Liian tipatonta

Koska uusi vuosi on aina loistavaa aikaa yrittää tehdä erilaisia omaa elämänlaatua parantavia lupauksia, niin taidanpa minäkin yrittää. Aloitan tekemällä tunnustuksen: juominen on minulle suunnattoman suuri ongelma, jota en osaa itse kontrolloida. En tiedä miten tilanne on päässyt niin pahaksi kuin se on nyt, mutta olen alkanut viime aikoina ymmärtää, että voidakseni hyvin minun on todellakin muutettava tapojani.

Oikeastaan kun ollaan tarkempia, niin minun ongelmani ei suinkaan ole juominen vaan juomattomuus. Minä en juo riitävästi yhtän mitään. Olen kauhukseni huomannut, että minulle on ihan tavanomaista, että nesteensaantini voi päivässä jäädä jopa alle 4-5 dl:iin.Se on jo pelottavan vähän. Minulla ei vaan tee mieli juoda. En tunne janoa, tai en enää ainakaan tunnista sitä.

Olen aina ollut laiska juoja ja olen erinäisiä kertoja yrittänyt parantaa tapojani kiikuttamalla mukana vesipulloa ja säätämällä kännykkään muistutuksia, mutta turhaan. Nyt ollaan kuitenkin tultu siihen tilanteeseen, että olen tajunnut tilanteen olevan siinä määrin paha, että teen ihan oikeasti hallaa terveydelleni.

Olen ollut koko syksyn todella, todella väsynyt. Olen käynyt töissä ja tehnyt päivän täyteen jaksamiseni äärirajoilla. Illat ja vapaapäivät olen käyttänyt lähinnä nukkumiseen. Mikään ei jaksa innostaa tai kiinnostaa, ajatus ei kulje enkä saa mitään aikaiseksi.

Esimerkiksi tänään heräsin yhdeltätoista ja nukahdin jälleen sohvalle jo reilua tuntia myöhemmin herätäkseni uudelleen vasta puoli viideltä. Tämän tekstin tuottaminen tuntuu todella suurelta haasteelta ja haluaisin vain vaipua takaisin makuuasentoon viltin alle. Nukkuessa ei tietenkään tule syötyä eikä juotua, joten tänään en ole vielä pistänyt suuhuni muuta kuin reilun desin vettä äsken herättyäni ja senkin ihan väkipakolla.

vesi

Minulta otettiin tuossa joulukuun alussa kilpirauhaskokeet ja tulos oli, että kilpirauhasarvoni olivat vielä toistaiseksi ihan viitearvojen rajoilla, mutta edellisisitä kokeista oltiin menty kohti vajaatoiminnasta kertovia arvoja. (tsh 4,2 ja t4v 10,0, jos jollekin on tuttuja juttuja). Lääkäri sitten kyseli onko minulla mm. seuraavia oireita; väsymys/kyllä ummetus/kyllä kuiva iho/kyllä hiusten lähtöä/ei havaittavissa määrin, palelu/kyllä, painon nousu/kyllä, kuukautishäiriöt/kyllä. Ja mitä tuolta lueskelin lisää listaa vajaatoiminnan aiheuttamista häiriöistä, niin paljon muitakin tunnistan. Asiaa seurataan nyt sitten vielä uudella verikokeella tämän kuun lopulla ja katsotaan sitten onko lääkehoidon paikka.

Mitenkö tämä sitten liittyy tuohon huonoon juomiseen? No siten, että monet noista mahdollisesti kilpirauhasen laiskuuteen liittyvistä oireista eivät todellakaan ainakaan helpotu liian vähäisellä nesteen saannilla. Ihon kuivuminen, väsymys, ummetus, palelu ovat kaikki ongelmia joita voi seurata, kun elimistö ei saa riittävästi nesteitä.Vaikka siis olisikin niin, että minulla olisi ongelmaa myös kilpirauhasessa, niin en voi olla ajattelematta kuinka paljon huonosta olostani olen mahdollisesti itse aiheuttanut tällä ”juomavammallani”.

Todetaanpa minulla mitään sairautta tai ei, niin tiedän, että paras tapa vaikuttaa olooni, on alkaa kiinnittää huomiota siihen mitä pistän suuhuni. Ihminen voi niellä kourakaupalla lääkkeitä vaivaan jos toiseenkin, mutta jos perusasiat on perseellään, niin ei ne nappulatkaan ihmeisiin pysty.

Tämän kaiken siis järkevänä ihmisenä ymmärrän ja nyt ongelman myöntäminen ja ymmärtäminen pitäisi saada konkretisoitua toiminnan muuttamiseksi/parantamiseksi asti. Helppoa se ei tule olemaan, mutta nyt on hyvä aika luvata aloittaa pitämään itsestäni huolta.

Tarvitsen muutosta niin ruokavaliooni kuin muuhunkin kehostani huolehtimiseen, mutta koska uusia tapoja ei opi hetkessä eikä montaa kerralla, niin aloitan nyt yhdellä lupauksella: Minä lupaan opetella juomaan enemmän. Teen kaikkeni, jotta oppisin sellaisen yksinkertaisen taidon kuin veden juominen. Jos voin edes jossain määrin vaikuttaa olooni niinkin helpolla lääkkeellä kuin vesi, niin miksi ihmeessä en hyödyntäisi sitä?

Projekti ”Tipallinen tammikuu” sisältää raivoisaa vesipäiväkirjan täyttämistä, hälytyksiä puhelimessa ja käteen liimatun vesipullon. Kerron myöhemmin miten olen onistunut parantamaan tapojani ja myös sen, onko sillä olut vaikutusta olooni.

Ah, tulipa pitkä avautuminen ja henkilökohtaista terveydentilasettiä ehkä yli normaalin, mutta ehkä te harvakseltaan jaksatte tällaistakin. Mut voin toki nyt tähän perään kysäistä, että mikäli tässä saan kehiteltyä mun ”ruokavalio ja elämäntavat kuntoon ennen kolmekymppisiä”-projektiani, niin kiinnostaako teitä silloin tällöin lukea aiheesta? En ala mitään ruokapäiväkirjaa tms. tänne tietenkän puskemaan, mutta jos vähän sellaisia yleistunnelmia jos onnistun jotain mainittavia muutoksia saamaan aikaiseksi.

Onko muuten ketään sellaista joka olisi ollut yhtä onneton tuon juomisen kanssa ja onnistunut tekemään mutoksen? Muuttuiko olo?


