Muumien Mörkö

Näin harmaan ja hieman sateisen päivän päätteeksi on kiva palata viime viikonlopun helteisiin ja leppoisiin tunnelmiin. Sain pitkästä aikaa vanhemmat vierailulle luokseni ja vietimme sunnuntaita Meri-Porin kauniisiin maisemiin tutustuen. Kymmenestä Porissa viettämästäni vuodesta huolimatta monet upeat paikat olivat minullekin aivan uusia tuttavuuksia. Ei siis tarvinnut lähteä muutamaa kymmentä kilometriä kauemmas kotoa päästäkseen turistitunnelmaan.

Uusien maisemien lisäksi viikonloppu toi mukanaan jotain muutakin ennennäkemötäntä. Olen pitkän aikaa varsin ponnekkaasti vannonut, että maksimekot eivät ole minua, tissevää pylleröä varten ja olenkin suosiolla jättänyt maata viistävät koltut sovittamatta. Sunnuntaina kaipasin kuitenkin jotain ilmavaa päällepantavaa ja totaalisessa kesämekkojen puutteessa päädyin sovittamaan mamman matkalaukusta löytynyttä mekkoa. Voi sitä helppouden, vapauden ja mukavuuden tunnetta! En paljoa jaksanut välittää siitä miltä loimi päälläni näytti, vaan nautin vaan helposta olosta ja painelin koko päivän menemään helmat hulmuten.

Pitkä helma osoittautui parhaaksi ystäväkseni mm. hyttysiä vilisseessä Reposaaren linnakepuistossa missä kävimme ihmettelemässä sodan aikaisia juoksuhautoja ja bunkkereita. Kun sääret olivat mekon alla piilossa ei hyttysten häätämiseen tarvinnut keskittyä muualta kuin päästä ja käsivarsilta.

Mun elämäni miehet, isi ja muru tiirailemassa Linnakepuiston tähystystornista merelle.

Reposaaressa sijaitseva ravintola Merimestakin oli itselleni uusi tuttavuus. Vaikka kalaravintolasta onkin kyse, niin tällainen vesien antimia syömätönkin sai vatsansa varsin hienosti täyteen buffet-pöydästä. Tuonne menen varmasti toistekin.

Hikinen ja lähmäinen, mutta onnellinen!

Mites on kelpaisiko kelluva kesämökki? Ei ole nähtävästi kauheasti kelvanneet, sillä kolmen vuoden takaisille loma-asuntomessuille rakennetut hassut hökkelit ovat edelleen vailla asukkaita.

Vaikka musta lähes maahan saakka ulottuva kaapu aiheuttakin itselleni lievät Muumien Mörkö -vibat, niin tätä mekkoa ei mamma enää kotiin palatessaan saanut laukkuunsa pakata, vaan se jäi ainakin hetkeksi lainaan minulle. Toimikoon tämä nyt ainakin jonkin aikaa minun löysäily kesämekkonani, johan se mamma on ehtinyt nauttia mekosta vuosikausia. Amerikan reissulta yli kymmenen vuotta sitten ostettu mekko on ehtinyt reissata mamman kanssa maassa jos toisessakin ja  minä puolestaan meinaan lennättää sen ensi maanantaina Bulgariaan.

Napattiin Encen kanssa halpa äkkilähtö tavoitteena pistää aivot narikkaan viikoksi rannalla maaten. Olin ensin ajatellut jotain kivaa pikku kaupunkilomaa vaikkapa Lontoossa, mutta sitten tajusin etten nyt todellakaan jaksa mitään kaupunkilomien vaatimaa nähtävyyksien ja putiikkien kiertelyä.

Mun energiataso riittää just ja just tuopin huulille viemiseen ja kyljen kääntämiseen auringossa. Ainoa velvollisuus on muistaa levittää riittävästi aurinkorasvaa. Josko sitä viikossa akut sen verran latautuisi, että jaksais sitten viettää loppulomaa  jopa hieman aktiivisemmin.

Nyt Muumien Mörkö kiittää ja kuittaa tältä illalta, sillä minulle muutamaksi yöksi majapaikan tarjonnut ihana Jonna palasi juuri kotiin, joten pitää alkaa päivittää sen kans kuulumiset.

Mut ai niin, yks juttu vielä! Tuo kuvissa näkyvä maksikolttu ei itse asiassa ole nyt sitten ainoa laatuaan minun kaapissa.. hankin nimittäin sitten samaan syssyyn viidellä ja puolella eurolla trikoisen mustan mekon henkkamaukasta. Että näin se takki kääntyy niin että saumat ratkeilee! 😀


12 Comments
 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ois joskus kiva lukea juttu sun ja Encen ystävyydestä. Tai vaikka niin, että Ence kirjottais susta ja sä kirjottaisit Encestä. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no eiköhän ainakin matkan jälkeen tule jotakin tästä aiheesta hölistyä reissuhöpinöiden ohessa. 🙂

