Too good to be true

Olin eräässä pienessä vaateputiikissa ja törmäsin siellä Marduca-nimisen laukkumerkin esitteeseen. Ihastuin välittömästi. Minimalistisia ja linjakkaita nahkalaukkuja ilman mitään ylimääräisiä koristeluja. Malleja oli valittavissa noin kymmenkunta kaikkia muutamassa eri koossa. Väreistä valittavana oli koko sateenkaarenkirjo ja vielä enemmänkin. Mikä tahansa laukkumalli oli tilattavissa millä tahansa tarjolla olevalla värillä. Materiaalina kaikissa laukuissa mitä ihanin ja pehmein nahka ja veskojen hinnat maksimissaan parisataa euroa.

Inostuin todella ja aloin haaveilemaan pikkuisesta pinkistä olkalaukusta ja mietin miltä kauniin oranssi isolaukku näyttäisi käsivarrellani. Fyysisen tärinän sain siinä vaiheessa, kun myyjä vinkkasi muutamien laukkujen olevan heillä huimassa alennuksessa. Jättimäinen keltainen clutch muutamalla kympillä! Entäs tuo pikkuinen pinkki pussukka kympillä! Ooh. Millainen onkaan tilini saldo, mietin kuumeisesti ka koitin päättää mitkä kaikki karkkilaukut voisin pelastaa rakastavaan kotiin.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? No juuri sitä se on, sillä kyseessä on toissäöinen uneni!

Muistan yksityiskohdat aivan piinaavan tarkasti. Voin tuntea sen unelman pehmoisen nahan sormissani ja muistan kuinka vaiovattomasti laukkujen sirot kullanväriset vetoketjut avautuivat. Laukuissa ei ollut mitään liikaa, eikä niistä puuttunut mitään. Ajattelin olevani taivaassa ja suunnittelin mitkä kaikki kauniit laukkumallit haluaisin missäkin ihanissa väreissä. Jostain syystä keltainen clutch hurmasi minut täysin ja yllättäen monet muutkin karkkivärit ja jopa neonpinkki sädehtivät mielestäni ennennäkemättömän kauniisti. Ja entäs ne syksyn tulevat tummemmat sävyt! Syvä burgundinpunainen ja kaunis tumma konjakki, halusin ne kaikki.

En osaa päättää oliko kyseessä ihana uni vai karmiva painajainen josta herääminen oli tuskaisaa. Kaikki kauniit veskat katosivat kuin tuhka tuuleen minun avatessani silmäni. En normaalisti muista uniani lainkaan noin tarkasti, mutta tämän muistan. Muistan jopa sen esitteessä olleen kartan johon oli merkitty Euroopan eri alueet eri väreillä sen mukaan kuinka paljon olivat toimituskulut mihinkin. Suomi oli merkitty muiden pohjoismaiden kanssa violetilla, postikulut laukkujen kotimaasta Tanskasta olivat 8,50 €.

Koska nuo unelmieni laukut tosiaan olivat pelkkää unelmaa, poimin tähän kuvitukseksi muutamia hieman Marducan (mistä ihmeestä se nimikin on tullut?) laukkuja muistuttavia yksilöitä.

 

 

  1. Lumi Maxi Clutch, väri Coral, hinta alessa 158 €
  2. Lumi Zipper Pouchette, väri fuchsia, hinta alessa 84 €
  3. Asos White Harlem bag, 145 £
  4. Asos White Sorrel Bag, 60 £

No, totta tai ei, uneni sai minut himoitsemaan kirkkaanväristä karkkilaukkua. Mutta en vain osaa päättää mikä väri olisi kaikista ihanin tai mikä malli tarpeellisin. Minä haluan kaiken! Jätän asian hautumaan ja odotan uutta unta joka kenties selkiyttää ajatukseni.


12 Comments
  • Marjaana
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Nuo Lumin laukut kotiuttaisin heti jos lompakko antaisi myöten.

  • Maija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mikä mahtava uni! 😀 Pitäiskö sun nyt harkita Marduca-laukkumerkin perustamista? Varmaan menis kaupaksikin aika hyvin.

  • MouMou
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Noista unista on niin julma herätä!:(

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä ottaisin ton ekan korallin. Helpoiten yhdisteltävissä.

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Pakko laittaa tämä: http://www.manduca.de/ ”Manduca tarjoaa olemisen vapautta, keveyttä ja rakkautta.” 😉 Löytyi ihan googlaamalla Marduca, koska onhan tämmöisten unien todenperäisyys aina tarkistettava. Itse olen nähnyt unta ihanasta mekosta mutta sitäkään merkkiä ei ollut mukamas olemassa 🙁

    Noista laittamistasi laukuista kolmonen kutkuttelisi aika paljon. Siinä on asennetta ja värikin on namu.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      no itse asiassa mun kaveri kyllä huuteli muutama päivä sitten just tuosta manducasta facebookissa ja mä ihmettelin et mikä hitto se on ja jouduin googlettamaan asian. 😀

  • maarit
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Marduca 😀 Mistäköhän toi nimi tosiaan tuli ? 🙂

  • Daddalie
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oletko kenties nähnyt lapsen tuollaisessa kantovehkeessä ja alitajunta poiminut nimen ja vähän väännellyt? Tai onko se sun oma lyhenne Mandarina Duck-laukkumerkille? Niillä oli ainakin ennen todella erikoisia värejä.

  • :) Pirtsakka :)
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Minä haluaisin limen ja keltaisen laukun 🙂

    Mukavan unen näit.

  • Jatta
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hahahaha, mä olen nähnyt unta taas maailman täydellisimmistä kengistä. Ärsytti herätä ja tajuta, etten omistakaan sellaisia maailman kauneimpia ja jaloille mukavimpia kenkiä. Elämä on julmaa!

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    😀 😀 ihana uni! Muistan itse elävästi unen, jossa olin Porin Sokoksella. Minulle oli annettu 10 000€ rahaa ja aikaraja jonka sisällä saisin shoppailla kaupasta mitä ikinä haluaisin. Valokoima oli kyllä hiukan laajempi kuin Porin Sokkarilla yleensä. Sydän pamppaillen lähdin sinkoilemaan sinne tänne etsien ihanimpia vaatteita, kenkiä, laukkuja ym. vaatekaappini täydennykseksi. Se tunne kun heräsin kädet nyrkissä puristaen tuhansia eurojani ja kun tajusin että nyrkit olivatkin tyhjät…aijai sentään, tämäkin uni oli nimittäin hyvin todentuntuinen (kenelle nyt ei tällaista tapahtuisi IRL?:))!

  • Milja
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihana ihana uni, hymyilyttää ihan 🙂

Post A Comment