Ikean uudet tuulet

Kun pomoni vinkkasi minulle eilen Markkinointi ja Mainonta -lehden nettisivuilta löytyneestä uutisesta otsikolla ”Ikean uusi aluevaltaus: muotivaatteet”, en voinut muuta kuin revetä hihittämään. Mieleeni tulvi kuvia pienissä pahvilaatikoissa myytävistä vaatteiden ’tee se itse’ -pakkauksista. Niissä olisi nätisti pinossa valmiiksi leikatut mekon taikka housujen palaset plus kaikki tarvittavat langat ja napit sekä hieman ontuvat, mutta välttävät tarvikkeet tuotteen kokoon kursimiseen.

Mukana tuleva piirrosohje olisi hieman vaikeaselkoinen ja tuotteen saisi kasattua oikein vasta kolmannella yrittämällä syljettyään ulos kaikki osaamansa kirosanat vähintään viiteen kertaan. Perinnöksi jälkipolville vaatteesta ei  tietenkään olisi, mutta ”viiden euron topiksi tää on ihan kiva ja välttää siihen asti, kunnes on vara ostaa joku parempi”.

Odotin siis Ingvar-sedän luoneen huonekaluimperiuminsa rinnalle vähintään henkkamaukan kilpailijan, jonka ansiosta viimeistään 2/3 osaa maailman kansasta pukeutuisi länsinaapuriemme kaukoidässä teettämiin kamppeisiin. Totuus ei sitten kuitenkaan ollut ihan yhtä kunnianhimoinen. Mutta kohtuullisen mielenkiintoinen mainos- ja myyntitempaus kylläkin.

ikea

Ikea järjesti tänä vuonna ikeagarderob.se -sivustollaan avoimen suunnittelukilpailun , johon kuka tahansa saattoi osallistua omalla kokoelmallaan. 370 osallistuneen kokoelman joukosta valitut 25 finalistin tuotteett ovat nyt nähtävillä ja ostettavissa tämän viikonlopun ajan avoinna olevassa popup -myymälässä Tukholmassa.

Finalisteihin ja heidän kokolemiinsa voi tutustua myös IKEA Garderob -sivustolla. Kaikkia en jaksanut selata, mutta kyllä sieltä silmiin osui monta mielenkiintoistakin juttua. Kilpailun voittajaa oli valitsemassa raati, johon kuului mm. bloggaaja Elin Kling ja suunnittelija Ann-Sofi Back.

ikea2

Virallisen lausunnon mukaan Ikea haluaa tällä tempauksella  tukea ruotsalaista muotoilua ja nuoria suunnittelijoita ja auttaa heitä esille. Varmasti tätäkin, mutta tärkeintähän on tietenkin huonekalujen myynti. Vaatteita arvokkaampi myyntiartikkeli kun popup-liikkeessä sattuu olemaan Ikean PAX-vaatekaapit, joita saa tänä viikonloppuna ihanasti kolme kahden hinnalla. Suunnittelijoiden vaatteet saa valmiiksi kasattuna, toisin kuin ne vaatekaapit.

PS. Laskujeni mukaan kilpailun pääpalkinnolla 50 000 kruunulla, eli noin 5000 eurolla voittaja voi ostaa esimerkiksi 10 PAX-vaatekaappia.

lähteet: M&M ja Dagens Media


Tags:
13 Comments
 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  :DDDDD oli kyllä loistava teksti, ei voi muuta sanoa! Iltaa piristi heti tee-se-itse-vaatteet, ei voi muuta kun nauraa:D

 • Näinpä!
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen lukenut blogiasi mielenkiinnolla ja nyt sitten eksyin äitisi blogia seurailemaan. Aloitin ihan alusta ja se vaikuttikin mukavalta vaan mitäs sitten?!

  Jostain syystä se muuttuikin irvokkaaksi materialla mässäilyksi ja ’kyllä meillä fyffee piisaa’ -meiningiksi. Ihan hirveetä rahoilla leveilyä.

  Uskon kohtaloon ja näin se sitten äitisikin palautti maan pinnalle sairauden muodossa.

  Ja en, en ole köyhä minäkään, mutta en tunne tarvetta tuoda varallisuuttani julki noin tökerösti enkä muutenkaan.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joopa joo. Piti oikein mennä lueskelemaan että mitäs kauheeta ”irvokasta materialla mässäilyä” ja rahoilla leveilyä sieltä mamman blogista löytyykään. Ja onhan se nyt kauheeta jos joku kertoo ostaneensa esimerkiksi kympin käsilaukun italialaiselta torilta tai tuhlanneensa vitosen ihan turhaan, mutta ah, niin kauniiseen antiikkiesineeseen. Ja matkustellakin se kehtaa, monesti käynyt Italiassa ja neljän hengen Budapestin reissukin maksoiyhteensä ihan TONNIN!

