Kupista asiaa

-sisältöyhteistyö-

Viime viikonvaihteen Helsingin reissun ohjelmaan kuului Madonnan keikan lisäksi shoppailua. Oli ihan hurjan kiva kerrankin pääkaupunkireissulla ihan oikeasti ehtiä hieman kauppoihinkin kiertelemään. Yksi kaupunkikierroksen kohteista oli alusvaateliike Change, joka halusi antaa minulle muutamia lahjakortteja sekä itse käytettäväksi, että teille lukijoille arvottavaksi (tästä lisää postauksen lopussa). Itseni lisäksi myös ystäväni Piia oli halukas hankkimaan täytettä alusvaatekokoelmaansa, joten vietettiin City Centerin Changen sovituskopissa tovi jos toinenkin.

Koska jokapäiväisten mustien perusliivien varastoni on tällä hetkellä kunnossa, oli minulla haaveissa jotkin pirtsakat väripläjäykset. Satuttiin kuitenkin siinä mielessä vähän huonona päivänä putiikkiin, että alet olivat loppuneet juuri edellisenä päivänä, mutta kaikki syksyn uutuudet eivät olleet vielä saapuneet. Uutuusvalikoimat eivät siis olleet viikon alussa vielä ihan runsaimmillaan, mutta toki sieltä silti soviteltavaa löytyi.

20120819-135724.jpg

Sovittelin muutamat liivit, mutta päätin sitten säästellä lahjakorttini seuraavalle Tampereen tai Helsingin reissulle jolloin pääsen uudelleen Changeen ja syysuutuudet ovat ehtineet saapua liikkeisiin laajemmalla skaalalla. Mun tissiliiviostokset on aina niin kalliita, että olen ihan fiiliksissä, kun voin kerrankin kiikuttaa kassalle jotkut ihanuudet ilman, että tarvitsee itkeä sen ison loven vuoksi, jonka ostos korvertaa lompakkooni.

Siinä missä minä kaipasin alusasukokoelmaani väriä, Piialla oli etsinnässä mielellään vaaleat t-paita-liivit ja niitä riittikin sitten sovitettavaksi melkoiset läjät. Piialle kävi ihan perinteiset, eli mentiin liikkeeseen sillä ajatuksella, että hänen rintaliivikokonsa olisi 75D, mutta lukemat muuttuivat sovituskopissa hikoilun tuoksinassa melkoisesti. Taitaa kuitenkin olla niin, että koot vaihtelevat hieman riippuen liivimallista, sillä tuo oletuskokokin oli aiemmalta Change-vierailulta saatu tulos, eikä käynnistä ollut kuulema kuin reilut puoli vuotta.

20120819-135734.jpg

Myyjä kiikutti melkoiset läjät liivejä sovituskoppiin ja istuvuutta ja kokoa arvioitiin sitten oikein kolmen naisen voimin. 😀 Myyjä muistutti moneen kertaan siitä, että liivejä päälle pukiessa rinnat täytyy muistaa ihan kunnolla asetella paikoilleen. Eli nostellaan kaikki rintakudos sieltä kainaloistakin ihan kunnolla sinne kuppeihin eikä tyydytä siihen asentoon mihin liivit osuvat, kun ne nakkaa päälle puolihuolimattomasti.

Piiakin erehtyi jo jossain kohtaa luulemaan, että nyt se oikea koko löytyi, mutta sitten tuli asiantuntija tarkastamaan tilanteen, kehotti nostelemaan boobsit paremmin paikalleen ja taas saatiinkin huomata kupin käyvän ahtaaksi. Eli ei muuta kuin isompaa kirjainta kohti! Kun täydellisesti istuvat ja tukevat liivit sitten löytyivät, oli neitosen hämmästys melkoinen. 75D vaihtui ainakin valitun liivimallin kohdalla kokoon 70F. (F niin kuin Fabulous!) Muutamalla kympillä kaksi kuppikokoa lisää. Se on jo huomattavasti Tallinnan visiittiäkin halvempaa ja myös kivuttomampaa.

