Matkatoveri

Olen jo pidemmän aikaa kaivannut viikonloppureissuille sopivan kokoista siistiä nahkaista matkakassia, jonka hankkiakseen ei tarvitsisi jättää vuokraa maksamatta. Olin jo tullut siihen tulokseen, että suuri, nätti ja edullinen nahkakassi on yhtä harvinainen otus kuin yksisarvinen, mutta joskus sitä näköjään voi törmätä myös taruolentoihin.

matka_asu

Juurikin toiveideni kaltainen musta, yksinkertainen ja sopivalla ripauksella rockia maustettu reissuveska tuli vastaan niinkin yllätyksellisessä paikassa kuin Vero Modassa. Piecesin laukku on pehmeää ja mukavanoloista nahkaa metalliset vetoketjut riittävät oivasti sen koristuksiksi. Hintaa laukulla oli kokoonsa ja materiaalinsa nähden sopuisat n. 140 €, ei siis lähellekään vuokran verran. Onnekseni minulla oli vieläkin käyttämättä lähes viisikymppiä viime keväänä voittamastani lahjakortista, joten itselle jäi alle satanen maksettavaa.

Tiedän kyllä, että sijoittamalla kassiin hieman enemmän, olisin todennäköisesti saanut rahoilleni vastineeksi vielä jämäkämmän tuntoista ja paksumpaa nahkaa. Tämä laukku ei nimittäin rehellisesti sanottuna tunnu siltä, että uskaltaisin välttämättä kantaa siellä kymmeniä tiiliskiviä.  Ei laukku nyt heppoiselta ja heikoltakaan tunnu, en minä sitä olisi ostanut jos niin olisi, mutta olen tukevampiakin tavannut.  Mutta hintalappukin on sitten ollut toisenlainen.

Tulin kuitenkin laukkua tunnustellessani siihen tulokseen, että laatu ja kestävyys riittävät varmastikin siihen käyttöön mihin laukkua olen kaavaillut, eli toisinaan tapahtuville muutaman yön reissuille lähinnä vaatteiden ja kevyen kosmetiikan ronttaamiseen. Mikäli tarvitsen kaupunkilomalle mukaani tiiliskiviä, niin pakkaan ne suosiolla miehekkeen reppuun. 😀

weekendbag

Ensimmäinen reissumme ainakin sujui varsin hienosti ja uusi matkatoverini veti sisäänsä yllättävän suuren lastin tavaraa. Ulkonäön perusteella en ollut tajunnut laukkua ihan niin vetoisaksi.

Nyt voisi sitten ryhtyä pikkuhiljaa vapun viettoon. Päivä on kulunut herkkuja hankkiessa ja syödessä. Vapputorilta löydettiin ostoskassiimme mm. hollantilaisia maustettuja makkaroita ja juustoja, virolaisia homejuustoja ja kotimaisia sulhaspiirakoita ja tippaleipiä. Alkosta puolestaan napattiin mukaan miehelle valikoima erikoisoluita ja minulle luomusiideriä ja luomuvalkkaria.

Kauppareissu kruunattiin uuden juuri avatun jäätelöbaarin antimilla. Aah, mitä herkkuja ne olivatkaan. Iso Karhussa sijaitsevan Jätskibaari Vohveli kertoo valmistavansa jäätelönsä itse käsin ja pitkälti kotimaisista raaka-aineista ilman lisä- tai väriaineita. Jäätelö tarjoillaan paikanpäällä paistetuissa tuoreissa vohvelikupeissa.  Vohveli myy jäätelöitään myös mukaan. Suosittelen lämpimästi tutustumaan!


5 Comments
 • Hannukkaz
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihanan näköinen, juuri jotain tuollaista etsisin koululaukukseni! Taitaa tuo olla kuitenkin siihen tarkoitukseen hiukkasen liian iso :DD

  – Hannavee

  http://likoorikahvi.blogspot.com

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  mietinkin kun siitä h&m:n ohi kiireesti suhasin että mitä varten siihen on jotain tuoleja ja pöytiä kannettu, mutta syy selvisi – ei auta kuin hidastaa tahtia seuraavalla kerralla!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jos nuo virolaiset homejuustot on samoja, joita ostin Tampereen maalaismarkkinoilta, niin ne on erinomaisia! Varsinkin se brie, nam.

 • Niina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana laukku ja näyttää kyllä sopivan tilavalta juuri tuollaisiin minireissuihin! Itse löysin tällaisen H&M:n valikoimasta http://karotar.blogspot.com/2011/04/ruska-saapui-kevaan-keskelle.html . Tuo laukku näyttää melko littanalta tuossa kuvassa kun se on vielä ihan ilman sisältöä ja täytettä, mutta oli vuorokauden stadin reissulla aikamoinen aarre. Se nimittäin veti sisuksiinsa vaikka mitä tarpeellista, järkkäristä meikkipussiin ja kalenteriin sun muihin tarpeellisiin juttuihin 🙂 Jeeh!

 • Tikkaritikkari
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vitsit että on rockkkk!!!

  Mä oon rakastunut roudaamaan sellasta pientä kantikasta laukkua, jossa on vetokahva ja rullat. Mä saan kaikista olalla riiputettavista kiitettävät ”fritsut” (hiertymät) aikaan ja mun ranteet ei kestä kiikuttaa – öhöm – tarpeellisia kamojani pelkässä käsivarassa…

  parin päivän reissutkin kun vaatii kohtuullisen kokosen pakaasin, ihan vaan vaikka niinku ydinsodan varalle ;D

  Ainiin, se Staycation -lahjakortti tuli käytettyä pääsiäisenä Rovaniemen Scandicissa. Tuttu ja turvallinen, hyvin palveleva ja mukava mesta – kiitos siis vielä kerran arvonnasta ja voitosta 🙂 Oli onnistunut reissu kaikin puolin, ei systerin, vaan oman rakkaan kanssa 🙂

Post A Comment