Pupu kengissä vai pöksyssä?

-mainosyhteistyö-

Te kaikki tiedätte jo, että kengät ovat suuri intohimoni ja uusia pareja ilmestyy eteiseeni usein. Ihana kenkäpari voi pahimmillaan sumentaa järkeni täysin ja silloin kaikki järjellinen ajattelu koskien jo omistamiani kenties samankaltaisia kenkiä tai vaikkapa pankkitilin saldoa saattaa muuttua täysin mahdottomaksi.

Olen ihastellut Minna Parikan Bugs- pupuballeriinoja jo siitä saakka, kun ne ensi kerran näin. Iinan luona niitä tarkasteltuani ihastus vain syveni ja Parikan liikkeessä pupuja sovitettuani tiesin, että tulisin rakastamaan noita kenkiä estoitta. Ilokseni muistin, että Spartoon valikoimiin kuuluu tätä nykyä myös Minna Parikka  ja päätinkin käyttää tämän hetkiset lahjakorttini noihin pitkäkorvaisiin veijareihin ja tilata ne jo heti seuraavana päivänä. Maksettavaa ei olisi itselle jäänyt kuin 15 €.

En kuitenkaan ole saanut klikkailtua tilaustani loppuun saakka, sillä nyt mieleni päälle iski puolestaan sellainen "ongelma", että aloin harkita kenkähankintaa ihan normaaliakin tarkemmin ja vakavammin. Aloin nimittäin miettiä missä kulkee oma kipurajani hintojen suhteen. Onko fiksua maksaa balleriinoista yli 200 €? Ja mietin tätä siitäkin huolimatta, että saisin maksettua ne lähes kokonaan blogiyhteistyöstä saamillani lahjakorteilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aina ollut melkoinen alennushai ja maltankin usein mieleni täyshintaisten himotusten kohdalla odotellen mahdollisia alennusmyyntejä tai useiden nettikauppojen toisinaan tarjoamia alekoodeja. 100 euroa on mielestäni ihan normi hinta ballerinoista tai korkokengistä. Talvisaappaat voivat tietenkin maksaa enemmänkin. Laukkujen kohdalla kallein ostokseni on maksanut n. 250 €, mutta se vaati jo kuukausien harkinnan ja sammumattoman rakkauden yhdistettynä laukun hyvään materiaaliin ja ajattomaan malliin.

Pysyn useimmiten vaate-, kenkä- ja laukkuostoksissani omalla hintamukavuusalueellani ja tyrmään satojen eurojen hintaiset ihanuudet (hinnan puolesta kamaluudet) heti hintalapun nähtyäni enkä ala pahemmin edes haaveilemaan. En edes sellaisessa harvinaisessa tilanteessa, että minulla jostakin syystä sattuisi olemaan varaa tuollaiseen ostokseen.

Olen kuitenkin viime aikoina huomannut yhden hieman pelottavan asian. Esimerkiksi blogeja lukemalla ja niistä kanssasisarien ostoksia bongailemalla ymmärrys hinnoista hämärtyy. Samoin käy, kun selailee kaverin kanssa ihan vaan huvin vuoksi kalliita merkkituotteita myyvän nettikaupan jumalaisen näköisiä asusteita kuola suupielestä valuen ja ihastuneiden huokausten täyttäessä ilman. Kun on nähnyt kaverin käsivarrella tonnin laukun tai ihastunut kahdeksansadan kenkiin, alkaakin joku kolmesataa tuntua harhauttavasti hyvin edulliselta. Ja se on pelottavaa harhaisuutta se.

177528_1200_A

 

Tässä minä siis tuijottelen noita pupuja ja mietin kuinka kauniilta ne näyttäisivät hameen ja paljaiden nilkkojen kaverina. Minä haluaisin ehdottomasti antaa pupuille nimet. Juttelisin niille ja silittelisin niitä niin kuin lemmikkipupuja silitellään. Mutta minä pohdin asiaa vielä ihan pienen hetken. En siksi, että minun pitäisi enää sekuntiakaan pohtia pidänkö noista kengistä aivan valtavasti. En myöskään ole sitä mieltä, että parisataa olisi liian suuri hinta suomalaisen suunnittelijan persoonallisista ja laadukkaista kengistä. Mutta minä haluan käyttää vielä hetken aikaa sen asian miettimiseen, että mikä on se hinta jonka juuri minun kenkäni saavat enimmillään maksaa. Ja mitkä ovat ne syyt joilla itselleen asettamista rajoista voi poiketa. (Esimerkiksi se, että johonkin ne lahjakortit on käytettävä, on varmaankin sopiva syy)

Onko teillä jotain selkeitä "kipurajoja" vaikkapa juuri kenkien tai laukkujen hintojen suhteen? Vai onko tilin saldo ainoa rajoitava tekijä? Olisitko siis valmis maksamaan lähes millaisia summia tahansa jos vain olisi rahaa vai koetko, että vaikkapa 2000 € laukusta on liikaa olipa siihen varaa tai ei?

