Villaa päähän

Siitä ei ole kuin ihan muutama päivä kun taas vaihteeeksi olin totaalisen kyllästynyt epämääräisenä kasana roikkuvaan tukkaani ja suunnittelin sen radikaalia pätkäisemistä mitä pikimmiten. Tiistaina kuitenkin pääsin kuitenkin useaksi tunniksi saman katon alle taitavan kampaajan kanssa joka reuhkani nähtyään kysyi kauniisti, että ”tarvitsetko hiuslakkaa?”. Ymmärsin kysymyksen niin, että en ehkä ollut ihan katseen kestävässä kunnossa omien aamurutiinieni jäljiltä ja tarjosinkin päätäni taitavampiin käsiin.

Parissa minuutissa ja muutamalla taidokkaalla hiusharjan pyöräytyksellä sekä muotoilutuotteiden suihkaisuilla tyyppi taikoi kurittomat karvani aivan uusiin sfääreihin.

Päivän ensimmäinen kampaus myötäili hiusteni luonnollista taipuisuutta ja suuntaa ja onnistui näyttämään yhtä aikaa skarpilta ja ihanan huolettomalta. Kun itse laitan tukkaani, toteutuu edellämainituista adjektiiveista lähinnä tuo viimeinen.

Koska kyseisen päivän projekti vaati sitä, että näyttäisin suohirviön sijaan ihmiseltä ja mielellään vieläpä hieman vaihtelevalla lookilla, kiepautteli uusin tukkasankarini kutrini uuteen uskoon vaatteiden vaihdon myötä. Harjalla vaan hiukset ns. auki, lisää töhnää, muutama harjalla tehty tupeerausveto ja viimeistely lakalla. Ja kaikkeen meni taas aikaa maksimissaan kolme minuuttia. Minä vaan toljotin ihmeissäni suu auki ja ihastelin niin kovin vaivattomasti mahtavalle tötterölle nouseita hiuksiani ja kehuin kimpussani hääränneen taiturin maasta taivaisiin.  Ja sillä samalla sekunnilla rakastuin uudelleen tämän hetkiseen tukkaani

Sain monta kullanarvoista vinkkiä joiden avulla minunkin luulisi oppivan käsittelemään hiuksiani monipuolisemmin ja pienemmällä vaivalla. Ostoslistalle meni ehdottomasti kunnon hiusharja jollaisella tupeeraaminen onnistui käden käänteessä, kun pohjalla oli oikeanlainen tuote.

Takkutukkani pelastajan ja hänen  loihtimansa kampauksen lisäksi rakastuin päätä pahkaa myös päähäni suihkutettuun taika-aineeseen jonka vannoinkin syöksyväni ostamaan välittömästi. Päivän päätteksi kuitenkin sain avatun purtilon mukaani, joten säästyin toistaiseksi ostosreissulta.

Kuvassa näkyvä tuote on saatu Redkenin edustajalta

Uudeksi suosikki tukkatuotteeksi nousi siis heti ensi kokemusten perustella Redkenin Wool Shake. Kaipaan hiuksiini aina ennenkaikkea mattaista, karheaa ja jopa hieman likaisen näköistä tekstuuria ja sitä olen viime aikoina yrittänyt haalia päähäni lähinnä hiuspuutereista, mutta nyt voi olla, että jää puuterit melko lailla käyttämättä, niin paljon paremman tuloksen antoi tämä hieman ruispuolukkapuuron värinen spraygeeli.

