Kimallusta Kultajousessa

 

Yksi lempipuuhistani lapsena oli äidin korukätköihin tutustuminen yhdessä mamman kanssa. Oli ihanaa nostella laatikoiden kätköistä esille kaikkia aarteita ja kuunnella niiden tarinoita. Eikä tuon puuhan viehätys ole karissut oikeastaan vieläkään. Viimeksi juuri syyslomalla kotona käydessäni tutkailimme läpi monta korurasiaa ja taisipa sieltä joku rengas  tarttua omaankin ranteeseen. On ihanaa kuulla miten mikäkin koru on aarrearkkuun päätynyt. Laatikoista löytyi ensimmäisillä palkkarahoilla itselle ostettu koru, isoäidin perintösormus, rippilahja vanhemmilta, Afrikan tuliainen ystävältä ja paljon muuta.

Itsekin sain ensimmäiset omat koruni jo melko pienenä ja muistan erityisesti äidin matkoiltaan tuliaisena tuomien kultaisten pienten kaulariipusten olleen todella rakkaita. Harakkamaiset taipumukset ovat siis olleet aina osa minua ja korut tärkeä osa pukutumistani. Itse en kuitenkaan ole mammani lailla ostellut ikinä itse mitään arvokoruja vaan kaikki ns. aidot koruni olen saanut lahjaksi ja suurimmaksi osaksi juuri äidiltäni. Nyt parin viikon päässä häämöttävän 30 v syntymäpäivän ajattelin kuitenkin olevan sellainen virstanpylväs jonka kunniaksi voisin itsekin sijoittaa johonkin koruihanuuteen joka sitten säilyisi mahdollisille jälkipolvillekin.

Tähän synttärilahjaprojektiin sopikin sitten todella hyvin Indiedaysin ja Kultajousen kampanja jossa olen mukana. Tehtävänä oli käydä tutustumassa jonkin lähellä olevan Kultajousi -liikkeen valikoimiin ja poimia sieltä omia koru- ja kellosuosikkeja. Vaikka korujen hiplaileminen kivaa olikin, niin ei se oikeastaan auttanutminua synttärilahjavalinnassani yhtään vaan teki siitä ehkä entistäkin vaikeampaa. Hankkisinko korvikset, vai rannekorun vai kenties jonkin kaulariipuksen? Jonkun mitä voisin käyttää arkenakin ja olisiko minulla tarve jollekin juhlavammalle? Ja mikä on budjetti?

No, tämä itsensä lahjomisen pähkäily siirtyy nyt vielä hieman, mutta esitellään nyt mitä oman näköisiä juttuja sieltä Kultajousesta oikein muistikortille tarttui.

Kalevala Koru Carmen kaulariipus 214 €

Kalevala Koru hopeinen Carmen riipus on koru joka on viehättänyt minua niin kauan kuin se on ollut markkinoilla. Olen aina ollut enemmän hopean kuin kullan ystävä ja punainen hohtava granaatti on juuri sopivan värinen kivi minun koruuni. Ehkö jopa kaulakorua enemmän pidän Carmen rannekorusta, mutta se löytyy jo äidiltä ja sitä saa varmaan tarpeen vaatiessa lainata, joten turha hankkia omaksi. 😀

Hopea rannerengas kovera 179 €

Hopeinen sileä rannerengas on kaikessa minimalistisuudessaa niin minua kuin vain olla voi. Tämä on juuri sellainen koru joka kävisi ihan kaiken kanssa lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Tällaista rengasta käyttäisin sujuvasti niin arjessa kuin juhlassakin. Tällainen ajaton ja monikäyttöinen koru voisi olla aika vahvoilla siinä synttärilahjan valinnassakin.

Hopeinen korvarengas puolipyöreä 49 €

Hopeiset pienet perus korvarenkaat ovat asia jota ilman en tulisi toimeen. Jos ei ole erityistä syytä päätyä johonkin muihin killuttimiiin, niin silloin korviin päätyy jotkut monista tämän tapaisista renkaista joita minulta löytyy hieman joka lähtöön. On hieman eri kokoisina, kiiltävinä, harjattuina, pyöreämmällä profiililla ja kulmikkaampana. Ja aina tasaisin väliajoin niitä joutuu hankkimaan uusia entisten kadotessa viemäreihin ja maailma turuille ja toreille. Kultajousessa näytti olevan tosi hyvä valikoima näitä vaatimusteni mukaisia välttämättömyyskoruja joten tiedän mihin suunnata, kun on seuraavan kerran tarvetta.

