Kolme plussapyllerön uikkaria

-postaus sisältää mainontaa-

”Iik, yyyh, en pysty, hyrrrr!” Tuo olin minä sunnuntai-iltana, kun saunomisen lomassa kastoin varpaani kärkeä järvivedessä. En ihan vielä ollut valmis järvea varten, eikä järvivesi todellakaan ollut vielä valmis minua varten.

Se on aina lähemmäs heinäkuun loppu ennen kuin minä vihdoin saan rohkaistua mieleni ja vartaloni uimatouhuihin. Tuosta vuosien aikana  jo vakioksi muotoutuneesta talviturkin nakkaus -aikataulusta ja kesän lyhyestä kestosta huolimatta olen tänä vuonna onnistunut uskottelemaan itselleni, että kolme uutta uimapukua ovat kaikki ihan hurjan tarpeellisia ja pääsevät varmasti kaikki käyttöön.

Tämä on taas se tilanne, kun jostain on ensin pulaa eikä sitä oikeaa tahdo löytyä, joten sitten kun sopivia yksilöitä (tai yhdistelmän minä + uimaäasut ollessa kyseessä sanoisn, että ”edes riittävän sopivia yksilöitä”) tulee vastaan, on kaikkiin niihin tartuttava kuin hukkuva pelastusrenkaaseen.

Ja että minkäslaisissa swimsuiteissa minä sitten ajattelin omia pelastusrenkaitani rannoilla esitellä? Bikineissä ne pelastusrenkaat toki pääsisivät hieman ruskettumaankin, mutta kun niitä sopivia bikinien yläosia on vaikeampi löytää kuin neulaa heinäsuovasta, olen suosiolla siirtynyt kokouikkareihin. Mutta ei se oo kuulkaa ihan helppoo niidenkään kanssa…

kuva: Finnwear

Sain keväällä valita veloituksetta itselleni uima-asun Finnwearin mallistosta ja sieltä plussa-valikoimastahan se piti tietenkin ottaa. Plus-mallistonkaan bikineissä ei yläosien koot edes lähennelleet omia tarpeitani, joten kokouikkarilinjalle mentiin. Mutta eipä se mitään, sillä olisin kyllä muutenkin kuin kokosyistä päätynyt tuohon kuvan mustaan uikkariin.

Hieman 50-luvun tyyliset leikkaukset tekevät muuten niin basic uikkarista astetta naisellisemman ja samalla pylleröä imartelevamman. Tämä toiminee myös myös toppina esim. läpikuultavien paitojen alla.

Eli musta perusuikkari, check!

Kuva: H&M

Mutta onhan se nyt herran jestas ihan tylsää jokaisella rantsureissulla (niillä kaikilla n. kolmella) kiskoa päälle se sama synkkä musta uimapuku, joten tää neiti alkoi himoita vaihtoehdoksi jotain värikästä. Ja kirjavaa! Ja kukkaisaa! Viidakkoa! Nyt alkoikin sitten kuulostaa niin perus mummouikkarilta, että huhhuh..

Mutta jotenkin tuon kuvassa olevan H&M+ uimapuvun värit saivat mut innostumaan ja ajattelin, että jos näyttäisin tuossa kukkauikarissa edes kolmasosan yhtä kuumalta kuin tuo Tara Lynn, niin minua saattaisi juuri ja juuri olla luulematta rannalla eläkepäiviään viettäväksi 65 + daamiksi.

Muutama eri koko testaukseen ja siinähän kävi niin kuin epäilinkin. Minun täytyi ottaa etupuskurin vuoksi pari numeroa isompi koko kuin mikä muuten olisi riittänyt. Mutta onneksi uimapuku on malliltaan tuollainen edestä jo muutenkin rypytetty, joten hyvinhän siihen vyötärölle ruttaa vielä kaiken sen ylimääräisen mitä uikkarissa on minulle pituutta. Mutta onhan se nyt hyvä olla uimapuvussa kasvunvaraa noin niin kuin pituussuunnassakin.. tiedä vaikka jonain aamuna heräisin 180 senttisenä. 😀

Eli ei ole nämäkään uikkarit tarkoitettu megatötteröille noin niin kuin kokojakaumansa puolesta. Mutta kevyestä kokokompromissista huolimatta tykkään viidakkosimmareistani kovasti. Halterneck-malli kun on aina ollut uimapuvuissa ja bikineissä mieleeni ja tuo vatsan kohdalle tuleva rypytys antaa optisesti edes hieman totuutta anteeksi. Tai sitten minun tapauksessa ei, kun vyötäröllä on rullattuna tavaraa lähes toisen uimapuvun verran. 😀

Kyseistä uimapukua löytyy H&M:n nettikaupasta edelleen hintaan 29,95 €, mutta kokoja on tarjolla enää nihkeästi.

Kirjava ja värikäs mummouikkari, check!

kuva: Ellos

Viimeisimpänä hankintana sorruin Elloksen alessa puoleen hintaan tarjolla olleeseen punaiseen mekkouikkariin. Ihan ei kyllä tuo kuvan malli tarjoa edes etäistä samaistumiskohdetta itselleni, mutta kun nyt kerran kokoja oli olemassa aina 52:een saakka, niin kai sen nyt on jollain tavalla ajateltu pukevan pylleröäkin.