Tags:
74 Comments
 • rairai
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiinnostaa, ja tee ihmeessä tuollainen ”ruokavalio ja elämäntavat kuntoon ennen kolmekymppisiä” -projekti! Mikäs pakko muotiin ja tyyliin liittyvässä blogissa olisi vain näistä kahdesta edellämainitusta kirjoittaa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pitää vähän kirjailla tavoitteita ylös ja miettiä taktiikkaa. Ehkä hommaan sais vähän ylimääräistä potkuakin kun kertois siitä julkisesti. 🙂

 • Nina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä olen aina juonut paljon vettä. Thaimaassa ensimmäistä kertaa reissatessani matkaopas painotti että ”juokaa vettä, juokaa lisää vettä, juokaa paljon enemmän vettä kuin kotona juotte, täällä on KUUMA”. Otin neuvosta vaarin ja kiskoin parin ensimmäisen päivän vettä jatkuvalla syötöllä. Kolmantena päivänä olo oli kamala ja maha oli niin iso pallo että kun menin kokovartalohierontaan niin minulle sanottiin ”Valitettavasti emme hiero raskaana olevia.” Siinä sitten selittelin että kummallista turvotusta tämä vain on… 🙂

  Kolmannen päivän iltana oksensin muutamaan otteeseen ja kuume nousi. Yön sairastettuani sain lääkäriltä diagnoosin: olin kuivunut. Niin järjetön määrä vettä mitä join ei ehtinyt imeytyä kunnolla (ja lisäksi söin vielä paljon maailman parasta tuoretta ananasta joka sitoo nestettä) ja kaikki neste kertyi vatsaan. Tuon jälkeen normalisoin veden käytön ja olo palautui ennalleen ja mahakin katosi.

  Eli, jos et normaalistikaan juo paljon niin älä aloita sitä överimäärillä. Lisäät nestettä hiljalleen, luulen että se alkaa pian maistua. Ja jos ei alkaisikaan niin rutiini siitä ainakin tulee.

  Tsemppiä, ja onnekasta alkanutta vuotta!! Toivottavasti nähdään taas pian.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hui! Kuulostipa hurjalta. Mulla ei ole kyllä ikinä käynyt mitään liikajuomista. Pari kertaa kesällä olen kyllä sit puolestaan kokenut ihan oikeasti nestehukan ja se on kans aika karmivaa. Ajatus ei kulkenut lainkaan a tajusi vaan että jotain on vialla.

   Mä ajattelin että otan aluksi tavoitteeksi juoda n. litran päivässä. Tiedän että jo se määrä saa ut aluksi juoksemaan vessassa kaks kertaa tunnissa. Joten harjoittelen pikku hiljaa. Toivotaan et muodostuis rutiiniksi.

 • Heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla on ongelma toisin päin, olen vesiholisti. Juon ihan liikaa, eikä sekään ole hyväksi. Mulla on myös tuo kilpirauhasen vajaatoiminta, alkoi samalla tavalla kuin sullakin eli oireet oli ennen kuin arvot varsinaisesti oli viitearvojen ulkopuolella. Mutta lääkitystä on jouduttu pikku hiljaa aina lisäämään, eikä se nyt oikein viidenkään vuoden jälkeen vielä ole tasaantunut.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulle lääkäri sanoi että mulla on ollut aiempien arvojen mukaan näköjään jo vuosia kilppariarvot ns. laiskat, mutta nyt tosiaan muuttunut vielä huonompaan. Mä olen olut väsynyt jo vuosia ja mieli matalalla jne mut niihin juttuihin vaan on tottunut ja luullut että mä vaan olen tällainen. Olis ihan mahtavaa jos siitä lääkityksestä olis jotain apua. En kylläkään osa kuvitella miltä tuntuis jos nämä mun normaalina pitämät oireet helpottais.

 • concoction
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  mä luin just jonkun artikkelin vedenjuonnista. siinä sanottiin, että nestehukka on jo päällä, jos janottaa…mulla on jatkuva jano, aina väsynyt ja uupunut olo, kuiva iho, palelee, paino nousee, hiukset lähtee 😀 täälläkin aloitetaan siis vesipäiväkirja! vesipullo on täten pakollinen varuste laukussani, huspois kokispullot.

  hanna

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä en enää edes tunnista janoa, kun se on ilmeisesti jatkuva olotila. Mut nyt vaan opettelemaan uusia rutiineja!

 • Norkku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä lupasin myös juoda enemmän vettä. Varsinkin kun huomasin että olen kehittänyt tavan, jossa iltapäivällä nappaan ”janojuomaksi” kermakaakaon. Joten nyt työpöydällä kököttää vesipullo, jota yritän nyt ihan väkisin myös täyttää ja vielä juodakin. Vähän vaihtelevilla tuloksilla mennään, mutta yritystä kuitenkin on. Miinuspuolena on se, että vessassa ravaaminen lisääntyy, mutta ehkä on hyvä välillä nousta töiden äärestä ja pitää breikki?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla tuntuu noi mun paranusyritykset aina kariutua siihen että en jaksa sitä kusella ravaamista. Mut sekin varmaan tasoittuis ajan myötä, joten pitänee vaan yrittää olla sitkeä. Mutta kun ei nyt viitsis esim kesken jonkun hääkuvauksen juosta kahta kertaa vessaan. 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täällä toinen joka ei osaa juoda vettä. Limua tulee kyllä litkittyä, mutta se pitäisi kyllä vaihtaa veteen, ennen kuin hampaat tippuvat suusta. Iho on ihan rutikuiva ja väsymys ainainen seuralainen.

  Vesirempan lisäksi pitäisi tehdä myös muutoksia ruokavalioon. Miksi se valmisateria on niin helpompi laittaa kuin tehdä vaikka ruokaisa salaatti… Eli mielellään lueskelisin vinkkejä elintapojen parantamiseen.

  Jotenkin kaikki tuntuu olevan keväällä ja kesällä helpompaa. Näin pimeällä ei jaksa miettiä, mitä suuhunsa laittaa ja millä jääkaappinsa täyttää.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ihan kuin minun suusta koko kommentti. Mä rakastan salaatteja ym. raikkaitaja kevyit ruokia, mutta kun olo on koko ajan niin vetämätön ja väsynyt niin pelkkä kurkun pilkkominen tuntuu suoritukselta. On helpompi esim töissä työntää jotain sontaa mikroon. Asiaan on saatava muutos!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse heräsin tähän juomattomuuteeni viime keväänä.

  Olin Espanjassa vaihdossa ja juomavedet luonnollisesti raahasimme kaupasta kotiin. Aamuisen kaakaomukin lisäksi join vain vettä, mutta aloin huolestua kun tajusin että viiden litran vesipönikällä pärjäsin hyvin yli viikon !

