Lapponia Jewelry 50 vuotta

Kävelin tuossa yksi päivä Lindroosin kultakaupan näyteikkunoiden ohi ja minun oli ihan pakko kipaista sisään ihailemaan lähempää näitä Lapponian 50-vuotisjuhlavuoden mallistoon kuuluvia upeita koruja.

Lapponialle ominaiseen tapaan näihinkin luomuksiin on haettu inspiraatiota suomalaisesta luonnosta ja taulumaisessa riipuksessa kerrotaankin olevan vangittuna ”Lapin tunturipurojen tyrskyt,karun tunturin rinteillä kasvavat jäkälät sekä lumisten ja jäisten pintojen hehku”. En väitä vastaan, sillä juuri noita tunnelmia koru ehdottomasti minunkin mielestäni kuvastaa.

lapponia

Yllätys ei ollut suuri, kun kävi ilmi, että Lapland Silver Inspiro -korujen suunnitelija on Björn Weckström. Minun kaikkien aikojen suosikkikoruni nimittäin ovat samaisen suunnittelijan Lapponialle loihtimat avaruushopeat, joiden ajatonta kauneutta en koskaan väsy  ihastelemaan. Onnekseni upeudet löytyvät omasta korulippaastani saatuani ne aikoinaan äidiltä ylioppilaslahjaksi.

Ajattomia, kauniita ja monikäyttöisiä koruja ei kuitenkaan koskaan voi olla liikaa, joten kelpuuttaisin koska tahansa itselleni nuo kuvassa näkyvät taideteokset. Rannekorun hintaa en hoksannut tarkastaa, mutta nahkanauhassa roikkuvan riipuksen hinta oli melko maltilliset 210 €. Pitäisiköhän sijoittaa veronpalautukset kotimaiseen designiin?


3 Comments
 • Heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lapponialla on kyllä valtavasti kauniita koruja. Mie rakastuin Weckströmin suunnittelemiin koruihin etsiessäni vihkisormusta ja omani löysinkin antiikkimessuilta ”turmaliinipätkä” on melkoisen massiivinen 70-luvun koru, mutta niin rakas.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Björn Weckströmin korut ovat aivan mielettömiä! Niihin on mielestäni ihan oikeasti vangittu suomalainen luonto, joka on osasyy siihen, että Weckström on ehdottomasti suosikkikorusuunnittelijani. Jos en muuten aivan väärin nähnyt, niin Linnan juhlissa oli peräti 6kpl Weckströmin Planetaariset Laaksot -kaulakorua!

  Btw, bongasin kirjoituspalstasi Puuvillasta. 🙂 Mahtavaa!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä bongailin kans niitä kaulakoruja linnan juhlista. Aika hienosti tosiaan kesänyt aikaa sekin koru, un suunniteltu kuitenkin jo muutama vuosikymmen sitten ja edelleen näkyvillä niin vahvasti.

   kääk!,Mä en ole itse vielä nähnyt koko Puuvillaa!!

Post A Comment