Kalevala Koru Ratsumies rannekoru131 €

Miehille suunnattu Ratsumies nahkaranneke on toinen Kalevala Korun tuote, jota olen jo pitkään katsellut sillä silmällä. Meinasin itse asiassa viime vuonna hankkia sen murulle joululahjaksi ihan sillä taka-ajatuksella että voisin sitä sitten ahkerasti lainata. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että tuo mies ei ehkä osaa kauheasti rannekoruja käyttää joten tuo olisi ollut liian itsekäs hankinta.  Nyt siis toivon että ehkäpä jouku älyäisi paketoida tämän minulle lahjapakettiin.  😀 Tämä nimittäin on juurikin sellainen koru joka viihtyisi kädessäni lähes jokapäivä. Musta nahka ja hopea kun passaa varmasti n. 80% päälleni pukemista asuista. Niin että joulupukki, huhuu!! Miehille tarkoitettu tai ei, niin ainakin tämä tyttö ilahtuisi suuresti maskuliinisesta Ratsumies-rannekkeesta!

Axcent Rocker rannekello 79 €

Ai miten niin näkyy vähän tällainen rokkirannekeinnostus näissä parissa valinnassa? Ratsumiehen tapaan myös Axcentin mustassa niittikoristeisessa rannekellossa on maskuliinista kokoa ja särmää. Tämä olis just loistava ajannäyttäjä mulle. Tämän kanssa kun voisi huoletta kasata ranteeseen kasan kaikkea suosikkirihkamaa. Tuo ranneke menisi seassa loistavana lisänä ja näyttäisi makean ulkonäön lisäksi vielä ajankin. Ei liene yllätys, että tämäkin tuote on ollut kiikarissani jo melko pitkään.

Jet Set Addiction rannekello 49 €

Toinen kello jonka halusin nostaa esille tuolta Kultajousen valikoimista oli tuo herkullisen värinen Jet Setin Addiction. Mulla on nimittäin itsellä blogilahjana saatu huurteinen baby pinkin värinen versio tästä ja ai että harmittaa, että tuota kirsikan väristä ei silloin ollut vielä saatavilla. Tykkään kovasti omasta vauvavaalenapunaisesta söpöliinistäkin, itsehän värin valitsin, mutta tuo kirsikka olisi vielä herkullisempi. Mulle ei oikein kolise ne bling bling kivillä varustetut versiot näistä, mutta nämä maltillisemman näkäiset versiot on kyllä kivoja ja vetoavat karkkiväreillään sisäiseen lapseeni.

Kultaseppämestari Tarkkanen Tunteiden Vuori malliston valkokultainen timanttisormus 0,10 ct 1348 €

Kuten pidempään mukana roikkuneet lukijat ehkä muistavatkin, niin mehän mentiin mun miekkosen kanssa viime uutena vuotena kihloihin. No, hääsunnitelmat kuivui kokoon melkein heti alkuunsa, kun aihe alkoi heti tympimään. Siis ei se itse naimisiinmeno vaan se kaikki säätäminen. Pikku hiljaa onkin alkanut tuntumaan, että se on ruokatunnilla maistraatissa poikkeamisen paikka. 😀

Mutta kuitenkin kun aihe nyt kytee tuossa pinnan alla, niin mä päätin tuolla Kultajousessa vieraillessani leikkiä mielikuvitusleikkiä, että ”mitä jos pitäisi valita sormus jossa on timantti, niin millaisen ottaisin”. Tästä siis jo ehkä kävi ilmi, että mä en mitä todennäköisimmin ole haluamassa kivellistä renkulaa. Mä en niin kauheasti ole timanttien perään vaikka niitä tytön parhaiksi kavereiksi väitetäänkin ja sitä paitsi olis kauheata unohdella jotain tonnien (hinnaltaa ei painoltaan 😀 ) kiviä kahvilan vessaan lavuaarin laidalle. Mulla kun on tapana kiskoa sormukset pois sormesta joka välissä. Kihlasormuskin saattaa olla välillä päiväkausia hukassa ennen kuin taas tulee jostain vastaan. Tällaiselle hourupäälle ei siis timangeja kannata sormeen pujotella.

