Rumapäivä ja toinenkin

Meillä kaikilla on varmasti aina sillöin tällöin rumapäiviä. Kukaan muu ei huomaa mitään eroa, mutta omasta mielestä näyttää vähintään sata kiloa lihavammalta, 20 vuotta vanhemmalta ja kaikin puolin vaan kamalammalta kuin normaalisti. Mitkään vaatteet ei istu päälle ja olo on suoraan sanottuna ihan paska. Useimmiten nuo rumapäivät eivät kuitenkaan johdu mistään oikeasti päälle päin näkyvästä vaan ovat vain oman mielikuvituksen/hormonitoiminnan/v*****ksen tuotetta. Mutta mielikuvitusta tai ei, niin ihmistenilmoille meno on rumapäivinä aina yhtä tympeää.

Mutta mitenkäs sitten suu pannaan, kun rumapäivä iskee päälle ihan fyysisesti, niin että kamaluus näkyy kotoa kirkolle asti eikä uskalla laittaa edes mitään pakkelia peitoksi.  Mua katsoi torstaiaamuna peilistä niin karmea Quasimodo, että säikähdin itsekin. Saatoin vain kiitellä tuuriani, että karmea naama osui tyhjille lomapäiville eikä mihinkään julkista esiintymistä vaativaan työpäivään.

Edes kuvat eivät onnistu näyttämään totuutta niin karmivana, mitä se oikeasti oli. Molemmat silmäluomeni olivat turvonneet moninkertaisiksi, turvotusta oli myös alahulessa, silmänaluset olivat kuivat ja hilseilevät ja kasvot olivat kauttaaltaan pienten näppylöiden peitossa.  Kasvot myös kutisivat kauttaaltaan aivan kuin miljoonat muuraihaiset olisivat juoksennelleet ihollani.

 Ajattelin kyseessä olevan jonkin nopeasti ohimenevän allergisen reaktion, mutta kun kutina ja luomet eivät olleet eiliseen iltaankaan mennessä juuri rauhoittunee allergialääkkeiden syömisestä huolimatta, suuntasin päivystykseen. Sain sieltä toista, eritoten kutinaoireisiin tarkoitettua allergialääkettä,ohjeen sivellä naamaan 1% hydrokortisonia ja kehotuksen tulla kiireesti takaisin mikäli ilmenisi esim. hengenahdistusta tai kaulanalueen turvotusta.  Mitään sellaista ei onneksi kuitenkaan ilmennyt ja lääke ja voide yhdessä ovat hillinneet kutinaa ja luomienturvotuskin alkaa jo pian olla lähes kokonaan poissa. Mutta karmiva näppykasa tämä naama on edelleen ja sekä ylä-, että alaluomet ovat kuin karheaa ja kuivaa sementtiä.

Mitään aavistusta ei ole, että mikä tällaisen reaktion aiheutti. Jokin yliherkkyys-/allergiareaktio tässä mitä ilmeisemmin on kyseessä, mutta sen kun tietäisi, että mistä johtuva. Olen moniallergikko, mutta olen perinteisesti reagoinut itselleni sopimattomiin ruoka-aineisiin ja eläimiin lähinnä hengitysoirein ja turpoavilla sarveiskalvoilla. Iho-oireita ei ole juurikaan ollut, varsinkaan kasvoilla. Yhden kerran aiemmin on silmäluomeni reagoineet samanlaisella kuivumisella ja sen aiheuttajaksi jäljitin sitten YSL:n vuosia käytössäni olleen valokynän. Oireet katosivat heti, kun nakkasin kynän roskikseen.

Jollekin kosmetiikkatuotteelle herkistymiseltä tämäkin siis vaikuttaa. Olen nyt noin kolmen viikon ajan käyttänyt ELF:in mineraalimeikkejä jotka ovat itselleni uusi tuttavuus, muuten kaikki ennen tätä reaktiota käyttämäni tuotteet ovat itselleni jo vanhoja tuttuja. (mikä ei tosin sulje pois niiden mahdollista syyllisyyttä) Voisikohan syy siis olla ELF:eissä?

Tämä on nyt itse asiassa toinen kerta vähälle aikaa, kun näyttää siltä, että jokin kosmetiikkatuote on itselleni todella epäsopiva. Joskus reilu kuukausi sitten nimittäin kainaloni alkoivat kutista aivan vimmatusti ja toiseen kainaloon ilmestyi melko iso punainen ja kuiva läikkä. Kutina oli välillä niin karmivaa, että raavin kainaloni lähes verille. Meni melkein pari viikkoa ennen kuin tajusin lopettaa deodorantin (Garnier Mineral sensitive) käytön. En osannut ajatella oireiden voivan johtua siitä, sillä olin käyttänyt samaa dödöä jo kuukausikaupalla. Mutta kuinkas ollakaan, oireet alkoivat vähentyä heti kun jätin deodorantin kaappiin. (oli muuten hienoa olla helteellä pari viikkoa ilman deodoranttia.)

Olen nyt käyttänyt eri deodoranttia ja kutina on pysynyt poissa, mutta kuivat ja hilseilevät läikät eivät ole vielä kokonaan parantuneet. Yksi läikkä itseasiassa jotenkin ns. aktivoitui nyt tämän naamaoireilun kanssa yhtäaikaa ja kainalo taas hieman ns. aukesi. En tiedä voiko näillä asioilla olla jokin yhteys, mutta hieman kyllä hirvittää joka tapauksessa.

Nyt on tilanne siis sellainen, että en oikein tiedä mitä pakkeleita uskaltaisin naamaani laittaa. Ihan hetkeen en nyt varmasti yhtään mitään perusvoidetta kummempaa, mutta pidemmän päälle tällainen paljasnaama-look ei oikein vetele. Jotenkin pitäisi alkaa pikkuhiljaa testailemaan mitä tähän kestää pistää.

Haluaisinkin nyt kuulla muiden kokemuksia kosmetiikkayliherkkyydestä ja sen aiheuttamista oireista. Miten tajusitte mistä tuotteesta oireet johtuivat? Miten pääsitte oireista eroon? Millaisia tuotteita nykyään käytätte? Ihan mitä tahansa ajatuksia mitä tämä aihe herättääkään, niin kirjoitelkaa ihmeessä kommenttiboksiin.


93 Comments
 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Testaapa olla hetki ilman noita mineraalituotteita?:)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, se on tarkoituskin. 😛

 • Maj
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä epäilin niitä mineraalimeikkejä jo ennen oireita! Toivottavasti reaktion syy selviää 🙁 Mun asiakkaille on usein käynyt niin, että vasta 10 vuoden säännöllisen käytön jälkeen he ovat herkistyneet käyttämilleen tuotteelle. Meidän äiti herkistyi ihan kaikille hiusväreille aika_todella_monen vuoden käytön jälkeen, nyt se parka joutuu oleen harmaahapsena, vaikka hyvältä se siltikin näyttää, harmaa tai ei 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   muistin heti ne sun sanat maanantailta kun katsoin itseäni peilistä! ihan kuin jotain kohtalon ivaa kun just olin sanonut, ettei ole mineraalit mulle mitään aiheuttaneet. 😛

 • HeliTee
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi miten ikavä juttu ja vielä naamassa. Mulla on herkkä iho, mutta ei onneksi tuolla lailla ole reagoinut, ainoastaan järkyttävää megafinniä pukkaa leukaan jos putsaa tai kosteuttaa jollain väärällä aineella. En tiedä mitkä aineet herkkyyttä aiheuttaa, mutta mulla yleensä useimmat missä vaan lukee ”sensitive” toimii. Meikeissä onkin eri juttu kun en ole vuosiin käyttänyt muuta kun Lumenen mineraalimeikkipuuteria nassuuni ja muuten en juurikaan meikkaa.

