8 kolttua plus-kokoiselle

Kun nyt tuli itkettyä sitä ”meille ryntäileville pullero-pylleröille ei löydy kivoja vaatteita”, niin ajattelin sitten sen nillityksen vastapainoksi vaikka väkisellä etsiä netin syövereistä muutamia edes ihan kivoja rättejä joissa kokoja riittää nelosella ja jopa vitosella alkaviin saakka. Koska itselleni teetti tuskaa etenkin lähestymässä olevan juhlaputken pukeutuminen, niin rajasin kiinnostukseni mekkoihin.

Itselleni kävi itse asiassa nyt sitten niinkin hyvä tuuri, että heti kun olin räyhännyt ulos tuskani ja turhautumiseni, niin johan alkoi tapahtua. Tällä hetkellä kaapissani nimittäin roikkuu jopa kaksi uutta hienosti päälle mahtunutta mekkoa joista kumpi vaan käy esimerkiksi ystäväni joulukuisiin häihin. Minulle on usein käynyt niin, että ensin on jonkun jutun suhteen kurjuus ja puute ja hetken päästä sitä kyseistä lajia sitten vyöryykin ovista ja ikkunoista. Eli rankkaa mekkosadetta siis odotellessa.

Mutta nyt siis niihin monien nettikauppojen ja valmistajien sivustojen kaahlaamisen tuloksena löytämiini plussa-kokoisiin kekkerikolttuihin jotka läpäisivät tämän telttavihaajan seulan. Toivottavasti vinkeistä on jollekin hyötyä!

 

 1. Sähäkän violetissa minimekossa on pidentävä ja yläosaa keventävä v-aukko. Rypytykset puolestaan vetävät huomiota vyötärönseudulle laskoksien huijatessa samalla vatsapömppöä huomaamattomammaksi. Mekosta löytyy vielä koot UK 20, 22 ja 26. Kuka myy? Evans. Mitä maksaa? 34 £.
 2. Dorothy Perkinsin leiskuvan punaisen puuvillasatiinisen kotelomekon juju on yläselkää sopivasti paljastava aukko. Uuman paikkakin löytyy laskosten johdattaessa katseen vyötärökaistaleeseen. Kokoskaala yltää pienestä numerosta 6 aina kokoon UK 22 saakka. Kuka myy? Dorothy Perkins. Mitä maksaa? 38 £.
 3. Ainakin omasta mielestäni pitsinen pikkumusta on todellinen juhlapukeutumisen klassikko ja siksi on kiva, että sitä löytyy myös isompina kokoina. H&M:n BiB-malliston vartaloa myötäilevässä mekossa on kauniisti läpikuultavat 3/4 hihat jotka sekä paljastavat ja peittävät sopivasti. Mekkoa on verkkokaupassa tarjolla koot L-2XL kolmen äxän koltun ollessa jo loppuunmyyty. Isonta kokoakin voi kenties metsästää isompien cityjen Henkkamaukoista. Kuka myy? H&M. Mitä maksaa? 39,95 €.
 4. Kietaisumallinen mekko imartelee melko monenlaisia vartaloita, myös meitä pylleröitä. Nanson juhlavuoden kunniaksi julkaistuun Limited Edition Black Dress -mallistoon kuuluva kaunis Hold Me Tight -niminen mekko on kaula-aukoltaan melko antelias (olen nähnyt mekon livenä), joten sen mukaan valitseeko mekon alle jonkin alustopin vai pelkät kauniit rintaliivit saa leningin henkeä muokattua arkisen kiltistä vaarallisen vietteleväksi. Mekkoa sovittanut ystäväni ainakin näytti mekossa aivan uskomattoman kuumalta kissalta. Mekosta löytyy koot XS-XL. Kuka myy? Nanson omat liikkeet. Ymmärsin ettei tätä Limited editionia ole jälleenmyyjillä. Mitä Maksaa? Noin 80 € jos oikein muistan.
 5. Itse tätä Nanson poltetun oranssia yksinkertaista mekkoa sovittaneena voin todeta sen sopivan tissevälle pylleröllekin. Mekon paksu ja painava trikoomateriaali näyttää ja tuntuu ryhdikkäältä, mutta laskeutuu myös todella kauniisti. Malli sopii hyvin sellaiselle, joka ei halua telttaa, muttatotaalisen tiukka vartalonmyötäisyyskin arveluttaa. Koot XS-XXL kattava mekko löytyy myös mustana ja harmaana, mutta oma ehdoton suosikkini on tuo kaunis oranssi. Kokopolitiikasta sen verran, että itse n. 46-48 kokoisena sujahdin vaivattomasti kokoon L. Kuka myy? Nanson omat liikkeet ja hyvin varustetut jälleenmyyjät. Mitä maksaa? 73

