Vaikeita valintoja silmälasiostoksilla

-sisältöyhteistyö-

Herran jestas, mä oon ihan unohtanut kertoa, että mullapa on uudet silmälasit! Kävin hakemassa pokat jo tuossa reilu viikko sitten, mutta en ole vielä ehtinyt ottaa kunnon kuvia itsestäni ne päässä, joten laitetaas ensin hieman kuvia ja tunnelmia näöntarkastus- ja lasien valinta -reissulta.

Postailin tuossa keväällä pariinkin otteeseen kuvia kokeilemistani silmälaseista (Tsek 1 ja tsek 2), ja olin kovasti sitä mieltä, että hankin seuraavaksi punaiset pokat. Ihan täydellisiä yksilöitä ei kuitenkaan tullut sopuhinnalla vielä vastaan, joten jätin asian  muhimaan ja päätin palata rillien hankintaan viimeistään syksyllä. Pakkoa ja kiirettähän minulla ei ollut, kun yhdet edelleen passelit lasit kuitenkin jo löytyi.

Kävi kuitenkin niin mahtavasti, että Specsavers tarjosi minulle mahdollisuutta valita yhdet lasit veloituksetta heidän mallistostaa. Ja kun asia oli itselleni ajankohtainen, niin tartuin tarjoukseen todella mielelläni. Niinpä siis marssin kesäkuun alkupuolella lähes naapurissani sijaitsevaan Porin Yrjönkadun Specsaversiin näön tarkastukseen ja laseja sovittelemaan. Tuo kyseinen liike oli itselleni entuudestaan hyvinkin tuttu, sillä se tosiaan sijaitsee todella lähellä kotiani, joten sen valikoimia oli tullut käytyä kurkittua ohikulkiessa kerran jos toisenkin.

Minultahan oli tarkastettu näkö edellisen kerran viime vuoden loppupuolella edellisiä laseja hankkiessani, mutta taas sain tihrustaa kirjaimia mahtavat näöntarkastuspolat päässäni. Mun mielestä näöntarkastus on jostain syystä ihan huisin mukava ohjelmanumero! On niin siistiä kun kokeillaan kaikkia eri linssejä ja voimakkuuksia, ja välillä on ihan sumuista ja sitten näkeekin lähes pelottavan hyvin. Ja sitten se lapsellinen riemun ja onnistumisen tunne, kun onnistuu lukemaan jonkun kärpäsenkakan kokoisen kirjainrivin oikein. 😀

Harmi ettei näitä pokia ole ostettavissa.. näytän niin kovin hurmaavalta!

Minulla ei siis ole mitenkään hirvittävästi vahvuuksia laseissani (+0,5 ja +0,75), mutta hajataiton korjaukselle on tarvetta. Näen ihan mainiosti ilman lasejakin, mutta etenkin tarkkoja hommia tihrustaessa (esim. kuvankäsittely) silmät väsyvät ilman laseja todella herkästi ja näön tarkkuudessa on silloin hieman toivomisen varaa. Lasien kanssa kontrasti ja ns. reunapiirto paranevat kuitenkin aika merkittävästi, joten kummasti muuttuvat kuvat tarkemmiksi linssien kanssa tarkasteltuna.

Olen nyt käyttänyt laseja reilut puoli vuotta hieman vaihtelevalla menestyksellä. Suositushan olisi, että käyttäisin niitä koko ajan, mutta minä lahopää saatan toisina päivinä unohtaa lasit ihan täysin ja huomaan asian vasta joskus iltapäivällä. Asian muistaisi varmasti hieman paremmin, jos ei näkisi paljain silmin kovin hyvin. 😀 Myös kuvauksien jälkeen lasit tuppaavat unohtumaan johonkin pöydän kulmalle, kun en heti muista laittaa niitä takaisin päähäni. Mutta kun kuvata en kyllä osaa lasien kanssa.

