Aavikkosoturin mukavat jalkineet

-mainosyhteistyö-

Muistan lukioaikoina haaveilleeni  punaisista kengistä. Niiden haavekenkien kuvailu jatkui punaisen värin jälkeen: "sellaisista ihan tavallisista varrellisista kengistä, ilman mitään ylimääräistä. Kengät lähes yksinkertaisimmillaan." Haaveideni mukaiset popot löytyivät vihdoin vuonna 2002 Italian reissulta ja ovat sen jälkeen kuljettaneet minua kilometrejä toistensa perään. Laadukkaat nahkakengät olivat mukavat jo ensimmäisestä päivästä lähtien, mutta ovat tietenkin ajan kanssa pehmenneet entistä paremmiksi.

Kaikenmoisia kenkiä sitä on tässä reilussa kymmenessä vuodessa ehtinyt hankkia ja jalkoihinsa vetää. On ollut korkoa jos jonkinlaista, tennareita, bikereita, pitkiä saappaita, sandaaleja sun muuta. On ollut solkia, nyörejä, niittejä ja paljon muita koristeita. Mutta viime aikoina olen huomannut kerta toisensa jälkeen ihastuvani yksinkertaisuuteen. Sellaisiin "ihan tavallisiin kenkiin". Parhaiten himotuksiani vastaavat tällä hetkellä ns. desert bootsit, jotka ovat rentoudellaan lumonneet minut ihan täysin.

Olin vilkuillut kyseisen mallisia popottimia jo jonkin aikaa, mutta ensimmäiset muuttivat kotiini vasta Rooman reissulta. Tässä postauksessa nähdyt omenanvihreät jalkineet ovat kuitenkin vieneet sydämeni siinä määrin, että tahtoisin kaappini samanmoisia kaikissa ihanissa väreissä! Siinä onkin siis Spartoon nettisivut suhisseet, kun minä olen niitä kerta toisensa jälkeen selaillut noita pehmoisia, kumipohjaisia nilkkureita selannut.

 

1. Kickers, 2. Clarks , 3. Casual Attitude, 4. Kickers, 5. Clarks

 

Nuo Clarksin desert bootsithan (nro 5. ja perinteisestä hieman varioitu malli Desert Grace nro 2) ovat ovat jo todella klassikko, sillä Clarks toi markkinoille oman versionsa tuosta brittiarmeijan aavikolla käyttämästä kenkämallista jo vuonna 1950. Perinteisimmät värit ovat tietenkin erilaiset hiekan ja ruskean sävyt, mutta yli 60 vuoden aikana Clarks on ehtinyt varioida klasikkomalliaan lähes kaikissa sateenkaaren väreissä. Myös erilaisia kuoseja (kukat, union jack, ralliruudut) ja vaihtelevia materiaaleja (denim, huopa) on noiden klassikoiden yllä nähty. Perinteisimmillään desert bootsit on kuitenkin valmistettu mokkanahasta.

Itseäni innostaisi tällä hetkellä erityisesti esimerkiksi pirteän pinkit yksilöt, mutta sellaisia ei ole nyt vielä tullut sopivia vastaan. Violettia väri-iloittelua puolestaan löytyisi Spartoolta myytävältä Casual Attitudelta, jonka aavikkobuutsit eivät ole hinnalla pilattuja, sillä Rindu-niminen malli irtoaa hieman alle neljällä kympillä. Värivaihoehtoina tuon kuvan violetin lisäksi hiekanruskea ja vaaleansininen.

Ykkösenä hankintalistallani ylsivät kuitenkin kuvassakin ensimmäisenä komeilevat Kickersin kiiltonahkaiset desert boots -versiot. Hankittuani viime aikoina kenkiä mm. sellaisissa väreissä kuin vihreä ja viininpunainen (tai paljetein kuorruttu musta. 😀 ), olenkin saanut huomata, että sellaisia perus arkikenkiä minulta ei oikein mustana löydy. Ja sitten kuitenkin toisaalta, miksi arkenakaan pitäisi olla perus- tai tylsä- tai mitään muutakaan latistavin adjektiivein kuvattua, ajattelin, että tuollainen rento kenkämalli kiiltonahan ylväydellä koristeltuna sopisi omaan kenkäkokoelmaani kuin hopealusikka harakanpesään.

Aah, mä en tiedä miksi mä mietin nyt kaikkien kenkien yhteensopivuutta sammareiden kanssa, mutta ai että nuokin kiilomadon sukulaiset näyttävät varmasti nätiltä pehmeän sametin seurana! Kengät siis lähtivät tilaukseen Spartoolta saamallanilahjakortilla ja paketti odotteleekin jo Valintatalossa noutajaansa. Kunpa ne olisi hyvät!

Iskeekö tämä ajaton kenkämalli muihin kuin meikäläiseen?


No Comments

Post A Comment