Modern dandy

Mun on aivan pakko jakaa teille muutama kuva, jotka nappasin eilen valokuvaajaystäväni Samin asun yksityiskohdista. Sami on aina ihan hillittömän tyylikäs. Klassista herrasmiesmäistä pukeutumista maustaa aina monet persoonalliset ja leikkisät yksityiskohdat.

20121030-083549.jpg

Päädyn yleensä aina tavatessamme ihailemaan jotain herran yllä olevaa. Tällä tapaamisella silittelin ihastuneenna mm. hänen mitatilaustyönä tehtyjä pehmoisella kashmirvuorella varustettuja nahkahansikkaitaan. Eilen innostuin hänen kalvosinnapeistaan. Käyttöön eilen päätyivät ylläolevan kuvan keltaiset ”timantit”, mutta Sami kaivoi kassistaan vielä rasiallisen lisää ihanan värikkäitä aarteita!

20121030-083610.jpg

Mä olin noita hiluja tutkiessani innoissani kuin pikkutyttö äidin korurasialla. Kaikkea uutta ja jännää! Nuo oikean puoleisen kuvan isot kullanvärisellä reunustetut mustat mollukat tuovat ihan mieleen jonkun ylvään pitsihansikas-mummon klipsukorvikset. 😀 Mutta ovat varmaan melko ylvään näköiset myös kauluspaidan hihoissa.

Osa Samin kalvosinnappikokoelman upeuksista on vintagea ja niitä hän kertoo löytäneensä sellaisesta liikkestä kuin Vintage Garden Tampereella.

20121030-083603.jpg

Kuinka moni teistä tietää mitä nuo yllä olevan kuvan oikean alalaidan tikut oikein on? Mä voin tunnustaa, ettei mulla ollut hajuakaan. Mutta onneksi Sami sivisti minua. Yrttiruukkujen nimikylteiltä näyttävät tikut ovat nimeltään kaulusluut. Eli nämä on ne ns. kovat kaulassa, jos oikein ymmärsin. Tikut sujautetaan kauluksen sisäpuolella oleviin pieniin taskuihin, jotta ne pitäisivät kauluksen ryhdikkäänä.

Kaulusluista googlettamalla päädyin myös erääseen blogitekstiin, jossa nainen kertoi tietämättömyyttään käyttäneensä miehen kaulustukea spaattelina. Eli nuo tikut sopivat todistettavasti myös kauneudenhoidon apuvälineeksi. 😀

20121030-083558.jpg

Sami ystäväiseni pukeutumisen hienoudet eivät tokikaan rajoitu vain kalvosinnappeihin, vaan värikkäitä yllätyksiä pilkistelee myös lahkeiden alta. Sami on nimittäin henkeen ja vereen Happy Socks -mies. Ilahduttavan värikkäitä sukkia löytyy herran kotoa kuulemma kymmeniä pareja ja kaikki erilaisia!

20121030-083623.jpg

Uusin asustehienous herran vaatekaapissa oli ihan vastikään hankittu Coston oranssitupsuinen hattu. Passasi tyypin päähän mielestäni hienosti kuin lumiharjaviikset hänen naamaansa, eli ihan törkeen hyvin!

Itsekin olen jo hetken aikaa tiiraillut noita Coston lätsiä kiinnostuneena ja nyt tuon Samin hatun nähtyäni kuumevaan nousi. Pitäisköhän ensi viikonlopun Helsingin reissulla pyörähtää jossain puljussa noita sovittelemassa..

Sellainen on ihanan Sami ystäväni yllätyksiä täynnä oleva herrasmiestyyli. Tykkään. Sekä Samista, että sen tyylistä.

PS.. Kuten jo alussa ilmi kävi, niin Sami on valokuvaaja kuten minäkin. Tyylikkään herran studio sijaitsee Lempäälässä ja firman sivut löydät TÄÄLTÄ.


3 Comments
  • Kaista
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä olen etsinyt juuri tuollaista kelloa. Harmi kun kuvasta ei saa selvää merkistä. Kerro jos tiedät!

  • Kaista
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Huh! Olisi kelloa loppuiäksi jos olisi varaa edes yhteen. Tai sanotaan, että ainakaan tässä elämänvaiheessa en pystyisi priorisoimaan upean rannekellon hankintaa niin korkealle, että pystyisin pitkään tinkimään monesta muusta jutusta… Jos tupakoisin, niin voisin edes lopettaa sen ja alkaa säästää röökirahoja kelloon. Mutta kiitos tiedosta, Veera!

Post A Comment