Mainos joka nosti hymyn huulilleni

Kuinka paljon voikaan yksi ainoa mainoskuva piristää jonkun ihmisen ankeaa aamua? No kun sattuu olemaan kyse alla olevasta mainoksesta, niin vastaan, että melko hurjasti! 😀

tervas_joutsen

Juuri tällä viikolla jossain yhteydessä tuli vastaan tuon Kalevala Korun uusi Tervas -kaulakoru ja ehdin miettiä, että ompas hieman tylsä ja siitä tuli ihan mieleen sellaiset festarikojuissa myytävät halpis rokkiriipukset mieleen. Mutta sitten tänä aamuna Soundia lukiessa tärähti tuo mahtava kuva silmille, enkä mä enää yhtäkkiä keksinyt mitään negatiivista sanottavaa tuosta korusarjasta. (mistähän tuo mahtais johtua.. 😀 )

Tai no. Jos katselen noita Tervas-koruja ilman tuota upeaa rokkikukkoa, niin sellaista perus mainstream rokkijäbä -kamaahan nuo on. Vaikka itse en sarjalle juurikaan lämpene, niin olen melko varma, että se löytää kyllä  ostaja- ja käyttäjäkuntansa. Hopeaa ja nahkaa yhdisteleviä koruja kuvaillaan Kalevala Korun sivuilla erityisesti musiikkimiehen kaulaan ja ranteeseen sopiviksi. Saattaa siis useampikin tummiin pukeutuva pitkätukka löytää Tervas-korun joulupaketistaan tänä vuonna.

Mutta se täytyy kyllä hymy huulilla sanoa, että äärettömän hyvän mallin ovat mainokseensa valinneet. Kukapaa muukaan passaisi paremmin Kalevala Korujen mannekiiniksi kuin Kalevalasta inspiraatiotaan ammentavan Amorphiksen tappavan hyvän näköinen solisti? Ei kukaan. Mä vielä kehystän tuon kuvan seinälleni.. 😀

Tämä mainos ei muuten suinkaan ole ainoa Kalevala Korua ja Amorphista yhdistävä tekijä, sillä esimerkiksi ukkosenjumalan asetta symboloiva Thorin vasara on nähty hyvin samannäköisenä sekä koruna, että Far From The Sun levyn kansikuvana.

thor

Ja nyt minä mietinkin, että miksi minun korulippaastani ei voi niiden rippilahjaksi saatujen pronssisten Kalevalariipusten sijaan löytyä tuollainen hopeinen Torin vasara? Tuota voisin hyvinkin ajatella käyttäväni sekä ulkonäön, että tuon Amorphis-symboliikan vuoksi. Joulupukki, kuuletko minua? 😉


13 Comments
 • Peppi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Huvittavaa, että minulle tuli ihan sama mielikuva mieleen ensimmäisen kerran nähdessäni kuvan tuosta Tervas -riipuksesta. 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tomi Joutsen on upea. Ja mulla on tuo vasara pronssisena, ei oikein iske >:/

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi kyllä, itsekin olen kuolannut tuon kuvan perään..! Täällä päin se löytyy ainakin erään kultakaupan oven edestä, joten keskustassa ollessani kävelen sitten ’ihan sattumalta vaan’ siitä ohi mahdollisimman monta kertaa.

  Ja olet oikeassa, Tomi Joutsenta parempaa mallia ei ole, Amorphis ja Kalevala Koru toimivat hyvin yhteen! 🙂

 • Heini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oijjjoijj! Minä hullaantuisin korukaupassa pelkästä Joutsenen kuvasta niin, että ostaisin koko sarjan miehelleni.

 • Bemary
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä ilahduin suuresti joskus viikko sitte nähdessäni ekaa kertaa lehtimainoksessa noi uudet hienot Kalevala-korut (suurin osa Kalevalan jutuista ku ei oo oikein mun tyyliäni) ja noi mainoskuvat kruunaavat tosiaan koko jutun. Tyylikästä, niin tyylikästä!:p

 • Joulupukki
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kuulee =;o

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  On muuten KUUMA mies. En yleensä välitä rokkari/renttu/pitkätukkamiehistä, mutta edellä mainittuihin kategorioihin sopivista miehistä tuo Tomi Joutsen, Antti Reini ja Chris Cornell vievät jalat alta ja aiheuttavat rytmihäiriöitä. NAM!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Joutsen, Reini ja Depp pirate-versiona. Toimii….

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nousi kyllä hymynkare huulille tuon kuvatuksen myötä, eikä pelkästään mallina toimivan Joutsenen komeuden takia. Myönnettäköön hänen vetoavan kyllä naiseen kovasti, mutta en saa karistettua mielestä sit,ä että kyseinen heppu toimi mun nuoriso-ohjaajana joskus ammoisina aikoina, samalta paikkakunnalta kun ollaan kotoisin:D Peukkua ylös Tomille, Tervakselle ei niinkään.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun on ehkä pakko käydä ostamassa tuo lehti, että saan tuon kuvan seinälleni!! 😀 Eipä ole ollut miesten kuvia seinällä reippaaseen viiteen vuoteen, mutta tämän kohdalla voisi jopa tehdä poikkeuksen. Sen verran jumalainen Joutsen on <3

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ja tuo koruhan ei muuten ole Thorin vasara vaan ukonkirves. Suomessa kun tuo kirveenterä on kuvannut paremmin maskuliinista ukko-jumalaamme kuin joku vasaranmurikka. Ihan tiedoksi vaan. Kalevala koru häpäisi tuon alkuperän sekoittamalla sen mjölniriin.. Shame. Kumma kun ”historiakin” kertoo miten vaikutteet tulivat ruotsista kun meidän puupäät ei osaa nimetä edes pakanajumalamme symbolia. Tuosta vielä koko kansan vikiä jos kuullostan liian omaperäiseltä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Ukon_kirves

 • mira
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näin kanssa kyseisen mainoksen ja meinas leuka tipahtaa! Kyllä Joutsen on aina ollut erittäin vetävännäköinen mies, mutta tuossa kuvassa, niin kyllä, ihan maakuhuone matskua. 😉

  Itseltäni löytyy Throinvasara sormuksena ja korviksina. Hopeisia tietty ja samaa sarjaa. Miestensarjahan se on ja sormus jouduttiin ihan Kalevalan tehtaalta tilaamaan, kun on niin kaposet sormet. Mutta pidän koruista ja arvostan suunnattomasti!

  Vielä tuohon Joutseneen palatakseni… panisin!

 • Lotta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Komeasti 2 vuotta myöhässä pitää nyt todeta, että tuo on kylläkin Ukonkirves eikä Mjölnir. Hyvä sääntö on se, että Ukonkirves näyttää enemmän ankkurilta ja Mjölnir ylösalaisin olevalta ristiltä. 🙂

Post A Comment