   Jos käsityöläisyrittäjä-äitini jutut ovat sinun mielestäsi ”kyllä meillä fyffee piisaa”-meininkiä, niin en voi edes kuvitella kuinka kauheassa raivon ja inhon vallassa olet kuullessasi jonkun oikeasti rikkaan ihmisen ostaneen vaikkapa uuden auton. Onhan se nyt irvokasta eikä sellaiseta ainakaan saisi kenellekään kertoa.

   Harvoin on noin idioottimaista kommenttia täällä mun blogissa nähty. Täytyy sanoa, että on ihan käsittämättömän törkeää tulla tänne esittämään lausunto jonka mukaan äitini sairastuminen on mielestäsi jotenkin hyvä juttu ja hänelle oikein, kun hänen kirjoittamansa asiat jostain syystä sattuivat näyttäytymään sinulle tuollaisessa valossa.

   Harvoin sanon tällaisia asioita lukijoilleni, mutta tässä kohtaa on todettava, että kommenttisi perusteella vaikuttaa siltä, että olisit ennen kaikkea itse jonkinlaisen kohtalon mukanaan tuoman reality checkin tarpeessa. Vois sellainen pieni ruuvin löysäys olla tarpeen.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kuinka kehtaat ”Näinpä!”. Kuvottavaa, että tunnet tarvetta tuoda mielipiteesi tyttären tietoon hänen blogissaan. Hyi yäk, voin vain kuvitella millainen ihminen tekee tällaista.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ”Elämä se on kuin silkkiä vain.. Minä, niin kuin varmaankin sinäkin, olemme suht´ terveet, jollakin tasolla. Miten tällaisessa sairudessa voi materialla mässäillä? Totta, kaljupäänä voi neuloa ja kutoa, lisäksi voi myös haaveilla tulevasta elämästä. Ajtteleppa sitä-

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nimimerkille ”Näinpä!”

  Tunnustan -olen rikas, mutta en rahasta. Rikkauteni on ihana perhe, mies, tyttäret ja lastenlapset. Myös kokemuksista ole rikas, olen tuhlannut rahani matkustelemalla ja hankkimalla kotiini kauniita asioita, useimmiten edulliseen hintaan. Rikkautta ovat myös ystävät. Suuri rikkaus on perintö äidiltä – antamisen ilo. Haluan ilahduttaa perhettäni ja ystäviäni pienillä ja tarkoin harkituilla lahjoilla ja osaan myös vastaanottaa lahjoja – siksi niitä varmaankin on kodissani runsain mitoin. Taidoistani olen myös ylpeä, koen rikkautena työssä onnistumiseni.

  Niin, ja nythän minulla on ihan kaikkea – myös vakava sairaus, mutta en koe sitä rangaistuksena. Rintasyöpä on yleinea sairaus, mutta se ei ole häpeällinen, ei itseaiheutettu eikä myöskään tarttuva – tätä voidaan hoitaa.

  Tyhmyys ja kateus valitettavasti ovat tuhoavia eikä niihin ole olemassa mitään hoitoa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   go mamma!me ollaan todellakin hyvin rikkaita koko perhe. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lisää rikkaita ilmoittautuu! Toinen mun timanteista kävi tänään täällä pikkurubiinien kanssa riehumassa. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   sellasta se on meillä varallisuuttaan levittelevillä ökyrikkailla. ;D

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olipa surullista lukea noin ilkeän ja typerän ihmisen kommentti. Olette ihania ystäviä, kiitos siitä!!

 • Iso Kisko
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täälläkin ökyrikas ilmoittautuu!

  Ja sinulle ”Niinpä”- Hienoa, että sinun ei tarvitse varallisuuttasi näin tuoda esille, sinulla olikin tarve tuoda esille oma tyhmyytesi.

  Kun sormi osoittaa kuuta, typerys katsoo sormea.

  – Kiinalainen sananlasku-

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näinpä!:n kommentti kyllä veti hiljaiseksi. Tuli todella paha mieli. Parempi mässäillä omalla onnellaan kuin toisten epäonnella. Häpeäisit.

  Maddaleenalle toivotan pikaista parantumista 🙂

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mamma parsi ja paikkasi neuleesi. Nyt säntään jättämään sen Itellan hellään huomaan.

  Kell on paikka paikan päällä, sill on sentti sentin päällä. Näin me rikkaat rikkaina pysytään, kun parsitaan ja paikataan, itse tehdään ja tuunataan =;o

Post A Comment