Eilen kuultua

”Big ice crem for a big girl”, sanoi jaatelomyyja eilen kauhoessaan minulle totteroon hervottoman annoksen jaateloa. En edes ehtinyt sanoa, etta vahempikin riittaisi. Poistuimme paikalta miehen kommentista hammentyneena.

”we only have small small sizes” tokaisi vaatemyyja katsoen minua paasta varpaisiin,  kun erehdyin hipeloimaan hanen mekkojaan. En ollut edes esittanyt kysymysta heidan kokopolitiikastaan, ja katselin sitapaitsi mekkoja Encea varten.

Etta sellaista. Jotenkin vaan sarahtivat korvaan. Ehka ma olen vahan herkalla tuulella koska tunnen taalla itseni muutenkin tosi mursuksi, kun vaatekoot loppuu niin, etta suurikokoisinta tarjolla olevaa hamettakin sais mielellaan olla toiseen reiteen samanmoinen. 😀 

Muutenhan tuo kauppojen nihkea kokotarjonta ei niin harmittais, mutta kun pakkaus meni kiireessa vahan perseelleen ja tosiaan matkaa pitais sit taalta tultua jatkaa viela toisiin maisemiin, niin olis vahan tarpeita.

Muutama paiva viela. Taman paivan pilvinen saa oli enemman kuin hyva juttu, silla mun eilen rannalla karayttama nahka todellakin kaipasi pienta lepoa. Nyt on sitten punaisella ravulla yllaan kivat ”nude bikinit”. 😀


Tags:
17 Comments
 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  että on törkeetä asiakaspalvelua!!!!

  toivottavasti sulla on silti ollut kiva loma vaikka tollasia törkyturpia on tullut vastaan!?

 • Siilikissa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Isokokoinen isäni on monesti vaatekaupassa kironnut, että kokovalikoimassa ei ole kuin ”lasten kokoja”. On ainakin saanut myyjät hämmentymään, jos ei muuta. Kokeilepa tuota seuraavaksi kun kohtaat tuollaisen asiakaspalvelun ”ammattilaisen”…

 • lottaaa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  eiväthän he sitä pahalla, itse saan samaa kohtelua kokoni vuoksi monissakin turistipaikoissa.

  kerran thaimaassa kysyin paikalliselta tutulta että miksi minut aina haukutaan maan rakoon, ja hän sanoi ettei kyseessä ole mikään henkilökohtaisuus, halutaan vaan ilmottaa että ei kannata tuhlata aikaansa, koska niissä töissä aika nimenomaan on sitä rahaa, ja kun rahaa ei ole niin.. 🙂

  mutta ymmärrän kyllä että ainakin meidän suomalaisten korvaan se vähän särähtää, vaikka mekin olemme aika suorapuheisia.

  tiivistettynä: no stress! 🙂

 • MM
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ”“we only have small small sizes” tokaisi vaatemyyja”

  Mitä pahaa tässä nyt on? Myyjä näki, että etsit vaatteita, jotka eivät ole sinun kokoasi ja kertoi siitä. Mielestäni vain kohteliasta. Ja sinähän et mihinkään pieniin kokoihin mahdu! Jos harmittaa, laihduta.

 • Maizu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  HÖ! Eikö myyjä ottanut yhtään huomioon että voit jollekin toiselle ostaa vaatteita? Mä en aina itelle vaan shoppaile, saatan katsoa omalle lapselle tai pikkusiskoillekin jotain..

 • Misty
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi surkeus 🙁

  Voin rehellisesti sanoa, että tiedän miltä tuo tuntuu. Kuulostaa kyllä aika törkeältä. Ehkä ikänsä laihoina olleet ihmiset eivät ymmärrä miltä kommentit tuntuvat.

  Pää pystyyn ja eteenpäin!

  Olen muuten innokas, uusi blogisi lukija =D

 • lillipilli
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kumpikaan komenteista ei välttämättä ollut negatiivisessa mielessä heitettyjä. Varsinkin jos esim. tuo vaatekaupan myyjä osasi englantia huonosti , voi lausahdus helposti kuulostaa tylyltä. Ja varsinkin tuo jäätelömyyjän heitto voi ihan hyvin tarkoittaa myös sitä, että myyjän mielestä näytät hyvältä tuollaisena kun olet ja haluaa että pysytkin 🙂

  Joissain kulttuureissa ulkonäköön liittyvät kommentit voivat olla myös ”neutraaleja” eli voidaan sanoa vaikkapa että ”MIksi sinun nenäsi on noin iso?” ihan mielenkiinnosta, ei siksi että ollaan epäkohteliaita. Ja sitten vastusta odotetaan tyyliin ”Meillä on tällainen piirre suvussa”

 • Mari
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  MM, tuskin kyse oli vain myyjän sanoista vaan kokonaisvaikutelmasta, jonka Veera asiakkaana sai. Päästä varpaisiin katsominen, silmien muljauttelu yms. kehonkieli ei anna asiakkaalle kovin positiivista kuvaa, vaikka sanoissa itsessään ei mitään pahaa olisikaan. Ei se mitä sanoo, vaan miten sanoo 🙂

 • Elena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No huh, kylläpä suututtaa nuo kommentit täällä ruudun toisessa päässäkin. Osasyynä ehkä se, että kävin tänään pitkästä aikaa ihmisten ilmoilla ja puolituttu totesi, ettei mun kannata syödä mitään etten tästä enempää leviäisi, kun mietittiin mikä ruokapaikka olisi jussina auki.

