Pienissä häissä

Voi ei.. mä sorruin tuohon otsikkoon!! 😀 No mut oli oikeesti pienet häät eilen. Vain vihkipari, bestman, kaksi todistajaa ja toisen todistajan mies.

Hämmensin Facebookissa kavereitani laittamalla statukseksi ennen kolmea, että ”Matkalla maistraattiin”, mutta homman oikea laita selvisi kyllä pian toimituksen jälkeen.  Eli minä ja muru oltiin kyllä molemmat paikalla, mutta vain todistajan ja vieraan roolissa. Tällä kertaa rouva-säätyyn saateltiin ihananinen isosiskoni.

Vaikka oli toki sulhanenkin komeana, niin väittäisin silti, että sormuksista huolehtinut bestman oli päivän tyylikkäin ja upein mies. Vai mitä sanotte Hiiripupun lookista? Jätkä on ihan kuin englantilaiseen sisäoppilaitokseen menossa. 😀

En ole koskaan ennen ollut maistraattivihkimisessä ja siskoni sanat toimituksen jälkeen kiteyttivätkin kaiken. ”Siis oliko se nyt tässä?” 😀 Kohtuullisen nopea operaatio oli siis kyseessä. Tahdotko ja julistan ja siinäpä se. ”En ehtinyt edes itkeä”, jatkoi siskoni johon henkikirjoittaja lohdutti, että ”kyllä sinä vielä ehdit itkeä”. Mahtoiko tarkoittaa hääpäivää vai avioliittoa yleensä…

Hääpäivällistä siirryttiin sitten sitten nauttimaan aivan mahtavaan Tampereen Rautatienkadulla sijaitsevaan pieneen ravintolaan nimeltä Ravinteli Bertha.  

Berthan konsepti on mahtava, menu vaihtuu raaka-aineiden saatavuuden mukaan joten lista muuttuu lähes tulkoon viikkottain. Tarjolla on aina kolme alkuruokavaihtoehtoa, kolme pääruokaa ja kolme jälkkäriä. Valitsetpa minkä tahansa kustakin kategoriasta on kolmen ruokalajin menun hinta aina 39 €. Käsittämättömän halpa hinta niin laadukkaasta illallisesta.

Itse söin alkuun parsaa ja kananmunaa bearnaisekastikkeen ja Pecorino-krutonkien kera. Pääruoaksi possua kahdella tapaa (possun poski oli niiiiin mureaa!) kera ohran, herneiden ja bataattipyreen ja jälkkäriksi appelsiinia, kermavaahtoa ja mustaherukkaa. Oih ja voih. Melkoisia nautintoja kaikki. Jo se aluksi pöytään tuotu uunituore luomuleipä sai kaikilla silmät pyörimään päässä silkasta onnesta.

Voin suositella Berthaa todella lämpimästi!

Syöminkien jälkeen oli hetki aikaa nappailla asukuvia ennen taksin tuloa. Minä sain kuviini vauhdikasta seuraa.

Minun ja murun lähtö Porista Tampereelle oli taas töiden jälkeen melko viimetinkaista. Vihkiminen oli klo 15 ja vielä kaksi tuntia aiemmin muruseni ajeli tukkaansa ja minä säntäilin kämppää ympäri repien vaatteita kassiin.

Laittautumiseen ei ollut kummemmin aikaa, joten tuuppasin päähän höyhenkoristeisen mustan pannan ja kiskoin päälleni varman valinnan eli Nanson tiilenpunaisen mekon joka sai kaverikseen Guessin leopardikorot. Yksinkertaista ja nopeaa. Meikki hoitui naamaan autossa matkalla Tampereelle.

Maistraatin parkkihalliin kurvattiin tasan 14.46 eli minuuttia miehekkeen arviota myöhemmin. Eli ei mennyt edes tiukalle. 😀

Morsian oli kauniina ja keväisenä omenanvihreässä silkkileningissä ja pinkeissä koroissaan. Kaulassa oli isoimmalta siskolta lainatut helmet jotka siskojeni isä on aikoinaan ostanut äidillemme ensimmäisen lapsen syntymisen kunniaksi. Eli helmet olivat asun ”jotain vanhaa”.

Mekon alla piilossa olleen ”jonkun sinisen” sulhanen nakkasi kotiin päästyämme seurueen ainoalle naimattomalle miehelle eli minun murulleni. Hiiripupua ei vielä otettu mukaan sukkanauhasta taistelemaan. 😀

Naimiasten (hiiripupun sana) juhliminen jatkui valkoviinin ja Suomi-Kanada matsin parissa kotosalla. Tai no minä en kyllä katsonut matsia vaan Hiiripupun kanssa jännää elokuvaa nimeltä Pikku Kananen. Melkoista avaruusrytinää oli se. Ja leffaseurani osasi laulaa kaikki elokuvan biisit mukana ja taisipa olla vuorosanatkin tuttuja.

Kaikin puolin kiva päivä siis. Ei niitten naimiasten tosiaan tarvitse aina olla mahdoton spektaakkeli.


8 Comments
  • käyttäjä-11858
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sun Muru on kyllä nii-in cool, että sinuna harkitsisin vakavasti ”maistraatin reissua”…:D

  • miira
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Näytät muuten vähän Jenni Haukiolta tuossa ensimmäisessä kuvassa! Ja tämä on siis kohteliaisuus 🙂

    Morsiamella on todella kaunis ja keväinen hää-look! Olen aina vierastanut vihreää, mutta tuo sävy valkoisella ja pinkillä raikastettuna näköjään toimii.

  • Marse
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Morsian on kyllä karkkimaisen kauniina eikä silti ällöttävällä tavalla vaan oikeen keväisen hienostuneesti. Hienosti pienissä häissään 🙂 kiva päivitys!

  • Eeru
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hahaa!

    Tunnistin heti ekan kuvan matosta ja lattian väristä että Tampereen maistraatissahan sitä ollaan. Oma pikavisiitti tehtiin sinne 4kk sitten.

    Bertha oli kyllä hyvä valinta hääpäivilliselle – siellä se ruoka on NIIN hyvää! Ja todellakin se viinipaketti kannattaa ottaa, kun kerrankin saa kutakin ruokaa varten erikseen mietittyä viiniä sitten nautiskella.

    Naimiaisten ei todellakaan tarvi olla aina spektaakkeli vaan juuri päähenkilöidensä näköinen mukava ”pikku” juhla.

  • Reija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Olitte kyllä kaikki niin kauniina ja komeina 🙂 Ja totisesti yhdyn tuohon viimeiseen lauseeseen, omaa hetkeä joskus tulevaisuudessa odottaen!

  • anna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    ja morsiammen mekko on IHANA!

  • Mai
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihana hyvänmielen postaus ja kauniita ihmisiä kertakaikkiaan 🙂

  • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hauskat häät, varsinkin kun kyse oli lapsuudestani tutuista ihmisistä. Tunnelma välittyi hyvin blogistasi, voi kunpa olisin voinut olla mukana. Onnea hääparille, pienet häät; erittäin tyylikäs valinta!

Post A Comment