Miellyttävä majapaikka

Viime viikko oli kaltaiselleni hotellifriikille todellista nannaa. Yövyin maanantai-lauantai välillä kolmessa eri hotellissa. Yksi yö Tukholmassa,  yksi Berliinissä ja yksi Helsingissä. Leveitä sänkyjä, valkoisia lakanoita, kylpyammeita, syviä unia ja runsaita aamiaisia. Tykkään. Hotellissa yöpyminen liittyy yleensä aina johonkin mukaviin asioihin, joten olen ehdollistunut olemaan onnellinen päästessäni hotelliin.

Yhtä vankasti kuin aamiaiscroissanttiini kuuluu hillo, kuuluu hotellivisiitteihini majapaikan taltioiminen valokuvin. Tässä muutamia otoksia Berliinin pikareissun majapaikkana toimineesta hotelli Amanosta, jossa minua ihastutti erityisesti aulatilojen sisustus, jossa kylmät ja kovat betonipinnat yhdistyivät hienosti lämpimään valaistukseen ja pehmeän kutsuviin sohviin.

Siinä missä hotellin baari oli täynnä tupakansavua ja kovaa puheensorina, aulatila oli mitä rauhoittavin ja viihtyisim paikka nauttia illalla drinkit reissuporukkamme kanssa. Tilassa sekoittuivat sulavasti niin katuvalot, kynttilän valo ja tilan monet erilaiset ja eri lämpöiset valot, jolloin lopputulos oli mukavan hämyisä.

Hotellin yhteydessä toimii valokuvagalleria Rath Gallery, johon emme kuitenkaan valitettavasti kiireisen aikataulun vuoksi ehtineet tutustumaan. Gallerian läheisyys näkyy kuitenkin ilahduttavasti myös hotellin sisustuksessa käytettyinä upeina valokuvina. Aula ja ravintolatilojen lisäksi valokuvataidetta löytyi myös hotellihuoneista.

Normaalien huoneiden lisäksi Amanossa on erikokoisia keittiöllä varustettuja ”huoneistoja”. Itse majoituin M apartmentissä, jossa siis oli leveän sängyn ja suuren kylpyhuonen lisäksi suuri keittiöseinä. Pikavisiitillä ei luonnollisestikaan tullut tarvetta kaapeista löytyneille astioille, jääkaapille tai astianpesukoneelle, mutta pidemmällä vierailulla ne voisivat hyvinkin hyödyksi.

Aamiainen tuli hotkittua kitaan todella nopeasti ja kummempia analysoimatta, mutta ainakin croissant ja hillo olivat varsin jees. Jos hotelliaamiaisella on surkeat croissantit tai ne puuttuu kokonaan, olen kovin pettynyt. Amano ei tuottanut tässä kohtaa pettymystä. Huikea päivä alkoi siis hyvin sopivan ”synkeässä” aamiaishuoneessa. Juuri sopivaa minun aamutunnelmiini.


3 Comments
 • Tanja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse kun kävin Berliinissä niin yövyttiin pienessä hostellissa. Ei jäänyt ihan noin hyvää kuvaa. Vau!:) Harmi, jos ei ollut aikaa viettää siellä muuten vaan kierrellen. Se on nimittäin aika mielenkiintonen paikka.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, mä haluan ehdottomasti käymään Berliinin ihan ajan kanssa, olen jo pitkään halunnut. Tuo nyt oli valitettavasti vaan tuollainen vuorokauden pyrähdys jossa ehti nähdä hotellin, valokuvausstudion ja maisemia taksin ikkunasta. 😀

 • Ville Niskanen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ah rakastan asua hotelleissa 🙂

Post A Comment