Ihania asioita suuntäydeltä

Parin viikon takaisella Helsingin reissulla tuli porsasteltua ihanissa ravintoloissa oikein olan takaa. Iinan kanssa syöpöteltiin lauantaina kahdestaan, mutta edellisenä iltana juhlistimme Iinan syntymäpäiviä viiden mimmin voimin, kun saman pöydän ympärille kerääntyi itseni lisäksi Iina, Jonna, Aino ja Nina.

Nautimme syntymäpäiväillallista Kalevankadulla sijaitsevassa upeassa A21 Dining-ravintolassa, joka oli kutsunut meidät tutustumaan heidän Maisemareitti-menuunsa. Meille tarjoiltiin viiden ruokalajin kokonaisuus ja kaikille annoksille oli juomana niihin sopivat cocktailit. Kyllä, luit aivan oikein, cocktaileja ruoan kanssa. Juuri tämä ruoan ja drinkkien saumaton yhdistäminen on A21:n erikoisuus. Toki juomiksi voi valita myös perinteisesti viinejä, mutta jos haluaa tutustua hieman uudenlaiseen konseptiin ja löytää ennenkokemattomia makuyhdstelmiä, kannattaa ehdottomasti uskaltautua annoksille räätälöityjen cocktailien hurmattavaksi.

20130427-140502.jpg

Ruokailimme tunnelmallisessa ja tummanpuhuvassa Revontuli-yksityiskabinetissa, mikä sopikin loistavasti meidän porukallemme. Sai ihan rauhassa kikattaa ja nuolla jälkkärilautasia. Nautimme tosiaankin Maisemareitti-nimisen viiden ruokalajin menun jokaisen ruokarajoitteet huomioon ottaen. Itse en esimerkiksi voi syödä kalaa, joten olin ennakkoon hieman kauhuissani, että mitenkähän kolmea eri vedenelävää sisältävä menu taipuu minulle sopivaksi, mutta keittiö hoiti homman loistavasti. Kaikki annokset oli onnistuttu muuttamaan loistavasti myös kalattomiksi versioiksi ilman, että olisi tullut olo, että omalta lautaseltani puuttuu jotain oleellista. Esimerkiksi toisten lautasilta löytynyt mäti oli korvattu omalla lautasellani merileväkaviaarilla. Nerokasta!

20130427-140517.jpg

Voin valehtelematta sanoa, että A21:ssa eteeni kannetut annokset olivat kauneimpia koskaan syömiäni. Jokaista annosta piti ensin hetken aikaan vain katsella ja ihailla ennen kuin sen kimppuun raski käydä haarukan kanssa. Ravintolan konseptiin kuuluukin vahvasti myös taide ja menuun on otettu inspiraatiota kauniista kotimaisista klassikkomaalauksista. Annokset itsessäänkin olivat kuin pieniä taideteoksia valkoisten lautasten toimiessa canvaksena.

Yllä olevassa kollaasissa ylhäällä järjestyksessä toinen ruokalaji:

JÄRVIEN KUKKA

Rantaviivojen kukoistavat lumpeet

Marinoitua taimenta, kukkakaalia ja kevään yrttejä

Alemmassa kuvassa Nina ikuistaa kolmatta annosta nimeltä:

JÄRVENSELKÄ

Unohtumaton järvenselän maisema

Haudutettua ahventa, tillignoccheja ja persiljaa

20130427-140531.jpg

Jos ei jälkiruokaa lasketa, nousi omaksi suosikikseni ehdottomasti käsittämättömän murea ja maukas 36h haudutettu possu, jonka drinkissä maistui hennosti terva. Kuola valuu, kun vain muistelen noita suupaloja. Jokaisessa annoksessa tykkäsin kauniin ulkonäön ja makujen lisäksi myös siitä kuinka taidokkaasti niissä oli käytetty erilaisia rakenteita. Suutuntuma on todella tärkeä asia ruoassa ja rakenteiden monipuolinen käyttö tuo ruokailukokemukseen vielä yhden aspektin lisää.

Menun jokainen osa esiteltiin meille aina yksityiskohtaisesti niitä inspiroineiden maalausten kuvien kera. Samalla saimme kuulla myös mielenkiintoisia juttuja cocktaileista ja ravintolan synnystä. Illallisesta sai tuon hyvän esittelun avulla irti vieläkin enemmän.

20130427-140725.jpg

Maisemareitti menu onnistui olemaan kokonaisuus joka parani annoksesta toiseen ja viimeisenä tarjoiltu suklaata ja vadelmaa yhdistänyt jälkiruoka, joka tarjoiltiin toffeenmakuisen drinkin kera, onnitsui todellakin räjäyttämään tajuntani. En olisi halunnut sen koskaan loppuvan.

Positiiviset ja ylistävät sanat herkkujen suhteen taisivat loppua jo jossain kolmannen ruokalajin kohdalla joten jouduin lopuksi toteamaan vain, että mahtavaa ja ikimuistoista. Tuossa illallisessa natsasi kaikki kohdalleen: miljöö, tunnelma, tarjoilut ja loistava seura.

Mikäli meidän testaamamme menu kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti varaamaan pöydän. Meidän kaikkien lausuntoja illallisesta löytyy TÄÄLTÄ ja samalta sivulta voit myös varata saman makukokemuksen. Varaamalla pöydän 1.5. mennessä saa tuon viiden ruokalajin Maisemareitti-menun hintaan 50 €, normaalihinnan ollessa 65 €. (hinta sisältää ruoat, juomapaketit myydään erikseen).

Jos haluat nähdä lisää kuvia ja koko setin annoskuvailuineen, niin tsekkaa Iinan postaus illasta!

Ah, mulle tuli tätä postausta kirjoittaessa hirmuinen nälkä!


No Comments

Post A Comment