Kuinka moni muuten myöntää eläneensä tai yhä elävänsä siinä harhaluulossa, että pelkkä kirjain kertoisi jotakin rintojen koosta ja että koko D tai E tarkottaisi automaattisesti megahinkkejä? Totuushan on, että vaikkapa D-kuppi on tilavuudeltaan aivan eri ympärysmitan esim. ympärysmitan 70 cm kuin 85 cm kanssa.

Onkohan noissa kokoihin liittyvissä harhaluuloissa syy siihen miksi todella moni nainen ei älyä sovittaa riittävän isokuppisia liivejä? Ajatellaan vain, että ”no ei mulla voi todellakaan olla mikään E tai F -kuppi, koska nehän on sellaiset ihan valtavat tissit”. Mutta ei sitä kirjainta tarvitsisi niin kovasti pelätä.

20120819-135741.jpg

Ja ympärysmitasta vielä sellainen ihan omakohtainen huomio, että se liivin ympäryksen koko ei todellakaan ole sama asia kuin mittaustulos rinnan alta. Ja tuo tilanne korostuu etenkin tällaisella laardikuorrutteisella naisella kuten minä. Itsellänikin mitta tuosta rinnan alta on muistaakseni jotain 90 cm ja kenties enemmänkin, mutta minulle hyvä ja napakka liiviympärys on lähes poikkeuksetta 80 cm. Se läski nääs antaa melkoisesti periksi ja isommalla ympärysmitalla ei hinkit saisi ollenkaan tarvitsemaansa tukea.

Tuon asian vuoksi minua ihmetyttääkin miksi niin monen vaateketjun läskiosaston rintaliivien ympärysmitat lähtevät useinn vasta koosta 85 tai 90 cm. 😛 Mutta onneksi on sitten nämä alusvaatteisiin erikoistuneet puljut kuten vaikkapa tuo Change, jonka valikoimissa on laajat kokovalikoimat niin ympärysmitoissa kuin kuppikoossakin. Oma sovitteluni osoitti, että kun seuraavan kerran Changeen pääsen, niin voin aloittaa testailut heti suosiolla vaikkapa koosta 80 H tai I.

Kerroinkin heti tuolla postauksen alussa, että minulla on muutama Changen lahjakortti jaettavaksi myös teille Tyyliä Metsästämässä -blogin lukijoille. Koska tämä postaus on kilometrin mittainen ilman arvontahässäköitäkin, niin ajastan varsinaisen arvontapostauksen huomis- (eli maanantai-) aamulle. Jos siis olet kiinnostunut saamaan hieman avustusta alusasuhankintoihin, niin klikkaa itsesi takaisin tänne maanantaina.

EDIT: arvontaan pääsee nyt osallistumaan TÄÄLLÄ


12 Comments
 • Bra Nightmares
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aamen! Vaikka Changen liiveistä minulla ei olekaan kauheasti kokemusta, oli tämä postaus täyttä asiaa.

  Varsinkin tuo ympärysmitta-asia: kehottaisin hoikempiakin naisia vähentämään ympäryksestään 5-10 cm ja käyttämään sitä liivikokona. Liivit nimittäin venyvät yllättävän paljon. Ja esimerkiksi 65H ei edes ole mikään iso koko vaikka se siltä saattaa kuulostaakin, koska kuppikoko on aina suhteessa ympärysmittaan. 🙂

  • Nimetön
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mutta miksi ihmeessä edullisempien mutta kauniiden rintaliivien mallit loppuvat lähes aina c-kokoon… Kun liivejä tarvitsee monet, ei ainakaan minulla ole mitenkään varaa mennä liiviliikkeestä ostelemaan useita satasen liivejä. Siellähän kokoja kyllä riittää.