  Mulla kävi sama juttu tuon Garniein dödön kanssa, kainalot aivan punaisena kuivana koppurana ja pari ”paisetta” kaupan päälle. Eikä tullut ekasta purkista vaan olisiko ollut kolmas puteli menossa, niin että ajan kanssa herkistyivät. Kokeilin jotain toistakin vastaavaa, ehkä Rexoxaa, mineraalidödöä ja sama juttu, kainalot alkoi taas punertaa ja kutista. Nyt on käytössä joku Nivean black&white perusantiperspirantti eikä mitään ongelmaa. Saman merkin Pure&Natural-dödöllä muuten selvisin silloin kun kainalot oli auki kun jotain oli kuitenkin laitettava hillitsemään hikoilua, se ei ärsyttänyt mulla ollenkaan jo valmiiksi ärtynyttä ihoa. Muuten sillä ei kyllä ole tällaiselle kunnolla hikoilevalle juurikaan käyttöä kun on deodoranntti eikä antiperspirantti.

  Eipä musta nyt sulle apua löytynyt, mutta ainakin tiedät ettet ole ainoa herkistynyt. Veikkaisin noita ”mineraaleja” syyllisiksi, niistä kun ei kaikista ehkä ole niin tarkkaa selkoa edes inci-luettelossa tai jos on niin niitä on aivan julmettu määrä ja mistä sitä voi tietää mikä niistä kymmenestä ”mineraalista” on se pahis, huoh.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä en ole ikinä oikein ymmärtänyt niiden inci-luetteloiden päälle, mutta nyt on ilmeisesti alettava tutustumaan aiheeseen hieman tarkemmin. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  mulla kävi kans huonosti mineraalimeikin kanssa! paitsi että mä sain niistä parin viikon käytön seurauksena kystisen aknen. ikinä ennen ollut finnin finniä ja yhtäkkiä naama täynnä patteja. ei ollu kivaa. onneks katos kun tajus lopettaa, tosin piti vähän lääkkeitäkin syödä kun sen verran ärhäkkä reaktio tuli. mulla on entuudestaan nikkeliallergia, ja lukemani mukaan ihmiset joilla on ns. halpakoruallergia, saattaa reagoida myös mineraalimeikkeihin. (mikä on sikäli loogista, kun miettii mitä se mineraali onkaan). sinuna jättäisin heti mineraalit pois, selkeästi sun kainalotkaan ei tykänny mineraalideoderantista. toivottavasti helpottaa pian!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla taas ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa esim. rihkamakorujen/nikkelin kanssa. Mutta kaikki herkkyydet ei tietenkään kulje käsi kädessä ja kukapa tietää vaikka joskus ns. romukoruillekin herkityisin. 😛 toivottavasti en.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heippis,

  Ihan sama juttu. Garnier mineral-deodorantti, sellanen mikä on ”väärinpäin” pallo alaspäin ja korkissa vihreää+violettia. Mainoksen uhrina ostin ja tuntui ihan toimivalta, mutta seuraavana yönä ihan vimmattu kutina kainaloissa. Palasin vanhaan dödöön ja tässä pari päivää sitten kokeilin uudestaan niin sama juttu…

  Kannattaa varmaan myös pysyä erossa mineraalimeikeistä tämän perusteella.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juurikin sama dödö kyseessä. mulla oli aiemmin se vaaleanvihreä puteli jossa korkissa vaaleanpunaista, se ei aiheuttanut mitään ongelmia, mutta tää valkoinen törppö on suoraan saatanasta.

 • heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä el ole koskaan kosmetiikalle herkistynyt. Mutta vuosi takaperin mulla oli krooninen nokkosrokko ja pahimmillaan oireet oli samanlaiset kuin siulla näissä kuvissa. Vuoden verran rokko lehahteli ihan miten sattuu eikä sitä koskaan saatu selville, että mistä johtui. Kesälomalla se loppui, joten oma veikkaus on,että se oli jokin elimistön stressireaktio. Olin aika väsyneessä kunnossa silloin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulle tulikin tota nokkosrokkoa aika paljon vastaan kun googlettelin näitä oireitani. En kyllä yhtään ihmettelis jos mullakin stressi pukkais jotain ihme oireita sen verran on taas tulut itseään piiskattua viime aikoina.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Sama juttu mulla tuon nokkorokon kanssa. Mitään syytä sille ei löytynyt, mutta epäilen stressiä (sattui hieman turbulenttiin elämänvaiheeseen) ja ehkäpä infektiollakin oli kyntensä pelissä laukaisevana tekijänä. Jos yhtään lohduttaa, niin näytin itse vielä pahemmalta (ja naaman lisäksi vielä koko kropasta) ja sekin aikanaan meni ohi.

 • Joh
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei mullakin toi Garnierin mineraalidödö aiheutti kainaloihin kutisevan ihottuman! Se vieläpä jatkui monta viikkoa käytön lopettamisen jälkeen, mutta olisin silti taipuvainen syyttämään ko. tuotetta, kun kerran muillakin noin paljon vastaavia oireita. Kasvoilla mineraalimeikki mulla on sen sijaan tehnyt iholle toistaiseksi pelkkää hyvää… Toivottavasti sille ei tuu mitään ylläriherkistymistä jatkossakaan, kun olen niin kiintynyt mineraalimeikkeihin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no kun mä olin kans niin innoissani niistä mineraalimeikeistä kun olin niin monelta kuullut, että oli tehneet iholle vain hyvää. Mutta kaikki ei sit vaan sovi kaikille.

 • Minttu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla myös iho oireilee käsittämättömistä syistä välillä. Usein tulen siihen tulokseen, että syy ei ole niinkään yksittäisessä asiassa, vaan sattumassa, joka tuo kohdalle monta allergian aiheuttajaa samalla kertaa. Yksi selkeä aine, jolle selvästi herkistyin pitkän ajan kuluessa on huulirasvojen kovetusaine, joka saa aikaan ensin huulten kutinaa ja myöhemmin turvotusta. En siis käytä puikkomallisia huulirasvoja ollenkaan, niitä ilman onneksi voi olla.

  Nyt tällä hetkellä on silmäluomissa ja oikeastaan koko silmien ympäristössä kutisevaa ja punoittavaa ihottumaa, joka onneksi tuntuu talttuvan lääkärin kirjoittamalla kortisonivoiteella. Laitan sitä vain iltaisin, sillä se kiiltää tosi hurjasti, mutta toisaalta ei haittaa, vaikka sitä menisi silmiinkin, kun toisille sitä kuulemma määrätään ihan silmäluomien sisälle laitettavaksi.