 

 

 • 6. Myös Asos Curven petroolinsinisessä leningissä on kaunis ja antelias kaula-aukko, joka omalla kuppikoollani lähentelisi ehkä jo rivoutta, mutta maltillisemmalla puskurilla näyttää juurikin niin hyvältä kuin kuvassa. Tässä yksinkertaisessa huomiotani ei kuitenkaan kiinnittänyt ensimmäisenä kaula-aukko, vaan kepeät ja läpikuultavat sifonkihihat. Mekko on siis oiva valinta jos tissit ovat ylepyden aiheesi, mutta ujostelet käsivarsiasi. Mekkoa löytyy myös maltillisempana mustana ja kokoskaala on UK 20-26. Kuka myy? Asos. Mitä maksaa? 35 £
 • 7. H&M kutsuu poimutettua ja painavana laskeutuvaa vaatettaan tunikaksi, mutta ainakin tällaiselle 167 senttiselle pygmille pituus riitti ihan mainiosti mekoksikin. Kuvan mallilla taitaa olla mittaa melkoisen monta senttiä enemmän. haikea harmaa ei itseäni niinkään innostanut, mutta minulta itseltäni löytyy tuo takaosastaan pidempi mekko/tunika mustana. Kerrankin sellainen vaate, jossa ns. vesiputouskaulus on myös minun päälläni oikeasti löysä sen sijaan, että kangas olisi kireäksi venyneenä rintojen päällä. BIB-mallistolle ominaisesti tämänkin vaatteen koot kattavat välin L-3XL. Kuka myy? H&M. Mitä maksaa? 29,95 €
 • 8. Perus kotelomekko ei koskaan petä, vaan muuttuu asusteita vaihtamalla todella moneksi. Ainaisen mustan sijaan voisi talven juhliin valita vaikkapa näyttävää viininpunaista. Asos Curven mekossa laskokset tuovat kurittomana vellovalle vatsalle kaivattua lisätilaa. Koot tässäkin UK 20-26 ja mekkoa löytyy myös mustana. Kuka myy? Asos. Mitä maksaa? 30 £.

 

Mikäli punnissa ilmoitettujen hintojen euromäärät kiinnostavat, niin löydät valuuttalaskurin esimerkiksi TÄÄLTÄ.

Ja jos britti-koot mietityttävät, niin kunkin nettikaupan sivuilta löytyy kyllä mittataulukko oman koon arvioinnin avuksi, mutta karkeasti yleisettynä koot ovat jotakuinkin seuraavat: UK 16= 44, UK 18= 46, UK 20 = 48, UK 22 = 50, UK 24 = 52, UK 26= 54 jne..

 

Miltäs näytti tämä kolttukavalkadi? Kyllä sieltä muutakin kun telttaa löytyi, kun kulutti riittävän monta tuntia ja kolusi kohtuullisen monta kauppaa. Oliko näistä mekkovinkeistä iloa yhdellekään pyllerölle ruudun sillä puolen?


  18 Comments
  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mekko numero 2 <3<3<3

   näen jo sen pikkujoulutohinan ja ne korkkarit ja sen punkun siellä tuopissa…

  • Maria
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Pluskokoa en taida olla mutta mekko nro 6 kelpaisi kyllä heti minulle! Tosi hauskat hihat!

  • HeliJ
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihania mekkoja olit kerännyt – kiitos vinkeistä!! Ihanaa, että isompiakin kokoja löytyy istuvina mekkoina, ei pelkkinä telttoina 🙂

  • Heidi
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mekkoja näköjään löytyy, mutta entäs saappaat mekon kanssa? Olen nyt kiroillut hetken löytääkseni pohkeesta mahtuvat, korkeakorkoiset ja tyylikkään yksinkertaiset saappaat. Ei ole. Tai maailmalta (http://www.duoboots.com) voi toki tilata. Jos joku on kuvauksen kenkiin kotimaassa törmännyt, niin kertokaa ihmeessä.

   • Maija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hei, vaikka kyselitkin kotimaisia liikkeitä, niin halusin silti vinkata New Lookin tarjonnasta! 🙂

   • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ongelmat ne on meillä…miulle ei taho löytyy saappait jotka ois napakat…järestään lörppöjä varresta 😉

   • Mia
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hyvä suutari pystyy venyttämään nahkasaappaiden varsia useampia senttejä, tai tekemään uuden venykkeen. Itse kävin eilen hakemassa venytyksestä saappaat, joiden varsia oli saatu venytettyä yli 5 senttiä ilman, että malli kärsi.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Dorothy Perkins’iltä saa vielä tänään torstaina -20% kaikista tuotteista! Ihania punaisia mekkoja!!Nyt lähtee tilaus 🙂

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Tyylikkäitä mekkoja! Ja sellaisia, jotka saa koruilla/asustamalla muutettua moneen tilaisuuteen.