  Olen sen jälkeen yrittänyt ainankin juoda säännöllisesti paljon vettä 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla kestäis tämän hetkisellä tahdilla viis litraa varmaan pari viikkoa. ei todellakaan hyvä juttu. 😛

 • Samma
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä oon kans ihan onneton vedenjuoja. Taidan liittyä kans harrastamaan tipallista tammikuuta.

  Ja vastaus toiseen kysymykseesi: mua kans kiinnostaa kaikenlaiset elämäntaparemontit ja muut, luen mielelläni myös asioista sen villakoiran ytimen lisäksi. Olen itsekin laajentanut blogini sisältöä pelkkien käsitöiden ulkopuolelle ja se on tuntunut tosi hyvältä valinnalta.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pitäis varmaan perustaa joku ”tipallinen tammikuu”-fb-ryhmä! 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä painin melkein saman ongelman kanssa kuin säkin; juon aivan liian vähän ja toissakesänä mulla todettiin kihti. Sairaus joka ei tosiaankaan tykkää siitä että juodaan liian vähän vettä.

  Mua ei myöskään koskaan janota enkä oikein osaa vettä juoda. Limua juonkin sitten tosi paljon :< Oon huomannut, että jos tietokoneen/telkkarin/sängyn vierestä löytyy pullo vettä, niin sitä tulee litkittyä harva se hetki, mutta oikeastaan koskaan en mene hakemaan vettä keittiöstä koska ”on jano”. Pahimmillaan on viettänyt päiviä ilman vettä tai sitten juonut 1-2 lasia vettä töissä.

  Mä ainakin haluaisin kovasti lukea tosta aiheesta lisää, toivottavasti kirjottelet rempasta ainakin ees välillä 🙂

  Taidanpa lähteä tästä hakemaan sen vesipullon viereeni….

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   enköhän mä jotain väliaikakuulumisia tosiaan voi kirjoitella jos saan homman aloitettua. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onhan vesi hyväksi, mutta ravinnosta sitä saa kans. eikä sitä pitäisi unohtaa. Jostain muistan lukeneeni jonkun professorin älähdyksen että nykyinen ylenpalttinen vedenkittausinto on epänormaalia, tai siis että ihan turhaa juoda useita litroja vettä. Itse syön paljon kasviksia (yli kilo päivässä on mulle normaalia) eikä mulla ole melkein koskaan jano, joten on päiviä jolloin en juo mitään aamukahvin ja lounaan maitolasi+vesilasikombon (4dl) lisäksi. En vaan yksinkertaisesti muista juoda, kun ei tarvetta ole. Jos taas pakotan itseni juomaan, niin vessassa saa ravata alvariinsa. Koska koen olevani kroppani puolesta erittäin hyvinvoiva (myös iho), olen tullut siihen tulokseen, että juon kun muistan, mutta en ota paineita. Mieheni on tosin sitten ihan päinvastainen tapaus, se tarvitsee leffaankin vesipullon ja kittaa litroittain vettä päivässä. Tämä runsas vedenkulutus on hänelle luonnollista, mutta kun hän kävi verikokeissa sai hän lääkäriltä neuvon, että kannattaa osa vedestä juoda vissynä, kun oli vähän hivenainetasapainossa häikkää. Kaipa opetus on tässä että kohtuus kaikessa (niin ja jos/kun koet että vähäinen juominen aiheuttaa ongelmia, niin silloin varmasti on hyvä koittaa tsempata).

  Nimettömälle yllä sellainen vinkki, että salaatintekemisestä voi koittaa tehdä yhtä jouhevan kuin einesaterian lämmityksen. Meille kasataan salaatti parissa minuutissa (=sama aika kun mikroaterialla kestää lämmetä) ihan suoraan raaka-aineista lautaselle pilkkomalla (kokkausta vaativat lisäkkeet kuten esim. broisku meillä valmistetaan isommissa erissä kerrallaan ja pakastetaan annoksina) mutta helpommallakin pääsee jos ostaa kaupasta valmiita salaattisekoituksia, kirsikkatomaatteja jne. mitkä eivät vaadi edes pilkkomista. Tietysti tähän pimeimpään talveen kauppojen vihannesosastoilla käyskentely saattaa välillä masentaa, mutta onneksi kevät pian koittaa…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo en mäkään todellakaan ajattele, että sitä pitäis litratolkulla kitata, mutta tosiaan tuo kohtuus olis hyvä juttu ja mun nykytilanne ei ole sitä. Hyvin usein ollessani vetämätön ja huonovointinen tajuan etten ole vielä juonut mitään koko päivänä ja kello voi tosiaan olla siinä vaiheessa jo esim viisi iltapäivällä. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  On kuule monelle ongelma tää juomattomuus!

  Mullekin ennen oli ongelma se vetämätön olo. Opettelin opettelemalla juomaan vettä. En todellakaan litratolkulla edelleenkään sitä juo, mutta opettelin ”keräämään” vesilasillisia. Ihan oikeesti mä piirtelin lasin kuvia kotona paperille Painonvartijoitten innoittamana 🙂 Pitiköhän niitä nyt kaheksan kerätä päivässä. En enää piirtele vaan niin siitä on jäänyt rutiini siihen juomiseen. Joskus edelleen havahdun nuutuneeseen oloon ja ryyppään pari lasillista vettä. Niihän se kasvikin tarvii soluilleen vettä pysyäkseen pystyssä 🙂

  Ei muuta kuin sinnikkäästi lisäämään lasillisia joka päivä 🙂

  -anne-

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pitää alkaa liimaamaan jotain tarroja kalenteriin aina palkintona tietystä vesimäärästä. Ihan niin kuin lapsena tarrat kerhokortissa. 😀

 • Anna-Maria
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kärsin kanssa tuosta juomattomuudesta, enkä vaan yksinkertaisesti muista enkä osaa juoda. Vihaan myös yli kaiken sitä kusella ravaamista, joten siitäkin syystä en viitsi juoda kovin paljoa kerrallaan… Muistan, että olen ollut lapsesta asti tälläinen juomaton, koska silloin vielä elossa ollut mummoni oli juomisestani todella huolissaan ja osti sellaisen Kippari Kalle-pillimukin, jotta juomisesta tulisi kivaa. 🙂 Hauska idea, mutta ilmeisesti ei oikein tehonnut, koska kärsin vuosia myöhemmin mm. munuaisvaivoista ja useista virtsarakontulehduksista. Uskon, että vähällä juomisella on linkki näihinkin vaivoihin. Ihoni on kaiken lisäksi atooppinen, joten kehon kosteustasapainoa pitäisi todellakin pitää yllä, mutta miten muistaa juoda, siinäpä pulma. Nyt olen ottanut tavakseni, että työpäivän aikana mun on pakko tyhjentää 0.5l vesipullo kahdesti, plus sitten juoda kaksi lasia vettä ruokailun aikana. Kehonmittaustulosten mukaan (inbody) ruumiini nesteet olivat normaaliarvoissa nyt sykyllä, kun taas viime vuonna samaan aikaan ne olivat vajaat. Jotain edistystä siis on tapahtunut. Tsemppiä sulle elämänmuutos- ja juomisproggiksiin ja muista, että hiljaa hyvä tulee! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä varmaan tarttisin jonkun kippari-kalle mukin. 😀

   olispa muuten mielenkiintoinen tollainen kehonmittaus.. missä sellainen onnistuu?

   • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Monissa kuntokeskuksissa voi mittauttaa, luultavasti myös lääkärikeskuksissa. Jonkun kympin se maksaa. Meillä on ollut apteekissakin tuota silloin tällöin, joten kannattaa tsekata mainoksia, josko sielläkin.

    Itse tein tuon yliopistolla fysiologian kurssilla. Ihan mielenkiintoisia tuloksia siitä saa, vaikkei se nyt mitenkään absoluuttinen totuus mistään ole.

    Kannattaa muistaa, et eihän sen juoman oo pakko olla vettä. Mutta se onkin kyllä ainoo, jonka litkiminen aterioiden välissä ei haittaa hampaita. Ja tee, kahvi ja alkoholi yleensä vielä lisää veden tarvetta, vaikka sitä niissäkin on.

    Ite kittaan taas liikaakin vettä, joku ihmeellinen tarve huuhtoa suuta 😀 ja vessassa saakin sitten ravata, huoh.

 • Terhi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi! Pitää pitkästä aikaa kommentoida, koska postauksen aihe osuu ja uppoaa.

  Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta. Ollut vuodesta 2000, hoidettu vuodesta 2007. Samat lähtöarvot kuin sinulla.

  Olen ollut jopa sairaalassa juomattomuuden vuoksi, nestehukkaa piti korjailla kesähelteellä tipalla.

  Vajaatoiminta aiheuttaa kaikenlaista, mutta myös sitä, ettei tunne janoa. Itselläni on tänä syksynä alkanut asia korjaantumaan, ja tunnen itseni välillä kameliksi, kun puolen litran vesipullo tyhjenee yhdellä kertaa. ja useasti päivässä…

  Janon tunteen puutteen lisäksi nukuin kaikki vapaa-ajat, jotta jaksaisin käydä koulussa ja valmistuttuani töissä. Painoa kertyi 40 kg ylimääräistä 🙁 ja iho ritisi kuivuuttaan.

  Elimistö palautuu pikkuhiljaa ja kilpirauhasen vajaatoiminta on ehdottomasti hoidettava, että niin tapahtuu. Toivottavasti sinulle löytyy sopiva hoito siihen ja elimistösi pääsee palautumaan. Ja Jaksamista.. 🙂

  Jos haluat tarkemmin, jutella tuosta aiheesta, kommentissa on meiliosoitteeni 🙂 (Ostin sulta joskus ne valkoiset peeptoe- avokkaat 😉 )

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   oho, mä en tiennytkään että toi janon tunteen puute vois johtua kans kilpparista. :0 Mut se on kyllä just pahentunut vaan viime aikoina…

 • Manna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla on tismalleen toi sama ongelma. En tunnista janoa. Olen monta kertaa valitellut illalla kotona päänsärkyä ja mies on kysynyt, että olenko juonut mitään. Siinä sitten asiaa pohdittuani olen useamman kerran tajunnut juoneeni aamulla lasin mehua ja lounaalla lasin maitoa ja se siinä. Siis koko päivänä noin klo 18.00 mennessä. Ei hyvä. Mutta kun ei vaan ole jano! Mutta viime aikoina olen yrittänyt parantaa tapani ja jopa ehkä löytänyt hieman sitä kauan kadoksissa ollutta janontunnetta. Toivoa on! Tsemppiä vesikuuriin!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ja minä kun luulin olevani vaan joku yksittäinen friikki, mut tuntuuhan teitä olevan enemmänkin.

 • ulla
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse inhoan kraanalämmintä vettä todella paljon ja sen takia pidän aina jääkaapissa puolentoista litran limsapulloa, jonka täytän vedellä. Tällä tavalla tulee myös huomattua, jos jonain päivänä ei syystä tai toisesta ole juo juuri mitään. Kannattaa muuten varata vedenjuonnille tarpeeksi iso muki ja ottaa tavaksi juoda tiettyinä hetkinä: esim. heti herätessä, ulkoa kotiin tullessa, ruokaa laittaessa… Lykkyä projektiin!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä taidan oikeasti käydä ostamassa sekä töihin, että kotiin jonkun ison ja oikeasti kivan ja piristävän näköisen mukin, joka on pyhitetty veden juonnille. 🙂

 • miumiu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olisi kiva kuulla tulevaisuudessa miten toi juominen tosta tempautuu! Oon ollu kanssa aika laiska ton juomisen suhteen ihan lapsesta asti ja voisin itsekkin alkaa siitä päiväkirjaa pitämään. 🙂

  Mulla on myös atooppista ja kuivaa ihoa sekä väsymystä, varsinkin näin talvena. Itse oon huomannut että mulla tää juomattomuus on kyllä aika suoraan verrannollista stressiin ja arjen kiireisiin. Illallakin kun istuu aloilleen niin saattaa usein huomata ettei ole juonut muuta kun lasin appelssiinimehua aamulla tai vesilasin lounaalla.

  Välillä päivän mittaan saattaa tulla myös ohimeneviä huimauksia tai päänsärkyä. Ehkä sitä voisi pikkuhiljaa jo vähän ryhdistäytyä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jees, mä lupaan kirjoitella väliaikaraportteja alkaako homma sujumaan. 🙂

 • Hattara
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minuakin kiinnostaisi elämäntaparemontista kertovat postaukset. Tuohon juomiseen mulla ois yks pieni käytännönvinkki. Osta hiilihapotuslaite (soda stream tms.) Pelkkää kraanavettä on tylsä aina juoda, mutta hapotettuna tulee siihenkin vaihtelua. Ja kun pulloa säilyttää aina jääkaapissa (toisessa valmiina pelkkää vettä ja toisessa hapotettua) niin on aina kylmää ja raikasta juomista valmiina. Mulla ainakin vedenjuonti kasvoi tosi kivasti tuon hapotuslaitteen myötä. Ehkäpä siis jollekin muullekin vois olla apua.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mun poikaystävä joskus just ehdotteli tota soda streamia, kun mulla meinaa aina iskeä kauhee limsan himo. Pitäisköhän tosiaan testata olisko siitä apua tähän juomatomuuteen..

