Alina-huivi tekee hyvää

Mamman suunnittelemia ja toteuttamia upeita neuleita on ollut blogissa esillä ennenkin ja tässä olisi jälleen yksi lisää. Tänään päälle päätyi äidin viime talvena suunnittelema Alina-huivi. Ohje syntyi, kun mamma kaipasi jotain nopeaa ja helppoa neulottavaa kaikkien aikaavievien isotöisten neuleiden vastapainoksi. Hän ei löytänyt mieleistään helppoa ja kaunista kolmiohuivin ohjetta, joten suunnitteli sitten itse. Muutamasta kymmenestä jo neulotusta huivista yksi kauniin punainen päätyi minulle.

2010_10_27_2

Päivän asu koostui Alina-huivin lisäksi uudesta Espritin neulemekosta, jota koristavat olkapäillä olevat pikkuruiset napit sekä uusista nilkkureista jotka nyt kahden päivän käytön jälkeen ovat osoittaneet olevansa äärimmäisen mukavat. Kuvauskaverina Siiri-koira joka on työkaverini. (siis Siiri on mun työkaveri ja pomo on sen emäntä 😀 )

2010_10_27_1

Hyväilevän pehmeästä  100 % kashmirlangasta neulottu kaunis ja keveä kolmiohuivi tuo kaivattua lämpöä ja turvaa syksyn viimoihin.   Kätevän mallinsa vuoksi se taipuu kaulahuivin lisäksi loistavasti myös suojaavaksi hupuksi, josta riittää edelleen myös kaulan lämmikkeeksi. Tätä ei haluaisi heittää kaulastaan lainkaan. Haluaisikohan mamma tehdä tämän saman minulle mustana…

alina3

Minun Alinani on neulottu irlantilaisen käsityöläisen, Beata Jezekovan taidokkaasti käsin värjäämästä kashmir-langasta. Voin kertoa, että kyseessä on aivan äärettömän kaunis ja ihanan tuntoinen materiaali! Näitä upeita lankoja on tilattavissa Etsyn kautta.

alina2

Äiti oli miettinyt huivin ohjeen julkaisua jo aiemminkin, mutta hänen syyskuun lopulla saamansa rintasyöpädiagnoosi pisti asioihin vauhtia. Mamman ihanat neulojaystävät käänsivät ohjeen myös englanniksi ja italiaksi ja sitä käännetään parhaillaan saksaksi.

Ohje julkaistiin äitini leikkauspäivänä 6.10. neulojien kansaivälisessä yhteisössä, Ravelryssä, jossa on tällä hetkellä n. miljoona jäsentä ympäri maailman. Ohjetta onkin nyt muutaman viikon aikana ladattu ahkerasti aina Japania ja Kanadaa myöten.

Ostamalla ohjetta neulojat ovat tehneet samalla hyvää, sillä jokaisesta lokakuun aikana ostetusta Alina-ohjeesta tilitetään 2 € Roosa nauha kampanjaan. Monet neulojat ovatkin kuulema neuloneet Alinaa nyt lokakuun aikana nimenomaan pinkkinä, Roosa nauha -kampanjan hengessä.

alina

Nyt Alinan ohjeen ostaminen on tehty mahdolliseksi myös Ravelryyn rekisteröitymättömille neulojille. Ohjeen hinta on 5 € ja maksu tapahtuu PayPalin kautta. Maksun jälkeen ohje on ladattavissa pdf-muodossa halamallasi kielellä. Nyt siis vielä sunnuntaihin saakka voi ohjeen ostamalla tukea samalla rintasyöpätutkimusta!

Alinan ohjeen pääset ostamaan TÄSTÄ!


14 Comments
 • inna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tsemppiä teidän mammalle ihan roppalokaupalla!

  Ja kiitos ohjeesta myös, ostoon meni! 🙂

 • Kiki
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onpas kurjaa kun äitisi sairastaa, tsemppiä ”kasvin” torjuntaan! Ja oikein kaunis huivi!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sekä mamma että huivi ovat upeita ja näytätpä itsekin hyvältä!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tsempit äidille + muulle perheelle!

  Sitten yksi kysymys. Oliko sun sukunimi Korhonen?

  Tossa edellispäivänä istuin terveyskeskuksen päivystyksessä ja lueskelin tylsyyksissäni HyväTerveys(?)-lehteä ja sieltä bongasin nimen Veera Korhonen useammastakin paikasta 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jep jep. Korhonenhan se. Ja olisko lehti ollut Terve Potilas? Siihen kuvaan aika paljon. 🙂

 • käyttäjä-4668
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voimia ja jaksamista sekä äidillesi, että teille muille perheenjäsenille ja läheisille. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin.

 • Stella
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voimia, onnea ja iloa koko perheelle – toivottavasti seuraavat uutiset ovat paremmat!

 • arroz
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Osaisikohan ihan puikkotumpelokin neuloa ton kaunokaisen? 😀 Kaunis on huivi sekä omistaja, sua on kyllä siunattu lahjakkaalla äidillä!

  Paljon tsemppiä! Äidit on parhaita <3

  • Maddaleena
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Malli on todella helppo ja nopea tekoinen. Reippasti vaan huivi puikoille. Autan meileelläni neuleen edistyessä jos tulee ongelmia.

   Ohjeesta neulotaan juuri nyt ahkerasti – Italiassa neulovat ohjeesta joka on käännetty englanninkielisestä tekstistä, eikä sielläkään ole ilmennyt ongelmia. Usein monen käännöksen jälkeen on jotakin kysymistä, mutta siellä on jo useampikin Alina valmistunut ja helpoksi ovat kehuneet.

   Terveisin

   Veeran mamma.

   P.S.

   Kiitos tsempityksestä.

 • Tarzan
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Isot tsempit äidillesi ja sulle myös, tiedän itse miten ikävä tollanen tilanne on… Toi kampis rintasyövän hyväksi on myös ihana idea! 🙂 Ja ennen kun luin nuo huonot uutiset, piti mun vaan tulla sanomaan, että tossa tokassa kuvassa on kaikki justiinsa kohdillaan: sä näytät upealta ja mikä tunnelma, aijaijai syksyä. 🙂

 • Päivi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tsemppiä Maddaleena tätäkin kautta (lankapiilosta)! En tiennytkään, että olet Veeran mamma 🙂

  Tuo huivi on itse upeus, ja kiitos vinkistä noihin lankoihin (vai pitäisikö kiittää lainkaan siitä, että taas kohta saattaa mennä liikaa rahaa ;D ).

 • Ilona
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ohje tilattu! Pitänee käydä tuolla lankasivustollakin, vaikka Etsy on kyllä paha paikka rahavaroille:D Tsemppiä ja auringonpaistettä perheellenne!

 • Bemary
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tsemppiä täältäkin teidän perheellenne näinä vaikeina aikoina!

 • Heini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana huivi! Harmi kun en tiedä miten päin neulepuikkoja pidetään sormissa… Oletko itse ottanut itselaukausimella nämä kuvat? Aivan upeita kuvia, ihanan hehkuvia syystunnelmia.

Post A Comment