Stars and stripes

Kaupoissa kiertely ihan ilman ostamistakin on todella viihdyttävää erityisesti silloin, kun kohdalle sattuu niin viehättäviä ja tunnelmallisia putiikeja kuin Tukholmasta löytyvä vintageliike Americana.

Gamla Brogatanilla (pari korttelia sivuun ostoskatu Drottningsgatanilta) sijaitseva Americana hurmasi koko reissuporukkamme niin tuotteillaan kuin sisustuksellaankin. Bonuksena vielä paikan omistaja Gina osoittautui aivan ihastuttavaksi ihmiseksi ja viihdyttiinkiin kaupassa melkoinen tovi jutustellen hänen kanssaan ihanuuksien hipeltelyn lomassa.

Americana on nimensä mukaisesti täynnä klassikkokamaa jenkeistä. Hyllyjä ja rekkejä koristavat niin vintage baseball-takit, farkkutakit, bootsit kuin hawaijipaidatkin. Vai kaipaisitko kenties aitoa stetsonia, partiopaitaa tai cheerleaderasua? Ei muuta kuin Americanaan penkomaan.

Voisi helposti luulla, että tämän kaltaisessa putiikissa hinnat olisivat hirvittäviä, mutta Americanan edullinen hintataso yllätti meidät kaikki. Natan poikkis Jarski esim. poimi mukaansa aivan käsittämätömän käheät buutsit 300 kruunulla (n. 33 €) ja Suvi puolestaan pulitti saman verran lähes priimakuntoisesta baseballtakista. Ei pahoja hintoja laisinkaan! Löytöjen tekijät olivat aika hymyä liikkeestä poistuessamme.

Janni näytti baseballrotsia sovitellessaan ihan sellaiselta koulun suosituimmalta ja upeimmalta mimmiltä joka seurustelee kaikkien ihaileman urheilijakundin kanssa ja ne kruunataan sitten prom queeniksi ja kingiksi. Ja myöhemmin se sitten voittais jotkut Miss Arkansas -kisat. Ihana!  Nata ja Jarski puolestaan passaisivat hienosti heinähatuiksi jonnekin Amerikan Keskilänteen. 😀

Putiikissa ei suinkaan myyty pelkästään vaatteita, vaan tarjolla oli myös esimerkiksi makeisia, baseballkortteja, vintage rekisterikilpiä, Amerikan lippuja ja paljon muuta. Kaikki mitä liikkeessä näkee on myytävänä.

Jos siis klassikko jenkkikama kiinnostaa, niin tämä on todellakin oikea paikka vierailla. Ja Americana on loistava paikka vierailla myös siinä tapauksessa, että ihan vaan tykkää tunnelmallisista ja ihanasti sisustetuista putiikeista. Mikäli paikalle ei pääse, mutta tuotteet kutkuttavat, niin kannattaa klikkailla itsentä Americanan nettikauppaan. Postikulut ovat Euroopan sisällä pyöreät 0 €!

Oli muuten aika hauska, kun kaupan omistajatar Gina jossain vaiheessa jutusteluamme kysäisi, että ”tunnetko sellaisen Tukholmassa asuvan suomalaisen bloggaajan joka kirjoittaa blogia nimeltä Go 4 it vol 2?”  No ai tunnenko? 😀 Sitten alkoi mullakin kellot soittaa ja tajusin, että olinhan mä lukenut tuosta Americanasta jo aiemmin Mintun blogista, sillä Mintun tytär Peetu työskentelee siellä myyjänä. Pienet ne on siis ympyrät ja aina löytyy yhteisiä tuttuja tapaamiensa ihmisten kanssa. 🙂

Ihana putiikki siis kaikin puolin. Suosittelen!


6 Comments
 • Nata
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  voitaisiin jarskin kaa mennä vaa seisoo americanan seinän eteen, eikä kukaan arvais ettei olla osa sisustusta :DD

 • Anonyymi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Taas saa hävetä suomipopulaa…

  Tuo Nata on ihan käsittämättömän epämiellyttävän näköinen.

  Sinä taasen. Voi luoja. Nuori ihminen ja näyttää 6-kymppiseltä mummolta!

  Laihduta!!!!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ai että. siinä meni sitten suomalaisten maine, kun me kauheen näköiset ihmiset kehdattiin pyörähtää lahden takana. kyynel.

   • Niina
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oi ja voi…on näköjään jollakin ”fiksulla” suomalaisella ollut taas hyvä päivä liikkeellä ja melkoisen päteviä mielipiteitä ilmoille heitettäväksi. Huhhuh, tulee tuommoisista toisten ihmisten ulkonäköön liittyvistä alentavista kommenteista aina niin paha ja alakuloinen olo, sellainen etteikö sillä arvostelijalla todellakaan ole mitään muita murheita tai elämän sisältöä kuin tuollainen ivaaminen ja pään aukominen.

    Mut onneks sinä Veera ja takuulla myös Nata olette sen verran hyvällä itsetunnolla varusteltuja naisia ja upean näköisiä pakkauksia, ettette hätkähdä ihan vähästä! ;)<3

 • Catti
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Siinä taas saa hävetä anonyymejä, jotka kommentoi blogeihin. Menee ihan maine itseltäänkin.

  Näyttää olleen huippureissu. Tuun oikeen kateelliseks kun itellä ei oikeen koskaan oo shoppailuseuraa Tukholmassa, aina on mukana joku, jota ei kiinnosta kauppojen kiertely ja sit se vähän lässähtää, kun tyyppi odottelee ulkona! 😀

 • Gina Americana
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Although I can’t understand a word, what a wonderful blog post! The photos are fabulous! It was so great having y’all in the store for a visit. Do come see us again next time you’re in Stockholm. You’re always welcome!

Post A Comment