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  mä myös päätin että alan juomaan vettä koska en ole aikaisemmin edes pitänyt vedestä…juonut vaan mehuja , limsaa ja maitoa…!

  sain hammaslääkäriltä noottia et näkyy hampaissa liika limsojen juonti =(

  nyt otan itseä niskasta kiinni ja alan juomaan vettä.

  minulla on sama ongelma etten oikeastaan tunne janoa tai sitten en vaan osaa tunnistaa sitä!

  tiedän myös että juon päivän aikana liian vähän mutta nyt siihen tulee muutos =) ja olen myös alkanut liikunnallisia harrastuksia harrastamaan mikä on myös mulle herätys koska peruskunto ei ole mikään kehuttava…tästä on matka vain ylös päin!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hei hienoa, jos oot onnistunut aloittamaan liikunnan! Mulla on kans maanantaina zubba-tunti edessä. Tarkoitus käyttää ainakin asiakkaalta saatu 10-kortti kiukulla loppuun ja toivoa, että se innostaisi uusiin liikuntaharrastuksiin. 🙂

   • nasu86
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    siitä kiitos kuuluu mun työkaverille joka sai mut liittymään puls kuntokeskukseen =)

    yritän 2-4 kertaa viikossa käydä jumpilla huomenna aamulla tiedossa muokkaus =)

    siellä on todella paljon erilaisia tunteja ja oon kyllä tykänny käydä!

    zumba on kyllä ehdoton!

 • Hannukkaz
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todellakin kiinnostaisi! Itellänikin on alkanu sama operaatio syksyn aikana, ei oo ollu helppoa. Tsemppiä!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   tsemppiä todellakin tarvitaan! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  kas muitakin kuivakkaita. vesi vaan maistuu inhottavalta eikä sitä janoa tosiaan tule. sitten herää yöllä siihen, että kieli liimautuu kitalakeen. välillä olen ottanut sellaisia parin viikon kuureja ja tyhjentänyt ne aamulla valmiiksi täytetyt vesipullot kiltisti, mutta sitten se taas jää.. ruokakin menee ihan hyvin alas ilman nestettä ja lääkkeet on huuhdeltu joskus kurkusta kahvilla. mua on auttanut se, että hamstraan jääkaappin kuplavettä, se on jotenkin mukavampaa kuin hanasta tuleva (vois harkita tota hiilihapotuslaitetta!). ja nykyään otan lääkkeet aamulla ja vitamiinit illalla, että on joku järkevä syy juoda ainakin kaksi kertaa päivässä. jos keksit jotain hyviä juomiskikkoja, kerro toki.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pistän heti juomiskikkani jakoon jos vaan sellaisia keksin! Itsekin olen välillä niellyt lääkkeitä jopa ilman nestettä. :0

   ja sama mulla, että vichya tulee juotua helpommin kuin normivettä. Ehkä se soda stream olis hyvä vehje tähän talouteen..

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  joo ja sekin on ollut hyödyllistä, että poikaystävä ei anna mulle aamukahvia ennen kuin olen juonut kahvimukillisen vettä. joskus olen kyllä huijannut ja kaatanut puolet mukin sisällöstä kukille, äh.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä juon kyllä päivän aikana riittävän määrän… Mutta väärää tavaraa, oon nimittäin maitoholisti. Sitä menee päivässä 1,5-3 litraa. Eikä sekään niin hyvä ole, rasvattomassa maidossa on kaloreitakin yllättävän paljon.

  En edes muista, koska oon juonut lasillisen pelkkää vettä. Ehkä muutama päivä sitten, ehkä siitä on jopa viikko. Vesi on pahaa, eikä sitä vaan saa niellyksi esimerkiksi puolta litraa lyhyessä ajassa, mitä sitten maitoa taas menee ihan heittämällä. Monesti oon luvannut (ja lukemattomin eri keinoin), että vaihdan osan maidosta veteen ja aivan yhtä monta kertaa on lupauksen kanssa menty metsään. Luulen tästä tulevan ikuisuustaistelun..

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mun taas piti joskus yläasteikäisenä oikein opetella juomaan maitoa kun se ei mulle lapsuuden maitoallergian jälkeen ollut lainkaan maistunut. Nykyään juon maitoa lähinnä joskus ruoan kanssa ja sit tietenkin tuoreen pullan tai pikkuleipien! 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen itsekin joutunut opettelemalla opettelemaan juomaan vettä. Nykyään pärjään jo paremmin ja vettä tulee yleensä n. litran päivässä. Tosin nyt raskauden myötä pitäisi alkaa tähdätä kohti 2-2,5L joten pitää taas petrata.

  Yllä joku kommentoi että vesi maistuu pahalta, ja olen siitä samaa mieltä. Olenkin ottanut tavaksi lisätä veden joukkoon vesipulloon tirauksen sitruunamehua ja ah, kuinka hyvin maistuukaan! Jos siis normaali vesi tökkii, suosittelen aloittamaan pienellä ”maustamisella”. Myös hyvin hyvin laimea mehu toimii, eli n. 0,5dl valmismehua (ei laimennettavaksi tarkoitettavaa vaan sellaisenaan juotavaksi tarkoitettua mehua, esim. tuoremehu tai oma lempparini karpalo-Vital) per litra tai edes puoli litraa vettä. Tällä kikalla sain itsekin vieroitettua mehuista veteen, ja nykyään tosiaan pelkkä sitruunalla maustettu vesi uppoaa jo hyvin.

  Hyvä on myös yllä jonkun antama vinkki tehdä valmiiksi jääkaappiin vettä pulloon tai kannuun. Itse pyrin pitämään kotona 2kpl 0,5L vesipulloja, joista toinen on jääkaapissa kylmenemässä ja toinen käytössä.

  Ja kannattaa muistaa olla itselleen armollinen: Tällainen muutos ei tapahtu hetkessä! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ooo! olet raskaana, onnea aivan valtavasti! 🙂

   • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos ja punastus. 🙂 On niin ihanaa kun vatsa saa kerrankin luvan kanssa pömpöttää! 😀 😀 Ja oli myös kiva huomata, että jopa tällaisessa kropassa (normikokoni 44-46) raskausvatsa näyttää ihan hyvältä eikä vain extraläskiltä. 😉

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei Veera, sotkamolaisena oli kiva löytää sinun blogi:) Kahlaan sitä nyt läpi tuolta alusta saakka. Mullakin on töissä juomapullo aina pöydällä, mutta valitettavasti tulee joutua liian harvoin, tai vaan silloin kun suuta kuivaa oikeasti niin paljon kun on puhunut asiakkaan kanssa eli sinun vesikikkakolmosia odotellessa:)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   apuaa! Kotikylän tyttöjä! Tiedetäänkö toisemme naamalta, vai ollaanko liian eri ikäpolvea?