 

 


21 Comments
 • Hanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minulla on tähän asiaan hiukan vastakkainen näkökulma. Mielestäni ihmiset maksavat nykyään vaatekappaleista ja kengistä liian vähän. Esimerkiksi tottuminen kympin housuihin normaalihintaisina on sairasta.

  Ajattelin ennen, että luksuslaukut yms. ovat aivan sikamaisen hintaisia. Mielipiteeni muuttui, kun teetin itselleni talvitakin pari vuotta sitten. Kangas on italialainen vintage-kangas, jonka ompelijakaverini hankki lomamatkaltaan. Napit, vuorikankaan yms. tarvikkeet ostettiin Helsingistä. Näille tarvikkeille tuli hintaa vähän päälle 400 euroa. Työstä kaverini veloitti vain satasen, siispä takin hinnaksi tuli vähän reilu 500. Tämä avasi silmäni sille, että 100 euroa tällaisesta työstä oli silkkaa kiltteyttä kaveriltani ja riistoa minun puoleltani. Mutta saakohan se kiinalaisen tehtaan lapsi edes euroa vastaavasta työstä? Koin, että maksoin istuvuudesta, eettisyydestä sekä omasta designistani. Näistä asioista myös kuuluu maksaa. Ymmärsin, että ko. asioiden saralla oikea takin hinta olisi ehkä n. 1000 euroa, olettaen, että kangas olisikin ollut uusi ja kaverini joku, joka olisi ottanut täyden hinnan työstä. Näin voitaisiin laskea jokaiselle vaatekappaleelle oikea hinta, ja luulen, että vaatekaappimme olisivat tällöin n. saman kokoisia kuin 70-luvulla ja että eläisimme eettisemmässä maailmassa.

  Kyllä musta on vieläkin tyhmää maksaa 700 laukusta, koska tiedän, että ne tehdään siellä samoissa hikipajoissa. Mutta jos teettäisin itselleni laukun niin, että voin valvoa työprosessia, ei tuo hinta tuntuisi missään. En myöskään ihan tajua, miksi joku haluaa maksaa niin tuhottomasti jonkun toisen designista? Lukeeko joku muka kuluttajien ajatuksia niin tehokkaasti? Ei ainakaan mun. Mulla on usein niin yksityiskohtaisen kuva siitä mitä haluan, että on vähän mahdotonta löytää sitä kaupoista.

  Musta siis 200 ei ole ballerinoista paljon, vaikkakin tiedän, että itse saan tyydyttävät satasella. Mutta kuten itse sanoitkin, design maksaa, niinkuin sekin, että Parikat tehdään muistaakseni Espanjassa. Nämä asiat maksaa, ja ne SAA maksaa, toivoisin myös, että ihmiset haluaisivat maksaa niistä. Vaikka Parikat ei ole yhtään mun juttu, koen, että designlisä hinnassa on niissä kuitenkin järkevän eikä riiston puolella.

  Järjettömämpää se musta niitä parinkympin paitoja on ostaa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   älyttömän hyvä kommentti!

   Itsekin olen teettänyt vaatteita ja niissä maksaa työstä mielellään. Kuten sanoitkin, silloin saa tasan sitä mitä tahtoo. Ajatusmaailmaa pitäisi todellakin laajentaa enemmän tuohon suuntaan, että vähemmän ja harvemmin, mutta maksetaan niistä oikea hinta kympin hikipajapaitojen shoppailun sijaan.

 • Tiina /Tyyliholisti
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oiiiih, onpas ne kauniit! Itse haaveilen pupukorkkareista… Pitääkin tsekata spartoolla, vieläkö ois hyvissä väreissä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä tykkään niissä korkkareissakin tuosta mustasta, mutta myös ne harmaat on tosi kauniit!

