Aikuisten leikkikenttä

Vaikka tämä ei nyt matkailuvinkiksi oikein enää ehdikään (näyttely on viimeistä viikkoa auki), niin haluan silti laittaa tänne hieman kuvia Olympus O-MD Playgroundista, jonka avajaisissa Berliinissä pyörähdin huhtikuun lopulla.

Vanhaan tehdasrakennukseen oli koottu taidenäyttely, joka koostui 12 eri puolilta maailmaa tulevien taiteilijoiden erilaisista installaatioista. Hieman erikoisemman näyttelystä teki se, että se oli tarkoitettu koettavaksi kameran kanssa.

Jokainen kävijä sai näyttelyvisiittinsä ajaksi lainaan Olympuksen O-MD järjestelmäkameran, jolla sitten saattoi kuvata kaikkea näytelyssä näkemäänsä ja kokemaansa. Kuvat sisältävän muistikortin sai sitten tietenkin pitää itsellään.

20130522-162709.jpg

Yksi taiteilija oli esim. kasvattanut näyttelypaikkana sijainneesta rakennuksesta löytämäänsä hometta ison muovikuvun sisällä. Unohtamalla miten ällöttävästä asiasta oli kyse, saattoi vihreän, harmaan ja valkoisen sävyjä yhdistelevästä karvaisesta homekasvustosta yksityiskohtia katselemalla löytää yllättävän paljon kauneutta. 😀

Kun valokuvaamalla koettavista installaatioista oli kyse, niin erilaiset valot olivat tietysti myöskin isossa osassa. Nuo ylläolevat sininenja mustavalkoinen kuva on otettu uv-valolla valaistussa huoneessa, joka oli täynnä eritavoin pingotettua valkoista lankaa. Aika surrealistinen näky.

20130522-162727.jpg

Kuten näistä kuvista näkyy, niinkamerat pysyi räpylässä koko ajan. Erityisen ilahduttava taidonnäyte on mielestäni tuo Teknarin Henrin ergonominen kuvausasento, jossa skumppalasia ei tarvitse laskea oikeasta kädestä. 😀

20130522-162743.jpg

20130522-162754.jpg

Yksi kivoimmista jutuista oli ns. studiotila, missä oli mm erilaista rekvisiittaa ja näyttäviksi taustoiksi sopivia elementtejä. Kuvailtiin Natan kanssa toisiamme ihan innolla ruutu jos toinenkin ja nauraa rätkätettiin tuloksille. 😀

20130522-162811.jpg

Myös tuo Liisa Ihmemaassa -tarinasta inspiraationsa saanut maaginen huone joka vääristi mittasuhteet, oli aivan mahtava. Tuo kuva jättiläis-Henkasta ja mini-Natasta on kuvattu huoneen seinässä olleen reiän kautta ja on siis täysin photoshoppamaton. Huikeaa!!

20130522-162829.jpg

20130522-162842.jpg

O-MD Playground -näyttelyn avajaiset olivat kaikin puolin ihan mahtavat kekkerit. Harvoin tulee missään taidenäyttelyssä tai kemuissa leikittyä ja riehuttua kuin pikkuskidi, mutta tuolla tuli. Ja sehän se oliPlaygroundin tarkoituskin. Varsin onnistunut konsepti, sanoisin.

Jos nyt satut just tällä hetkellä olemaan Berliinissä, niin näyttely on avoinna vielä torstain ja perjantain!

*Matka Berliinin oli Olympuksen tarjoama


2 Comments
 • Äni (ent. SaraJana)
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan aiheeseen liittymättä: Oletko ollut tyytyväinen Changelta ostamaasi muokkaavaan alusasuun/-mekkoon, jossa ei ole kuppiosia? Alkuvuodesta esittelit Triumphin näytöksen saldoa ja sen merkin vastaavaa alusasua, ja mainitsit ostaneesi Changelta vastaavanlaisen. (Ha-luuuuuu-uun sen vekotuksen tehosta kuvia! ;D) Nyt pohdin itse sellaisen ostamista, koska kahden raskauden jälkeen vatsa on jotain aivan järkyttävää löysää aladoobia (eikä mikään pieni satsi vaan kunnon 10 litran boolimaljallinen) ja olisi tulossa reilun viikon päästä kaverien häät. Jotta oliskohan tuo Changen alusasu mullekin hyvä, tai se Triumph, ja tiedätkö hintoja?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Oon ollut ihan hurjan tyytyväinen! Mä koitan muistaa napata sen mukaan huomiseksi, jos olis illalla mekkofiilis, niin saisin ehkä blogikamujen avustuksella nappailtua kuvia sen tehosta. Sitä Triumphia en oo ite sovittanut, mutta uskoisin sen olevan oiva myöskin. Se changen maksoi n. 80 € ja Triumph on mun mielestä aika samanhintainen.

   Ainakin se Change on sit ekaa kertaa päälle ängetessä ihan hullun tiukka ja meinaa jo usko loppua, mut sisulla vaan päälle. Se palkitsee. Eikä ole käytössä yhtään epämukava. Suosittelen!!

Post A Comment