Matkalla kukkaron herraksi

Kirjoittelin muutama viikko sitten käynnistäni S-Pankissa pankkineuvojan luona juttelemassa taloudellisesta tilanteestani ja siitä miten voisin pankkipalveluiden avulla sitä parantaa. Tuolla Indiedaysin ja S-Pankin kampanjaan liittyneellä visiitillä meille mm.  perustettiin ylimääräinen tili taloustilimme rinnalle ja sinne ohjattiin taloutemme S-Bonukset ja maksutapaedusta kertyvät rahat. Se säästötoimenpide siis hoituu kätevästi sen kummempia ajattelematta. Halutessaan säästötilin saldoa ja bonuskertymää voi sitten tarkastella uudistuneessa verkkopankissa.

Onko kellään mulla muuten sellasta pakkomiellettä, että verkkopankissa käydessää on pakko ns. tasata tili? Mä tosi usein siirrän käyttötililtä muutamat eurot säästötilille, jotta saan käyttötilille jonkun tasasummamman. (jos saldo on 324,80 €, niin siirrän sieltä säästöön sen 4,80, jotta saldiksi jää tasan 320 €.) Ihan hullua, tiedän. Mutta musta on vaan kiva poistua verkkopankista niin, että sen päätilini summa on joku nätti tasaluku. No, säästämistä se on sekin neuroosi! 😀

Toinen asia, johon aioin kiinnittää enemmän huomiota säästääkseni, oli työpäivien lounaat ja siinä olenkin onnistunut aika hienosti. Olen onnistunut ostamaan useamman päivän lounaat kerralla, jolloin heräteostosen määrä on vähenytynyt. Uskallan siis väittää, että edelliseen kuuhun verrattuna tässä asiassa on tullut säästöä.

Tässä kuussa ehdottomasti eniten rahojani säästänyt ”toimenpide” oli kuitenkin se, että kuoletin toissaviikonloppuna kaikki maksukorttini, kun luulin hävittäneeni lompakkoni. Tai no, tavallaanhan se hävisikin yön ajaksi, mutta löytyi kyllä sitten seuraavana päivänä ihan kaiken sisältönsä kanssa. Uudet kortit saapuivat vasta eilen, joten voin kertoa, että lähes parissa viikossa säästyy kummasti rahaa, kun ei voi käyttää kortteja! 😀

Tästä käytännön kokemuksesta se ajatus sitten lähti, että taidanpa koittaa enemmänkin siirtyä käteisen käyttöön. Kun nostaa jonkun itsensä kanssa sopiman määrän rahaa tietyksi ajaksi, niin sitä tulee kytättyä kummasti tarkemmin mihin sen oikein pistää. (S-Pankin debit-kortilla sitä käteistä voi nostaa näppärästi vaikka S-ryhmän kauppojen kassoilta. Helpottaa elämää pankkiautomaattien harvetessa.) Ei siis ollut lainkaan ikävä juttu, että jouduin uusimaan kortit, sillä opin sen myötä uusia asioita. Ja opin toivottavasti pian lisää, esim sellaisia asioita kuin uudet tunnusluvut. 😀

Myös teiltä tuli paljon loistavia arjen säästövinkkejä. Kirjoittelinkin niistä jo TÄSSÄ POSTAUKSESSA. Ja totesin jo siinä yhteydessä, että sain sieltä itsekin kipinää alkaa suunnittelemaan ruokaostoksiamme entistä paremmin.

Merkittävin talouden korjausliike olisi itselleni kuitenkin päätä eroon useamman pienen lainan ja luoton kuukausilyhennyksistä kertyvistä kuluista.  Olenkin nyt tuon S-Pankki visiitin jälkeen tehnyt laskelmia saadakseni selvyyden millaisella summalla saisin erinäiset luotot niputettua. Kävi ilmi, että todellisuus ei sittenkään ole ihan niin synkkä kuin ajattelin, sillä kiitos veronpalautusten ja muutaman muun lähitulevaisuudessa napsahtavan lisätulon ansiosta, saan putsattua pöytää jo melkolailla.

Laitoimme kuitenkin pankkineuvoja Annen kanssa pienen joustoluottohakemuksen menemään. Mikäli sieltä tulee myöntävä päätös, niin voin sitten ensi kuun puolella katsoa tilannetta uudelleen, että minkä verran minun tarvitsee sitä enää nostaa sen jälkeen, kun olen käyttänyt veronpalautukset ja ekstratuloni.

Laskelmat näyttävät nyt kuitenkin aika hienosti siltä, että uusi vuosi alkaa taloudellisesti hieman keveämmissä tunnelmissa. Siitä tulee sitten toivottavasti positiivinen kierre, kun rahaa ei enää mene niin paljon erilaisiin korkoihin ja kuluihin. Tuntuu, että ihan pelkkä pankkineuvojan kanssa keskustelukin jotenkin selkeytti ajatuksia ja sai tajuamaan, että jo pienillä muutoksilla sitä voi muuttaa taloutensa kurssia aika oleellisestikin.

Siitä huolimatta, että just nyt tällä hetkellä tili on tyhjä, on mulla taloudellisesti ehkä stressittömin fiilis pitkään pitkään aikaan. Mun uuden vuoden lupaus vois olla vaikka se, että alan talouteni herraksi! Toivottavasti joku teistäkin sai näistä jutuista inspiraatiota ja voimaa tarttua omaa talouttaan sarvista.

Ihanaa viikonlopun alkua kaikille!


4 Comments
 • SIlkkis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Huippupostaus tärkeästä aiheesta.

  Sain itse tästä tosi paljon mietittävää.

  Blogiasi stalkkaan lähes aina, vaikken usein jätäkään kommenttia.

  Nyt skarppaan siinäkin asiassa! 🙂

  Mukavaa viikonloppua!

 • Arliisa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No siis säästäminen joo.

  Mutta oikeasti, kannattais jättää se yksi pieni joustoluottohakemuskin täyttämättä… Niillä ne pankin tätsyt aina koukuttaa meitä raukkoja. Joten vanhan kuivan tädin neuvo: älä nosta sitä joustoluottoa. Sekin pitää nääs maksaa takaisin. Sori kuivuus. Ja eilinen mekko oli tosi ihana!!!

  • sanna
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Taitaa Arliisa olla oikeassa! Kiva tàmà sinun blogisi, juttuja joka làhtòòn!

 • Roosa H
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Meillä on ihan vaan perus S-tili, siis se mikä perustetaan samalla, kun hankkii S-etukortin. Sekin on kyllä ihan mahtava, ensimmäisen vuoden aikana ei edes kurkattu tilille, saatika käytetty sitä, joten oli aivan mahtavaa ensimmäisen kerran katsoa tilin saldoa, siellä komeili yli 200euroa! 🙂

  Ja muuten, missä olet, kun ei ole tullut yhtään joulukuun päivitystä? 🙂

Post A Comment