 • Viivi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olipas mielenkiintoinen postaus! Mulla mitattiin kans ennen joulua kilpirauhasarvot ja P-TSH oli päälle viisi ja P-T4-V:tä en muista, mutta oli kuitenkin viitearvoissa (9-20).

  Oireista pahin on väsymys, voisin nukkua aina kellon ympäri! Muitakin oireita kyllä löytyy ihan riittämiin, mutta inhottavin mielestäni on väsymys. Välillä oikein hävettää olla ihan nuutunut ja haukotella jatkuvasti. 😛 Koitappa siinä sitten lukea johonkin tenttiin, jonka aihealue ei ole järin kiinnostava niin ei tarvitse kuin 5 min. tuijotella sivuja niin johan tulee uni… 😛 Mulla kans mitataan keväällä arvot uudestaan ja harkitaan lääkitystä.

  Ja mitä tuohon juomattomuuteen tulee niin siinäkin mennään samaa rataa. Saatan helposti illalla tajuta juoneeni päivän mittaan lasin maitoa ja teetä ja se siinä. Aina välillä koitan saada jonkunlaisen juomistsempin päälle, mutta janoa en kyllä juuri ikinä tunne. Itse en välitä veden ”mausta”, joten olen yrittänyt ottaa tavaksi lorauttaa ison lasin pohjalle vähän mehua ja lisätä loput vettä, sen olen itselleni kokenut parhaaksi avuksi. Joku tossa jo sanoikin sitruunan lisäämisestä veteen ja sitä olen myös välillä tehnyt. 🙂 Mutta kauheesti tsemppiä ja kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Taidanpa itse ottaa nyt myös taas paremman vedenjuomisen tavoitteisiini! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no mut jos se tsh on kohonnut ja t4v on vielä normaali, niin eikö silloin usein puhuta piilevästä vajaatoiminnasta?

   En oo ihan varma muistanko oikein lukemaani.

   Etkö siis saanut koelääkitystä vaikka on oireita?

   • Viivi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Joo tuota piilevää sorttia se ilmeisesti sit on. (En oo vielä perehtynyt tarpeeks. :P) En saanut vielä mitään lääkitystä, mutta täytyy sanoa että ottaisin kyllä mielelläni jos sillä saisi helpotettua oireita… 🙂 Mutta keväämmällä katsotaan sitä asiaa uudestaan ellei oireet pahene. Mikäli sulla aloitetaan lääkitys niin kuulisin mielelläni miten koet niiden vaikuttavan oireisiin, vaikka yksilökohtaistahan sekin taitaapi olla. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kivan mukin lisäksi kannattaa ostaa kiva juomapullo, vaikka partiokaupasta tms. Sellaisen, jonka voi pestä kunnolla, niin vesi pysyy siinä raikkaana. Kyllä sen vedenjuomisen saa ajan myötä ihan ruutiiniksi, ja vessareissutkin vähentyy, koettu on:)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla on henkkamaukan lastenosastolta ostettu Hello Kitty-juomapullo! Mä valjastan sen mun vesileiliksi. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sevästikkin aihe kiinnostaa monia ja meitä kohtalontovereita on…et on kiinnostava aihe.

  Itsellä tulee tänä vuonna kans 30 täyteen ja olen aloittanut kans vihdoin elämäntaparemontin (joka on odotellut jo monta vuotta toteutumista)

  Olen kans ollu huono juomaan, lieko kans jotain kilpirauhaongelmaa, pitää perehtyä.

  Omia kikkoja on kans tuo laimee mehu, eli tuoremehua ihan pari senttiä tuoppiin ja loput vettä. Porukat kokeillu soda streamia, olen kade…vaikutti tosi kivalta, suosittelen.

  Tai sit ostan lidlin parasta soodaa (tummansininen pullo). Toimii myös soodan loputtua hyvänä mittarina, täytän aina aamulla kylmää vettä koko pullon ja se on päivän tehtävä juoda.

  Toinen millä tulee helposti juotua kunnolla on just nuo pillerit, älä niele ilman vettä, Otat vaikka jonkun laadukkaan omega3 kapselin rutiiniksi aamuin ja illoin ja sen nielet isolla lasilla vettä. ja omega3 on muutenkin hyvä lisä melkeinpä kaikilee, jotka ei syö kalaa monta kertaa viikossa.

  Sit kans yllä mainittu hedelmien ja vihannesten syönti! Itse olen siinäkin ollu tolkuttoman surkea, kunnes pari viikkoa keksin tehosekottimen autuuden. Aikaa ei mene loppujen lopuksi paljoa hyötyyn nähden. Blenderiin sekaisin: banaanit, appelsiinit, porkkanat, tummat salaatinlehdet, kurkkua, marjoja, melkein mitä vaan ja sitä sitten ”maustaa” tarpeellisilla ravintolisillä (itsellä linomix-kuitulisä, tyrnirouhe, aloe vera ja chlorella leväjauhe) ja nesteeksi voi lisätä hieman vettä ja luomumehua. Kyseiselle pirtelölle vaan miielikuvitus rajana, eli oman maun mukaan niitä vihanneksia ja hedelmiä…toimii hyvin myös painonhallintaan, eli kaks kärpästä yhdellä iskulla. Plus paransin itseni flunssasta tän avulla ihan ennätysajassa. Suosittelen myös luomua (maistuvat niin paljon paremmalle)

  Olen vihdoin löytänyt tavan saada tarpeeksi noita kasviksia ja hedelmiä kitusiin ja nestettä. Olo Ihan mahtava!

  T. entinen hidas aineenvauhdunta ja unisilmä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mun pitäis taas saada smoothie-vaihde päälle. Mulla aina välillä on kausia kun jaksan niitä puuhastella.

   Mulla on vaan vähän ongelmaa noiden hedelmien kanssa, kun olen todella suurelle osalle allerginen. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä taas juon liikaakin vettä. Mutta tässä muutama vinkki minkä olen itselläni huomannut vaikuttavan vedenjuonnin määrään.

  – Juomalasin koko. Mulla on 4dl juomalaseja ja äidilläni niitä normaaleja onko ne nyt 2,5dl vai mitä. Äidin luona käydessä juon vähemmän, kun en muka jaksa täyttää sitä lasia kahta kertaa.

  – Jos kraanasta ei saa nopeasti kylmää vettä, kannattaa tosiaan pitää se pullo tai kannellinen kannu jääkaapissa. Jos vesi on pahaa, ei sitä tule juotua. Mulle pitää olla kylmää vettä, nykyisessä asunnossa sitä onneksi tulee kraanasta, joka paikassa ei ole tullut. Kannellisessa kannussa jääkaapissa juomavesi ei ota hajuja/makuja esim. jostain ruoasta.

