Miksi tää on aina yhtä vaikeaa?

Mikä on se mieltäraastava ongelma joka toistuu keskimäärin kuukauden tai parin välein? No tämä hemmetin yläpäässä nököttävä karvakasa tietenkin! Niin paljon kuin mä mun Maikku-kampaajaa rakastankin, niin mä en jaksa ravata sen hellässä hoidossa niin usein, että saisin pidettyä oikein lyhyen tukan oikeasti siistinä. Niinpä minun tupeeni onkin kunnossa keskimäärin 2-3 viikon ajan kampaajakäynnistä ja sen jälkeen mua jo alkaa ahdistaa peiliin katsominen eikä tympeän mittaiseksi tukkaa jaksa enää oikein laittaakaan.

Typeryyksissäni ja aikapulassani sitten kärvistelen vielä muutaman viikon täysin reuhkaani vihaten, kunnes yhtenä aamuna kahden sentin juurikasvu ja karmivan pitkät niskahaituvat vaan tuntuvat kaatavan maailmani lopullisesti. Sitten onkin vuorossa itkupotkuraivari -puhelu pelastajalleni, jolta toivoisin saavani ajan tietenkin hetinyt. Ja kun ymmärrettävistä syistä aika ei monestikaan ihan mun toivomalla nopeudella järjesty, niin vietän viimeiset hetket ennen pelastusta erilaisten päähineiden alla muhien ja täysin epätietoisena siitä, mitä ihmettä haluaisin reuhkalleni edes tehtävän.

Ja kuten arvata saatatte, tämän sydäntä raastavan vuodatuksen syynä on tietenkin se, että elän tällä hetkellä tuota kamalan juurikasvun, kuvottavien niskahaituvien, epäsiistien korvanpäällysten ja rumasti kihartuvan etutukan aikaa, mutta en ole vielä tietenkään varannut laatuaikaa maikun tuolista. Kun mä en taaskaan tiedä mitä ihmettä tälle keksisi!

Moni teistä varmaan miettii, että mitä ihmettä mä tuskailen ja vingun, kun ainahan tää tukka on vaan samanlainen, tumma ja lyhyt. Mutta ei se nyt ihan niinkään mene. En meinannut edes itse muistaa kuinka moneksi karvani ovat taipuneet jo ihan tämän vuoden aikana. Mm. nämä neljä frisyyriä ovat viimeisen 10 kk ajalta!

Jotenkin tuo pidempää pääliosaa ja lyhyttä sänkeä yhdistellyt viime tammikuinen leikkaus näyttää taas omaan silmään hirvittävän hyvältä. Ainoastaan tuo karmea lätkätukka niskassa hieman ällöttää. 😛

vuodenymp

Kaikkien aikojen lempitukkani on kuitenkin keväällä 2009 nähty kahteen täysin erilaiseen ilmeeseen taipunut Maikun taidonnäyte. Leikkauksen lisäksi myös värissä oli hieman lisäsäpinää mustan rinnalla, kun lyhyet osat näyttäytyivät hieman vaaleampana ja punertavampana.

lempitukka

Valitettavasti hiukseni ovat vielä toistaiseksi liian lyhyet, jotta tuon lempikampauksen uusiminen onnistuisi. Nytpä olenkin siis jälleen kerran sen dilemman edessä, että riittäisikö maltti taas hieman kasvattaa. Pitäisikö seuraavalla kampaajakäynnillä siis vain tyytyä siistimään niska, korvanpäällykset ja pulsarit? Miten tylsää!

Sellainen hyvä puoli tässä mun karvatursaassa kuitenkin on, että useimmiten se ei ole kenenkään muun mielestä yhtään niin hirveän näköinen kuin mitä itse ajattelen. Itse asiassa viimeisen kahden viikon sisään ainakin 5 ihmistä on kehunut kampaustani ja kysynyt olenko juuri käynyt kampaajalla. (Kiitokset tällaisista sanoista mm. aina yhtä ihanalle Teemulle! 😀 ) Ei se oo ihan huono tukka, jos se vielä kaksi kuukautta kampaajakäynnin jälkeen onnistuu hämäämään ihmisiä.