Ajatus toisten lasien hankinnasta juonsi siis juurensa siihen, että tuumasin josko lasit eksyisivät päähän ahkerammin, kun niitä olisi useammat mistä valita. Eli olisivat samalla enemmän asusteen kaltainen asia, kun voisi aamulla puntaroida mitkä lasit passaa asuun parhaiten.

Jos aiemmista pokapostauksista muistatte, niin minähän olin hakemassan itselleni punaisia kehyksiä… Mutta laseja sovitellessa tapahtuikin jotain hyvin yllättävää. Päädyin sitten ihanien ja kannustavien myyjien avustuksella poimimaan hyllystä itselleni myös hyvinkin uskaliaita vaihtoehtoja. Vaikka kuinka olisi itsellä jokin selkeä mielikuva siitä mitä on etsimässä, niin kyllä niitä ammattilaisen ehdotuksia kannattaa kuitenkin kokeilla. Saattaa yllättyä iloisesti.

Ainakin tuolla Yrjönkadun Specsaversillä oli muuten ihan huippukivat myyjät jotka jaksoivat kuunnella ja katsella mun empimistä ja sovittelua ihailtavan kärsivällisesti. Koin siis saavani ihanasti tukea, kannustusta ja rohkaisua tämän suuren ja pelottavan valinnan edessä. 😀

Mutta aikani siellä itseäni peileistä tuijoteltuani minä sitten vihdoin sain päätöksen tehtyä. Jotkut noista ylläolevista ne siis ovat! Mitä luulette pysyttelinkö suht turvallisilla vesillä vai hyppäsinkö ulos turvallisuusalueeltani?

Jätän teidät vielä hetkeksi jännitykseen ja koitan saada loppuviikon aikana jonkun nappailemaan kuvia minusta ja uusista tulokkaista!


12 Comments
 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Kyllä ne on nuo neljännet eli oikean alakulman lasit. Tosi makeet.

  Silmälasien valinta on muuten vaikeaa. Tosin omani pari viikkoa sitten ostaneena olin perin yllättänyt, miten helpolla valintaan päädyin. Nyt on on 2 vuotta ollut tosi tummat kehykset, joten uudet ovat hengettömät leveillä blingbling sangoilla. Niihin tartuin eka ja vaikka sovitin lukemattoman määrän sankoja, ne oli minun valintani. Nyt oottelen tässä sitten soittoa millon ovat valmiit 🙂 Hyvä puoli tässä on se, että näkö ei ollut muuttunut, joten vanhatkin rillit ovat vielä käyttökelpoiset.

 • Janninna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Tuolla on kyllä ihanaa henkilökuntaa!

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  vasen ylä tai oikealla alhaalla olevat? 🙂

 • Jatta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mä olen taas ihan varma, että The lasit ovat nuo oikeassa yläkulmassa olevat 🙂

 • pimmiainen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Noi ekat istuu mielestäni parhaiten ja väri passaa sulle tosi hyvin, mutta ovat ehkä liian söpöt sun tyyliisi. Veikkaan, että valitsit vikat kehykset.

 • MariaK
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Ekat vihreät tai vikat. Luulen, että vikat.

  Kaikki ovat kyllä aika ihania. Itse jättäisin tosin valkoiset kauppaan, en olisi sinut niiden kanssa, vaikka ne muitten päällä näyttävätkin hyvältä. (epistä.)

  PS. First time poster, long time reader täällä hei!

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  1) vas alhaalla

  2) oik ylhäällä

  ;). 😉

 • käyttäjä-11858
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Oikea yläkulma 🙂

 • Heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Oikea yläkulma, ovat kuin sinulle tehdyt. Todella kauniit.

 • Nea
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Susta ei kyllä ikinä tiedä mihin oot kuitenkin ihastunut mutta oikean yläkulman lasit vaan näyttää parhailta, piste : D

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Vihreet on parhaat!

 • Salla
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mun lempparit on ekat, turkoosit! 🙂

Post A Comment