  Enkä kiusallanikaan laihduta. >:(

 • Sini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toi taitaa olla ihan Bulgarialainen tapa 🙂 Olin siellä pari kesää sitten ja oon tosiaan kokoa 36-38, mut myyjä rupes nauraan ku sanoin et tarviin ton kokosen t-paidan. Sano suoraan, etten kyllä mahdu niihin ja toi pinon XL-XXL kokosii paitoja. Ja ne oli (valitettavasti) sopivia :)Et siellä on mitoitus ja myös ihmisten kokokäsitys hieman eri. Terveisin. Läski 🙂

  • Tiina
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Hassua. Jotenkin ei vaan tule ekana mieleen, että perusbulgarialaismamma olisi kokoa ”small small”. Puhdas ennakkoluulo kyllä tämäkin eli ei mitään tietoa taustalla. Tai ehkä ne mammat ja muut ”läskit” shoppaa jossain muualla.

 • Laura
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse kun bulgariassa olen matkustellut, on kaikki tapaamani paikalliset (mammatkin) nimenomaan tuota kokoa minimaalinen. Erityisesti turistialueilla kuten sunny beachilla on paljon nuoria töissä, eikä niinkään mammoja 🙂 Tuskinpa tarkoittavat pahaa kommenteillaan! kulttuurimuuri.

 • pipu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jäätelönmyyjän kommentti saattoi olla myös iskuyritys. 😀 Sielläpäin on varmaan kultturillisesti hyväksyttävämpää puhua painosta ja heittää tuollaisia kommentteja kehuina.

  Vaikka Bulgariasta onkin vähän matkaa Afrikkaan ja Botswanaan, mulle tuli tästä silti mieleen Alexander McCall Smithin Naisten 1. etsivätoimisto ja Mma Ramotswe, joka on ”traditionally buit” ja ylpeä siitä.

 • Liina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kylläpäs täällä on empaattisia kommentoijia liikkeellä… Itselleni olisi ainakin tullut kyseisistä myyjien kommenteista paha mieli. Ihan sama, oliko ne tarkoitettu loukkauksina/v****iluna vai (erittäin pahasti pieleen menneenä)asiakaspalveluna. Tsemppiä typerien ihmisten kanssa toimimiseen – näytät hyvältä! Toivottavasti loma on sujunut kivemmissä merkeissä ja shoppailussakin on tullut onnistumisia!:)

 • Lyllerö
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ”Jos haluat asiallista kohtelua, laihduta”? Ei se voi niin mennä, että vain tiettyyn muottiin mahtuva ihminen ”ansaitsee” asiallista palvelua ja kohtelua.

 • Ethyl Glycerol
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ”Eikö myyjä ottanut yhtään huomioon että voit jollekin toiselle ostaa vaatteita? Mä en aina itelle vaan shoppaile, saatan katsoa omalle lapselle tai pikkusiskoillekin jotain..”

  Jep – puhumattakaan siitä, että jokaisella on oikeus ostaa vaikka itselleen vaatteita jotka eivät tule koskaan sopimaan, ilman että myyjä sitä kommentoi. (Omalla äidillä on kaappi täynnä kolme numeroa liian pieniä vaatteita, inspiraation vuoksi…)

  Toisin sanoen ei ole myyjän asia päättää kuka kaupasta saa ostaa ja kuka ei. Kukaan tuskin katselee kaupan tarjontaa jos ei ole edes vähän kiinnostunut, ja jos on kiinnostunut, saattaa ostaakin => kaupalle hyväksi. Hittoakos se myyjälle kuuluu, minne se ostettu tuote päätyy – päätyykö se itselle, siskontyttärelle vai pelkästään kaappiin katseltavaksi. Todella törkeätä kohtelua, kulttuurista riippumatta. Myyjän tehtävä on kuitenkin MYYDÄ eikä ajaa mahdollisia maksavia asiakkaita pois kaupasta.

 • Jonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen löytänyt blogisi vasta ihan muutamia kuukausia sitten ja ihmettelen, miten on näin kauan kestänyt tällaisen herkun löytymiseen.

  olen itsekin pluskokoa, tai miten sen voi kiltisti ilmaista. Ja Bulgariassa, niinkuin muissakin ”itäblokin” maissa ollaan totuttu siihen, että nainen ei ole muuta kokoa kuin max M, jos sitäkään ja silloin ne M-kokoiset vaatteet ovat sellaisia makkarankuoria ainakin meikäläisen päällä, ettei kehtaa päälleen pistää :DD

  Ja itseäni aina lohdutan sillä, jos jostain ei löydy kokoani, niin ne on tarkoitettu sellaisille ”barbeille” 😀 tai jo rintsikkakokoa ei löydy niin; ”ne oli vaan barbitisseille”.

  Pid lippu korkealla, aivan mahtava blogi siulla! :))

Post A Comment