No pukihan tuo hieman pinup-henkinen tyttöhorhellys minuakin ihan yllättävän kivasti. Mutta sama homma se oli tämän kanssa kuin kukkauikkarinkin, eli kokoa piti ottaa taas pyrstön ja mahan näkövinkkelistä pari numeroa liikaa, jotta tötteröt saatiin mahtumaan kyytiin. Mutta se on toki sillä tavalla kätevä, että sinne persukseen muodostuvaan pussiin saa sopimaan vaikka sen rantapyyhkeen, niin pärjää ilman kassia… 😀

Tässäkin sitten tuo rypytys ja helma pelastavat homman, ja uimapuvun alaosan löysyyden saa aika hyvin naamioitua niiden alle. Mutta hyvin tosiaan tästäkin sitä haaraosaa venyttelis tuonne polviin saakka. Isotissisen plussapallon pitäisi selkeästi olla vielä vähintään 175 senttinen tai mieluusti ylikin, jotta täyttäisi tuonkin uimapuvun ihan joka suunnassa.

Iloinen kuitenkin olen tästä uimamekostakin, vaikkei sekään ole istuvuudeltaan täydellinen. Mutta toisaalta enpä ole vuosiin tavannut itselleni töydellisesti sopivia uima-asuja, joten niitä alkaa pitää jo puhtaana utopiana. Helmaa on sopivasti juuri sen verran, että mm. sisäreisipallukat pysyy yleisöltä piilossa. Tämä on siis se uikkari, jonka valitsen päälleni yllättävälle uimareissulle, kun tajuan, että on bikinirajat ajamatta!

Alehintaista punaista mekkouikkaria ei valitettavasti ole jäljellä enää kuin koossa 38, mutta normaalihintaista (39,95 € ei edelleenkään paha hinta) mustaa versiota on tarjolla välillä 38-52.

Pirteän värinen, tyttömäinen, huonojen bikinirajapäivien uikkari, check!

Ja näiden lisäksi viime kesältä kaapissa majailee vielä olkaimeton musta Evansin uimapuku sekä tylsät mustat perusbikinit. Mun on käytävä uimassa siis ainakin viisi kertaa tänä kesänä, jotta ehdin kastella kaikki!


10 Comments
 • Sirpale
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Suurkiitos vinkeistä, jos sitä itsekin uusisi uimapukunsa, sen ainakin 15 vuotta vanhan palvelijan, joka ritisee pahaenteisesti kun siihen koskee, venyttämisestä puhumattakaan. Ongelma vain on että kumpaan sitä sortuisi, tuohon Nanson simppeliin vai Elloksen hörhelöisempään… Kahta en osta, koska minunkin uintikerrat kesässä on laskettavissa yhden käden sormilla.

 • Viliina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No niin.

  Toivottavasti saat tästä jotain provikkaa. 😀 Tuli sitten yllytyksestä sorruttua tuohon elloksen mustaan versioon tuosta hörhelöunelmasta. Olen itse vielä todella pitkäselkäinen, joten joskohan tuo nyt sitten sopisi. ^__^

 • Maria
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oletkos ikinä harkinnut uimatoppi/bikinien alaosa -yhdistelmää? Mietin, että se voisi auttaa tuohon koko-ongelmaan, jos on vaikea löytää uimapukua, joka sopii sekä ala- että ylävartalolle.

  Kaveri on ainakin ollut tyytyväinen tällaiseen viritelmään kun ei halua näytille valkoista mahaansa, mutta ei ole löytänyt sopivaa kokouimapukuakaan. Kokonaisuus on silloin yhtä peittävä kuin perusuimapuvussa, mutta kaveri tarvitsi isomman koon alavartalolle ja pienemmän ylävartalolle, niin tällä tavalla se onnistui ilman että tarvitsi tehdä valintaa sen suhteen, roikkuuko ylimääräistä kangasta yläosassa vai puristaako alaosa päärynävartalon muhkeaa peppua.

  Perus yksivärisiin uimashortseihin/hipstereihin/tai-mallisiin alaosiin voi tuoda sitten myös vaihtelua näppärästi erilaisilla värikkäillä uimatopeilla. 🙂

 • Lispet
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minä ootan rantakelejä ekaa kertaa vuosiin tämän ansiosta:http://www.evans.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginInd… ; aivan ihana!!

 • Saara
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tää sun tylyn realistinen asenne uikkariostoksiin sai mut vihdoin kaupoille kohtaamaan karun totuuden ja tuli hankittua uudet bikinit. Netistä en vieläkään uskaltautunut tilaamaan, kun ei oo mitään hajua kokoluokista… Ketuttaa se ainainen vääntö, kun mistään mallistosta ei valmiina löydy sopivaa. Noh, ompelukone lauloi tänäänkin olkaimet ja ympärysmitan sopiviksi 🙂

 • annu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  voi ku mä niin nautin sun teksteistä 😀

 • Jules
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos tästä! 😀 Vaikka en itse voikaan täysin samaistua uikkarikokemuksiisi, niin kyllä vain tyylisi naurattaa. Ihan ääneen täällä hekottelen ja mies olkkarista huutelee, että mikäs nyt. Päivän naurut typerän työpäivän päätteeksi, CHECK! 🙂

  Rantakelejä odotellessa…

 • Sugar
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oliko tuossa Finnwearin uikkarissa mitään topattuja kuppeja tms. lisätukea povelle? Tiedän, että kysymys tulee _hyvin_ jälkijunassa, mutta tuota mallia on vielä Finnwearin nettikaupassa saatavilla ja harkitsen hankintaa 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei ole mitään toppausta tai muutakaan tukea, mutta ainakin omat tissit asettuu vallan nätisti paikalleen ilmankin. Mulla on ollut tuo nyt käytössä nimenomaan uidessa, koska on uikkareistani istuvin ja ns. Luotettavin. Muut rimpulat on sitten enempi vaan rantahengailua varten.

   Veera, joka ei jaksanut kirjautua

   • Sugar
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos nopeasta vastauksesta! 🙂 Pitää varmaan vaan tilata ja testata miten istuu. Hakusessa on nimenomaan kunnon pulikointiin sopiva uimapuku. Pitänee vain valita sopivan napakka koko…

Post A Comment