  – Ota rutiiniksi iso lasi kylmää/viileää (kummasta nyt tykkäät enemmän) vettä aamulla ensimmäisenä. Se herättää mukavasti ja alkaa järkikin luistaa paremmin. 🙂 Samalla voi napsia vitamiineja/lääkkeitä jos sellaisia käyttää. Tai hanki vitamiineja poretabletteina, nykyisin ne on jopa ihan hyviä ja tulee juotua siinä samalla.

  – Päätä tilanteet joissa juot lasin vettä. Just vaikka aamulla ensimmäisenä, lounastauolla, kun tulet kotiin, jne. Kannattaa miettiä tarkkaan sellaiset tilanteet jotka sopii omaan elämään, niin tuon rutiinin oppii puolihuomaamatta.

  – Vaihtelua saa tosiaan sodastreamilla (mullakin on sellainen) ja maustamalla. Mulla on sellaiset pikkupullot sitruuna- ja limemehua, joista voi tiputella muutaman pisaran veden sekaan. Limestä tykkään kovasti. 🙂 Joskus käytän tiivistemehuja, joita tosin laitan reippaasti vähemmän kuin ohjeessa lukee. Kesäisin jäätee on parhautta! Kaupastahan saa vaikka millaisia vissyjä, niitäkin kannattaa kokeilla.

  – Opettele irti siitä vessainhosta. 😉 Kannattaa ainakin alkuun suosia vaatteita joiden kanssa vessareissut on mahdollisimmat helppoja ja nopeita.

  – Suosi ruokaa joka sisältää paljon nestettä, silloin ei tarvi juoda niin paljoa. Tee jättikattilallinen keittoa kerralla ja ota siitä purkillinen mukaan evääksi töihin (tulee myös halvemmaksi kuin einekset) ja siihen voi vielä lisätä vähän vettä ennen lämmittämistä. Kasvikset, hedelmät ja marjat sisältää myös paljon vettä ja niitähän pitäisi muutenkin syödä. Mulla tulee syötyä marjoja karkkien tapaan netissä roikkuessa/ tv:tä katsoessa/jne. Nehän on melkein sama asia; makeita ja värikkäitä. 😉

  Oho, tulipa pitkä lista. 😀 Osa melkoisia itsestäänselvyyksiäkin, mutta ehkei terveysasioissa toisto ole pahasta. 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   toi oli kyllä hyvä vinkki, että päättää noi tilanteet joissa lupaa aina juoda. Mulle vois olla hyviä aamun lisäksi, esim se kun saavun töihin, tulen nimittäin firmaan keittiön kautta ja sit tietenkin toi kotiin paluu ainakin. Pitää miettiä muitakin.

 • Helen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nyt piti tarttua kommenttiboksiin, sillä noilla arvoilla ja oireilla on jo selkeästi vajaatoimintaa! Ei kannata kitkutella vaan hankkiutua lääkärille, joka ihan oikeasti tekeekin asialle jotain. Vielä on valitettavan paljon sellaisiakin, jotka vain odottavat ja katsovat. Onneksi sulla on pian uusintakokeet, niin ei tarvitse turhan kauaa odotella. Terkuin nimim. kohta vietän jo vajiksen 10v-synttäreitä 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo kyllä se mun lääkäri oli ihan sitä mieltä, että toisen kokeen jälkeen varmaan aloitetaan koelääkitys, mutta se ei halunnut heti yhden kokeen perusteella määrätä lääkettä ja se oli minunkin mielestä hyvä juttu. Eli varmaan sit kuun lopussa jutellaan lisää oireistakin ja aloitetaan kokeilee tyroksiinia.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heippas. Ite kärsin joskus samasta juomattomuus-ongelmasta. En nyt ehkä noin rajusta kun sulla, mutta kummiskin saatoin juoda päivän aikana liian vähän. Poikaystäväni antoi hyvän vinkin: aina kun menet keittiön ohi/keittiöön juo samalla lasi vettä. Meillä kun köökki sijaitsee ”keskellä” kämppää, niin veden juomisesta tuli hiljalleen tapa. Nykyään on ehkä jopa ongelma, että juon liikaa vettä (ainakin iltaisin). Kyllä sen veden juomisen voi oppia, se vaan vie aikaa. Onnea yritykseen! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jos mä edes aloittaisin siitä, että aina kun laitan itselleni syömistä, niin juon myös. Nykyään esim. iltapala uppoaa liian usein ilman juomaa. 😛

 • Memde
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  mulla alko kesällä jäämään toi veden juominen huolestuttavan pieneksi. otin itteäni niskasta kiinni ja aloin pitää jääkaapissa 1,5l vesikannua ja kahta 0,5l vesipulloa. vesikannu alkoi tyhjenemään yllättävän nopeasti kun otti ison lasillisen vettä tietokoneen viereen, ja kyllä se vesipullokin aika usein sitten lopulta laukkuun eksyi. ja nykyäänhän tuntuu että en selviä päivästä koulussa ilman vesipulloa jonka täytän ainakin kerran koulun aikana 😀 tsemppiä juomisen alottamiseen! 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Voi kun mäkin pääsisin tilanteeseen jolloin joutuisin oikein täyttämään pullon uudelleen päivän aikana! 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sun kilppariarvot on jo pahasti pielessä! Suomessa eletään kivikautta tän asian kanssa, usassa noi olis jo reilusti vajiksella. Mulla oli tuossa vaiheessa jo puolet hiuksistakin lähtenyt, nyt lääkityksen ollessa kohdillaan arvot ovat TSH alle 1 ja T4V 20, ja olo mitä mainioin:) käy ihmeessä endogrinologilla, Porissa on ainakin ennen ottanut vastaan mm. Matti Välimäki, alan guru. Terv. 15kg laihtunut ja reilusti pirteemmän elämän Armourilla saanut;)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla ei kyllä onneksi ole tulla osoittanut lähtemisen merkkejä. Mutta eihän nuo pelkät arvot tietenkään kaikkea kerrokaan. Samoilla arvoilla ihmiset voi voisa ihan eri tavoin. Mä kuuntelen nyt rauhassa mitä mun tk-lääkäri sanoo kuun lopussa ja katon sitten pitääkö kääntyä jonkun erikoislääkärin puoleen.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tsemppiä muutokseen! Se on jo paljon, että olet tiedostanut ongelman.