   Ja kiitos kovasti tuosta Dorothy Perkins -vinkistä! Käynpä katsastamassa, minäkin mekkoa kun olen etsimässä.

  • Jatta
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Itse en ole plussakokoinen, mutta mekkojen ostaminen tuottaa mulle ihan järjetöntä tuskaa. Mulla on leveä lantio suhteessa mun yläosaan. Eli ne mitkä istuu mun B/C-kupin yläosasta, kinnaa yleensä pahasti lantion ja pyllyn kohdalta. Mun juhlapukeutumiseen kuuluukin hyvin harvoin mekot 😀

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kivan kavalkadin oot kasannut.

   HM:llä vaan on jo iso osa noista BIB-mekoista (joissa muuten on kaikkineen hämmentävän kivoja kolttuja tarjolla!) myyty loppuun. Mustasta pitsistä on tarjolla 3XL, mutta ei pienempiä. Itselleni 44 ois passeli, mut ne on kaikista noista loppu. Nansoa ei ole lähimailla ja DP:stä en uskalla enää tilata, kun aiemmin siellä on menny mun kokoarviot ihan pieleen 🙁

  • Jonna
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihanaa, että mutkin on mainittu tässä postauksessa:)

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Olen nähnyt Elloksen valikoimissa saappaita, joissa voi valita varren leveyden useista vaihtoehdoista. Mm. tuolla Outletin puolella on niitä. En ole itse kokeillut, joten en tiedä onko niistä apua. 🙂

  • Lizzy
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kivaa kun on plussalle joskus muuta kuin telttoja tai mustaa. Shoppailen kyllä ellokseltakin. Sitten löytyy myös sellainen kuin mirjamin kammari, vintage nettikauppa, jossa on 50-luvun vintage mekkoja joskus vähän isommissakin kokoissa. Kannattaa siis googlettaa, jos on sellaisesta kiinnostunut.

  • Sanna
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihania mekkoja! Itse löysin kipparilta Vilan mekon satiinimaista kangasta jossa yläosa on venyvää takaa ja musta, helma lila, sähkönsininen ja valkea. Vyöllä tuosta saa vaikka mitä aikaan.

   Ja saappaat löysin Gaborin mallistosta. Rasvanahkaiset, mustat ihanuudet meni ensiyrittämällä kiinni, ei tarvinnut itkeä yhtään. Ja mulle mahtui 36 koon kengät (normikoko 37). Hintaa oli 135 €, mutta sen arvoiset ovat. http://www.kenkaliike.fi/tuote/saappaat-xl-caprice-musta/0003731/

  • Terhi
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Moi!

   Täytyy sanoa, että tämän postauksen innoittamana raahasin itseni Nanson liikkeeseen.

   Petyin ihan hirveästi tuon Hold Me Tight -mekon laatuun. Aivan hirveän ohutta trikoota 🙁 Ja ainakin Hesan liikkeessä lähes kaikki jo valmiiksi edestä niin venyneitä että jäi sovittamatta 🙁

   Olen niin tottunut Nanson voittamattomaan laatuun trikoovaatteissa, että melkein itkeä pillitin, kun mekko ei ollutkaan sitä vanhaa tuttua.

   Jatkan siis edelleen muodoilleni sopivan pikkujoulukoltun metsästämistä…

   Kiitos ihanista postauksista jo pitkältä aikaa 🙂

   Ja ne valkoiset peeptoe -kengät on muuten edelleen kovassa käytössä 😉

   • Jonna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Heippa! Itselläni on juurikin tuo ”Hold Me Tight”-meko ja olen nyt käyttänyt sitä viikon putkeen ilman mitään merkkiä trikoon venymisestä. Tälläisenä suhteellisen isopovisena (70G) osasin pelätä mahdollista lörpsähtämistä mutta hyvin tuo tuntuu mallissaan pysyvän.

    Kannattaa siis kyllä ihan ehdottomasti kokeilla edes. Omani on ainakin ollut niide 70 euron arvoinen:)

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mekko nro 6 on tosi kiva, harmittaa tällä kertaa niin päin ettei sitä ole pienemmissä koossa!;) Nanson kietaisumekko näyttää myös mielenkiintoiselta, tosin laittaisin sen alle topin koska minua ärsyttää se vilauttelu vaikka pienemmätkin rinnat on…

  Post A Comment