Plussapallojen juhlamekot

Hipheii! Se on kuulkaas kevään ja kesän juhlarysäkausi jälleen edessä ja se tarkoittaa tietenkin vatsaa vääntävää ja rinnasta puristavaa juhlakolttustressiä kaikille naiseläjille. Ollapa mies, niin voisi vaan vuodesta toiseen kiskoa sen saman tumman puvun päälle välittämättä muodin vaihteluista sen kummemmin. Mutta naisen osa on joka ikisten juhlien alla seistä vaatekaapin ovella huokailemassa, että ”mulla ei ihan oikeesti ole mitään päällepantavaa…”

Siinä missä ns. normikokoiseksi luokiteltavat mimmit voi mennä koluamaan ne oman kaupungin kivijalkaputiikit uuden mekon toivossa, on tällaisella plussapallolla astetta haastavampaa. Ainakin Porissa ainoat juhlapukineet jotka saattaisi suosiolla päälleni mahtua, ovat tyyliltään ennemminkin Irmeli 74 v kuin Veera 30 v.

Eli sitä päivää odotellessa, kun muodoton viininpunainen säkkimekko + samanvärinen puoleen reiteen ylettyvä jakku kullanvärisin napein on mun mielestä upea ja ihan mua, niin on vielä koluttava merten takaa toimittavien nettiputiikkien tarjontaa.

Tänä keväänä oma tilanteeni on kerrankin melko hyvä. Kaapista löytyy ainakin Jussin minulle suunnitteleva Olav-luomus ja Nanson tiilenpunainen kotelomekko jotka molemmat passaavat hyvin erilaisiin perhejuhliin. Kumpikaan ei ole ihan sieltä kesäisimmästä päästä, mutta eipä ole toisaalta kesäjuhliakaan tiedossa.

Eli kaikin puolin turvallisen oloinen tilanne minulla. Ellei jotain yllärikutsuja pian postiluukusta kolahda, niin itse säästyn juhlakolttustressiltä ainakin jonkin aikaa. Mutta koska nettikauppoissa luuhaminen on niin mukavaa ja ruudun sillä puolen voi jollain pylleröllä kenties olla kurkussa pala nimeltä ”hemmetin juhlamekko”, niin kokosin tähän muutaman kivan vinkin brittipuljuista.

Suunnittelija-aviopari Clements Ribeiro (Suzanne Clements ja Inacio Ribeiro) ovat suunnitelleet Evansille Swan-nimellä kulkevan yhteistyömalliston, joka tarjoaa mm. 1940-lukua henkiviä naisellisia leninkejä. Malliston mekkojen hinnat liikkuvat välillä 70-90 £. Materiaaleina lähinnä viskoosi tai puuvilla. Kokohaitari on Evansin muiden vaatteiden tapaan UK 14-32 eli tutummin 42-60.

Swan-mallsiton lisäksi Evansilta löytyy toki paljon muitakin mekkoja. Omaan silmääni iskivät erityisesti näköjään tuollaisen hieman kellohelmaiset tyypit. Itse kun olen ainakin huomannut, että leveällä helmalla saa mukavasti luotua illuusiota vyötäröstä. Sellaista kun ei tämä puskureita lukuunottamatta tasapaksu pötikkä omista.Tänä kesänä erityisen ajankohtaiselta näyttää tietenkin kukkakuosi, mutta pitsikuviollisella mekolla voisi juhlia vielä syksymmälläkin.

Vasemman puoleinen leninki on puuvillaa kaksi muuta viskoosia. Hinnat 50-60 £ ja kokohaitari sama kuin edellisissäkin.

Ns. läskiosastoista/-kaupoista tykkään itse selkeästi eniten Asoksen Curve-mallistosta.Tuo keskimmäinen mustavalkoisella asteekkihenkisellä printillä varustettu kotelomekko itseasiassa kiinnostaisi minua kovasti…

Musta pitsi on klassikko joka toimii vuodesta toiseen, joten tuohon vasemman puoleiseen mekkoonkin voisin kuvitella pukeutuvani. Vaaleanpunaisen hattarunelman puolestaan jätätn suosiolla romanttisemman tyylin kannattajille.

Asos Curven kokoskaala on UK 20-26 eli 48-54. Kuvissa näkyvien mekkojen hinnat n. 35-100 € välillä.

Dorothy Perkinsiltä puolestaan löytyi vähän räväkämpiä värejäkin. Voitte varmaan arvata, että minulle uppoaisi jälleen pirtsakka oranssi! Eikä tuo fuksianvärinen drapeerattu kolttukaan huono vaihtoehto olisi. Tosin se on kyllä ihan pelkkää polyesteriä joten hiki saattais tulla. Puutarhajuhlissa voisi sitten sulautua ”sisustukseen” hempeässä kukkamekossa.

DP:n mekot ovat postauksissa nähdyistä edullisimpia. Näiden kolmen hinnat väliltä 25-38 £, mutta kootkin kyllä loppuvat kukkamekossa jo kokoon UK 18 ja kahdessa muussa kokoon UK 22.

Onko juhlakolttuahdistusta ilmassa?


5 Comments
 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuolla alsvaateosiossa mainitset että ”Vararenkaiden naamiointi- ja kuritus -topeista ja muista kavereista luvassa lisää juttua vielä jossain vaiheessa. Mulla on monta hyvää suositusta mielessä!”. Tuli mieleen kun liittyy oleellisesti meikäläisen juhlapukeutumiseen 😉 ootkos tuuminut, että milloin aihetta ehtisit lähestyä? Odotan innolla!

 • MerjaUK
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Samat on pulmat taallakin. Sateisen Saarimaan rattikauppatarjontaan lisisin viela kaupat Phase Eight, Next ja Monsoon joista loytyy monta mukavaa isommallekkin ihmiselle. Ja jos on aivan epatoivoinen ja hakee aikuisen naisen lukkia voikin sitten hipsia hiljaa Marks&Spenceriin… 🙂

 • MerjaUK
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lisaisin meikalaisen listaan viela yhden hyvan likkeen eli East. Seka East’n etta Phase Eigh’n koot loppuvat muistaakseni 20, mutta mitoitus on kylla mielestani valjaa… Tamahan se tekee joskus nettiostokset vaikeeksi, kun kokoluokat ei ihan just jetsulleen tasmaa…..

 • Dahlia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minulla oli ahdistus liittyen ystäväni häihin (joihin vielä ei juhlapaikan maa-aineksen takia voi laittaa korkoja eli koska mennään baltsuilla niin mielestäni sen piti olla maksimekko (muuten näytän todella pylleröltä). Sitten löysin Debenhamssin sivuilta alen ja vaikka siellä ei kovin isoihin kokoihin saakka ole kokoja, niin kyllä se 18 on aika reipas koko, etenkin jos on tällainen eripari kuin minä, että ei ne tissit sitä tilaa tartte vaan se peräsin, niin leveähelmaisia mekkoja oli vaikka kuinka.

  Sielläkin siis kannattaa vierailla, jos on valmis tilaamaan mekkoja, niitä nimittäin riittää siellä sivu tolkulla oli sitten ihan arki tai hienompikin juhla, niin siellä on. hintahaitarikin on 30£ ja siitä sitten ihan niin kalliisiin kuin mitä haluaa maksaa.

 • käyttäjä-11858
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oi, tuo Perkins’in oranssi on ihana! Oranssi ja päivettynyt iho on mahtava yhdistelmä.

Post A Comment