitä, että elämässä on myös luotettavia asioita ja pysyvyyttä.

20101008_2

Tämän päiväisen asun kolmas kaapin perällä vietettyjen pitkien kuukausien jälkeen tuhkasta noussut elementti  on toissakeväänä hankkimani Sakin biker-nahkatakki, joka raukka joutui jäähylle uudempien rotsien tieltä. Mutta tänään mikään ei olisi voinut tuntua oikeammalta kaverilta kuin tämä takki. Vielä joitakin viikkoja sitten nahkaista ystävääni sovittaessa mieleeni nousi sana jäykkä. Tänä aamuna rotsi oli negatiivisen jäykän lisäksi ainoastaan rehellisen ryhdikäs ja sehän ei voi olla huono määre se.


5 Comments

Post A Comment