 • Minna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kuten olen ainakin pari kertaa täällä maininnutkin, olen köyhis opiskelija ja se asettaa tietysti jonkilaisia rajoja shoppailun suhteen. Tykkään hirveästi kengistä ja minulla niitä aika paljon onkin, mutta varmaankin yli puolet on ostettu kirppareilta tai huutonetistä ja maksaneet jotakin 2-20 euron väliltä. Osa on ostettu ketjuliikkeistä maksaen ehkä korkeintaan sen viisikymppiä, talvikengät myöskin. Ja ne kirpparikengät ovat aivan yhtä ihania kuin liikkeestä ostetut, varsinkin koska hienojen juttujen löytäminen omassa koossa on aina tuuria ja niistä tulee siksi vielä ehkä parempi mieli. Kirpparilla lojuvat oman koon kengät saattavat houkuttaa minua vielä enemmän kuin kengät, jotka ovat kaupan hyllyllä vierellään lukuisia pareja kopioita… se jotenkin todistaa sen, että ne eivät ole uniikit :D, että voin tulla ja ostaa ne periaatteessa huomennakin, mutta kirpparilta ne on pakko ostaa heti, koska muuten ne menevät jonkun toisen matkaan. Okei, poikkesin aiheesta, mutta siis, minulla on suhteellisen paljon kenkiä ja suurin osa halpoja. Laukuista en erityisemmin välitä, niitä minulla ei ole paljoakaan.

  Kengistä näin opiskelijana voisin maksaa ehkä sen satasen, jos ne ovat sellaiset, etten voi yksinkertaisesti elää rauhassa ilman niitä, ne ovat ainutlaatuiset, ne ovat ajattomat ja kestäisivät kauan eikä minulla ei ole sellaisia ennestään, ja tietysti jos tilin saldo antaa myöten. Käytännössä koskaan en ole vielä hankkinut niin kalliita kenkiä. Enkä tarvitse enempää kenkiä, se on yksi syy miksi en halua käyttää niihin paljoa rahaa 😀 Sitten kun olen töissä, voisin kuvitella, että voisin ehkä kerran vuodessa tai kahdessa ostaa myös kahden sadan euron kengät jos niitä paljon haluan ja tarvitsen, koska myös mekosta voisin kuvitella maksavani sen verran. Olikohan tässä mun kommentissa mitään järkeä 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kirppari ja huuto.net kenkälöydöt on kyllä tosiaan ihan mahtavia! Itse olen onnistunut löytämään monet jo uutena kaupasta himoitsemani kengät myöhemmin hitosti halvemmalla huutiksesta tai kirppikseltä. Esim. yhdet lähes parinsadan Bronxin saappaat kalastin uutena eBaystä neljällä kympillä. Tuli aika onnistuja olo! 😀

 • Minna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Unohdin vielä sanoa, että nuo pupukengät ovat aivan ihanat, varsinkin korkkareina! 🙂 Toki eivät niiiiin täydelliset, että niistä kolmea hunttia maksaisin ;O

 • Laura
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka, itsekin täydellisenä kenkien rakastajana mietin pitkään ja mietin kyllä yhäkin, mikä on kipurajani mitä tulee oikeastaan niin vaatteisiin, laukkuihin kuin kenkiinkin. On jostain syystä paljon vaikeampi ostaa massaliikkeistä ”kalliiksi” laskettavia tuotteita (esimerkiksi jos menisin vaikka perus H&M liikkeeseen ja löytäisin sieltä kengät, en välttämättä ostaisi 60 euroa ylittävää paria) kun taasen merkkiä edustavat lähtevät huomattavasti helpommin mukaan. Tällä hetkellä kallein kenkäostokseni taitaa olla 175 euron luokkaa ja niitäkin pohdin pitkän aikaa. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että jos jotakin ihan oikeasti haluaa ja sitä tulee mietittyä vaikkapa useaan otteeseen päivässä, niin silloin ainakin voi olla varma, ettei ostos mene hukkaan! 🙂

  Itsekin himoitsen tällä hetkellä Minna Parikan yhtiä kenkiä, mutta nuo puput näyttävät vallan ihastuttavilta!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, kyllä se ostopaikka ja merkki toki vaikuttaa siihen mitä on valmis maksamaan. Esimerkkinä just vaikka H&M MMM-malliston pleksikorot eivät saaneet minua ostoksille alkuperäisellä 199 € hinnallaan, vaikka kuinka niitä himoitsinkin, mutta alessa 70 € oli jo kohtuullinen.