  Toivottavasti oireesi helpottavat pian. Ei ole kivaa olla quasimodon näköinen…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   huulirasvan kovetusaine! Miten sä edes ikinä keksit mistä oireet johtui? :0

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulle on käynyt ihan sama mineraalimeikeistä nimenomaan 🙁

  En tiedä, mikä niissä aiheutti tuota, mutta tuli kokeiltua BM (bare minerals), lily lolo, ja vielä alima, kaikista tuli ensin tuollaista ihottumaa, silmäturvotusta, ja sellainen punainen palaneen näköinen iho ennen kuin iho parani sitten.

  Kaikkia muita meikkejä pystyn käyttämään ilman ongelmia.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   yyh.. mä en sit ehkä uskalla kokeilla enäää mitään muitakaan mienraalimeikkejä. 🙁

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hui! Toivottavasti ei tuu toiste noin ikäviä oireita. Kosmetiikka on kyllä hankala juttu, kun niissä kuitenkin on niin paljon aineita… Kauheen vaikea sanoa, mikä niissä on just se herkistäjä (joskus asiakkaat suuttuu, kun en osaa sanoa, MIKSI joku voide ei heille sovi).

  Itse olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, etten oo allerginen oikein millekään kosmetiikalle. Voihan se olla, että joskus herkistyn, mutta onneksi nykyisin on tarjolla paljon herkän ihon tuotteita, joten ei tarvi tästä suurkulutuksesta luopua 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   toivotaan tosiaan, että tää kokemus riitti. Kiitos muuten kauheesti hyvästä ja iloisesta palvelusta tänään. 🙂

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heh, mulla sama homma ton garnierin dödön kans. Oisko ollu neljäs purkki kun alko kutina ja punotus.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   meitä garnierin uhreja tuntuu olevan aika monta… 😛

   • Heini
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mää joskus (ehkä 15?) vuosia sitten kokeilin Garnierin shampoota, tuloksena kolmen pesun jälkeen oli nippu tukkaa kädessä, siis isoja länttejä kaljuuntui kerralla. Se jotenkin tukki mun päänahan ja aiheutti hillittömän hiustenlähdön. Sen jälkeen taisin vaihtaa Lorealiin, ja tätä nykyä oon oikeestaan käyttäny kampaamoista saatavia tuotteita.

    Mun poikaystävällä paljastu psoriasis vasta sen jälkee, kun hän kerran värjäsi hiuksensa, noin kolme vuota sitten.

 • Jonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei!

  Pyysit omia kokemuksia ja miullakin on muutama.

  Kasvoissa harvoin on ollut mitään yliherkkyysreaktioita, johtuen varmaan siitä, että kasvovoidetta kummempaa en käytä ollenkaan naamapesuaineiden lisäksi. En siis meikkaa. Ollenkaan.

  Ongelmani ovat olleet kainalot. Teini-iässä minulla esiintyi myös hillitöntä kutinaa kainaloissa ja silloin oli samoja oireita, mitä juuri itse kuvailit. Raavin kainaloitani niin hurjasti, että verillä olivat usein. Äitini sitten hokasi, että jos deodorantissa olisi vika. Vaihdoin deodoranttia kaikesta muusta mahdollisesta Erisanin deodoranttiin. Se on alumiiniton, hajusteeton ja yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa. Oireet katosivat kuin tuhka tuuleen.

  Kunnes taas tänä keväänä tuli toisenlaiset oireet. Aivan järkyttävä hien eritys ja se haju. Niin kova haju, että jopa vierelläni olevat haistoivat hajun. Eli aika epämukava oire.

  Mietin kaikki vaihtoehdot, ja hokasin, että olin vaihtanut suihkusaippuaa. Vaihdoin takaisin siihen, mitä olin ennen oireita käyttänyt ja kappas vaan. Oireet eivät kadonneet ihan yhdessä yössä, mutta katosivat kuitenkin, kokonaan.

  Hoksasin, että suihkusaippuani pitää sisältää runsaasti ihon kosteuttajaa. Hyväksi olen todennut Doven saippuat, joissa on sitä nutrium moisture -hässäkkää.

  Eli niin pienikin asia, kuin SUIHKUSAIPPUA voi teettää kaikenlaista.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   apua! nyt kun kerroit ton niin muistin, et mäkin olen tässä loppukesän aikana miettinyt et miks hitossa mun hiki haisee pahemmalle kuin ennen. Voi toki johtua nyt ihan tosta kainaloiden huonosa kunnostakin, mut enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että joku noinkin pieni asia kuin suihkusaippua voisi vaikuttaa asioihin. :0

 • ystävällinen hei
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hui, hurjan näköistä!

  Mulla on myös käynyt kainaloille aika samoin. En ole oikein koskaan ollut allerginen millekään (aikuisiällä vaan pari hedelmää). Käytin vuosi milloin mitäkin doven yms dödöjä ja sitten vaihdoin Garnierin Mineral-dödöön, se toimi kuin unelma ja piti kainalot kuivina ja hajuttomina. Kuukauden käytön jälkeen alkoi kutina ja teki myös mieli raapia kainalot verille. Vaihdoin parin lepopäivän jälkeen takaisin Doveen ja ongelma toistui. Yritin tutkia INCEjä, mutta mitään yhteistä tiettyä ainetta en löytänyt. Kokeilin taas kaikenlaisia alumiinittomia, (myös aloe vera-dödöä) mutta mikään ei ole niin hirveää kun iltapäivästä alkava hienhaju 🙁

  Nyt puoli vuotta toteamisen jälkeen ainoat dödöt mitkä ei aiheuta mitään on Nivean perusdödöt.

  Toivotaan, että löydät pian ratkaisun.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla oli ihan sama, että olin aluksi tosi tyytyväinen siihen garnieriin. Mut totuus olikin astetta karumpi. 🙁

   Niveat olen itsekin todennut aika ihoystävällisiksi. KOskaan ei ole ollut mitään edes minkäänmoista kirvelyä vaikka olisi tunkenut dödöä juuri ajeltuihin kainaloihin, vaikka silloin vois hellävaraisemmatkin tuotteet aiheuttaa ikävää fiilistä.

 • Hattara
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toivotan pikaisia paranemisia! On varmasti tosi tukala olo. 🙁

  Itselläni on meneillään projekti siirtyä kosmetiikassa mahdollisimman vähän erilaisia kemikaaleja sisältäviin tuotteisiin. Sitä mukaa kun vanhat tuotteet loppuvat, pikkuhiljaa hyvä tullee. 🙂 Samanmoinen remontti on käynnissä ruokapuolella. Aika paljon olen jo löytänyt mainioita ”korvikkeita”! Esim. jopa apteekin perusvoiteissa on lähes poikkeuksetta mm. parabeeneja jotka toimivat elimistössä hormonien tavoin (jolloin pienikin määrä voi vaikuttaa). Sen sijaan käytän nykyään vaihdellen joko pelkkää karitevoita tai burt’s bees:in rasvaa. Ostin karitevoita itse asiassa lahjaksi myös anopilleni, jolla se nyt ainakin lyhyehkön kokeilun perusteella näyttäisi auttavan hänen käsi-ihottumaansa.

  Luonnollisillekin aineille voi toki herkistyä. Mutta jos allerginen reaktio tulee niin ainakin luulisi sitten olevan helpompi lähteä paikallistamaan syytä kun kosmetiikkapurnukoiden INCI-listat eivät ole kilometrin pituisia. 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kuulostaa hyvältä toi sun ruoka- ja kosmetiikkaremontti. pitäis varmaan itsekin alkaa suomaan asialle hieman enempi huomiota.

