Never leave the house naked

Parin kuukauden takaiselta Manchesterin matkalta tarttui parin vaateostoksen lisäksi mukaan myös yksi hauska kirja Urban Outfittersistä. BIS Publishersin julkaisema Never Leave the House Naked and 50 other ridiculous fashion rules -kirja kokoaa yksiin kansiin kaikkien tuntemat säännöt ja uskomukset muodin ja pukeutumisen saralta, ”musta hoikentaa”, ”kauneuden vuoksi on kärsittävä” ja ”takin on aina oltava hameen helmaa pidempi” ihan vain muutamia mainitakseni.

Jokaisen kuolemattoman viisauden lisukkeena on aiheeseen liittyviä lausuntoja tunnetuilta henkilöiltä kuten muotisuunnittelijoilta ja -toimittajilta, näyttelijöiltä ja malleilta. Jokaiselle säännölle löytyy niin kannattajansa kuin puolustajansakin. Kuten kirjan nimikin sen sanoo, säännöt ovat naurettavia ja jokainen voi itse kunkin kohdalla miettiä haluaako niihin uskoa ja niitä noudattaa. Itse henkilökohtaisesti aion edelleen vannoa hoikentavan musta nimeen, mutta kenkien ja vyön matchaamista puolestaan en koe tärkeäksi vaikka kirjan mukaan sellainenkin sääntö on olemassa.

(Arghhhh! En tiedä miksi tämä tekstin väri meni tällaiseksi, enkä saa sitä mitenkään muutettua takaisin mustaksi tästä kappaleesta.. Hermo menee tähän ainaiseen taisteluun tämän homman kanssa.Konekin kaatunut jo kahdesti tätä postausta tehdessä ja tavaroiden hajoitus -raivarit oli niin lähellä, että oli pakko mennä itse hetkeksi jäähylle peiton alle.)

IMG_2559

IMG_2558

IMG_2570

Kirjassa ei ole ainoastaan mielenkiintoista luettavaa, vaan myös kaunista katseltavaa upeiden eri kuvittajien töiden muodossa. Myös kirjan taitto, typografia ja värien käyttö on kaikin puolin loistavaa.

IMG_2569

IMG_2567

IMG_2565

Hyvät kengät kannattaa ostaa joka värissä. Tätä sääntöä on tullut itsekin noudatettua kerran jos toisenkin. Viimeisimmäksi niiden kullan väristen Asokselta tilattujen nilkkureiden suhteen..ne on nimittäin nyt matkalla minulle myös mustana! Niistä sitten lisää kun saapuvat.

IMG_2563

IMG_2562

IMG_2561

Tissivaon ja säärten yhtäaikaa esittelyn kieltävällä aukeamalla on varsin mahtava kuvitus! 😀

Samaan kirjasarjaan kuuluvat myös ainakinseuraavat opukset:  Never Use More Than Two Different Typefaces And 50 other Ridiculous Typography Rules sekä Never Use White Type on a Black Background and 50 other ridiculous design rules. Kiintoisan kuuloisia nekin.

Kohta jätän tän koneen näpyttelyn, että saan verenpaineen hieman laskemaan, mutta loppuun vielä muutamia loistavia lainauksia kirjasta.

”Isn’t elgance forgetting what one is wearing?” -Yves Saint Laurent (1936-2008), French fashion designer

”It’s what you leave off a dress that makes it smart” -Nettie Rosenstein (1890-1980), American Fashion Designer

”Some women won’t buy anything unless they can pay a lot.” – Helena Rubinstein (1870-1965), Polish cosmetics enterpreneur


2 Comments
 • Ence
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tätä tuun lukee kunhan tästä tokenen!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Varsin mielenkiintoisen oloinen kirja.

  Sääntö tissivaon ja säärten esittelystä ei vaan ole mennyt perille kovinmonella. Liian usein saa nähdä pimuja liian pienessä topissa ja minihameessa, peittäkää jompikumpi! 😀

Post A Comment