  Mullakin meinaa veden juominen jäädä välillä liian vähäiseksi, vaikka töissä vesiautomaatti on noin 4 metrin päässä ja kotona on kylmää vettä kannussa jääkaapissa. Join ennen enemmän, mutta vajaa pari vuottaa sitten kärsin yliaktiivisesta rakosta (syyksi epäilen pahaa stressiä) jonka takia en uskaltanut juoda juuri mitään. Vaiva lähti pois lääkkeillä, mutta vieläkin tuntuu välillä siltä että vessassa saa juosta liian usein. On inhottavaa istua esimerkiksi palaverissa tai työhaastattelussa, josta ei noin vain pääse vessaan. Siksi juominen monesti vain jää. Elimistö kuitenkin tottuu ja rakkoaankin voi ihan oikeasti treenata. Aina ei kannata juosta vessaan kun vähänkin siltä tuntuu, vaan joskus on hyvä antaa vessahädän kasvaa todella isoksi. Ehkä turvallisinta testata tätä kotona.. =)

  Kuulen mielelläni lisää ”projektistasi” ja muista vastaavista aiheista!

  – E

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tässä alkaa jo itekin aatteleen pahinta. Paino – jep, väsymys- jep, palelu- aina! Mut kai paino nousee jos mässää jouluna kaks viikkoo putkeen eikä tee muuta ku istu sohvalla… Meillä on mies sellanen vesipoliisi, se juo aina ja joka käänteessä. Mut sillä ei oo kyl koskaan vilu tai väsy 😉

  Tsemii, mul toimii noista edellisistä se sitruunakikka, oon vaan alkanu miettiä et mahtaako se tehä hampaille/kiilteelle pahaa? Ostin kuiteski kaupasta sellasen muovisen sitruunan näkösen pullon sitruunamehua ja pidän sitä jääkaapissa. Lorautan ruokalusikallisen tuopin pohjalle ja kylmää vettä päälle.

 • Sanni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heei, mäkään en osaa juoda! ^_^ Ja varsinkaan vettä. Vettä juon käytännössä vain kuntosalilla (yhden punttitreenin aikana ehkä kolmasosapullollisen) ja töissä lounaalla, kun siellä ei ole muuta juotavaa. En välttämättä juo joinain päivinä pisaraakaan puhdasta vettä, vaan vesi tulee teen muodossa.

  Päivän juomamääräni saattaa olla tällainen:

  Aamu: puoli mukia teetä

  Päivä/lounas: puoli lasia vettä

  Päivä/illallinen: vajaa lasi rasvatonta maitoa

  Ilta: muki teetä

  Litra ei täyty varmasti juuri koskaan. Mulla ei ole jano, ymmärrän sua Veera täysin! Voin syödä kokonaisen aterian ilman mitään juotavaa, tai ottaa ehkä pari kulausta maitoa.

  Mä en tule tätä juomattomuuttani varmaan koskaan muuttamaan. Kuten Anna-Mariakin sanoi, en vaan jaksa juosta vessassa. Kokeilin kerran väkisin juoda 8 lasia vettä päivän aikana, ja mua kusetti ihan koko ajan! Hirveä olo. No thanks!

  Mielenkiintoista kuulla, että meitä juomavammaisia on tosiaan monia muitakin. Hauska postauksen aihe!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ettekö te joudu juoksemaan usein vessassa kun juotte teetä/kahvia/limpparia? Mulla ainakin nuo on niitä eniten ”kusettavia” juomia. Jos yhden päivän kokeilee juoda vettä vähän enemmän, niin aivan varmasti saa juosta koko ajan vessassa. Kyllähän kropalle vähän enemmän pitää antaa aikaa tottua muutokseen. Jos elimistö on tottunut kuivuuteen, niin kyllä se tottuu ennen pitkää nesteytykseenkin. Minusta tuon huomaa jo yhden illan ”ryyppämisen” aikanakin. Siis jos juo ihan alkoholia, niin ensimmäisten jälkeen saa juosta vessassa puolen tunnin välein, mutta loppuillasta ei enää hätä ole ollenkaan ja sitten alkaakin jo se kuivuminen.

  Kannattaa antaa muutokselle aikaa. Eikä varsinkaan kannata pelätä sitä vessassa käymistä. Kyllä kroppa tottuu eikä vaadi vessaan pääsyä koko ajan. Mutta yksi tai pari päivää ei riitä siihen. Vaikka janoa ei tuntisikaan, ei se tarkoita sitä etteikö kroppa vettä kaipaisi. Voihan sen tankkauksen hoitaa vaikka töiden jälkeen kotona, jolloin vessassa voi huoletta käydä vähän useammin ja tiheämpään tahtiin.

 • jenna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyi tuli hirveä jano kun luin näitä juttuja.Tunnen pari juomatonta tyyppiä enkä voi käsittää.Itse olen aina ollut niitä joilla on hirveä jano aina.En lähde minnekkään ilman vesipulloa, koska kammoan sitä tilaa kun silmissä alkaa sumentua.Tämä tapahtuu helposti jos hikoilee.Rakon kanssa pelleilyyn olen jo tottunut,ongelma on suurin kesällä illalla ulkona ollessa, kun mikään(vessa) ei ole enää auki,kaupungissa on liian vähän puskia ja niissäkin joku piknik.Ja vielä valoisaa.Nyt olen ihan parin viikon aikana jostain syystä juonut vähemmän ja sen huomaa.Ihan muumioitunut olo.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ite opettelin vedenjuonnin siten, että pyrin juomaan aina aina 0,5 litraa kahteentoista mennessä ja sitten taas toisen 0,5 litraa kolmeen mennessä ja … noo varmaan huomaat kaavan. Parhaiten tuossa määrässä pysyy perässä kun juo mukista johon menee tuo em. puoli litraa (Ikeasta saa sellaisen 1 euron hintaan),mulla nököttää muki työpöydällä koko ajan. Puoli litraa kolmessa tunnissa ei ole kovinkaan vaikeaa, mutta siihen piti vain opetella.

  Nykyään mulle tulee luonnostaan janon tunne, ennen ei tullut. Kroppansa voi opettaa moniin juttuihin =)

 • Kristiina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  löysin sattumalta tämän tekstin kun etsin googlesta tietoa liian vähästä juomisesta, tai lähinnä sen oireista. Itse juon yleensä vain 1-2 lasillista vettä päivässä, ja olen alkanut vasta nyt todella huolestua siitä. Minulla on alkanut olla pahoinvointi kohtauksia öisin, ja ne ärsyttävät minua. Olen itsekin yrittänyt lisätä juomistani, mutta en ole vielä saanut otettua itseäni niskasta kiinni, vaikka äitini on aina kertonut minulle, kuinka esimerkiksi munuaiseni kärsivät pahasti siitä, etten juo tarpeeksi. Tämän luettuani sain kuitenkin uutta intoa yrittämiseen, kiitos siitä! (:

Post A Comment