 • Elding
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heippa!

  Täällä toinen allerginen, joka näyttää tällä hetkellä suunnilleen samalta 🙁 Tuo Garnierin dödö aiheutti itselläni aivan samanlaiset reaktiot. Olin tässä välillä muutaman viikon täysin ilman meikkejä ja kun eilen meikkasin, näytin tänä aamuna taas karmaisevalta. Nyt ei muuta kuin kokeilemaan ja jäljittämään syyllistä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   I feel you. Toivottavasti me molemmat löydetään syyllinen ja saadaan naamamme kuntoon.

 • Tee
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi,

  mulla sama ongelma garnierin dödön kanssa, halusin parantaa rohtuneet kainalot ja sivelin kylmäpuristettua kookosöljyä (antibakteerinen vaikutus) ja parani parissa päivässä, auttaa myös hienhajuun. Ihastuin ja länttäsin sitä myös naamaan yöksi, kyllä ei ollut enään hilseilyä ja silmänympärykset kiittää.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mamman kaapista löytyi sopivasti korkkaamaton purkki tuota kookosöljyä. pitänee testata!

 • Hattara
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Joo toi kylpäpuristettu kookosöljy on kans hyvää! Säännöllisesti käytettynä vaan siinä mielessä epäkätevä, että se jättää ihon niin öljyiseksi. Karitevoi on siinä suhteessa parempaa. Sillä on kans lievästi antibakteerinen vaikutus.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pistän nämä vinkit muistiin ja molemmat tuotteet testilistalle!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En osaa neuvoa kosmetiikkallergian kanssa, mutta deodorantiksi kannattaa valita kristallideo (ainakin apteekeista saa). Pitää kutinat poissa 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   noi kristallihommat onkin mulle ihan tuntemattomia. pitänee hankkia aiheesta lisätietoa!

 • Aneve
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Elfin mineraaleissa on muistaakseni kyseenalaisen maineen omaavaa bismuth oxychloridia, saattaa joillekin aiheuttaa melko päräyttävät reaktiot. Itselläni on jo vuoden päivät ollut seurana ruma, toisinaan kutiseva ja kirvelevä suunympärysihottuma. Syytä kiusalliseen kukkimiseen ei ole vieläkään löytynyt, ja olen melko skeptinen että koskaan löytyykään. Huokaus.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo. tämän kommentin luettuani tsekkasin kaikkien mun elfien incit ja niissä kaikissa oli, että ”may contain: bismuth oxychlorid”

   Ei sit vissiin mikään kaikista mahtavin ainesosa. 😛

   • ida365
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tuosta ainesosasta mäkin olen lukenut paljon kurjia juttuja – eli siis älä ihmeessä sano hyvästejä kaikille mineraalimeikeille, vaikka vika olisikin ollut noissa Elfeissä nyt sitten! Alat vaan tutkia incejä, se on helppoa mineraalimeikkien suhteen, kun niissä on niin lyhyet listat muutoinkin!

    HUI kamala, mulla on itsellä calm-dödö tuosta sarjasta, ostin sen vieläpä eilen, toka purnukka menossa. Nyt tarvii kyllä miettiä, joskos ostaisi jonkin muun, koska en halua kokea samanlaisia kauhunhetkiä 🙁 Todella inhottava juttu ja todella kamalaa, että niin monella on samankaltaisia kokemuksia!

    • ida365
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Ja siis että tuo mineraalidödö on vähän kyseenalainen, ei sitä voi kai oikeaksi mineraalituotteeksi laskea kun siinä on niin paljon ylimääräistä:-D että siksi en siis teilaisi OIKEITA mineraalimeikkejä, koska nykyisin sillä mineraali-liitteellä ratsastaa muutkin kuin ne, jotka ovat oikeasti luonnollisia 😀

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Itselläni oli sama suunympärysihottuma. Sain antibioottikuurin ihottumaan ja se hävisi kuurin ansiosta nopeasti. Oletko käynyt lääkärissä?

   Samoin sain Sun -merkkisestä aurinkopuuterista järkyttävän kasvojen turpoamisen lomamatkallani. Siihen sain kortisoni-voidetta ja turvotus vähiten laski. Jopa sieraimeni turpostivat!

 • Sofié
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Käytin vuosia samoja sävyjä Guerlainin huulikiilloista ja Macin huulipunista. Sitten 1,5 vuotta sitten huuleni repesivät auki, kasvot turposivat, hilseilivät ja kutisivat. Luulin aluksi, että olen allerginen viinirypäleille, sillä söin niitä ihan hurjat määrät tuohon aikaan. Sitten luulin, että huuleni olivat pahasti paleltuneet. Kesän kynnyksellä tajusin, että kyse on jostakin aivan muusta. Menin ihotautulääkärille ja hän kehotti olemaan koko kesän ilman meikkiä. Oireet hävisivät ja iso normalisoitui. Syksyn tullessa sipaisin huulet punaisiksi ja ei mennyt kuin muutama tunti ja huuleni olivat taas todella pahan näköiset.

  Hyvästelin huulikiiltoni- ja punani, samalla ovat oireeni kadonneet 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   yyh. no hyvä että heitit syylliset menemään. mutta uskallatko sä käyttää enää mitään huulituotteita?

   olis kauheeta jos ei vois käyttää mitään. :0

 • Myy
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minä suosittelen myöskin tuota kylmäpuristettua kookosöljyä ihon paranteluun. Hyvää tavaraa!

  Garnierin mineraalidödö saa minullakin kainalot kutisemaan ja nämä kommentit luettuani taidan viskata loput putelista roskiin ennen kuin tapahtuu mitään pahempaa. Yhden lähes koko kropan kattaneen allergisen ihottuman sain jo tänä kesänä St. Tropezin itseruskettavasta. Veikkaisin syyksi järjetöntä määrää hajusteita.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   heitä ihmeessä se löopputörppö dödöstä menemään. myös mun kaveri aikoi tehdä samoin tän kommenttiboksin luettuaan. pelottavan monelle on nimittäin oireita aiheuttanut hetken käytön jälkeen. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hui kauhistus, ikäviä nuo allergiset oireet. Itse sain keväällä kainaloihini samankuuloisia, kuivia kutiavia läikkiä, juurikin Garnierin dödöstä. 🙁 Tuon jälkeen hylkäsin kokonaan antiperspirantit ja siirryin kristallikiveen ja kookosöljyyn.

  Hetkinen meni totutellessa siihen että kainalot kostuvat (varsinkin kesällä) mutta tuoksuongelmaa ei ole ollut kuin tiettyjen keinomateriaalista valmistettujen paitojen kanssa.

  Toivottavasti saat pian oireet rauhoittumaan. 🙂

  Pinni

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mutta musta tuntuu, että tiettyjen keinomatskujen kanssa on se hajuongelma vaikka mitä hinkkais kainaloihinsa. joten hyvä valinta on jättää ne paskimmat keinomatskut kauppaan ja suosia vaatteissa luonnonkuituja.