Kuiviin hiuksiin suihkutettava Wool shake antaa hiuksiin nimensä mukaisesti hieman villamaista tekstuuria mikä tekee kaikenlaisesta pörröttämisestä, kohottamisesta ja tupeeraamisesta suunnattomasti helpompaa. Ja mikä parasta, hiukset kestävät loistavasti uudelleen muotoilua pitkin päivää. Ja kun itse en tykkää pestä hiuksiani joka päivä, toi Wool Shake apua siihenkin asiaan. Aiemmin käyttämäni hiuspuuterin jäljiltä tukka on seuraavana aamuna ollut usein lähmäinen ja pitkin päätä. Ensimmäisen Wool Shake päivän jälkeisenä päivänä puolestaan hiuksissa oli edelleen sama pehmoisen karhea tekstuuri ja hiukset saattoi laittaa uudelleen kuosiin vain harjaamalla entisen kampauksen jämät suoriksi, suihkuttamalla tukkaan lisää samaa ainetta ja muotoilemalla uudelleen. Lopuksi lakkaa päälle ja taas menoksi!

Tänään puolestaan pääsin testaamaan kuinka puhtaan tukan käsittely villasuihkeella onnistuu ja hienostihan se toimi sitenkin. Föönasin tukan saamieni ohjeiden mukaisesti lämpösuojasuihkeen kanssa kuivaksi ja sen jälkeen otin liukkaana ja vallattomana liehuvan letin haltuuni suihkuttamalla sen yltympäriinsä Wool Shakella. Tukan kohottaminen irti päänahasta ei ole hetkeen tuntunut näin helpolta operaatiolta.

Omat hiustenlaittotaitoni kaipaavat kyllä vielä kovasti hiomista, mutta nyt ymmärsin, että oikeanlaisilla tuotteilla minäkin voin onnistua. Hiustenleikkuuhaaveet siirtyivätkin siis ainakin hetkeksi vielä jonnekin tulevaisuuteen, sillä minä ja nylyinen tukkani aloitimme wool shaken ansiosta ihan uudne kuherruskuukauden!


Tags:
7 Comments
 • Heini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos kun testasit meidän muiden puolesta tämän tuotteen. Meinasin ostaa tämän jo talvella, mutta sitten jäipi hankkimatta. Eiköhän Wool Shake löydä minunkin käyttöön nyt.

 • heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  mä hankin samaisen villasprayn kun leikkautin toispuoleisen lookin hiuksiini ja ihastuin täysin! Aivan ihana aine!! Oma hentoinen luirutukkani saa siitä ihanan nosteen ilman rasvaista lässähdystä! Suosittelen!

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  kuulostaa varsin pätevältä aineelta =)

  mitä kyseinen purtelo mahtaa kustantaa?

  se on ihanaa kun saa noin upeita neuvoja hiustensa laittoon itse oon aika laiska laittamaan…se on sääli ja yleensä laitan sitte ihan samalla tavalla.

  yritän tässä taas kovasti päättää mitä omalle reuhkalle tekisin…mietintä myssy hautomaan päätä jos syntyisi tuloksia =D

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla ei ole tietoa tuotteen tarkasta hinnasta, mutta mitä nyt katselin jostain verkkokaupasta niin redkenin muotoilutuotteiden hinnat pyörii siinä hieman 25 € molemmin puolin, joten varmaan aika samoihin menee toi wool shakekin.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka!

  Olen jo pitkään seurannut sun ihanaa blogia. En vaan ole kommentoinut.. Olen aika samoissa mitoissa kun sinä, tosin olet hujoppi;). Mie oon vain 162 pitkä. Ja mulla ikää 49 v. Mutta en vielä(kään) halua pukeutua ikäni mukaan. Mitä se sitten ikinä onkaan.. Olen saanut sulta hyviä vinkkejä, siitä kiitos! Ja etenkin rohkeutta olla se mikä on. Höh. Ja mehän OLLAAN upeita naisia! Jatkan blogisi seuraamista..Terkuin Anu Kaakkois-Suomesta

 • siiri
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka! Olisin lähiaikoina menossa ihonpuhdistukseen, ja kysyisinkin sinulta mitä kohtuuhintaista kosmetologia suosittelisit Porissa? Mielellään keskustan alueella! 🙂 Kiitos jo etukäteen.

 • Marja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olet aivan ihanan näköinen tuossa ylemmässä kuvassa, jossa sulla on punainen paita. Sopii sulle ihan tajuttomasti!

Post A Comment