Kenkäkaapin pakolliset

-mainosyhteistyö-

Viime viikolla kampaajalla käydessäni tuli Maikun kanssa juttua kengistä. Kauhukseni hän totesi, että ”Mulla ei ole kuin parit kengät, mä en vaan osaa ostaa kenkiä”. Siis apua, nainen joka ei osaa ostaa kenkiä!

Tällainen kenkähamsteri kuunteli ihan huuli pyöreenä ja mietti, että miten ihmeessä se pärjää. Aloin siinä samoin tein listaamaan mitä kaikkia kenkiä mä ainakin ehdottomasti minimissään tarvitsen. Päästiin siinä sitten siihen tulokseen, että mä teen tänne blogiin listan sellaisista kengistä mitä meikäläisen mielestä ainakin olisi hyvä omistaa, jotta on jotain jalkaan pistettävää joka tilanteeseen.

Niinpä kokosin tällaisen oman minimivalikoimani blogiyhteistyökumppanini Spartoon sivuilta. Eli tällaisia perusasioita nyt ensiksi hankkimaan, Maikku! Mä tuun vaikka avuksi sinne kenkäkauppaan, jos et itse saa kenkiä kannettua kassalle asti. 😀

tarpeelliset_kengat

Tennarit – Vans, Ballerinat –Mosquitos, Sandaalit –Steve Madden, Peruskorkkarit – Jonak, Herrainkengät –Atelier Voisin, Remmikorkkarit – Terry De Havillan, Maiharit – Dr. Martens, Bikerit -Steve Madden

Mä meinasin alkaa kirjoittamaan tähän jotkin perustelut jokaiselle parille, mutta sitä on hirveän vaikea alkaa jotenkin rautalangasta vääntämään. Itse kun näen ihan selkeästi millaisiin asuihin ja tilanteisiin mitkäkin noista tarvitsen.

Kaikki tähän valitsemani kengät ovat sellaisia, että käyvät niin hame kuin housuasujenkin kanssa. Talvella on luontaista olla vähän tylsä, joten jos pakko olisi, voisi talven läpi tallustella bikereilla tai maihareilla ilman sen useampia vaihtoehtoja.

Valitsisin kuitenkin jotkut vuorettomat, kuten Martensit, jotta samoja kenkiä voisi käyttää myös muina vuodenaikoina. Musta olisi helppo ja klassinen värivalinta. Haluaisin kengissä myös olevan jonkin jujun kuten mielenkiintoinen materiaali (esim tuo kiiltonahka) tai näyttäviä yksityiskohtia (kuten nuo Maddenien niitit).

Kevään tullen kaivaisin kaapista monikäyttöiset ja mukavat herrainkengät joiden ilme muuttuu näppärästi erilaisilla sukilla. Rennonpaan menoon nappaisin jalkaani tennarit, jotka saisivat ehdottomasti olla jotain muuta kuin mustaa.

Peruskorkkareita tuskin tarvitsee sen kummemmin selitellä. Korkokenkiä kiljuvia juhlia nyt vain tulee eteen. Musta väri, klassinen mantelikärki ja omaan jalkaan sopiva korko ovat yhdistelmä jolla pärjää monta tilannetta.

Kesäisin tallustelen itse mieluiten balleriinoissa ja sandaaleissa, joten hankkisin yhden parin (ei kun tahdon monta!!!) molempia. Väriksi valitsisin jotain suht neutraalia ja helposti yhdisteltävää.

kaikkien noiden helposti yhdisteltävien peruskenkien lisäksi haluaisin, että kaapista löytyisi myös yhdet ns. Vautsivau-kengät. Jotkut upean väriset tai erikoisen malliset jalkineet jotka jalassa tulee aina upea olo.

Nuo kuvassa näkyvät Terry De Havillanin tolppakorot ovat oiva esimerkki siitä millaiset voisivat olla minun kenkäkaappini vautsivaut, jos kenkäkokolema pitäisi nitistää alle kymmeneen pariin. (itkettää jo pelkkä ajatus). Voin kuvitella räväkät kaunottaret niin farkkujen kuin mekkojenkin kaveriksi ja värimaailmaltaankin ne sopisivat suureen osaan vaatekaapistani.

Tämän vähemmällä en vain osaa kuvitella tulevani toimeen. (first world problems, I know)

Mitenkäs sinä, monellako kenkäparilla tulisit toimeen?

PS. Hauskaa Vappua kaikille!


Tags:
13 Comments
 • Elli76
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä vihaan kenkäostoksia. Melkein itku pääsee, kun joku vaivalla hankituista kenkäpareista päätyy tiensä päähän. Mulla on iso ja leveä jalka, korkea kaari ja muitakin ongelmia. Olen kerran jopa saanut ison kenkäkaupan myyjän kyyneliin, kun YKSIKÄÄN pari ei istunut mun jalkaan. Ja minähän en istumattomia kenkiä käytä! Eli aikamoinen dilemma. Onneksi olen löytänyt edes yhden kenkämerkin, joka jaloilleni sopii.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hui! kuulostaapa inhottavalta tilanteelta tuollainen. Kun omakin jalka tuntuu jo hylkivän melko monen mallisisia kenkiä, mutta silti olen onnistunut haalimaan kymmeniä pareja. Toivottavasti löytyisi muutama sinullekin sopiva merkki! 🙂

 • Mia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Riippuu tilanteesta.

  Jos esim. olisi ydinkatastrofin jälkeinen teekkari- ja zombi-apokalypsitilanne, niin uskoisin selviäväni ihan millä vaan kenkäparilla, jolla pystyy juoksemaan ja ajamaan tankkia.

