Klassikko pukeutuu nahkaan

Oli mielestäni lukenut tämän uutisen jostain jo aiemminkin, mutta nyt toisen kerran asiasta luettuani minä vasta sisäistin asian: Ratian suunnittelema Marimekon Olkalaukku on tämän syksyn mallistossa mukana myös nahkaisena versiona! Värivaihtoehdot ovat klassikolle sopivasti musta ja arvokkaan oloinen ruskea. Ja kuinka hyvältä tuo ruskea laukku näyttääkään.

Laukussa ei ole mitään liikaa, vain simppeli muoto ja nahan kaunis pinta. Kelpuuttaisin minimalistisen kaunottaren olalleni koska tahansa. Itse asiassa laukku muistuttaa kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin paljon viikonloppuna näkemässäni unessa olleita isoja olkalaukkuja. 😀

Marimekon Olkalaukkua ei turhaan kutsuta klassikoksi, sillä sen ajaton malli ei ole vanhentunut 40 vuodessa tippaakaan. Itselläni on ollut musta markiisikankainen Olkalaukku käytössä jo toistakymmentä vuotta. Ensin se palveli koululaukkuna lukiossa ja jatkoi uraansa sen jälkeen AMK-opintojen tiellä niellen sisäänsä kiltisti A4 kokoisen kansion. Päästyään eläkkeelle koulukirjojen kantamisesta on laukun kanssa koluttu sittemmin mm. festareita ja pääseepä se silloin tällöin mukaan arkeenkin. Väri ei enää ole kaikinpaikoin musta vaan ennemminkin sävyä ”elämää nähnyt entinen musta”, mutta muuten uskollinen kaveri on edelleen elämänsä kunnossa.

Viime keväänä musta Olkalaukku sai pikkusiskon, kun Tampereen Radiokirppikseltä löytyi vaaleanruskea Mini Olkalaukku juuri sopivasti kätevän kokoisen messenger-laukun tarpeeseen. Ne ovet nyt vanhemman sisarensa kanssa laukkuja jotka aina toisinaan saattavat levätä kaapissa pitkiäkin aikoja kunnes taas jonakin aamuna tajuan niistä jomman kumman olevan juuri täydellinen ratkaisu sen hetkiseen laukkufiilikseeni.

Tuon ruskean nahkalaukun voisin veikata olevan juuri yhtä mahtava ja kenties jopa paremmin aikaa kestävä kuin markiisikankaiset kaverinsakin. Voisin hyvin kuvitella miten uskollisesti se palvelisi minua vuodesta toiseen ja kuinka vuosien tuomat naarmut ja jäljet vain kaunistaisivat sen pintaa. Välillä ehkä kyllästyisin hieman laukun väriin ja pakkaisin sen odottamaan parempaa päivää, mutta pienen loman jälkeen jälleennäkeminen olisi taas enemmän kuin riemukas.

Koska tällainen pitkällä tähtäimellä nähty rakkaustarina kehkeytyi päässäni jo pelkän kuvan perusteella, niin ehkäpä tuo laukku on käytävä jossain välissä tarkastamassa ihan livenä ja kurkata samalla varovasti myös hintalappu. Sen näkeminen ehkä hieman jännittää.


22 Comments
 • Marjukka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Itsekin ihastelin tätä Marimekon sivuilla. Nyt kun en muista, niin onkos laukussa läpän alla vetoketju?

  Hintalappu minuakin kiinnostaa. Milloinkahan laukku tulee oikeasti kauppoihin?

  Klassikko jo syntyessään – vähän tietysti hinnasta riippuen.

 • Norkku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Minäkin kiinnostuin tästä laukusta, ja hintalappu kiinnostaisi…

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Laukku kiinnostaa minuakin, mutta hintalappu hieman pelottaa. Markiisikankaisessa ei ole vetoketjua läpän alla, vaan ainut vetoketju on tuossa läppätaskussa. Samoin on varmaan nahkaisessa.

 • Sagu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Yhdyn muihin, eli laukku houkuttaisi, mutta hintalappu pelottaa! On toi niin nätti…

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Kyllä noita on jo myymälöissäkin. 199 e näytti ainakin Oulussa olevan hintaa.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Juu, 199 euroa oli hinta kun jossain mainoksessa tuon myös vasta näin. Näyttää kyllä ihanalta tuo ruskea 🙂

 • vinnienna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  tuo markiisikangasversio on käytännössä miltei ikuinen.. kun se haalistuu ”elämää nähneeksi” niin dylon-jauhetta koneeseen ja kassi mukaan ja taas on edustavan värinen..

