H&M:n ullakoilta kaiveltu s/s 2011

Kävin perjantaina pyörähtämässä H&M:n showroomilla vilkuilemassa tulevan kevään ja kesän tarjontaa. Yllätyksenä ei tullut se asia, että tämään s/s-mallisto ei vaan oo oikein minua varten. Tummiin sävyihin luottava korppi kun ei oikein puuterisävyistä perusta. (ja heti perään vesitän äskeisen lauseen kertomalla, että minulla oli eilen illalla päälläni vaalean hiekan sävyinen pusero!)

Mutta vaikkei kesäkauden trendit itseeni niin iskekään, saattavat ne kiinnostaa jotakuta teistä, joten tässä hieman kuvia showroomin rekeiltä ja hyllyitä.

hm_ss_11-16

hm_ss_11-15

hm_ss_11-14

hm_ss_11-13

hm_ss_11-11

hm_ss_11-08

hm_ss_11-07

hm_ss_11-06

hm_ss_11-04

Pitkiä helmoja, kukka- ja eläinprinttejä, laskeutuvia materiaaleja, ruskeaa nahkaa ja vaaleaa sifonkia. Vaate toisensa jälkeen tarjoili ainakin noita elementtejä.

Yleisfiilis oli kuin olisi kaivellut kotitalon ullakolla. Erityisesti 70-luku oli vahvasti läsnä ja bongasinkin hurjan määrän vaatteita ja asusteita jotka olisivat voineet olla kuin suoraan äitini vaatekaapista muutama vuosikymmen sitten (mamma, ne  Diorin pokiin tehdyt aurinkolasit olis nyt tosi kova juttu! 😀 ) Myös isin ruskeat shortsit 70-luvun lopulta olivat selkeästikin päässeet uudelleen tuotantoon. Ehkäpä suunnittelijat olivat pyörähtäneet omien vanhempiensa ullakoilla.

Haaleiden pastellien ja hiekan sävyjen lisäksi joukossa oli mysös runsaasti kirkkaita karkkivärejä erilaisten printtien muodossa, mutta nekin kuuluvat omalla kohdallani osastoon ”jätän suosiolla muille”. Värirajoittuneena ihmisenä kesä aiheuttaakin välillä pienoisia paniikin tunteita pukeutumisen suhteen, kun itselle sopivia releitä ei tunnu kukaan valmistavan. Pitäisikö minun alkaa kouluttaa itseäni johonkn muuhunkin kuin siihen ainaiseen mustaan?

hm_ss_11-10

hm_ss_11-03

hm_ss_11-09

hm_ss_11-05

Vaikka tyyli ei itselleni iskekään, niin viimeisten neljän kuvan vaatteet sisältävät kuitenkin yhden minuakin ilahduttavan pointin. Ne nimittäin kuuluvat maaliskuussa ainoastaan nettikauppaan myyntiin tulevaan Inclusive-mallistoon, jonka kaikkia 20 vaatetta on saatavilla kokohaitarilla 32-54!

Voitteko kuvitella, kerrankin joku tarjoaa samoja vaatteita niin pienille kuin suuremmillekin naisille. Yleensähän tyydytään vain selittelemään jotakin siitä kuinka samat vaatteet eivät vaan mitenkään toimisi isommissa ko’issa ja sen takia on tehtävä erilliset muita mallistoja tylsemmät pylleröiden mallistot.

Tämä H&M:n Inclusive-mallisto ei kuitenkaan sorru ikiaikaiseen ”läskeille pelkkää trikoota” ajatteluun, vaan samat romanttiset ja muotoja imartelevat pikkumekot, hameet ja topit on laitetu tarjolle monen kokoisile naisille.

Harmitellessani sitä, että nyt kun kerrankin tällainen laaja kokovalikoima olisi saatavilla, niin ikäväkseni mallisto ei sisällä mitään mitä voisin kuvitella itselleni, kertoivat H&M:n naiset, että on hyvin todennäköistä, että samanlaisia teemamallistoja tullaan t näkemään lisääkin. Toivotaan kovasti, että syys- ja talvikaudellakin nähtäisiin jotain samalla idealla.

Mutta olitpa siis lähes minkä kokoinen tahansa ja 50-luvun tyyliset kukka- ja pallokuvioiset mekot, hameet ja alusvaatteet kiinnostavat, niin tarkkaile H&M:n nettikauppaa maaliskuun alussa. Alusvaatteiden kokohaarukasta eivät naiset showroomilla osanneet kuitenkaan sanoa, joten nähtäväksi jää mihin kuppikokoon asti rintaliivejä on tarjolla. Ja ne kun juuri olisivat tuosta mallistosta ainoa iteänikin kiinnostava juttu.


8 Comments
 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Laitanko ne Diorit postiin?

 • Heini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aah, olikin pari kivaa mekkoa, vielä kun mahtuisivat vyötäröltä kiinni, olematta tisseistä liian suuret. Kiitos hei vinkistä 🙂

  Hassua muuten tosiaan miten tuo ”linssimuoti” valuu alaspäin, mites me korkeaposkipäiset sitten hymyillään kesällä…

 • noora
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei!

  Osaatko sanoa tarkkaa päivää milloin noita uutukaisia tulee sinne nettikauppaan? Halajan tuota valkoista neuleboleroa, jossa on helmiä ja paljetteja… Tietäisinpä varautua nettikauppa kyttäykseen… 😀

  ps. tykkään sun blogista ja onnea muotiviikolle pääsyn johdosta 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   en valitettavasti tiedä tarkemmin. sanottiin vain, että maaliskuun alussa. Mutta infoilen täällä jos saan tarkempaa tietoa.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos!! Odotan esikoistani ja kesällä on tulossa ristiäiset, joihin mietin mitä ihmettä saan mahtumaan päälleni ja vieläpä jos laittaisin vastoin tapojani mekon. Olen takuuvarmana kyttäämässä h&m:n sivuja, haluan tuon yhden mekon joka jopa voisi mahtua päällekkin vielä raskauskilojenkin jälkeen :))

  Tosiaan jos saat tietää milloin tuo mallisto tulee myyntiin niin olisi kivaa jos ilmoittelet siitä blogissasi :)) Kiitos :))

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  MITÄ?! Kerrankin KERRANKIN H&M:ltä mallisto missä riittää koot isommillekkin! Jee! Heti maaliskuussa kytikselle nettikauppaan!

  Kiitos että kerroit! Mun maanantai sai niin paremman alotuksen tän postauksen takia! 🙂

 • Sara
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En tiennytkään vielä tästä Inclusive mallistosa! Aivan uupeeta! 🙂 H&M BiB ei kyllä yleensä ihan kyllä innosta, ja yleensä ne vaatteet on aivan kumman malliset! Mutta tämä oli tosi hyvä uutinen. Jee!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No jopas! Saapi pullerotkin herkkua, ei aina niitä retkeilyasuja sieltä BiB-mallistosta. Olenkin kaivannut isompiin kokoihin tyylikkäitä juhla-asuja ja nuorekasta (mustaa) muotia. Ihan oikeesti te kaposemmat, pulleromallistossa pistetään meitä paksumpia partioleirille, ainakin viime kesän ”kahiseva-kangas-maastoasu-maksi-t-paita-polviin-asti”-teeman mukaisesti. No, onneksi on Asos. Mut hei H&M, kirjoitin asiakaspalautetta varmaan 6 vuotta sitten ja toivoin klassikkoasuja myös pullukoillekin, niin eipä vaan oo näkynyt…

  Mut hei, kiva blogi, seurailen aktiivisesti♥

Post A Comment