 • Siilikissa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hah, kohtalotoveri ilmoittautuu! Oon koko ton maksimekkovillityksen ajan ollu sitä mieltä, että en ikinä vedä pitkää hametta päälleni. Vaan kuinkas sitten kävikään… Menin ja rakastuin Lindexillä päätä pahkaa tuollaiseen ihanaiseen maksiin, vieläpä leopardikuvioiseen. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä se! Ja aivan sama sopiiko tuommoinen pitkä mekko tälläselle ”vajaamittaiselle” vai ei, minä ja maksi ollaan erottamaton pari. (Vielä kun sais tissit pysymään sen koltun sisällä… 😀 )

  Terv. 161 cm hukkapätkä

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä en taida enää mistään asiasta uskaltaa ilmoittaa jyrkkää tuomitsevaa kantaa, kun näköjään nuo pukeutumisperiaatteet menee nurin asiassa jos toisessakin. 😀

 • lispetti
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täytyi tulla ihan kommentoimaan, että huippukiva blogi sulla. Ja tykkään kovasti sun tyylistä 🙂 Samaanmalliin mäkin haluisin pukeutua (vaikka ikää onkin 10v enemmän kuin sulla, mut eihän se haittaa, eihän?!?), ainoa ongelma, että mulla puuttuu joku tyttögeeni ja vaatteiden sekä asusteiden osto ei juuri kiinnosta. Tosin voi vaikuttaa asiaan että tässä koossa ei niin hirveesti valikoimaa ole… Mutta koska et varmaankaan ala mun personal shopperiksi (välimatkatkin vähän rajoittaa, mäkun olen täällä pohjoisessa), niin jospa sun blogin innoittama saisin vähän uutta virtaa ainaiseen farkut ja paita -linjaan. Tähän asti en juuri ole muotiblogeja lukenut, koska suurin osa kirjottajista on ainakin 20 kg pienempiä kuin minä, niin heidän valikoimasa ei silleen kiinnosta 😉

  Mutta siis kiitos kivoista jutuista ja kuvista 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no ei se pukeutuminen ikää katso vaan asennetta!

   se on kyllä totta että shoppailu on itselläkin välillä kokoasioiden vuoksi vähän tympeää, mutta olenkin ottanut tavakseni pitää silmäni koko ajan auki kivojen vaatteiden varalta sen sijaan että varsinaisesti lähtisin asioikseni etsimään vaatteita. Kivoja yllätyksiä putkahtelee vastaan milloin mistäkin. Mutta toivotaan, että saat täältä blogista kivoja vinkkejä jonkin uuden kokeiluun. Kesä varsinkin kun on niin hyvää aikaa testailla vaikkapa mekko- ja hameasuja. 🙂

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  hyvinhän tuo mekkonen sulle passaa =)

  itsekkään en ole koskaan käynyt merimestassa tai sitten linnakepuistossa…pakko myöntää etten oo ees kuullut koko puistosta.

  sain äsken meri-porista kotosin olevalta mieheltä aikas moisen naurun =)

  oon itse asunu porissa sen 20 vuotta….kröhöm.

  yleissivistys mikä se on =D

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no ei noita linnakepuiston juoksuhautoja ym. ole kunnostettu vasta kun 2007 joten ei siitä välttämättä tiedäkään.

   Mut suosittelen kyllä käymään Meri-Mestassa, ihanan raikas paikka ja ihanat merimaisemat!

 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ethän sä mikään mörkö ole, vaan tyylikäs nainen. 🙂

  Ja samaa mieltä nimim. lispetin kanssa, kiva kun on tyylikkäitä naisia valokuvissa myös vähän suuremmassa koossa. Oon sulta jotakin juttuja matkinutkin, esim. me Vagabondin mustat nilkkurit vetskarikoristeisella varrella menee sun yllytysten piikkiin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulle vaan aina tollanen hieman telttamaisesti laskeutuva musta kaapu on yhtä kuin muumien mörkö -look. 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Usein kuulee väitettävän, että maksimekot ei sovi sille tai sille vartalotyypille, ei muka pyöreille tai ei muka lyhyille. Kuitenkin sitten näkee toimivia maksimekkoja juuri näidenkin tyyppien päällä. Enemmän (tässäkin) on kyse jostan muusta. Maksimekkojakin on niin monenlaisia, ja on kyse myös vaatteen kantamisesta, olemuksesta, ryhdistä, asustamisesta, siitä että leikkaus osuu kohdalleen jne jne. Että tuntee olonsa hyväksi ko. vaatteessa.

  Itse olen aina tykännyt maksimekoista, vaikka olen lyhyehkö ja pyöreä. Ja mielestäni ne mulle myös sopivat, siis oikeanmalliset. Ne ovat mukavia päällä ja tyylikkäitä. Nyt olenkin ollut aivan innoissani, kun olen mekkoineni jopa muodikas! Niitä on voinut käyttää töissäkin vaikka kuinka!

  Mörkökin voi näyttää hyvältä! Ja näyttää!

 • santsumantsu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tilasin HobbyHallilta maksimekon,ihan puuvillaa ja näyttää tosi kivalta ainakin sen mallin päällä. Joka oli samaa kokokaliiberia kuin minä. Pakettia odotellessa kovasti. Jalat on mulla niin kalmanvalkeat, että pitkä mekko on ihan kiva kaveri.

Post A Comment