 • Peppi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itselläni kävi viime syksynä samalla tavalla, mulle naaman turvotus tuli kuitenkin pikkuhiljaa. Aamuisin se oli paha mutta päivän aikana laski, kunnes kolmanetan päivänä en saanut aamulla enää silmiä auki. Koko naama oli ihan punaisen kirjava ja iho todella pinkeä turvotuksesta johtuen, ihan hirveetä! Menin ihotautilääkärille ja rasvojen, kortisonipistoksen ja tablettien lisäksi lähetteen allergiatesteihin. Epikutaanitestissä siis pidettiin kolme päivää selässä teipattuna eri aineita mitkä saattaisivat ihoa ärsyttää (oli muuten todella epämukavaa!) ja muutaman päivän niiden poistamisen jälkeen tulokset ”luettiin” iholta, selkäni näytti vähintäänkin mielenkiintoiselta. Kuitenkaan ei koskaan selvinnyt että mistä silloinen voimakas reaktio johtui, voi olla että se oli yhteisvaikutus jonkin toisen allergisoivan esim. ruoan tai siitepölyn kanssa. Moniallergikon arkea. 🙂

  Toivottavasti selviää mikä omalla kohdallasi aiheutti reaktion, ettei tarvitse joka aamu pelätä heräämistä kun ei tiedä mitä aineita pitäisi välttää. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, itse olen myös moniallergikko. kaikki siitepölyt, monet monet eläimet, suurin osa hedelmistä, toisinaan jotkut marjat ja kasvikset jne jne..

   ei aina edes jaksa miettiä mikä kaikki voi ehkä kenties aiheuttaa oireita, joten tosiaan jotkut sattumanvaraiset yhteisvaikutusoireilutkin on toki mahdollisia. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aijai. Sattuu katsellakin näitä kuvia nimimerkillä kokemusta on 🙁

  Minulla siis atooppinen ja allerginen iho, ja joskus reaktioita tulee aivan käsittämättömistä asioista, esimerkiksi sellaisesta ruoka-aineesta jota on pystynyt syömään koko tähänastisen elämänsä ja sitten yhtäkkiä tuleekin röpelöihottuma ja naamaturvotus! Tästä syystä johtuen pidän joka viikko enemmän meiköttömiä päiviä kuin meikillisiä, mikä on tosi ikävää kun atooppinen ihoni on muutenkin läikikäs väriltään mutta haluan välttää turhaa allegisoitumista. Lumenen natural coden tuotteet on kumma kyllä käyneet, sen lisäksi Lumenen sensitive silmämeikinpoistoaine käy silmilleni, jotka siis turpoavat kaikista muista puhdistustuotteista.

  Toivottavasti helpotus tulee nopeasti!!!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ja mä kun mietin noista kuvista, että entä jos ihmiset ei niistä edes tajua että jokin on vialla, vaan miettivät vaan et ainahan mä tuolta näytän.

   Et kiva kuulla, että kuvien katselu sattuu. 😀

 • Nata
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  voi veera! koita jaksaa!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pikku hiljaa paranemaan päin jo!

 • kaisaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  joo mun kaveri sai kanssa muutaman kuukauden käytön jälkeen mineraalimeikeistä ihan kauheita iho-ongelmia! menivät kyllä onneksi nopeasti ohi kun lopetti käytön. toivottavasti sullakin helpottaa mahdollisimman pian 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ja miksi mä olin ennen kuullut vain siitä miten monelle ne on tehneet hyvää?! ja nyt sit paljastuukin et monelle ne on aiheuttanut ongelmia. höh.

 • Dahlia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse en ole vuosikausiin uskaltanut enää edes kokeilla Lumenen tuotteita kasvoihini (yhtä (kasvo)rasvaa jonka sain hyvittelylahjana koska ostamani tuotteen hälyjä ei oltu poistettu olen käyttänyt käsivarsiini ilman reaktiota). Käytin meikkituotteinani yläasteen lopusta lukion puoleen väliin melkein pelkästään Lumenen tuotteita (minua viehätti meikkipussin samanväristen purkkien värit). Ensimmäisenä herkistyivät silmät ja kutisevat silmät pakottivat vaihtamaan pois ripsivärit ja luomivärit, muut kasvot seurasivat nopeasti perässä. Mitään allergiatestiä en koskaan teettänyt, muissa meikeissä ei samaa oiretta ilmennyt ja sen jälkeen en olekaan pelkästään yhtä tiettyä sarja käyttänyt.

  Herkistyin samaa sarjaa käyttämällä pitkään ja sen epäilen (kuten moni muukin) olevan tässäkin kyseessä. Ensin dödölle ja sitä kautta meikille?

  Tsemppiä sinne <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   sitä jää kyllä äkkiä sellainen kammo jotain tiettyä merkkiä tai tuotetyyppiä kohtaan, jos on jotain ongelmia kohdannut. mä kans luulen et garnier tai elf ei kumpikaan enää tästälähtien kauheasti innosta vaikka kuinka olis ihan eri tuotteista kyse.

 • Jenna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minulle on tullut oireita lähinnä hiusväristä monen vuoden värjäilyn jälkeen, naama turposi niin ettei silmiä saanut auki ja päänahka oli verillä. Nam. Sen jälkeen lanttu ei ole kestänyt edes kevytsävytteitä, eli naturellina mennään. Toinen oireillut oli juurikin Garnierin mineraalidödö, riemuitsin alkuun löytäneeni parhaan dödön ikinä – ja sitten alkoi kutina ja kainalot aukesivat. Great. Eipä oikein muu auttanut kummassakaan tapauksessa kuin tuotteesta luopuminen. Ja hiuspohjan kanssa auttoi joku kammottavan hajuinen turveshampoo. Tsemppiä, toivottavasti syyllinen löytyy!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä olen aina kauhulla kuunnellut noita tarinoita hiusväreille herkistymisestä. en nimittäin kestä jos mulle käy niin. maantieharmaa, yäääh! 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täällä yksi lisää, jolle Garnierin dödö teki just tuon saman. Oli käyttänyt pari purnukkaa ilman mitään oireita mutta sitten iski kamala kutina, kuivuus ja punoitus, aivan samanlainen kuin sulla. Outoa oli että välissä oli käyttänyt purkin toista dödöä. Mutta heti kun vaihdoin dödöä, oireet hävisivät. Jokin ainesosa Garnierissa ilmeisesti aiheuttaa tätä herkkäihoisille, vaikka olevinaan onkin sensitiveä. Garnierin naamarasvat ei myöskään käy mulle, joten olen alkanut vältellä koko merkkiä.

  Ihotautilääkäri muuten sanoi mulle, että atoopikot kehittää elämänsä aikana erilaisia uusia allergioita ja toisaalta osa taas häviää itsestään. Eli allergioita tulee ja menee. Kamalinta oli itselläni raskausihottuma ja siihen päälle atooppisen ihoni infektoituminen, joka on päällä edelleen. Kohta olenkin vuoden kärsinyt näpyistä ja kutinasta, onneksi tosin pahin vaihe infektiosta meni ohi reilussa 5 kuukaudessa. Jeejee…

  Ihmiset, joilla ei ole iho-ongelmia, eivät tiedä miten kamalaa se pahimmillaan on. Ja lievimmilläänkin on yleensä koko ajan jotan menossa. 🙁

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hitto pitäisköhän laittaa meiliä garnierin asiakaspalveluun ja linkata tää kommentiboksi niille. kysellä vähän et mitä hittoo siinä niiden myrkyssä oikein on!