Mutta kun nyt kuitenkin halusin mielikuvissani olla sellainen elegantti, huolellinen ja timanteistaan huoltapitävä nainen, niin ihastelin huvin vuoksi noita astetta arvokkaampiakin sormuksia. Mun mielikuvitus persoonani päätyi pitkän tutkimisen jälkeen tuollaiseen hyvin simppeliin valkokultaiseen sormukseen johon 0,10 karaatin timantti on istutettu näppärästi tuonne väliin eikä ulkonevasti niin että se takertuisi jokaiseen villapuseroon. Mun ei pitäis kyllä tuijotella tuota kuvaa liiaksi, sillä timantit on siinä määrin hypnotisoivoa, että kyllä tuo on vähän jo alkanut kiinnostaa… 😀

Tuo lempparikseni valikoitunut sormus on Kultaseppämestari Tarkkasen Tunteiden Vuori nimistä sarjaa ja noita sormuksia voi yhdistellä useamman sormuksen kokonaisuuksiksi. Että jos tykkää enemmän blingiä, niin sit vaan enemmän kerroksia. Tunteiden Vuori on Vuoden kaunein sormus bridal awards voittaja ja valtakunnallisesti Kultajousi on näiden sormusten ainoa jälleenmyyjä.

D&G Sheen rannekoru 194,25 € (norm 259 €)

Kaiken hopeisen jälkeen on hyvä heittää kehiin vielä hieman kullan kimallusta. Olen viime aikoina alkanut lämmetä asusteissa myös kullalle ja olenkin sitä mieltä, että tuo D&G:n jykevä rannepanssari näyttäisi tosi mahtavalta pikkumustan kaverina. D&G tuotteet ovat kuulema poistumassa Kultajousen valikoimista joten niitä myydään parhaillaan pois -20% alennuksella.  Jos siis esim. tämä rokkiranneke kiinnostaa, niin kannattaa nopeasti suunnata ostoksille, niin saattaa vielä löytyä. Lisää näitä ei liikkeisiin tule. Niin että taas Psst, joulupukki, Porin Iso Karhun myymälässä näitä oli enää yksi!

Tämä postaus on mainos ja toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja Kultajousen kanssa

Kaikki yllä esitellyt tuotteet löysin siis Porin Iso Karhun Kultajousi -myymälästä, mutta kaikkea pitäisi löytyä myös muista ketjun toimipaikoista.

Kuten näissä Indiedaysin kampanjoissa yleensäkin, myös tämän yheydessä on meneillään kilpailu jossa teillä lukijoilla on mahdollisuus voittaa palkintoja. Kultajousi -brändisivulla on meneillään joulun hittilahja -äänestys, jossa äänestäneiden kesken arvotaan yksi 300 € ja yksi 100 € lahjakortti Kultajouseen. Kannattaa siis käydä vilkaisemassa sivulta löytyvää top20 listaa ja äänestää omaa suosikkiaan, sillä kukapa ei haluaisi voittaa lahjakorttia kultakauppaan!

Kilpailuun pääset osallistumaan TÄÄLLÄ.

Miten muuten teillä muilla on, saatteko puolisoltanne (tai muulta läheiseltä) usein koruja lahjaksi? Mä oon kovasti yrittänyt omalle ukolleni aiheesta vihjailla, mutta ei oo hirveesti vielä tarttunut onkeen. Mutta mamma puolestaan on kyllä kartuttanut mun korukokoelmaa monellakin yksilöllä.Pitänee tehdä vielä uusi ihan virallinen lahjatoivelista ja jättää se jonnekin näkyvälle paikalle (kuten esim. blogiin) ja kokeilla onneaan tänäkin vuonna. 😀


13 Comments
 • Jatta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Koruliikkeet on kyllä mun kukkarolle vaarallisia paikkoja 😀

