Tukholman ostoksia

Noustiin murun kans sängystä eilen sunnuntaina sitten niinkin aikaisin kuin illalla puoli kuudelta. Oli vissiin hieman väsy molemmilla. Murulla oli takana yli 90 h työviikko ja mulla Tukholman reissu + kaksi pitkää kuvauspäivää töissä. Se kun oli nyt se matruusihattuisten tyyppien juhlaviikonloppu.

Suunnattiinkin siinä sitten herättyämme lähikuppilaan juomaan ”aamu”juomat ja lähdettiin sieltä mukaan napatun kaverin kanssa syömään brunssia. Tai siis muiden ihmisten kellon mukaan olisi ehkä viisaampaa puhua illallisesta. Kivasti siis hurahti viikonloppu ohi, niin ettei ehtinyt oikein edes tajuta sen olemassaoloa.

Ulos lähtiessä kaivelin kasseista päälle ja kainaloon pari Tukholman ostosta.

Kolmekymppiä maksanut Lindexin Affordable Luxury -malliston hihaton viskoosi/lyocell -neule paikkaa mulavasti kaapissani ammottavaa kesäneuleiden aukkoa. Materiaali on tosi miellyttävän tuntuista ja kiiltelee ihan aavistuksen omaisesti.

Ja voi hitto, nyt näin Lindexin nettisivuilta, että samaa neuletta on olemassa myös oranssina, mutta siitä on nettikaupassa sekä M, että L -koko loppu. Olisin muuten varmaan sortunut tilaamaan. 😛

Tuosta kultaisesta neuleesta päädyin pienen sovittelun ja vertailun jälkeen ottamaan koon M ällän sijaan. Neule oli oikeasti tarkoitettu pitkäksi neuleeksi, mutta koska itse tykkäsin lyhyemmästä, niin tuollaisesta väljästä mallista mahtui hienosti normaalia pienempikin koko. Isompi koko olisi myöskin ollut päälläni väljempi, mutta telttaefektiä vältelläkseni tykkään kun neule on hieman istuvampi. Tässä siis jälleen yksi hyvä esimerkki miten aina ei kannata tuijottaa kokolappuja. Joskus se ns. väärä koko voikin olla itselle parempi.

Toinen Tukholman ostos oli tämä Beyond Retrosta löytynyt upean punainen nahkalaukku. Laukussa on myös ohut letitetty olkahihna, mutta sen saa piilotettua laukun takana olevaan taskuun jolloin laukkua voi kantaa clutchin tapaan. Laukku oli mielestäni mahtava löytö, sillä olenkin jo jonkin aikaa kaipaillut punaista pikkulaukkua. Nyt tästä laukusta tuli kaunis matkamuisto kivasta reissusta. Hintaa kultakuvioidulla kaunottarella oli n. 25 €.

Laukun kuviot aiheuttivat aika hauskan mielleyhtymän. Kun oli pieni, meillä oli kotona sellaiset punaruskeat nahkaiset irtokannet puhelinluettelon ympärillä ja niissä oli jotain hieman samanhenkisiä kuvioita kuin tuossa laukussa. Puhelinluettelon irtokannet.. mikä välttämättömyys! 😀

Nyt muuten kun katselen näitä kuvia, niin tajuan, että nuo mun lempparikesähousut eivät todellakaan ole enää mustat. Mulla ei ole mitään kokeusta pesukoneessa värjäämisestä, onko se hankalaa/pelottavaa? Mitä pitää ottaa huomioon? Vinkkejä, anyone? (tai mitä jos Veera vaikka lukisit sitten siitä pakkauksen kyljestä… 😀 )


13 Comments
 • Tanja H
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oooooooh mikä laukku! Haluan!

 • Marjukka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pesukoneessa värjääminen ei ole vaikeaa eikä pelottavaa.

  Nyt on tullut myyntiin myös sellaisia ”värin palauttaja” -pesuja, en nyt muista oikeaa nimeä enkä tuotemerkkiä. Aika kallis paketti oli, olisko ollut jotain 7-8 euroa, mutta ostin sellaisen kuitenkin, en ole vielä kokeillut.