   Mulla taitaa kans kallein kenkäostos pyöriä aika samansuuntaisissa hinnoissa.. jotain 170-180 € väliltä, mutta en kyllä nyt kuolemaksenikaan muista mitkä olis ollut kalleimmat.

 • Chenille
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aika samaa mieltä alan olemaan ekan kommentin kanssa. OLen suuren suuri alennus- ja kirppishai ja viime aikoina tuntuu että oeln hamstrannut suuret määrät aina vaatteita hintansa vuoksi kotiin, jotka sitten päätyvät melko lyhyen meilläolon jälkeen jälleen omaan kirppiskasaani. Nyt suunnittelen kalliimmaan nahkalaukun ostoa, joskos sitä pitäisi sitten monia monia vuosia. Mallin valinta vaan tuottaa suurta tuskaa sillä nyt en haluaisi erehtyä…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo, itselläkin on ollut kyllä joskus tapana haalia vähän liian helposti edullisia löytöjä jotka sitten päätyneet kirppiskasaan. Viime aikoina tuntuu onneksi homma rauhoittuneen ja olen muuttanut shoppailutapojani parempaan suuntaan.

   Toivottavasti löytyy mieluisa laukku, johon uskaltaa vähän panostaakin. Oma ainoa useamman satasen laukkuni on nahkainen musta perus säkki joka on aina välillä suuressa suosiossani ja välillä taas jäähyllä. Mutta se on niin ajaton, että aina se hetken levättyään palaa käyttöön.

 • Sanjana
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minusta, jos vaan rahaa olisi, olisi hirveän hyvä ostaa laadukkaita, suomalaisia tavaroita. Marimekon vaatteet houkuttaisivat minua väriensä puolesta, ja nanson, mutta kun takin hinta on ~200-300e, en ole raskinut maksaa. Toisaalta, talvitakkini maksoi vajaa 200e, ja monta vuotta palvellut jo, ja jatkaa palveluaan. 🙂

  Kengissä sama juttu, kalleimmat tosin on minulla vissiin 89.95e maksaneet korkokengät (jotka vieläpä ei pysy jalassa, piti antaa äitilleni ne >_> ) ja sitten vakio-eccot käytössä..

  Eli jos vaan rahaa on niin laatuun kannattaa satsata 🙂

  (ja kirppiskeskusteluun; mikänä ei oo niin kivaa kun löytää kengät, jotka vaikkapa tietää olevan jotain hyvää merkkiä, kirpputorilta!)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   itse kyllä pyrin satsaamaan laatuun etenkin kengissä, mutta jossain kohtaa se kipuraja silloinkin menee etenkin kun kokemuksesta tiedän saavani laadukkaita kenkiä vaikkapa hintahaarukassa 100-150 €, silloin 200-300 tuntuu jo paljolta.

 • Iidas
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä valmistuin koulusta vasta viime joulukuussa, joten oon elänyt viime vuodet minimaalisella opiskelijabudjetilla. Ostin vaatteita ym. suht harvoin ja oikeastaan aina alesta tai kirpparilta. Nyt olen siirtynyt työelämään ja tienaan kuukaudessa noin 5 kertaa enemmän kuin opiskeluaikoina, MUTTA en jotenkin uskalla/osaa vieläkään käyttää rahaa mihinkään ”ylimääräiseen”. Ostan edelleen lähestulkoon ainoastaan tarjoustuotteita ja alennusmyynneistä… Itse olen haaveillut noista samaisista Parika pupuballerinoista heti siitä asti, kun ne ensimmäisen kerran näin. Olen puputyttö henkeen ja vereen (kotona 9,5-vuotias kanipapparainen + vaatekaapissa moooonta kani-kuosista paitaa, lisäksi pupusia löytyy koruista jne), eikä mikään vaate tai asuste ole koskaan ollut enemmän mun näköinen kuin nuo ihanat ballerinat! Itseasiassa kenkien ostaminen ei myöskään hetkauttais mun taloutta oikeastaan yhtään, koska elän melko säästeliäästi, enkä säästä rahaa mihinkään tiettyyn juttuun… Taloudellisessa mielessä voisin siis helposti noi kengät ostaa. Tästäkään huolimatta mä en ole tosissani harkinnut kyseisten kenkien ostamista missään vaiheessa. Siihen vaikuttaa varmaan osaltaan se, että kaikki mun läheiset on tosi pihejä raha-asioissa ja ne ei todellakaan ymmärtäis, jos ostaisin yli 200 euron kengät. Ja uskaltaisinko itsekään käyttää kenkiä, jotka olis kaksi kertaa kalliimmat, kuin MIKÄÄN omistamani vaate/asuste… 😀

