Portfoliopaineita

Mä tiedän, että teissä lukijoisaa on muutamia joita mun työ- ja kouluhommat kiinnostaa, joten tässä pieni annos sitä.

Puoleenyöhön asti siinä eilen meni, mutta istuin perseeni puuduksiin koneen ääressä ja tein valmiiksi sekä häämessuille tarvitsemani kuvat, että miljööportfolioni.

Mulla on tosiaan reilun viikon päästä edessä valokuvaajan ammattitutkinnon toinen näyttö ja aiheena miljöökuvaus. Portfolio lähti tilaukseen, mutta nyt viikonloppuna pitäisi kuvata jotain näyttötehtävää varten. Ideoita on, mutta toteutus kiinnostaa just nyt ei yhtään.

Huomenna tarkoitus mennä kuvaamaan yhtä reilun viikon ikäistä vauvaa ja hänen isosiskoaan (se kuvaus kyllä kiinnostaa, vauvoja on ihana kuvata) ja siitä ajattelin kehittää jonkun kuvan näyttöön, mutta se ei vielä riitä. Portfolion ”puutteita” ajatellen on ihan hyvä tehdä joku lapsikuva, mutta sen lisäksi olisi ehkä hyvä tehdä jotain ilta-/yöolosuhdetta ja lämpimän sävyistä sisämiljöötä. Sellaisia kun ei portfoliossani ole.

Siitä huolimatta, että tiedän pääseväni kuvillani läpi, niin silti mä alan aina stressaamaan jotain ylimääräistä. Niin kun nyt vaikka tuota, että onko portfolioni riittävän monipuolinen. Kun oma fiilis on, että aina kuvaa vaan samannäköisiä kuvia samannäköisissä olosuhteissa.

Omia tuotoksia selatessa iskee aina ihan hirvee epätoivo kaiken tuntuessa ihan samalta hutulta. On kauhea duuni karsia sieltä palasia joilla osoittaa omaavansa monipuolista osaamista. Ja kaikista kuvista löytyy vaan kasa virheitä, jotka saa miettimään voiko kuvaa näyttää arvioijille vai ei.

Onneksi ne arviointitilanteet ei enää pelota ja ahdista niin kuin perustutkinnon aikana. Silloin saattoi koko näyttöpäivä mennä itkiessä ja panikoidessa, että ”oon ihan paska, en osaa mitään”. Nykyään tietää, että paskemmallakin on rima ylitetty ja että juryn mielipide on vaan yksi mielipide josta voi oppia jotain. Tai sitten tosinaan haistattaa sille mielessään pitkät.

Semmoista mielen päällä siis tänä viikonloppuna. Tässä muutama aukeama eilen loppuun kasaamastani miljööportfoliostani, jotta näette mistä on kyse. Iinan kuvia ja ekan rivin ekaa Encen kuvaa lukuunottamatta kaikki ihan normiduunissani tehtyjä asiakastöitä.

20130119-155727.jpg

20130119-155735.jpg

20130119-155746.jpg

20130119-155752.jpg

20130119-155757.jpg


10 Comments
 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Arvostan, että ”Jeesus ristillä” aka ”lortto kaiteella” -kuva on mukana. <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Toki. Kyllähän joka portfoliossa yks lortto/jeesus täytyy olla.

   • EnceBOO
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Niin ikään eksoottinen lintu puskissa -kuva on mainio!

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Eksoottinen puskatirppa on oleellinen asia hyvässä portfoliossa.

   • Raija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä oisin jättäny ne kaks Iinan kuvaa just pois, niin olis ollu erinomainen kansio.

 • -A-
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onpa monipuolisesti kuvia! Ja tykkään todella paljon kaikista! Erityisesti pidän ekan rivin vikan valosta ja tunnelmasta. YO-kuvat ovat tyylikkään raffeja (miksei mun kuvat aikaaan olleet?? :D).

  Ja Iina on todella fotogeeninen.

  Lisää ehdottomasti postauksia työstäsi ja valokuvauksesta 🙂

 • n
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nuo ylioppilaskuvat tosiaan, vau!

 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun suosikki on rannalla otettu hääkuva. *syvä huokaus* <3

 • henna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  vau mitä kuvii 🙂 ihana etenki toi hääkuva rannalla!

 • Elinainen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pidän todella paljon otoksistasi. Sulla on silmää! Lisää lisää:):)

Post A Comment