   • Nina
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kannatan! Oonki miettiny, miks mun kainalot kutisee ja toden totta – kaapissani on juurikin tuo Garnierin mineraalidödö.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oijoi, toivottavasti iho rauhoittuu pian :-/ Täältä yksi ääni lisää neitsytkookosöljylle. Rauhoittaa ihottumaa luonnollisesti, jättää ihon pehmeäksi eikä tuki huokosia. Jättää toki ihon kiiltäväksi koko päiväksi (ainakin minulla), joten parempaa silloin kun voi koko päivän maleksia kotona…

  En itsekään ole oikein tykästynyt mineraalimeikkeihin, mutta sitäkin vähemmän luotan tätä nykyä amerikkalaisiin firmoihin. Kaikki pahimmat reaktioni olen saanut amerikkalaisista, mukamas ”luonnollisista” tuotteista. Viimeisin tuli Yes to Carrots -päivävoiteesta, joista olin lukenut pelkkää positiivista (ei parabeeneja! luonnollista! hyvää herkälle iholle!). Vartin kuluttua levittämisestä ihosta tuli kirvelevä, hehkuvan punainen ja nyppyinen; pesin voiteen heti pois, mutta naama hehkui, kuumotti ja kutisi vielä pari päivää. Harmitti, kun olin ostanut ison paketillisen Yes to Carrots -ihonhoitotuotteita, enkä uskaltanut niitä muita edes kokeilla. (Firman huulirasvat ovat kyllä todella hyviä; en tiedä mikä niissä sitten on erilaista.)

  USA:ssa on luonnonkosmetiikalla täysin eri standardit kuin EU:ssa, ja olen nykyään todella epäluuloinen amerikkalaisten merkkien suhteen. Eurooppalaiset merkit kuten Melvita ja Dr Hauschka olen henk.koht. todennut ihoystävällisiksi, mutta amerikkalaisista ainoa johon luotan on 100% Pure Cosmetics, jonka meikkivoidekin tuntuu todella ihanalta ja ”hengittävältä” iholla.

  Dödöallergikoille muuten suosittelen Weledan deodorantteja. Eivät ole mitään supertehokkaita – kesto ei ole kovin pitkä, ja tuotetta täytyy käyttää jonkin aikaa ennen kuin hikoilu tasapainottuu – mutta jos on todella yliherkkä useimmille deodoranteille niin nämä toimivat kuitenkin huomattavasti paremmin kuin ei mitään.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kun toi että sanotaan, että ”ei parabeenejä” ”ei sitä sun tätä!” saattaa joskus tarkoittaakin sitä, että tilalla on jotain paljon kamalampaa. mutta tuollainen ei-markkinoiminen vaan on hyvä keino myydä tuote ihmisille jotka luulevat siten säästyvänsä joltain muka-vaaralliselta. 😛

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itselläni aivan samanlaiset reaktiot Garnierin mineraalideodorantista! Ekaksi olin niin riemuissani, koska tuote auttoi hikoiluun todella hyvin, kainalot pysyi kuivina ja hyväntuoksuisina aamusta iltaan, jopa treenin jälkeen. Suosittelin tuoetta kaikille tutuille. Noin kuukauden käytön jälkeen kamala kutina kainaloissa, tulipunaisia läikkiä ja hilseilyä. Olen allergikko ja ihoni on todella herkkä eli ajattelin reaktion olevan vaan joku ihoni uusin tempaus enkä tajunnut edes syyttää deodoranttia. Vaihdoin kuitenkin erilaiseen dödöön kun sattumalta kaupan hyllyssä ei ollutkaan kyseistä deodoranttia. Hiljalleen kainalot sitten parani. Muutaman kuukauden päästä tästä siskoni valitti kutisevia kainaloita ja kamalaa ihottumaa, samoin hänen kaverinsa. Molemmat olivat käyttäneet Garnierin deodoranttia. Siskollani ei ole allergioita eikä hänen ihonsa ole atooppinen, että aika pahoja reaktioita voi aiheuttaa myös ei-herkälle iholle.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   apuaa!!! toi garnier on siis oikeasti tosi pelottavaa myrkkyä. ei se voi olla sattumaa että tännekin blogiin on eksynyt jo kymmenkunta tuotteesta oireita saanutta.

 • Teija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla on ollut ihan samanlainen ongelma silmäluomien kanssa jo n. kuukauden. Ihoni on atooppinen mutta rasvoittuva ja en sitten kesällä rasvaillut tarpeeksi kasvojani kiillon takia. Silmänympärykset kuitenkin kuivui liikaa, niitä kutitti ja yhdessä vaiheessa ne oli tosi punoittuvat. Allergialääkkeillä ja uudella silmänympärysvoiteella kutina ja kuivuus helpotti. Suosittelen apteekista saatavaa Avene Soothing eye contour cream-voidetta, jota voi käyttää aluksi useastikin päivässä pahasti ärtyneelle iholle. Pyydä vaikka pieni näyte apteekista ja kokeile auttaako se. Mulle sanottiin että perusvoidetta tms. ei kannata laittaa tuollaiseen kohtaan, niissä on usein vettä ja se ei sovi herkälle ja ärtyneelle silmäympärysiholle. Tuubi maksaa parikymppiä mutta on kyllä sen arvoinen 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä sainkin tänään itse asiassa jotain avenen voidetta testerin apteekista mut en just tota silmänympärysvoidetta. mut pidän tuon mielessä jos ei ala tilanne kummenemaan.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Minäkin suosittelen lämpimästi tuota Avenen silmänympärysvoidetta. Olen pariin otteeseen herkistynyt silmänympärysvoiteelle, vaikken ole aiemmin iho-oireita saanut mistään. Punaisiin ja turvonneisiin silmäluomiin on tepsinyt vain Avenen silmänympärysvoide, enkä enää muuhun uskalla vaihtaa. Se kuulemma käy jopa rikkoutuneelle iholle.

   Ja kyllä, tuo Garnierin deo on aiheuttanut täälläkin iho-oireita. :/

 • Elviira
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen 30v ja atoopikko, mutta kärsinyt vain ihon kuivuudesta. Lapsena allergioita, muttei enää murrosiän jälkeen kuin tämä yksi:

  Mulle tuli ihan vastaavan kaltaisia oireita pari vuotta sitten. Yhdessä yössä koko naama oli turvonnut (etenkin silmäluomet), punaisia läikkiä kasvoilla ja iho kiristi, kuumotti. Oireet kestivät melkein viikon, kävin lääkärissä ja sain vahvaa Protopic-voidetta, joka vei oireet vuorokaudessa pois! Sitä ennen laitoin Hydrokortisonia ja söin allergialääkettä, mutta ei mitään vaikutusta. Koska kyse oli kasvoista en kestänyt odottaa viikkoa kauempaa. Onneksi toi vahva Protopic-voide auttoi todella nopeasti! Olen kuullut että sitä määrätään yleensä atoopikoille, joilla iho oireilee tosi pahasti.

  Sain selviettyä ihottuman todennäköisen alkuperän: Lumenen ARCTIC TOUCH sarjan naamio oli minulle uusi ja olin juuri käyttänyt sitä ensimmäisiä kertoja.