 • Emmi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heippa! Mulla on perinteinen tiimalasi kroppa ja ympärysmitta 60:kin on mulle liian iso, tarvitsisin varmaan 52-55cm ympäryksen. Housuissa käytän sitten 36:sta. Tietäisikö kukaan, saako tuonkokoisia liivejä mistään? Tähän asti olen kaventanut 70c kokoisia (niissä on sopiva kuppi) ympäryksestä sopiviksi. Onko kellään tietoa ?

  T.epätoivoinen

 • Sirpale
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tunnen tuskasi, vaikka oma tuskani liivien kanssa on vähän päinvastainen: ympärysmitta on se +90 cm, mutta kuppi kuitenkin ”vaivainen” B/C. Ei ole erityisen helppoa löytää tuollakaan kombinaatiolla sopivia liivejä. Jos sopivat löytyvät, se on niin harvinainen tilanne, että nehän on ostettava pois kuleksimasta ja silloin on parempi olla vilkuilematta hintalappua… Changeen voisi kuitenkin tehdä visiitin, en ole toistaiseksi saanut aikaiseksi vaikka kotikaupungissakin sellainen on.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun kokemus Changesta ei loppujen lopuksi ollut kovin hyvä. Möivät niin tiukat liivit, etten ole voinut pitää niitä ollenkaan + jättikuppi hinkkaa kainaloa. Mun 70 F:t on siis jäänyt käyttämättä.

  • Hanna
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Minulla niiden ”perus t-paitaliivi” aiheuttaa ihan saman hinkkauksen, kun kaaritukikujan joku ihme sauma vain kalvaa rakot kainaloihin. Ja koko on kahteen kertaan kaksilla liiveillä eri myyjien kanssa tarkistettu.

   Mutta Kampin Changessa sain sitten hyvää palvelua ja kaivoimme esiin sellaiset liivit, jotka istuvat kuin unelma. Myyjä kiikutti koppiin varmaan 20 paria ja niistä yhteistuumin löytyi pari mallia (ei sinnepäinkään mitä se kalvava) ja parit eri liivit, joita tuskin päältään raaskii riisua.

 • Tarkku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  arvaa mitä! Mä just yks päivä mietin et ootkohan tehny postausta rintsikoista koska näihin omiin jätteihin ei tahdo mistään löytyä kokoja 😀 mä oon todennu changen parhaaks kaupaks alusvaateosoksille, enkä enää osta juurikaan muualta 😀

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Harmi kun joka paikasta ei löydy niin kattavaa valikoimaa liivejä, että olisi joka tytölle sopivat. Usein tuntuu, että jo 85 cm on liikaa ja kuppikoot loppuu siihen C:n. Kaikissa tuppukylissä ei oo noita erikoisliikkeitäkään, niin joutuu tyytymään marketteihin. Joten kyllä olis kaupoilla parantamisen varaa!

  ja kun niin paljon se muidenkin vaatteitten istuvuus riippuu siitä mitä siellä alla on.

 • Nimetön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lupailitko joskus postausta muotoilevista alusasuista, vai muistanko väärin;)

 • Nata
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ja miksei isompaa kuppikokoa voida valmistaa pienemmällä ympärysmitalla?! yritäppä löytää c-kuppia tai isompaa 70 cm:na. kappahlissa sanottiin, että ”kaipa sitä massaa tulee muuallekin kuin itse rintaan..”. niin, vaikka mahaan. mut ei kai yläselkään?

  • Stiia
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jep, samaa oon minäkin miettinyt. Change on ainoa paikka, josta saan kohtuu hinnalla sopivan kokoiset liivit. Täytyy kyllä myöntää silti että enemmän tulee käytettyä niitä ainoita yli 100e liivejä, mutta kun niitä ei rahatilanteen takia ole kuin kahdet (joista toiset on pienet, kun tissit päätti yhtäkkiä kasvaa..).

   Tällä hetkellä koko on 65E/F ja jos sitä kysyy muualta kuin erikoisliikkeestä saa lähinnä silmien pyöritystä osakseen.

  • Myy
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Change on kapeille ympärysmitoille ihan loistava! Laaja kokovalikoima ja edulliset hinnat.

   Nim. Kokoa 60E

Post A Comment