 • Nirso
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä oon saanu ihan kiitettävästi koruja lahjaksi sekä poikaystävältä että mammalta, joten nyt alkaisi pikkuhiljaa riittämään hehe 🙂 En uskonut tämän päivän tulevan että sanon että en tarvitse enempää koruja mutta päiviä ei ole tarpeeks näiden nykyistenkään käyttämiseen 😛

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  juuri pidin miehelle palopuheen etten halua yhtäkään korua joululahjaksi koska hän on niitä minulle tässä 7 vuoden aikana kiitettävästä lahjoittanut…mutta sanoin mielelläni ottavani vastaan nomination rannekkeeseen paloja.

  rakkain häneltä saatu koru on kalevalan hopeinen onnen sydän <3

 • Taina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oonkohan mä nyt jotenkin tyhmä, mutta ainakaan mulla tuo kilpailusivusto ei toimi millään selaimella, eli ei pysty rastittamaan eikä äänestämään :(.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no höh. 🙁

   mä testasin ja ainakin chromella ja firefoxilla toimii ihan normaalisti.

   Pistä ylläpidolle palautetta asiasta

   http://indiedays.com/palaute/

   kerro mitä selainta ja mitä versiota käytät.

 • Minttu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toi Kalevala Korun Ratsumies on aivan mielettömän hieno! Ottaisin itselleni vaikka heti!! Olen jotenkin onnistunut missaamaan, että Kalevala Korulla on miesten mallistokin… Pitääpä tutustua tarkemmin. Äijämallit toimii yleensä mulla pikkusieviä paremmin. 🙂

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ei toimi mullakaan =:(

  En saa rastitettua lemppareita.

 • Tanja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse oon saanut tuolta mieheltäni aina koruja lahjaksi, pyytämättä 🙂

 • ellu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minä rakastan valkokultaisia ja hopeisia, isoja ja näyttäviä koruja, enkä voisi elää ilman niitä! Samoin rannekellon pitää olla näyttävä, ja just viime viikolla ihana avokki mulle ylläripyllärinä, tai kuulemma pikkujoululahjana, hankki D&G:n Medicine Man-kellon. Katoppas Kultajousen sivuilta-ihana,eikö vaan? Edellisen kellon sain pari vuotta sitten, sekin rouhea, iso ”miestenkellomainen”, mutta näyttötaulussa seisoskelee Pikku Myy.Että kyllä mua on koruilla ja kelloilla hellitty-ja osaan sen taidon itsekkin vähän liian hyvin…

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itselläni on tuo Kalevalan Ratsumies ja Axcent ja molemmat on olleet hyviä hankintoja. Ratsumiehestä sen verran, että ne reiät ei ole minun ranteeseeni ihan oikeilla paikoilla ja koru jää yhdessä vähän liian löysäksi, kun seuraavaan ei taas mahdu. Mutta sen kanssa pystyy elämään, kovassa käytössä on ranne ollut (tosin Axcentin kellon kanssa olisi vähän liikaa, joten ovat käytössä vuorotellen). Hopeinen leveä, kovera ranne oli myös aika mahtavan näköinen.

 • Siilikissa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heh, olin jo ton JetSetin kellon nähtyäni heti kommentoimassa että samaa tiukua on täälläkin kuolattu, mut sitten bongasin tuon sormuksen. Ja _voi_kiesus_. Just tasan tarkkaan semmoinen mitä on haettu. Pitänee laittaa ukko säästämään että saan tuommoisen sormeeni ens elokuussa. 😀

 • Mariia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oon kuolannu Carmen-rannekorua about 14 vuotiaasta asti. Maailman kaunein koru. Muotokieleltään tuo kaulakoru ei puhuttele niin paljoa, mutta rannekoru. Täytyisi varmaan rakentaa yo-asu kaunokaisen ympärille.

 • Chenille
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä olen kans harrastanu tuota korulippaiden harakoimista, mummuni lippaan tosin. SIeltä löytyy aika komeita yksilöitä kun edesmennyt ukkini oli kultaseppä.

  Olen myös harkinnut jonkun arvokkaan korun ostamista itselle, hiukan olen noiden antiikki-korujen perään katsellut. Sitten kun vielä saisi kuulla tarinan korun takana olisin onnesta sokeana!

Post A Comment