  Elviira

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla onneks saamani allergialääkkeet ja kortisonivoide on auttanut jo aika paljon parissa päivässä. mut hyvä tietää, että vahvempiakin aineita on jos tää kamaluus toistuu.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla kävi ihan samallalailla sen Garnierin dödön kanssa, kuin sulla ja muutamalla muullakin kommentoineella. Kauhea kutina ja toinen kainalo melkeen verille raavittuna tämän seurauksena. Käytän myös mineraalimeikkejä kasvoilla, niistä ei ole ainakaan vielä tullut minkäänlaisia reaktioita, mutta nyt alkoi vähän huolettaa nekin. 😀

 • JL
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Just ajattelin kokeilla sita Garnierin deudoranttia, mutta taitaapa jaada valiin. Yliherkkyydet ja allergiat ovat kylla suoraan sanottuna perseesta. Olen allerginen elaimille, antibiooteille, nikkelille ja joillekin vihanneksille. Minulla on lieva atooppinen ihottuma, mutta naamani on perus pintakuiva sekaiho eli naama tarvitsee kosteutta paljon muuten hilseilee ja kiiltelee. Ja kertooka minulle, etta miksi melkein aina herkka iho ja kuiva iho tuntuu olevan synonyymeja keskenaan, myos rasvainen/sekaiho voi olla herkka prkl!

  En pysty varjaamaan hiuksiani laisinkaan, koska viime kerrasta kuusi vuotta sitten paanahkani paloi, vuoti verta ja ihokaistaileita lahti irti muutaman kuukauden ajan varjayksen jalkeen. Onneksi oma tukkani olikin ihan kivan varinen, semmoinen hunaja, joka vaalenee kesaisin auringosta. En ole koskaan meikannut kovinkaan paljon, mutta joskus, kun olen laittanut kunnon pakkelit naamaan niin ne on pestava aikalailla samantien pois, silla silmani reagoivat hyvin herkasti hajusteisiin ja muihin mommoihin (en ole tosin incista katsonut mihin, en osaa niita) verestamalla, kirvelemalla, kutiamalla ja kuivumalla. Eli silmameikki on pannassa. En voi myoskaan kayttaa minkaanlaisia Nivean, Garnierin, Lumenen, yms. rasvoja tai suihkusaippuoita, silla ihononi nousee vesikelloja, jotka kutiavat niin maan pirusti. En voi myoskaan kayttaa tuoksullisia pyykinpesuaineita. Eli ne on myos pannassa. Koruissa ainoastaan kulta ja hopea sopii, mutta korvikset voivat olla vain kirurgin terasta, silla muista reiat tulehtuu tosi pahaksi ja lavistykset tuntuvat hylkivan kulotaa ja hopeaa kasvattamalla ne pois. Housut, hameet ja paidat, joissa on jotain metallia ihoa vasten ovat panassa, silla tulee kutiseva ihottuma. Hajuvesia en voi kayttaa, silla saan nokkosihottuman. Luonnonkosmetiikasta olen kokeillut Weledaa (nokkosihottuma), Madaraa (nokkosihottuma) ja Estelle ja Thildia (iho alkoi kukkia ja kuivui samalla kasaan, ei kosteuttanut ihoani tarpeeksi). Sheivaillut arsyttaa ihoa, Veet polttelee ihoa. Ja lista voisi jatku loputtomiin. 🙂

  Mina olen karsinut kosmetiikankayton niin minimiin kuin on mahdollista niin, etta ihoni nayttaa hyvalle. Erisan tuntuu sopivan hyvin naamaani ja kehooni, joten sielta olen loytanyt kasvoille, iholle ja hiuksille tuotteet. Meikkaan hyvin harvoin, mutta kun kaytan sita niin Body Shopin kosteuttava meikkivoide ja joku lip and cheek tint sopii naamalle eli kaytan niita. Sokerointimonjan teen itse kotona. Mut taytyy myontaa, et valilla paasee materialistinen ja pinnallinen valitus, kun ei paase kayttaa sopoja Henkkamaukan koruja, hajuvetta ja tuoksusaippuoita. 🙂

 • Jenni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun oli myös pakko lopettaa tuon saman Garnierin deodorantin käyttö, aivan saatanallinen kutina. Kaverille kävi sama juttu.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sama täällä Garnierin dödön kanssa…

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Täällä kans lentää toi Garnier roskiin. Pitkään mietin mistä toi kamala kutina. Jatkoin kuitenkin dödön käyttöä, kunnes tajusin että se on se mua piinaava asia. Minäkin käytin sitä vaikka kuinka kauan, ennen oireitten alkua.

 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hui!onpa monelle tullut tuosta Garnierin dödöstä oireita.

  Itse käytän Mitchumin dödöä ja se on tehokasta, tosin taitaa sisältää ihan yhtä paljon myrkkyjä kuin moni muukin alumiinia sisältävä. Mutta se on tehokasta. Kesällä kovien helteiden aikaan unohdin ottaa dödön mukaan 3 vrk:n reissulle. Ja en ehtinyt ostamaan uutta ja silti en haissut pahalle.

  Tsemppiä Veera sulle, toivottavasti löytyy tuotteita joita voit käyttää jatkossa.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  voihan garnier!

  oon kanssa joutunu heittää omat törppöjen jämät roskiin kutisevien kainaloiden vuoksi.. :/

  niveat toimii suosittelen!

 • sugar kane
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi kurjuus, toivottavasti olosi paranee pian!

  Oma ihoni ryhtyi oireilemaan pari vuotta sitten, entinen helppo sekaiho olikin yhtäkkiä superherkkä ja todella ohut sekä kuiva. Aiemmin luotettavat Biothermin yms. voiteet aiheuttivat näppylöitä, kutinaa, hilseilyä jne. Olen havainnut mahdollisimman luonnonmukaiset, herkälle ja kuivalle iholle tarkoitetut voiteet ja puhdistusaineet parhaiksi. Ne eivät saa sisältää mitään ”aktivoivia” ainesosia! Parhaalta tuntuu tällä hetkellä Weledan mantelikosteusvoide ja -kasvojenpesuaine, olen päässyt jopa poskipäillä kihelmöineistä, välillä kivuliaista punaisista paukamista.

  Mineraalimeikit ovat vähän pelottaneet mua, joten olen pitäytynyt voidemaisissa perinteisissä meikeissä – vähän ristiriitaista kyllä muun ”luomuilun” suhteen, myönnän. Diorskin-meikkivoide tuntuu ja näyttää tällä hetkellä parhaalta, toivottavasti en ärry sillekin jossain vaiheessa…

 • Tyttö Pohjoisesta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka!

  Pakko oli alkaa kommentoimaan, että olen saanut samoja oireita siitä samaisesta dödöstä! Juuri sellaisia punaisia kuivia laikkuja, jotka kutisee aivan vietävästi.

  Ja lisäksi Carnierin muistakin tuotteista, kuten shamppoista on tullut kutinaa ja saman merkin hiusväreistä ihottumaa ja kutinaa päänahkaan.

  Itselläni puhkesi kasvoihin muutama viikko sitten punottava ihottuma. Nenän pieliin tuli turvotusta ja punaisia märkäpäitä muutaman tunnin aikana. Siihenkään ei selkeää syytä lääkärissä löytynyt, mutta antibioottikuuri ja hydrokortisoni ovat nyt kahden viikon aikana purreet vaivaan hyvin!