  Siinä on kaikki mitä tarvitsee samassa paketissa (normaalisti pitää ostaa suola erikseen).

 • Hanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pesukoneessa takaisin mustaksi värjääminen on superhelppoa. Käytännössä ainoa asia, jonka voi sössiä, on se, että ripsottelee sitä värijauhetta pesukoneen ympäristöön ja omiin sormiinsa. Eli kumihanskat käsiin & paketin avaus vasta koneen sisällä – ja muuten toimii sitten ohjeen mukaan.

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo helppoa on, mutta toisena vinkkinä se, että kannattaa tosiaan värjäämisen jälkeen pyörittää konetta tyhjänä ohjeen mukaan (2 kertaa yleensä), jotta väriä ei varmasti jää koneeseen. Ja silti itse pesen aina seuraavaksi sellaista, mitä ei haittaa vaikka vähän värjääntyisikin – vaikkei ole kyllä ikinä värjääntynyt. Ei vara venettä kaada. 😉

 • Kaista
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Anteeksi tällainen urpo-tason vinkki, mutta tarkistathan mitä materiaalia housut ovat. Keinokuidut eivät yleensä värjäydy pesukoneväreillä. Jos housut ovat esim. puuvillaa mutta ommeltu polyesterilangalla, väri ottaa vain kankaaseen. Mutta sinun housujesi tapauksessa se tuskin haittaa, saumat eivät varmaan ole haalistuneet vaan pysyneet mustina.

  Minulla on tuon takia parit mustat kesähousut kivan kontrastivärisillä tikkauksilla 🙂

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ne kannet on tallella edelleen 😀

 • Dahlia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tuo laukku on ihan mieletön <3

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Meilläkin oli puhelinluettelossa irtokannet – kudotut, poppanamaiset 😀 Oih, nostalgiaa…

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tyylisi on muuttunut jotenkin, noh, tylsäksi ja tavalliseksi. Lököhousuja ja balleriinoja riittää, missä kaikki sähäkät minimekot ja toinen toistaan ihanammat korkkarit, joita blogissa näkyi ennen? Tajuan toki, ettei joka päivä voi olla pukeutuneena bilehile-vetimissä, mutta olisi kiva taas välillä nähdä ylläsi joku seksikäs, tajunnanräjäyttävä asukokonaisuus. Kaipaan sitä vanhaa ”Tuhlausta”, joka oli hetken tyyli-innoittajani.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   minihameet ja korkeat korot ei kuulu mun tylsään perusarkeen ja nyt on valitettavasti sellainen tilanne, että elämä ei ole pitkään aikaan ollut mitään muuta kuin tylsää perusarkea. Plus en ole todellakaan tuntenut itseäni hetkeen ihmiseksi jota minimitta ja korot pukisivat. 😛

   • Nimetön
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tarkoitukseni ei missään nimessä ollut arvostella sinun elämääsi. Eikä lököhousuissa ja balleriinoissa ole mitään vikaa, kyllä minä itsekin pukeudun arkena mukavuutta ajatellen. Olen vain niin kovasti toivonut, että täällä välillä näkyisi jotain vähän raflaavampaa asua. Onneksi sulla on sentään pysynyt kuvioissa mukana nahkalaukut. Vaikken itse Baggulle lämmennytkään, niin muuten sulla on kyllä tosi hyvä maku laukkujen suhteen 🙂 Toivon sulle kaikkea hyvää, ja pysyn kyllä lukijana, kirjoititpa sitten mistä tahansa.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Konevärjääminen on tosi helppoa, mutta suosittelen että käytät ihan mustaa väriä + suolaa etkä niitä ”värinpalauttajia”.. Ei toimi mun kokemuksen mukaan niin hyvin.

  Ainut harmitus niissä pesukoneväreissä on pieni riittävyys, eli yhdellä paketilla saa värjättyä ~400g vaatetta, joka on yhdet housut tai kaksi paitaa.. Tuntuu tuhlaukselta käyttää konetta kahta kertaa yhden vaatteen takia (kuluttaa hitosti vettä :/)

 • iida-aa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi kiva toi sun asu ja ihana laukku! 🙂 <33

Post A Comment