Vienna in black & white

Minulla on aivan hillitön kasa valokuvia edellisviikkojen reissuilta ja aion kiduttaa teitäkin niistä melko monella. Kuten jo aiemmin mainitsin, olin Wienissä Olympuksen kutsumana ja kustantamana seuraamassa uusien PEN-mallien lanseerausta. PEN-sarjan erikoisuus on se, että ne ovat peilittömiä järjestelmäkameroita ja tämän vuoksi kompaktikameroiden kokoisia. Peilittömät järkkärit olivat itselleni melko uusi tuttavuus ja täytyy sanoa, että todella miellyttävä sellainen.

Voin jo nyt varoittaa, että kyseisestä vehkeestä joudutte kuulemaan täällä blogissa kerran jos toisenkin, sillä sarjan lippulaiva EP-3 meni ehdottomasti omalle ostoslistalleni. 900 € hinnan vuoksi minun täytynee kuitenkin odottaa joulukuuta ja veronpalautusrahoja. Mutta saankin kamerasta sitten loistavan kolmekymppis-synttärilahjan itselleni. Jokunen kuukausi täytyy siis malttaa vielä odottaa. 😛

Lanseerauskekkereiden jälkeisenä päivänä pääsimme jokainen mukanaollut kokeilemaan PEN EP-3 kameroita useamman tunnin ajan samalla, kun opas kierrätti meitä jalkaisin ympäri kauniin Wienin. Itse tykästyin erityisesti muutamaan kameran  ART-filtteriin ja napsinkin päivän mittaan kuvia erityisesti pinhole- ja grainy film-filttereillä, jolla otettuja kaikki tämän postauksen kuvat ovat. Ihanaa mustavalkofilmin fiilistä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siinä siis hieman Wienin tunnelmia mustavalkoisena PEN EP-3 kameralla kuvattuna. Kuvat ovat suoraan kamerasta ilman minkäänmoista käsittelyä. Tässä juuri yksi syy miksi rakastuin kameraan niin palavasti, niin ihanaa kuin bloggaaminen onkin, minua ei kiinnostaisi työpäivien jälkeen istua enää sekuntiakaan kuvankäsittelyn parissa, mutta omien kameroideni peruskuvat kaipaavat aina jos jonkinmoista säätämistä. PEN tarjoaa monta toimintoa joiden avulla saa aikaiseksi itseäni miellyttäviä tunnelmallisia kuvia ilman, että niitä tarvitsee nyhrätä enää photoshopissa.

Olenkin siis vakaasti sitä mieltä, että kyseinen kamera kulkisi mukanani huomattavasti nykyisiä kameroitani tiiviimmin ja se myös säästäisi aikaani, kun saisin jo valmiiksi itseäni miellyttävillä tyyleillä käsiteltyjä kuvia. Varsinainen ammattilainen minäkin! 😀 Mutta työajan ulkopuolelle tämä olisi itselleni ihan täydellinen ratkaisu. Loistavasti onnistui siis Olympuksen aivopesu. Mutta ei se voi olla huono vehje, jos se onnistui herättämään henkiin minussa jo useamman vuoden kateissa olleen valokuvaamisen ilon. Siitä 900 € on varsin pieni hinta.


11 Comments
 • Jonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  mun wien<3

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  WOW! Love!

 • Hemu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tunnelmallisia kuvia! Varsinkin kolmoskuvaa jäin tuijottamaan pitemmäksi aikaa 🙂

 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mielenkiintoinen kameratuttavuus! Pitänee itsekin perehtyä. Aivan mahtavia kuvia ja ymmärrän kyllä, että photoshoppaus ei jaksa päivän päätteeksi enää napata.

  Millä kameralla muuten yleensä kuvaat, vai onko sulla monta?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kuvaan sekalaisesti monella vehkeellä, mikä milloinkin sattuu olemaan käsillä. Seuraavat vehkeet löytyy itseltä: Canon 5D MK II (järkkäreiden kanssa lasina yleensä 24-70 2.8 tai 50 mm 1.4), Canon Powershot G10, Canon Eos 10D ja Canon powershot S45 (jota kuitenkin käytän enää äärisen harvoin sillä se on jo melko kuollut). Noiden lisäksi otan blogiin kuvia joskus myös puhelimella.

   • Anna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Aika samantyyppinen kalusto meilläkin, 5DMKII 24-70 kittilinssillä ja nyt en muista mikä se laajakulma tarkalleen oli, sit ikivanha mut ah edelleenkin pätevä Powershot G10 ja lapselle kierrätetty Powershot S5IS. Mun ei tuu kuljetettua muuta kuin järkkäriä, aina mietin muilla otettuja kuvia katsellessani, että olis sillä saanut tämänkin paremmin.

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     mua taas ei kiinnosta järkkärin kuskaaminen vapaa-aikana lainkaan. ihan riittävästi joutuu niitä vehkeitä roikuttamaan kädessään työaikana. kuvaan duunissa paljon 70-200 2.8 IS lasilla joka painaa sen 1,5 kg (siihen päälle sit tietty runko ja akkukahva), joten mulla on hartiat ihan juntturassa kuvaamisesta ja sen vuoksi vapaalla kiinnostaa vaan kevyet yhdellä kädellä pideltävät laitteet. 😛

     • Anna
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      Juu, ymmärrän vallan mainosti. 🙂

 • Hannukkaz
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania kuvia! Osaatko muuten sanoa, miksi käy niin, että kun opiskelee alaa, jolla valokuvataan/muokataan valokuvia jne paljon, ei ole tarvetta/kiinnostusta enää opiskelujen ulkopuolella kuvata? Ei esimerkiksi jaksa valokuvata paljoa matkakohteissa, vaikka kuvattavaa olisi pilvin pimein. Tuntuu jotenkin typerälle kuvata ”tilannekuvia”, koska niitä ei kukaan koskaan katso.. Help me?!

  Tykkäisin kuvata, ja osaankin kameratekniikkaa/sommittelua/jne jonkin verran, mutta into on hukuksissa! ://

  – Hannavee

  http://likoorikahvi.blogspot.com

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no eiköhän se ole sama juttu melko monella alalla, että se mitä tuhertaa jo ns. työpäivän, ei jaksa enää kiinnostaa vapaalla. Harva asia jaksaa kiinnostaa 24/7.

   itsellä meni opiskelujen alussa pitkäksi aikaa valokuvaamisen ilo ihan vaan pelkkien suorituspaineidenkin takia. ei pystynyt relaamaan ja vaan näpsimään kuvia, vaan joka kuvan olis pitänyt olla teknisesti ns. koulukelpoisia.

   ei siihen ole mitäään taikaa miten sen innon löytää, se tulee jos on tullakseen.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei, kysyisin sulta mielipidettä kun kameroista jotain tiedät ja olet Olympuksen PEN -sarjaan tutustunut.. =) Vierastan järjestelmäkameroita, koska en usko että minun tulisi kovinkaan usein raahattua sellaista mukana. Tykkään kuvailla pääasiassa maisemakuvia enkä tarvitse kameralta mitään huippuominaisuuksia, eniten tarkkuutta. Tällä hetkellä kuvaan Canon Ixus 100 IS:llä. Anttilassa olisi tarjouksessa Olympuksen PEN E-PL1 kamera 349,90 € (norm. 579,90 €, tosin netissä hinnat alkaen 324 €). Kannattaako tuollaiseen kameraan vaihtaa vai odottaako/säästääkö rahaa johonkin parempaan? Onko sinun mielestä maisemakuvia räpsiessä edes kovin paljon väliä kameran ominaisuuksilla?

Post A Comment