Ten points

Joku saattaa muistaa viime syksynä ostamani viininpunaiset Ten Pointsin Pandora-maiharit jotka asettuivat välittömästi lempikenkieni joukkoon. Upean värinsä ja loistavan lestinsä vuoksi kengät eivät ole vuodessa kadottaneet tippaakaan hohtoaan ja tiedän talsivani niillä lukuisia kilometrejä tänäkin syksynä ja tulevana talvena.

Kyseisten kenkien kanssa koettujen tyytyväisyyden tunteiden vuoksi kiinnostuin luonnollisesti merkin tarjonnasta ylipäätään ja olenkin seurannut ruotsalaisen Ten Pointsin tekemisiä niin netistä kuin kenkäkauppojen hyllyiltäkin. Ja täytyy kyllä sanoa, että kyllä siellä on erinäisiä himotuksia tullut vastaan. Ihan jo sekin juttu, että sitä rakastamaani Pandora-mallia on tehty joka sesonkiin aina muutamassa uudessa mageessa värissä, on saanut mut kierimään hillittömissä ”mutkumähaluun”-tuskissa.

Menneenä perjantaina Ten Pointsin Facebook sivuille ilmestyi läjä kuvia syksyn uutuuksista ja päädyinkin heti valitsemaan sieltä muutamia kuvia tännekin esiteltäväksi. Ensimmäisessä kollaasissa omia suosikkeja.

20120923-213550.jpg

Mä en vaan pysty vastustamaan punaisten kenkien maagista vetovoimaa, vaan isken niihin silmäni kerta toisensa jälkeen huolimatta siitä monetko jo omistan. Omistamieni punaisten jalkineiden lukumäärästä minulla ei suoraan sanottuna ole hajuakaan, mutta minä sentään pystyn vannomaan, että tuollaiset uljaan punaiset Chelsea bootsit minulta vielä puuttuvat. En kestä. Myös rakasta Pandoraa löytyisi tänä syksynä tuollaisessa mehukkaassa ja näyttävässä punaisen sävyssä. Niissä voi melkein nähdä nimeni!

Jos sattuisin olemaan yksinkertaisten mustien korkonilkkureiden tarpeessa, niin nuo linjakkaat ja tukevan näköiset Ten Pointst voisivat olla hyvä ehdokas. Itse en tuolle Barbie-pinkille lämpeä, mutta jonkun muun jalassa uskoisin niiden näyttävän varsin herkullisilta. (ja välittömästi kirjoitettuani edellisen virkkeen, aloin miettimään miten mahtavalta ne oikeastaan voisivatkaan näyttää oikeanlaisen yksinkertaisen asun kanssa ja aloin pelottavalla tavalla hieman kiinnostua… 😀 )

Samaa Pandoraa taitaa olla vielä nuo vasemman alakulman mustatkin maiharit, jotka kelpaisivat vartensa kivan kuosi-yksityiskohdan ansiosta kenkähyllyyni koska vaan. Loistavat joka paikan arkikengät syksyyn-

Toiseen kollaasiin valikoitui muutama malli jotka aiheuttavat minussa hieman ristiriitaisia tuntemuksia.

20120923-213557.jpg

Ruskeat muutaman sentin korolla varustetut nyörisaappat ovat pieinoista värieroa lukuunottamatta kuin toisinto omista seiska- tai kasiluokan talvikengistä. Se saa minut jollain tasolla vielä hieman varautuneeksi.

Kiilakorkolenkkarit puolestaan kuuluvat niihin jo hetken aikaa kuplineisiin trendeihin joita minä vasta varovasti pureskelen. Jotain siistiä niissä on, mutta samalla jotain todella kamalaa. Oma veikkaukseni kuitenkin on, että saatan hyvinkin vielä lämmetä tälle ilmiölle mikäli juuri oikeanlaiset yksilöt tulevat vastaan.

Mustat paksupohjaiset möhköfantit taas kuuluvat siihen kategoriaan jolle en todellakaan toivo ikinä lämpeäväni. Liian elävät muistikuvat yhdeksänkymmentäluvun spaissarikengistä ja karmivista Buffalo-lenkkareista vyöryvät mieleeni tsunamiaallon lailla ja hukuttavat mielenrauhani. Ei, ei ja vielä kerran ei! Ei pliis lähdetä tähän juttuun mukaan. Annetaan tämän liian nopeasti takaisin yrittävän trendin kuihtua ennen kuin ehtii enempää nostaa päätään.

Violetit korkkarit ovat myös mallia enoikeintiedä.. Väri on melko herkullinen, lesti näyttää tukevalta ja mukavalta, mutta jokin siinä tökkii. Tuo kengän aukon malli tuntuu jotenkin jännältä. Tuovat mieleen kalossit. Tämä kenkä pitäisi nähdä jalassa ennen selkeän mielipiteen muodostusta.

Tähän keräämieni mallien lisäksi tarjolla on myös paljon erilaisia pitkiä saappaita mm. sellaisissa väreissä kuin pinkki, metsänvihreä ja eri ruskean sävyt. Myös maihareista ja esim. Chelsea bootseista näytti olevan olemassa useampia herkullisia värejä.

Mikäli laadukkaat, mutta sopuhintaiset nahkanilkkurit tai -saappaat ovat itsellesi ajankohtainen hankinta, niin kannattaa ehdottomasti tutustua myös Ten Pointsin tarjontaan. Hintataso on hyvin samanlainen kuin toisen loistavan ruotsalaismerkin, Vagabondin, tuotteilla. Eli syys- ja talvikenkien hinnat pyörivät n. 100-160 € välillä.

Iskikö mitkään yksilöt silmään? Entä mites nuo möhkökengät tai kiilakorkolenkkarit iskee?


Tags:
4 Comments
 • heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Noi punaiset maiharit ois kyllä räheet. Möhköt ja kiilalenkkarit ei kyllä iske.

  Omat syysnilkkurini poimin Kookengän plussakortti tarjouksesta 79,90. http://www.kookenka.fi/cours-1.html

  Suosittelen popoloita lämpimästi ja hintakaan ei ole mikään mahdoton.

 • Paola
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ite kyllä valkkaisin noista kollaasien vaihtoehdoista juurikin noi kiilakorkolenkkarit. omistan ennestään mustat kiilatennarit, ja tykkään niistä kovasti. kun en osaa oikein korkokengillä kävellä, niin kiiloilla saa mukavaa vaihtelua tasasiin pohjiin (:

 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Noi punaiset kiilakorkotennarit himottaa ja kovaa! <3

 • Ansku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Joo, iskipä hyvinkinkin. Nimittäin noi fuksianpunaiset! Hui, raju väri, mutten jotenkin niiiiin herkullinen. Korkolenkkarit ovat arvelluttaneet minuakin, mutta huomaan lämpeneväni niille koko ajan enemmän. Kaikkeen kai silmä tottuu.

Post A Comment