  Jos taas pitäisi matkustaa vuodeksi jonnekin ja ängetä kaikki tarvitsemansa kengät lentomatkatavaroihin, niin talvikengät, matalat kävelykengät, sandaalit ja juhlakengät, joista yhdetkään ei mustat, harmaat eikä beiget kiitos, riittäisi ihan hyvin.

  Normiolosuhteissa tarvittava kenkämäärä = se kenkämäärä, mikä kaappeihin ja muihin säilytystiloihin, kuten jääkaappiin, vaan ikinä mahtuu. En osaa laskea niin pitkälle.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Hitto mä nauroin tota ”teekkari- ja zombi-apokalypsitilannetta”. 😀 Ehkä mäkin siinä tapauksessa voisin luopua suurimmasta osasta kenkiä ja valita jalkaan vaan jotkut joilla pääsee pakoon. Mut joo, muussa tapauksessa olen kans tota mieltä, että niin paljon kuin kotiin mahtuu, on hyvä määrä. 😀

 • Henna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vaihtaisin tuohon herrainkenkien tilalle saappaat, tykkään pitää hameita ja mekkoja paljon mutta kuljen aina pyörällä niin saappaat lämmittää jalkoja paremmin 🙂

  Lisäisin itselleni tuohon ”pakolliseen” määrään vielä kumisaappaat ja lenkkarit. Elämäni paras kenkäostos on ollut ehdottomasti bikerit, ostin halpikset kun en uskaltanut panostaa heti kerralla kun en tiennyt että opinko niitä pukemaan. Nyt kun on kolme vuotta käyttänyt bikereitä melkeinpä ympäri vuoden niin todellakin seuraava kenkäpanostus on kunnon nahkaiset bikerit.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no joo, mä itse asiassa ajattelin että tohon listaan pitäisi ihan vaan lisätä saappaat. Itsekin nimittäin etenkin talvella kaipaan pitkiä saappaita hameiden kaveriksi. Herrainkengistä en kuitenkaan itse voisi luopua!

 • Outi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ymmärrän hyvin tuon kenkien ostamisen vaikeuden. Opiskelijana, kun rahat olivat enemmän tai vähemmän tiukalla, halusi tehdä vain järkeviä ostoksia. Ei ollut varaa ostaa montaa kenkäparia, joten sen ainokaisen ostoksen piti sitten olla mahdollisimman monikäyttöinen, eikä sellaisia ”missä tilanteessa vain” -kenkiä ollut niin helppo löytää.

  Itse olen päässyt kenkien ostamisen makuun vasta työelämään päästyäni. Säännöllisen palkanmaksun turvin voi toisinaan ostaa myös vähän mielikuvituksellisempia kenkiä. Ja kun on varaa vähän leikitellä niin kaupan hyllylläkin näkee paljon enemmän houkuttelevia kenkiä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   musta tuntuu, että houkuttelevia kenkiä näkee eniten silloin kun niihin ei ole varaa. Sitten kun pitäis vaikka jollain lahjakortilla valita kengät niin mikään ei miellytä. 😀

 • Hanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei!

  Hennan kanssa samaa mieltä, herrainkenkien tilalle saappaat (lyhyet varret, pitkät varret, matalat korot ja korkeat korot) lisäksi nilkkurit (matalat korot ja korkeat korot) ja ehdottomasti kesäkengiksi Sanuk läpsyttimet. Kumppareita ja lenkkareita sekä jumppakenkiä unohtamatta. Mustia ja värikkäitä. Vaihtoehtoja pitää olla. Onhan noita kertynyt…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä pärjäisin tarvittaessa ilman kumppareita, voisin läiskytellä menemään martenseilla, omat kiiltonahkaiset kun tuntuivat ainakin pitävän hyvin kosteutta (välttelisin vaan rapakoita).

   Ja lenkkareita mä en jaksanut listata tohon koska ne nyt on ihan pakolliset jos haluaa yhtään urheilla. Eli tylsiä vaihtoehtoja ei ikään kuin lasketa. 😀

 • Päitsyli
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Allekirjoitan täysin peruskorkkarit, vautsivaut ja kesäsandaalit. Herrainkengät vaihtaisin vähän korkeampikorkoisiin kävelykenkiin ja tennarit lenkkareihin. Balleriinoista mun jalat ei tykkää yhtään, joten ne pudotan pois. Maiharit/bikerit taas ei sovi mun tyyliin, joten niiden tilalle ottaisin pitkävartiset ja korkeakorkoiset saappaat.

  Noilla periaatteessa pärjäisin, mutta vain periaatteessa. Käytännössä pitää olla vähintään kolmet lenkkarit ja kahdet jumppakengät, kymmenet kesäsandaalit jne. Olen kyllä vanhemmiten tullut maltillisemmaksi kenkienostajaksi ja tällä hetkellä kaikki kenkäni mahtuvat laatikoineen (juuri ja juuri) yhteen korkeaan vaatekaappiin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, periaatteessa on kyllä ihan eri asia kuin käytännössä. 😀

   En todellakaan osaisi elää vain tuon listan mukaisilla kengillä.

 • Kaisu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kenkien ostaminen on vaatteiden jne ostamisen listalla inhottavuusjärjestyksessä varmaan jossain keskivaiheilla. Kenkiä ostaakseen ei sentään tarvitse luopua kaikista vaatteista vaan pelkistä kengistä. Valkkaan yleensä sellaiset järkevät kengät jotka on hyvät kävellessä. Korkkareita en käytä. Minulla on suunnilleen sama kenkien ja vaatteiden kanssa: ostan kun edelliset käyttökelpoiset hajoaa… vuosi sitten ostin kengät, joten nyt olis taas seuraavien kenkien paikka.

Post A Comment