 • Rebecca
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minulla on myös kutittanut kainaloita tosi paljon sen jälkeen kun aloin käyttää Garnier Mineral deodoranttia. Luulin löytäneeni hyvän deodorantin kun pitää hien niin hyvin poissa. Olisi kiva tietää mikä ainesosa auheuttaa tätä kutinaa. Aikaisemmin käytin Adidaksen antiperspiranttia ja siitäkin tuli aina välillä kutinaa. Täytyy alkaa etsiä jotain uutta hajusteetonta sensitive deodoranttia..

 • himalaya
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi!Tuli mieleen et mulla tulee oireita usein välineistä esim. meikkisiveltimistä,ihan uusistakin.Aina allerginen reagtio ei johdu meikeistä.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  minullakin aivan samanlaiset oireet!silmä luomet oireilleet talvella ja kainalossa vasta sama juttu tuon garnierin dödön käytöstä! ruvennut paranemaan onneksi basibactilla, ja nyt naama täynnä pientä näppyä :((

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  onko kukaan allerginen millekkään ruoka-aineelle?

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pakko kommentoida,vaikka vanha postaus. Löysin sattumalta googlen kautta tänne ja luettuani kommenttiboksin läpi, hikuin koko ajan, et täällä kans!

  Mun oireet alkoi juuri garnierin dödöstä ja loppui sen lopetettuani. Noin puolen vuoden päästä tuli samankaltaiset oireet kasvoihin. Meni viikko jos toinenkin ilman kemikaaleja ja pikkuhiljaa piti testailla mistä oireet tuli. Jäljitin ne eräisiin kasvojenpuhdistusliinoihin (joita muuten mainostettiin sanoilla eco, paraben free, natural yms ;))oireet palasivat pahempina kuin koskaan. Olin siis varma, että ärsyttävä tuote on löytynyt. INCI- lista oli melko pitkä, meinasinkin jo hylätä koko toiveen allergian aiheuttajan löytymisestä, kunnes muistin aiemmat allergiset oireet kainaloissani… Vertasin sitten liinojen ja deodorantin INCIä ja löytyihän se yhdistävä tekijä; säilöntäaine metyyli-isotianatsolinoli. Tuntien googlailun jälkeen opin, että tämä on hyvinkin yleinen allergian aiheuttaja. Mulla hävisi oireet, kun nakkasin kaikki ko. ainetta sisältävät tuotteet pois käytöstä. Herkistyin siis tälle säilöntäaineelle pitkän ajan kuluessa kun käytin dödöä ja myöhemmin pienikin määrä ainetta sai koko naaman räjähtämään. http://www.incihaku.fi/ainesosa/11278/methylisothiazolinone

  Kannatan siis INCIen vertailua, jos oireita tulee useaan otteeseen. Allergia- ja astmaliiton sivuilta löytyi myös aika hyvin tavallisimpia aiheuttaja-aineita, joita sitten voi metsästää tuotteista.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niin siis epäilen, että aika monelle juuri tämä aine Garnierin dödöissä aiheuttaa oireita, siksi piti sepustaa 😀

   • Veera
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oo. Hyvä kun sepustit. Pitävää tsekata muutaman tuotteen incit läpi. Mulla nimittäin taas kasvot oireili kesälomalla ja olin silloin käyttänyt Nivean meikinpuhdistusliinoja… Kiitos hirveesti kun jaksot kirjoittaa!

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos tästä! Tätä kokeilen.Olen jo pitkään etsinyt mikä mulle kasvoihin tekee tän, luomien kuivumisen ja nyt on näppylöitäkin! Mulla on paljon käytössä tuotteita, jossa lukee ”Methylisothiazolinone”. Mut entäs melkei samannimine aine semmone ku methylpropional ja methylparaben?? onko kokemusta niistä,uskaltaako käyttää… kiitos avusta vielä kerran!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Juu täällä sama homma,toi hemmetin Garnierin dödö sai julmetut näppylät aikaiseksi ja kutinat. Nyt sitten vaan apteekkiin ettimään apuja. Tuo tuote pitäisi vetää pois markkinoilta, koska niin moni on siitä jotain allergiaa saanut!

  • Leea Moilanen
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihan samalta näytti sun naama kuin munkin reilu vuosi sitten, päivystyksessä sama juttu, kortisonia vain naamaan (sitä mitä saa ilman reseptiä) ja takas vain jos ei saa henkeä… Onneksi lähti muutaman pvn päästä pois, kun se taas uusi kävin työterveyshuollossa, sain vain muutaman saikkupv:n, kolmannen kerran kävelin naama turvoksissa meän yliopiston lääkärille, laittoi onneksi heti lähetteen kiirreellisenä keskussairaalaan ihotautipolille.. Minulle tehtiin pric-allergia testi. Olen nikkelille, luonnonhartsille (pihkalle) ja methylchloroisothiazolinone/ methylisothiazolinone allerginen. Jälleen olen saikulla, sain viikon, minulla on nyt sormen päät ihan vereslihalla ja haavaumilla. Katselin mun uusia hopeashamppoo/hoitoaine puteleita ja siellähän luki se methyl… ARGGGH.

   Mun avokki sai muutama kuukausi sitten sen porukoilta jotain itse tehtyä pihkavoidetta, pyysin että se ei sitä laita itseensä, arvaa uskoko 😀 Aamulla kun heräsin naama oli ihan turvoksissa, sai se puteli lähdöt meän kämpästä! Jouduttiin vaihtamaan kaikki lakanat ja pesemään peitot/tyynyt. Nytpä tietää että ei edes pysty puolen metrin etäisyydellä olemaan pihkasta. Kuulemma todella herkät voivat olla myös wc-paperille allergisia (siinä hyvin pieni määrä luonnonhartsia)…Suosittelen siis että käyt jokaikisen purkin ja purnukan kämpässä läpi ja heität menemään missä lukee toi sanahirviö ja tietty käyt heti ensisijassa allergiatesteissä.

 • sirpa elo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  hei kohtalotoverit,

  oon kans ihan äimänä tämän naamatauluni kanssa, silmät kuin tuossa kuvassa ja kutiavaa pikkunäppyä kasvoissa ja käsissä. lääkärin mielestä nokkosrokkoa ja määräsi kortisoonia tablettina 3pv., antihistamiinia (Heinix) 2 viikkoa ja kortisoonivoidetta 1% näppyihin ja kutinaan ja vielä ceralan voidetta.

  tää olotila soutaa ja huopaa edes takaisin, välillä luulin että nyt on ok kun silmäluomet oli jo paremmat, mut nyt on taas kamalan turvonneet, no näpyt ja kutina ei kokonaan ole edes lähtenyt koko aikana, mut vähentyi kuitenkin.

  onkohan mulla kans meikkiallergiaa tullut??? olen käyttänyt Lumenen ripsaria ja tummiin silmänalusiin peitepuikkoa joka on niin ”vanha” että merkki on kulunut pois mut muistelen et se on Maybeline tai Lumene, joku marketin halpa tuote. olsinkohan allergisoitunut jommalle kummalle koska silmät ei ota parantuakseen?

  pitänee koittaa olla ilman jospa se auttais. mitähän sit uskallan alkaa käyttää???

  mineraalidödöstä kans kamalat kutina kainaloihin,

  tavallinen Rexona Woman roll-on käy mulle, mut ei siis Rexona mineral.

  -tsemppiä-

Post A Comment