  Jatkan siis toistaiseksi haaveilua! 🙂 Äiti muuten ehdotti, että voisin sitten joku päivä ostaa itselleni hääkengiksi ne pupu-korkkarit! Ei huono idea sekään 😉

  Sori, tuli vaan tämmöstä tajunnanvirtaa tässä yövuorossa ollessani (kello 4.38) 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   oo, pupukorkkarit hääkenkinä ois ihanat!

   Toi on kyllä ihan ymmärrettävää, että kituutusta vaatineiden opiskeluaikojen jälkeen kalliimpien ostosten tekeminen voi edelleen tuntua hurjalta. Mulla on tulot noussut opiskeluajoista sen verran pikku hiljaa eikä koskaan ole tullut sellaista selkeää eroa, että yhtäkkiä olisikin ollut hillittömästi enemmän rahaa käytössä kuin edellisessä kuussa, joten kulutustottumuksetkin ovat muuttuneet pikku hiljaa.

 • Mium
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Anna palaa vaan. Käytännössä maksat niistä sen 15 euroa, sillä lahjakortti on lahja eikä sitä voi rahaksi muuttaa. Et menetä omia rahojasi. Mielestäni et menetä mitään. Yhdet spessummat, söpöt ja vähemmän rockit kengät voisi hyvinkin mennä sinulla. Eli en ihan ymmärrä, että mitä odotat. 🙂 Ja mulla kalleimmat kengät, mitä olen koskaan ostanut, oli 160 euron talvikengät. Nuo ostaisin heti, jos mulla olisi pari lahjakorttia.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   noin mäkin koitan nyt itselleni sanoa! Ehkä mä viikonloppuna rankan ylioppilaskuvausputken päätteeksi palkitsen itseni ja klikkaan tilauksen vihdoin menemään. 😀

 • Sande
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nyt kun aiheeseen päästiin, niin olenkin aina miettinyt muutamaa muoti-/tyyliblogia seuratessani, että mitä ihmeen lottovoittajia te olette tai missä sfääreissä teidän palkat huitelee, kun itelle ei tulisi mieleenkään maksaa satasia kengistä/laukuista/vaatteista. Tosin tokihan se oma tulotaso perheellisenä perusduunarinakin vaikuttaa asiaan 😉 Ja jopa se, että oma mieli on niin ailahtelevainen, että jaksaisinko sitä kallista desing laukkua tms. keikuttaa kädessäni vuodesta toiseen. Rakkainkin vaatekappale alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää tai kerta kaikkiaan kuluu puhki. Mutta ihanaahan sitä on haaveilla ja lueskella näitä blogeja, vaikka omat varat ei riitäkään, kuin alelaarien löytöihin tai niihin henkkamaukan riepuihin. Veeralle tosin pointsit siitä, että sun blogista löytyy muutakin, kuin kalliita ostoksia 🙂

  Ja mitä noihin ballerinoihin tulee, niin osta tosiaan pois vaan, jos mieli tekee ja lahjakortteja löytyy, eihän se silloin ole sun pussista pois 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   tiedätkö kyllä mäkin mietin ihan samaa monenkin bloggaajan ja muunkin kohdalla. Kun ei ne designer-laukut sun muut omaankaan budjettiin todellakaan mahtuisi.

   Oma tulotasoni on sellaista alhaista keskitasoa ja tiedän, että jos mulla olisi yhtäkään mukulaa elätettävänä, niin kyllä loppuisi viimeisetkin kenkä- ja vaateostokset sillä varaa ei todellakaan olisi.

 • Kitsastelija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jos nyt meinaat kengät ostaa niin muistahan tsekata netin syövereistä mahdolliset alekoodit niin saa entisestään hintaa pois! Mun blogissa (ja googlettamalla löytyy alennuskoodi-sivustoilta) on Spartoon alekoodeja, jotka päättyy tänään, mut ens kuulle pitäis kyllä olla muutama uusi luvassa ;D

 • Mmiia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  heiii, miten täs nyt sit kävi? 😉 jostain syystä (tiiä et mistä :D) kiinnostaa ihan älytttömästi. on ne vaan söpöt nimittäin 😮

Post A Comment