Teiniaikojen raitakenkiä syvästi ikävöiden

-mainosyhteistyö-

Kuinka monen vuoden taakse sitä ihminen voikaan muistaa kirpputorille heittämiään kenkiä? Olen tänä keväänä huomannut useaan kertaan kaipailleeni haikein mielin eräitä yläasteella omistamiani Vagabondeja. (Ja siis mun yläasteajoista on kuitenkin jo yli viistoista vuotta. )

Ne oli sellaiset ihanat kirjavaraidalliset matalat kävelykengät remmillä. Voi miten minä niistä nyt taas tykkäisin jos ne vielä omistaisin! Mutta mulla on tosiaan sellainen ikävä käsitys, että olen ne jossain teiniaikojen rahapulassani tunkenut kirpparille.

(Ihan pieni ja hento ääni päässäni kyllä piipittää, että saattaiskohan mitenkään olla mahdollista, että sittenkin lymyilisi vielä jossain ullakolla.. Mammaa!!! voitko kurkata vinttikomeron lattiat?) Bongasin samanlaiset kengät jopa  jokin aika sitten huuto.netistä, mutta olivat hiivatti kaksi numeroa liian suuret. 😛

Eihän ne uudet raidat vanhoja teininostalgiaa tihkuvia versioita korvaa, mutta kovasti minua nyt jostain syystä kirjavat jalkineet kiinnostavat. Spartoolta löytyi parit erityisen herkulliset.

Ballerinat on ehdottomasti mun kesän ykköskenkiä, joten siksi nuo Nine Westit pistivät silmääni. Mutta kun sitten taas Rocket Dogin korkkarisandaaleissa on mun mielestä kivempi raidoitus! Kunpa nuo kengät voisi sujauttaa pussiin ja ravistaa ja ulos tulisi ballerinamalliset kengät tuolla pirtsakammalla värityksellä.

Kirjavat herkkukengät olisivat niin omiaan piristämään oikeastaan ihan kaikkia mun supertylsiä kesäasuja. Farkkushortsit ja raitaballerinat, toimii! Minkä tahansa värinen kesämekko ja raitakorkkarit, toimii! Mun uusi hieno musta haalari (jo neljättä päivää putkeen päällä.. pitää muistaa pian kuvata tännekin) ja kummat tahansa noista raitakengistä, toimii! Tai siis ei ikävä kyllä toimi, vaan toimiSI, jos raitakaunokaiset omistaisin.

Täytynee ehkä pitää silmät auki ensi viikon Tukholman reissulla, jos siellä kävisi niin uskomaton munkki, että löytyisi ne täydelliset raitakengät.

Alussa mainitsemistani nuoruusvuosien raitakengistä tuli muuten mieleeni, että olen saanut huomata nyyhkineeni jopa kaksien eri Vagabondin kenkien perään näin reilut kymmenen vuotta myöhemmin. Sitä ei todellakaan silloin alle kakskymppisenä tullut mieleenkään, että mikään niistä jutuista jotka menivät muodista voisi enää koskaan kiinnostaa itseä. Mutta näin sen iän tulon sitten huomaa.. kyllä vaan olisi raitakenkien lisäksi myös ne mustat tolppakorkoiset ja paksupohjaiset nilkkurit olleet taas enemmän kuin ajankohtaiset jo viime syksynä.

Eli tästä lähtien en heitä enää ikinä pois ainakaan yksiäkään Vagabondin kenkiä! 😀


7 Comments
 • Lennu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei mä tiedän tasan tarkkaan mitä raitakenkiä sä tarkoitat! Isosisko osti ensin ne jotka tais olla enemmän oranssia värimaailmaa. Tykkäsin niistä niin kovasti että vaikka ne oli ainakin 4 kokoa liian isot vinguin ne siskolta lainaksi. Äitiä sitten kai säälitti mun into niihin kenkiin ja hän kävi ostamassa ne sinisemmät versiot minullekkin. Muistan ihan tasan tarkkaan miltä ne kengät näytti ala-asteen sorakenttää vasten.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo sellaset punaoranssit pääväritykseltään. mutta ainakin keltaisia ja vihreitä ja sinisiä ohuita raitoja niissä oli. ja valkoinen pohja. Ja sellainen t-remmi.

   Ai että.. niin ihanat!:)

   • Lennu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Just ne! 🙂

 • Kahvitahra
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nuo raita korkkarit on ihanat 🙂 24 vuotta sitten mulla oli raitaiset tennarit ja ne on olleet mun ensi rakkaus tennareihin ja raitoihin 😀 Toivottavasti onnistut löytämään täydelliset raitamenopelit.

 • Heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi mitä menitkään tekemään! Pakkohan nuo raitaiset korkkarit on saada, ja saattoipa sinne tilaukseen samalla lipsahtaa saman merkin oikein söpöt sandaalitkin… 😀 Kun on ollut jo pitkään jotkut matalat kengät hakusessa. Noh, mitäpä sitä ruualla tekisikään kun on kauniit kengät jalassa. 😉

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kompaan Heidiä, et ois saanut julkaista tuollaisia kuvia! Pieni (??) pakkomielle raitaisiin kenkiin on syntynyt!

 • Nelliina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ei si prkl 😀

Post A Comment