Nyt siis olisi hyvät neuvot jälleen kerran tarpeen siitäkin huolimatta, että loppujen lopuksi ainoa jonka mieleipide mun tukkapäätöksissä painaa, on ainoa oikea luottokampaajani. Mutta jos jollain sattuisi olemaan hyviä ehdotuksia joita en ole edes älynnyt ajatella!


Tags:
13 Comments
 • Catti
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toi sun lempparitukka on niin hieno! Tahdon sellaisen itekin, mut en uskalla noin lyhyttä. Ehkä siitä voisi muunnella pidempäänkin tukkaan sopivan mallin. Ihana joka tapauksessa, et kiva, jos jaksat kasvattaa vähän. Todennäköisesti siihen kasvatusvaiheeseenkin sopiva tukkatyyli on löydettävissä, semmoinen, mistä tykkäisit.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ehkä mä tosiaan annan tämän hieman venähtää. Kun kivempi ehkä talvella sellanen tukka joka ei niin ota siipeensä piposta ja muista päähineistä.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hmm, mitä jos varaisit tulevalla kampaamoreissullasi jo valmiiksi seuraavan ajan? Tai vaikka useammankin, 4-5 viikon välein?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ääh, en mä osaa olla niin suunnitelmallinen.. En tykkää tehdä suunitelmia niin monen viikon päähän. 😀

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Veera täällä huutelee sinun kohtalo toverisi=)

  mulla on aina sama ongelma….argh!!!

  mä haluaisin kanssa jotain uutta ilmettä MUTTA inhoon kasvattaa pörröäni ja toiseksi miksi ne aina samat lyhyet mallit lehdissä kiinnostaa…haluaisin kokeilla koko blondia vaikka tiedän ettei se sovi mullesamoin on mustan kanssa…

  punanen ja liila on ihania ekan viikon ja sitte jää ruskeet värit mitä ylläri ylläri olen pitäytyny tämän värin eri variaatioissa.

  sitten on todettu että mulle ei ees sovi pitkä tukka ja kun niskaki tarttee vetää lyhyeks kun on lyhkänen kaula ja ja ja ja…..=)/=(

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   muakin aina välillä himottais blondikokeilu, mutta se olis varmaan aika hankalaa toteuttaa kun on niin musta lähtökohta. 😛

   ja kyllästyisin kuitenkin alle viikossa. 😀

   • nasu86
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    mulle kävisi varmasti samoin et kyllästyisin äkkiä ja onhan siinä sitte kauhea ylläpitäminen koko ajan sais olla värjääs tyveä ja varmasti mun tarttis käyttää hopee shampootakin…

    mä tuun varmaan aina pysyy tummana eri värisillä höysteillä=D

 • nanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  kannatan hiusmallin valintaa omaan elämään sopivaksi 🙂 eli jos ei jaksa käydä kampaajalla kuin vaikka joka toinen kuukausi, sitten leikkauttaa sellaisen mallin joka ei vaadi trimmausta sitä useammin.

  toinen vaihtoehto hankkia kotiin sellaiset parturointivehkeet että voit itse pitää tukkaa kuosissa 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ton teorian mukaan mulla pitäis olla joku tylsä pitkä poninhäntä joka pysyy saman näköisenä kuukausitolkulla eikä kaipaa kampaajaa. 😀

   Ei tämä mun nillitys ole kauhean vakavaa. aina mä vaan pärjään muutaman ylimääräisen viikon ylikasvaneen reuhkani kanssa.

   • nanna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    kyllä mää uskon että taitava kampaaja pystyisi keksimään jonkun sellaisen mallin, joka toimis pidempään mutta ei silti olisi mikään tylsä poninhäntä 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kasvatusvaiheessa kannattaa panostaa väriin, eli jotain hyvää särmää väreillä ja perussiistiminen!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hyvä pointti! Pitänee pyytää maikulta joku päräyttävä värjäys ehdotus. 🙂

 • violabsin
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  it was jolly inviting to look over tyyliametsastamassa.indiedays.com

  I require to reproduce your register in my blog. It can?

  And you et an account on Twitter?

Post A Comment