  • Tessa
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   Hei kiitos vinkistä, eipä ole koskaan tullut mieleen tuo laukun värjääminen. Täytyykin heti kokeilla!

 • Ulrika
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Voi hitsi, pitäisköhän sijoittaa?

 • HooCee
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Tietää taas, mihin syksyllä katoaa tililtä 200 euroa. 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Jos laskee, että laukku on käytössä ainakin 10 vuotta, niin vuosihinnaksi tulee 19,90. Ei paha. Se raha menee turhempaankin. Toi ruskea on niin ihana, että rupean näkemään päiväunia:-) Longchampin vähän vastaavankokoinen malli maksaa 440 euroa…

 • Katariina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Matkurin nahkainen versio on täyyyyydellinen ja varmasti sen hankinkin!

 • Lepe
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Olkalaukusta on olemassa nykyään myös malli, jossa on vetoketju läpän alla! Ainakin olen tälläisen nähnyt kun etsin simppeliä olkalaukkua reissuun (ja arkikäyttöön). On vähän turvallisempi kuin pelkkä läppä. Silloin päädyin kuitenkin mustaan Pal-olkalaukkuun (kevyt tilaihme) ja se olikin erittäin hyvä ostos, suosittelen myös sitä!

  Tuota nahkaista voisi ajatella kyllä jos siinä olisi se vetoketju läpän alla, punaisen markiisikankaisen kaveriksi… 🙂

  Majn stailauskuvissa näytti laukku normia isommalta, marimekon nettisivuilla taas ei koosta saa mitään tolkkua kun kaikki laukut on samankokoisia. Onkohan laukku normi olkalaukkua isompi siis vai ei?!

 • Tikkaritikkari
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Oijoijoi! En ole noista markiisikankaisista versioista koskaan innostunut, enkä juur Marimekosta yleensäkään. Mutta tuo ruskea laukku, voi ei! Kuka sponssaisi mulle 😀

 • minna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  On tuokin aika ihana, mutta nahkainen Matkuri oli vielä upeampi! (:

 • Katariina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Itse kävin ostamassa mustan Matkurin, voi luoja mikä täydellisyys! Piti myydä tuore Supermarketbag alta pois että sain rahat. Mutta saumat ja nahka tuntuu laadukkaalta, jäin vain himoamaan vielä samaa laukkua ruskeana…Olkalaukku oli minusta se normikoko, eli meillä oli liikkeessä niitä perusolkalaukkuja ja semmonen pieni ”kameralaukun” näköinen.

 • Evep
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Hei Katariina tai joku muu, paljonko tuo nahkainen Matkuri maksoi? Aivan ihana!

 • Laura
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mini Matkuri oli 229e (en tiedä paljon se isompi on). Juuri tänään kävin sitä kyselemässä paikallisesta Marimekosta, tosin heille oli tullut vain olkalaukku ja se pienempi ”olkalaukku”. Mutta tilaamalla Matkurinkin saisi, kovasti nyt houkuttaisi sellainen laittaa tilaukseen…

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Laukkuja näyttäisi olevan myynnissä myös verkossa Finnish Design Shopissa: http://www.finnishdesignshop.fi/vaatteet-asusteet-laukut-marimekko-klass…. Olkalaukku taitaa lähteä synttärilahjalistalle. =)

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mulla on nyt uusi unikaveri. Vinkki: se on ruskea, ihanan pehmeä eikä päästä äännähdystäkään, vaikka sitä käyttäisi tyynynä…Ostin sen Lempäälän Ideaparkin Marimekosta viime perjantaina hintaan 199 e, ja se on jo nyt uskollinen ystäväni:-)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   oooo, saatan ehkä vähän kadehtia.

   Täältä olisi viime viikolla saanut laukun -15% alennuksen kera, mutta vielä jäi silti vaan harkinnan asteelle vielä toistaiseksi.

 • Sara-J
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Kävin juuri itsekin hipelöimässä laukkuja Marimekon liikkeessä, ja ai että ne on nättejä! Varsinkin isommat syksyn malliston nahkalaukut näyttivät juuri siltä, mitä tämä tyttö kaipaisi.. Mutta hinta on esteenä tännemullehetinyt-ostoksena. Siihen pitää sijoittaa aikaa ja ajatusta 🙂

Post A Comment